salsa hozzászólásai

s
Nem:
férfi
Beállítottság:
heteroszexuális
Legtöbbet használt címkéi:
Hozzászólásai:
266 db
salsa
2023. december 14. 20:58
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 5. rész
Valami hasonlót akartam írni, mint "kaliban", de mire megfogalmaztam magamban addigra megelőzött. Arra gondoltam, hogy vannak verseskötetek is, amelyek nem fogynak el ekkora példányszámban. És arra, hogy ha fellépek az oldalra, halk horkolást hallok. A Fórumot elseje óta "Lolamackó" és "ikk....iiii" tartják lélegeztetőgépen. A többi történet alatt is kb. ugyanaz az egy tucatnyi olvasó kommentel. Minden visszaállt egyfajta alapjáratra. Vagyis nem feltétlenül a beküldött mű okozza a csekélyebb aktivitást, de nem tudom mi... 
Ezt a sztorit még véletlenül se hagyd félbe, mert jó. Ne legyél kishitű, megírtál egy történetet. Már többet tettél, mint sokan mások. Ez az oldal sokféle megközelítést elbír, és ne vesszen kárba a korszak ábrázolásához végzett munkád. Valahol már leírtam: a saját örömödre írj, te legyél elégedett a műveddel, az olvasók száma idővel csak növekedni tud. A pontozásban pár feltöltés után már kicsit belejátszhat az író iránti szimpátia is, azt nem tudod befolyásolni de amit megalkotsz azt igen.
Aztán majd megy a maga útján.
2
salsa
2023. december 8. 08:42
Történetek: Csak egy kis szívesség 1. rész
Jó kezdet. De azt elfelejthetted hozzátenni a megjegyzésedhez, hogy ..."ha fizetsz érte."
És akkor máris saját üzleti céljaidra használod az oldalt. Nem tudom ezt lehet-e, most nincs kedvem a szabályzatot olvasgatni. Ha lehet akkor nem szóltam semmit.
1
Ez egy válasz Pavlov 2023. december 8. 00:15-kor írt üzenetére.
salsa
2023. december 7. 21:34
Általános -> Hibák az oldalon
Az a fura helyzet állt elő, hogy ezt a történetet én is levettem a Literotica-ról azzal, hogy majd megnézem érdemes-e vele foglalkozni. Teljesen valószínűtlen volt, hogy szinte egyidőben más is ráakad több tízezer történet között. Most már megy a levesbe. Az eredetije 4 részes. Ha az történt amit feltételezel és már feltöltődtek, akkor még három fejezetre számíthatunk.
2
Ez egy válasz kaliban 2023. december 7. 20:23-kor írt üzenetére.
salsa
2023. december 1. 09:50
Általános -> Társalkodó - bármiről
Válasz lentebb.
1
Ez egy válasz salsa 2023. december 1. 09:49-kor írt üzenetére.
salsa
2023. december 1. 09:49
Általános -> Társalkodó - bármiről
És ha egy abszurd fordulatként ismét Lolamackónak születnél újjá, az nagyon gáz lenne? Innen az ismeretlen távolból ítélve a jelenlegi is teljesen rendben van. Leélve újra egy élet más közegben, de egy folyamatos 'déja vu' érzéssel? Ha újraszületnék, legszívesebben tengerimalac lennék az unokámnál. 🙂 Remek kis életem lenne.
1
salsa
2023. december 1. 06:33
Általános -> Társalkodó - bármiről
Dsuang Dszi álma (Szabó Lőrinc)

Kétezer évvel ezelőtt Dsuang Dszi,
a mester, egy lepkére mutatott.
– Álmomban – mondta, – ez a lepke voltam
és most egy kicsit zavarban vagyok.

– Lepke, – mesélte, – igen, lepke voltam,
s a lepke vigan táncolt a napon,
és nem is sejtette, hogy ő Dsuang Dszi…
És felébredtem… És most nem tudom,

most nem tudom, – folytatta eltünődve, –
mi az igazság, melyik lehetek:
hogy Dsuang Dszi álmodta-e a lepkét
vagy a lepke álmodik engemet? –

Én jót nevettem: – Ne tréfálj, Dsuang Dszi!
Ki volnál? Te vagy: Dsuang Dszi! Te hát! –
Ő mosolygott: – Az álombeli lepke
épp így hitte a maga igazát! –

Ő mosolygott, én vállat vontam. Aztán
valami mégis megborzongatott,
kétezer évig töprengtem azóta,
de egyre bizonytalanabb vagyok,

és most már azt hiszem, hogy nincs igazság,
már azt, hogy minden kép és költemény,
azt, hogy Dsuang Dszi álmodja a lepkét,
a lepke őt és mindhármunkat én.

Valami ilyesmire gondolsz?
1
Ez egy válasz Lolamacko 2023. november 30. 22:48-kor írt üzenetére.
salsa
2023. november 30. 22:41
Általános -> Társalkodó - bármiről
Hosszú ideje alszik a fórum, majd meglátjuk mikor ébred fel. Az abszurdhoz meg nem tudok értelmesen hozzászólni- akkor meg minek- mert teljesen hangulat kérdése, hogyan viszonyulok hozzá. Néha bejön, sokszor nem. Azt is jól kell csinálni. Sokan azt hiszik ha elég katyvaszosan írnak, az már elég hozzá. Ami azt illeti, mostanság az egész világot olyan abszurdnak érzem magam körül, hogy arra már nem is érdemes ráfejelni.
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. november 30. 21:15-kor írt üzenetére.
salsa
2023. november 28. 10:06
Történetek: Szükséglet 2. rész
Nekem úgy tűnik, nem csak a pontszámok emelkedtek, de az írások is javultak, és akkor ez rendben van. A "negatív" kritikákból is sokat lehet profitálni ha nem sértődékeny az emberfia. Mindig átgondoltam, és a jogos észrevételeket el kellett fogadnom. Személy szerint Andreas kritikáival sose volt bajom, ő amolyan nyelv-őrként működik és a véleménye bőven elfér a többi komment között. De most azok mintha elfogytak volna és jó lenne tudni az okát. Alig páran szólnak hozzá. Régebben volt olyan is, hogy a kommentek összeségükben hosszabbak voltak mint a történet.
2
Ez egy válasz Álmoska5 2023. november 28. 08:10-kor írt üzenetére.
salsa
2023. november 28. 09:49
Történetek: Tini sztori 4. rész - Vivien álmodozásai
Na ezt irigylem kicsit azoktól, akiknek van fantáziájuk az íráshoz. Az epilógus részben csak úgy lazán benne hagytatok egy komplett történetet. Abból is lehetett volna egy jó sorozat. Ez is tetszett, érdemes lenne még együtt dolgoznotok, ha van kedvetek hozzá.
2
salsa
2023. november 19. 12:00
Történetek: Felkorbácsolt vihar
Ha eddig még nem, akkor olvasd el a többi írását is. Nekem az oldal legjobb, egyenletesen magas színvonalú írója. Három évet kellett várni erre az új történetre, de megérte.
2
Ez egy válasz sportyman (alttpg) 2023. november 19. 11:13-kor írt üzenetére.
salsa
2023. november 17. 08:17
Általános -> Társalkodó - bármiről
Ha nem vigyázunk, akkor létezni fog. Már a statisztika elején nem tetszett a bevezető: a női írók. Miért pont ők? Miért nem a kerékpározást is kedvelő írók, nemtől függetlenül? Lehet, hogy azért írnak kevesebben mert sokkal több az egyéb elfoglaltságuk, és nem jut annyi idejük a gondolataik kifejezésére? Az, hogy az erotikus fantáziájuk ugyanolyan színes- sőt!- mint a férfiaké, az már sokszor kiderült ezen az oldalon is. 
Ha statisztikázod a szavaidat, készíts egy külön mellékletet a helyhatározó szavakról is, mert enélkül nem robbanhatsz be a tudományos vérkeringésbe. 🙂
4
Ez egy válasz Arya 2023. november 17. 07:02-kor írt üzenetére.
salsa
2023. november 17. 06:57
Általános -> Társalkodó - bármiről
Kedves Lolamackó! Mindenekelőtt: szépen kérlek, semmilyen következtetést ne vonj le Álmoska statisztikájából. Ez a tudomány olyan, mint az elvarázsolt kastély tükre: azt emel ki amit akar, és alapból torzít. Szinte mindig valamilyen előzetes koncepció alapján. A legfontosabb kimarad ebből is, a te személyiséged. Mit szeretsz, mit akarsz megmutatni magadból a történeteiden keresztül. Ha te magad meg vagy elégedve, és úgy érzed sikerült azt átadnod a műveddel amit akartál, akkor rendben vagy. (Ez lehet az az érzés, ami a fordítóknál kimarad) Nekem ebből a bűvészkedésből az jön le, hogy van egy olvasói csoport amelyik szereti az írásaidat és ez a fontos. A többi csak számmisztika. Bármelyik fordító kollégával lehetne olyan összevetést barkácsolni ahol ő jön ki jobban, és olyat is ahol én. Lehetne, de minek?
2
Ez egy válasz Lolamacko 2023. november 17. 00:44-kor írt üzenetére.
salsa
2023. november 16. 15:11
Történetek: Jan anyósa 4. rész
Tudom, nem mindenki szereti de szándékosan keresem a lassúbb tempójú történeteket. Mindig ad valami pluszt a puszta erotikához, és szerencsés esetben még egy jó íve is van. Kezd egyre jobban érdekelni maga a történet mint az, hogy milyen kacifántosan tud valaki ábrázolni egy közösülést még. Ez az oldal persze arra épül de remélhetőleg egy-egy nyugisabb írást is elbír.
3
Ez egy válasz kivancsifancsi 2023. november 16. 14:31-kor írt üzenetére.
salsa
2023. november 13. 20:38
Általános -> Hibák az oldalon
Nem szúrtad el. Te már egy sikerorientált világan nőttél fel, és abba nem illik a szerénység, mert gyengeségként értékelik. Aki ma talpon akar maradni, az nem lehet szerény, mert belemar a falka. Nem tudom 'sztbali' melyik korosztály - azt hiszem közel állhat hozzám -, de rám néha már úgy néznek mintha egy másik bolygóról pottyantam volna ide csak azért mert nem szállok be a lökdösődésbe. És akkor mára ennyit a moralizálásról...
2
Ez egy válasz Arya 2023. november 13. 19:59-kor írt üzenetére.
salsa
2023. november 13. 19:05
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 2. rész
„1200 néma látogató” szűk 1 hét alatt sokkal több mint a semmi - ma már 1600 felett jár - és egyáltalán nem arra utal, hogy érdektelenségbe fulladt. A „meglehetősen komplex” történeteknek is van olvasótábora. Ha van kedved írni, akkor tedd meg mert ez a történeted azt jelzi, hogy jól csinálod. Ne pontszámokért, ne a kommentekért, hanem azért, hogy elolvassák. Mindegy, hogy mennyien, a lényeg az, hogy te úgy érezd „ez most jobb lett, de legalább olyan jó, mint az előző”. A magad örömére írj, és ha szaporodnak az olvasóid az lesz a bónusz.
2
Ez egy válasz Miriam 2023. október 31. 23:37-kor írt üzenetére.
salsa
2023. november 9. 19:47
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 4. rész
Csatlakozom Lolamackóhoz. Az olvasók száma a döntő. A pontozási hullám 7-10 nap alatt lecseng.(Megjegyzem: a 7.5 körüli pontszám az első napon egyáltalán nem rossz)
Úgy 1 hónap alatt elolvassák a rendszeres olvasók. Ha utána kb. havonta rápillantasz akkor lassabban, de folyamatosan emelkedni fog az olvasóid száma. És ha belegondolsz, mostantól évekig elérhető lesz az új belépőknek is. A pontszám pedig befagy az első hónapban... 
Minden történet megtalálja idővel az olvasóit. Ez egy jó történet, engedd felnőni és sokan örülnek majd neki.
A kommentelők nem szívódtak fel, majd ha lesz kedvük, megszólalnak. Te csak írj tovább ilyen jókat. Arya- másokkal együtt- nekem is véleményezett egy történetet és nagy szerepe volt abban, hogy nekiveselkedtem a fordításának. Hogy csípős a nyelve? Hát istenem, őt így szeretjük...
3
Ez egy válasz Miriam 2023. november 9. 14:54-kor írt üzenetére.
salsa
2023. október 26. 10:04
Történetek: 1976. március 15.-én kezdődött 4. rész

Ne figyeld a pontokat. Te nem a pontozóknak írsz, hanem azoknak akik szeretik a műveidet- pl. én is. Az olvasók alig egytizede pontoz, és az első nap mindig nagyon hektikus..  Semmilyen versenyről szó nem lehet, és eszedebe se jusson kiszállni. Az a kilencven százalék számít akik elovassák az írásaidat újra és újra. Abban én is benne lennék, ha a pontszámot csak külön kérésre mutatnák meg. Ha beleölsz egy csomó melót pl. egy sorozatba, jobb lenne talán a végén megtudni az értékelését. Az visszatérő olvasók száma az igazi mérce... szerintem.

3
Ez egy válasz salsa 2023. október 26. 09:51-kor írt üzenetére.
salsa
2023. október 26. 09:51
Történetek: 1976. március 15.-én kezdődött 4. rész

Salsa papa nem érzi úgy, hogy nincs értékelve. Almát hasonlítunk körtéhez. Gyümölcs-gyümölcs, de az írás más- magasabb- kategória, mint a fordítás. Azért fordítok, mert az íráshoz se fantáziám, se tehetségem. Egy kész történetbe jobban bele tudok bújni. Persze, próbáltam... az eredményét borítsa jótékony feledés.
„Összejöttünk. Nagy eset.
Csak összehozta ezt a véletlen.
Nahát, szép kis baleset,
Hogy éppen én, na és, hogy éppen te...
Váratlanul a sors így fordult.
De jó, hogy ez nem rajtunk múlt!” 

(Szulák-Kulka: C' est la vie)

3
Ez egy válasz Lolamacko 2023. október 26. 09:28-kor írt üzenetére.
salsa
2023. október 7. 13:06
Általános -> Társalkodó - bármiről
Abban egyetérthetünk, hogy ikk....iiii eszmefuttatásainál fontosabb itt a fórumon nem lehet. A két hozzászólásával amúgy is sikeresen kihúzta a szőnyeget az egész projekt alól.
0
salsa
2023. október 7. 11:53
Általános -> Társalkodó - bármiről
Semmi gond. Magam sem gondoltam, hogy bármilyen visszajelzés jön rá. Egy próba volt, de nem fűztem hozzá nagyobb elvárást. Majd kitalálom, mi legyen vele.
1
Ez egy válasz Titti 2023. október 7. 11:18-kor írt üzenetére.
salsa
2023. október 6. 19:22
Általános -> Társalkodó - bármiről
Az eddigi sorozatokat elsősorban saját örömömre fordítottam.  Nekem is az a fordítás az igazi amit nem a piacra készítek hanem magamnak, de ha már elkészült akkor az  is jólesik, ha el is olvassa valaki. Van fenn pár "kertitörpém" is, nem tagadom meg őket, azonban hamar kiderült, hogy a sorozatok jobban kézre állnak. De ez amibe belebotlottam- az oldal profilját tekintve- most határeset. A hossza és a történetvezetése is azzá teszi. Az első két fejezetből már látszik a szerkezete. Ha hónapokat beleölök azért, hogy utána már a béta olvasóktól is csak fanyalgás jöjjön vissza, az elég lelombozó.
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. október 6. 17:37-kor írt üzenetére.
salsa
2023. október 6. 11:17
Általános -> Társalkodó - bármiről
Vállal valaki próbaolvasást?
Belekezdtem egy hetero történet fordításába. 8 hosszú fejezet. Egyenként úgy 130-150 ezer karakteresek Egy nő munkahelyi karrier-, és erotikus története.
Namármost:Az első két fejezet kb. 130-130 ezer karakteres.
Az első két fejezetet egyben tölteném fel de tartok tőle, hogy mindenki kiakad, mert „túl hosszú” és abban még alig-alig van szex. Később azért beindul. A többi fejezet első ránézésre 2 részre bontható
A „romantikus” címkét nem húzhatom rá, mert nem az. A nyersfordítás alapján a többi fejezet már mozgalmasabb.
Kellene valami visszajelzés néhány elszánt vállalkozótól az első két fejezet alapján. Ezek még csak az érthetővé tett első tisztázások, a nagyja még hátravan, ezért
nem helyesírás-ellenőrzést kérek.
Teljes, és rendes fordítás után hónapok múlva kerülhetne fel az eleje, tehát semmi sem sürgős.Arra gondoltam nyitok egy e-mail címet a profilomnál és ha néhányan jelentkeznek rá, átküldeném nekik privátban az első két fejezetet próbaolvasásra. Az válasz e-mailbe tárgyként be kéne írni, hogy „próbaolvasás”. Max. 12-15 címre gondoltam elküldeni. Csak annyit kellene visszajeleznetek:
„menjen” , vagy „ne menjen, mert nem ide való”.
(Ezt a szándékomat jeleztem a szerkesztőknek is, és nem emeltek ellene kifogást.)
1
salsa
2023. szeptember 26. 17:52
Általános -> Társalkodó - bármiről
"Salsa tétován bámult, nem tudta eldonteni, hogy ki kivel is van..." Egy félmondatban foglaltad össze. És pontosan... 🙂
3
Ez egy válasz doriangrey 2023. szeptember 26. 17:00-kor írt üzenetére.
salsa
2023. szeptember 26. 12:07
Általános -> Társalkodó - bármiről
Lehet ez egy magyarázat, de csak utólag mert erre nem is gondoltam. Talán azért mert a tánc nekem mindig a kínok kínja volt és nemigen emelte a libidómat. A zene erősen hat rám de két-bot-bal lábbal meg se kíséreltem a hódítást. És jól tettem.
1
Ez egy válasz Arya 2023. szeptember 26. 11:28-kor írt üzenetére.
salsa
2023. szeptember 26. 12:00
Általános -> Társalkodó - bármiről
Félreértettél. Magamat sorolom a kisegerek közé, és én nőttem fel Jack Londonon meg ilyeneken, ezért magasabb intellektusú beszélgetésekbe nem igazán merek beleszólni. Inkább irigykedve figyelek mert soha nem soroltam magam az okosak közé. Nincs akkora egóm, és 15 perc alatt bebizonyítanátok , hogy mekkorát tévedek.
1
Ez egy válasz cvirag 2023. szeptember 26. 10:53-kor írt üzenetére.
salsa
2023. szeptember 25. 23:37
Általános -> Társalkodó - bármiről
Nem tudom az ezer íróból mennyien aktívak. Kétszázan talán? Itt meg néhányan azért nem szólalunk meg - vagy csak ritkán -, mert nem tudunk akkorát ugrani amivel áthidalhatnánk az intellektuális szakadékot. 🙂 Ahol az elefántok dübörögnek ott a kisegerek jobb ha ki se dugják a fejüket a földből.
Aki P. Howardon, meg Jack Londonon nőtt fel, az ne kontárkodjon Oscar Wilde, meg J. Joyce körül.
Arya kérdésére: Azért lett salsa a nevem, mert csak... Talán a kettős jelentése miatt. Nincs logikus magyarázata, ha csak az nem, hogy semmilyen módon nem kapcsolódik hozzám. 
2
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. szeptember 25. 22:12-kor írt üzenetére.
salsa
2023. szeptember 24. 12:23
Történetek: Szerelmem anyával 7. rész - Új otthon Kentucky-ban
A felület fóruma maradt az egyik olyan hely ahol kiadhatod a haragod, mert a véleményed megjelenik, és nics "vonal" amihez alkalmazkodnod kell. Tenni persze nem sokat tudunk, de legalább elfogadjuk a másikat. Bármikor megírhatod - akár a fórumon nekem címezve - ami zavar. Változtatni egymagamban én sem tudok semmin, de Salsa-papa meghallgat. 🙂
1
Ez egy válasz Arya 2023. szeptember 24. 11:43-kor írt üzenetére.
salsa
2023. szeptember 24. 09:46
Történetek: Szerelmem anyával 7. rész - Új otthon Kentucky-ban
"Apróságokon múlik az élet." Életem mottója is lehetne. Ha belegondolsz mennyi elhallgatásra, csúsztatásra, kis-nagy hazugságra van szükséged, hogy talpon maradj? Bár, ha itt több ezren tudják, hogy hazugság akkor talán már nem is az. Inkább valami közmegegyezés. Az oldal támadhatóságának csökkentése. Összekacsintunk, és tudjuk miről van szó... Bár ez lenne az egyetlen hely ahol ezt kell tennünk. 
4
salsa
2023. szeptember 24. 07:40
Történetek: Szerelmem anyával 7. rész - Új otthon Kentucky-ban
Tegnapelőtt a Fórumon ezt már megbeszéltétek és a szerkesztők is megszólaltak. Jogi oka van, az oldal részéről önvédelem. Az ott általad javasolt figyelmeztető felirat is megfelelne. A Literotica szerzői is ilyen figyelmeztetéssel indítják a történeteiket (ott is jogi okokból), sokan ennél jóval hosszabb szöveggel. Igazából nem zavar senkit. Elfér ott a cím alatt.
1
Ez egy válasz Arya 2023. szeptember 24. 01:42-kor írt üzenetére.
salsa
2023. szeptember 7. 14:42
Történetek: A napló
Ha megjelenik egy gyönyörű fekete labrador, mindenkinek eláll a szava. 🙂Az egyik legjobb „animal” történet- abból a kevésből- amit valaha olvastam és jó, hogy rátaláltál. Nem csúszott itt félre semmi.Látod te is, hogy mik jelenhetnek meg „fordítás” címke alatt. Ez az „utolsó előtti állapotában” is veri őket.Szerintem ha beküldöd a véglegesnek tekintett változatot és írsz hozzá megjegyzést a szerkesztőknek, simán kicserélik. A véletlenül csonkán megjelent történeteknél is gond nélkül megteszik.
2
salsa
2023. augusztus 31. 19:43
Történetek: Nagy család 1. rész
Azért mondtam, mert szerintem tényleg jó. Valójában elég ritkán pontozok (az elmúlt egy évben összesen kb. negyvenszer) és zömmel akkor, ha legalább 8-ast adhatok. Semmiképpen nem tekintem magam "szakértőnek", nem húzok le senkit, és a kommentjeim jó nagy része is csak válasz valakinek, nem értékelés.
Nálad egyszer elszaladt velem a ló, semmissé nem tehetem, de tanulékony fajta vagyok. Mentségemre szóljon, hogy átnézve a feléd írt hozzászólásaimat, legtöbbje vállalható. Prózaian fogalmazva: érted próbáltam morogni, nem ellened. Bármilyen csábító az "inkognitó" mostantól nem engedem meg magamnak, hogy első indulatból firkáljak. Nehéz helyrehozni a bántást, jobb ha el sem követem. Ja, és férfi vagyok, már amennyire...
2