A+ A-

Unokahugi 1. rész

Minden egy telefonhívással kezdődött. Hazafelé tartottam a munkából egy fárasztó műszak után, mikor a zene - amelyet hallgattam a telefonomon - elhallgatott, mert valaki keresett. Nagy megdöbbenésemre unokatesóm, Noémi volt az:
- Szia! - vettem fel a telefont. - Mi újság?
- Szia! - hangzott a felelet a másik oldalon. - Mennyire érsz most rá?
- Éppen hazafelé megyek, dolgoztam.
- Be tudnál ugrani hozzánk? Egy kérésem lenne hozzád, és nem telefon-téma.
- Persze, nemsokára odaér a busz, akkor leszállok.
- Rendben, akkor várunk. Szia! - köszönt el tőlem.
- Rendben. Szia! - köszöntem el én is, és kabátom zsebébe rejtettem telefonomat.
Mi lehet olyan fontos, hogy telefonon nem mondhatja el? - gondolkodtam el egy pillanatra, miközben a leszálláshoz készülődtem. Percek múlva már a kapuban voltam, és vártam hogy valaki beengedjen. Kutyájuk, Lucy szaladt oda hozzám, és izgatottan nyalogatta felé nyújtott kezem.
- Hogy vagy, kislány? - kérdeztem tőle nevetve. Persze választ nem kaptam, de közben megjelent a kapuban az unokatesóm, és kitárta azt előttem.
Már a házban ültünk kávét kortyolgatva és az általános kérdéseken túljutva, mikor feltettem a kérdésem Noéminek:
- Miben segíthetek nektek?
- Zsófit meghívta a barátnője a szülinapi bulijára, és arra szeretnélek kérni, hogy kísérd el, nehogy történjen vele valami. A buli szombaton lesz. Tudod vállalni?
- Ugye vállalod? - szólalt meg hirtelen a hátam mögött Kitti - nem kis ijedtségemre -, Zsófi nővére. Ugyanis engem kért volna meg Anya, de nekem már van programom arra az estére.
- Persze, vállalom. - feleltem mindkét kérdésre.
Kitti és Zsófi az unokatesóm két lánya, vagyis nekem unokahúgaim. Rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, eljártunk közös programokra is. Emiatt is vállaltam, hogy elkísérem Zsófit.
- De jó! - lelkendezett Zsófi, és megölelt. Ezután megbeszéltük a részleteket, és elindultam haza, mert másnap dolgozni kellett mennem, és pihenni szerettem volna egy kicsit. Szombaton a megbeszélt időpontban csengettem be unokatesómékhoz, és Zsófi fogadott a kapuban.
- De csini vagy! - dicsértem meg unokahúgomat, mire ő elpirult, de láttam az arcán, hogy jól esik neki a dicséret. Nem sokkal később már úton voltunk a buliba, mikor Zsófi megszólított: - Kérhetek tőled valamit? - Mit szeretnél kérni? - Csak azt, hogy ma este legyél a barátom. Úgy mutatnálak be mindenkinek, mint a szerelmemet. Na, ezen igencsak elcsodálkoztam, ugyanis álmomban sem gondoltam volna, hogy 17 éves unokahúgom ilyet kérhet tőlem, márpedig megtette. - Miért? - Azért, mert lesznek ott fiúk is, és nem akarom, hogy bárki is kikezdjen velem. - Rendben, vállalom - feleltem, és megfogtam a kezét.
Miután odaértünk és csengettünk, Zsófi mögé léptem és átkaroltam a derekát, államat a vállára helyezve.
- Sziasztok! - nyitott ajtót Zsuzsa, Zsófi osztálytársa és egyben barátnője. - Gyertek be! Miután bemutatkoztunk mindenkinek, élénk beszélgetés vette kezdetét, majd koccintgatások egész sora, zene és tánc következett. Természetesen Zsuzsa felköszöntése sem maradt el: átadtuk ajándékainkat, megettük a tortát és koccintottunk az ünnepelt egészségére. Oldott hangulatban folytatódott a buli, mikor az egyik srác kitalálta, hogy játsszunk valamit. Az ötletek közül a Felelsz vagy mersz?-re szavaztak a legtöbben. Zsófi és én bőszen válaszolgattunk a kérdésekre, még a legagyafúrtabbakra is, ugyanis egyikünk sem volt olyan merész, hogy egy húsz-harminc fős társaságban bármit is megtegyen. Ám egyszer csak.....
- Merek - válaszoltam a nekem szánt kérdésre, saját magamat is meglepve ezzel.
Zsuzsa azonban rögtön mondta is a feladatot:
- Csókold meg azt a lányt, aki itt a legjobban tetszik neked! Szavait előbb megdöbbenés, majd ijedt egymásra tekintgetés kísérte. Én azonban nem estem kétségbe: végignéztem a társaságon, elmosolyodtam, és így szóltam:
- Ez nem kérdés, hogy ki tetszik nekem a legjobban köztetek. Szembefordultam Zsófival, aki bátorítóan mosolygott majd rám kacsintott. Ekkor már biztos voltam a dolgomban, odaléptem és megcsókoltam. Hihetetlen érzés volt. Zsófi sem volt rest: visszacsókolt, de olyan hévvel, ami bárkinek becsületére vált volna. Kibontakoztunk összeölelkezésünkből, és a többiek tapsával kísérve huppantunk le a helyünkre, illetve Zsófi a térdemen foglalt helyet. További érdekes kérdések hangzottak el, és még annál is érdekesebb feladatokkal találkoztunk. Időközben Noémi érdeklődött telefonon, hogy érezzük magunkat. Nem panaszkodtunk. Megkérdeztem tőle, elengedi-e másnap Zsófit velem Debrecenbe. Igen volt a válasza. Megköszöntük a vendéglátást, elköszöntünk a többiektől és elindultunk hazafelé. Én még beugrottam pár dologért hozzánk, aztán Zsófiékhoz mentünk. Mindenki korán elaludt, mert másnap korán volt ébresztő.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.16 pont (99 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#13 feherfabia 2018. 04. 6. péntek 06:37
Tetszett!
#12 deajk2008 2017. 07. 6. csütörtök 06:56
nekem bejött... csak elég rövid lett 9p
#11 picula 2017. 02. 17. péntek 21:01
jó írás
#10 A57L 2017. 02. 12. vasárnap 03:07
Kedves írás.
#9 genius33 2017. 02. 6. hétfő 21:38
Folytatást is légy oly kedves. smile
#8 sunyilo 2017. 02. 6. hétfő 21:16
Tetszik, folytasd.
#7 fiesta14 2017. 02. 6. hétfő 15:17
fogamzásgátlás? szűz (volt).... és többször is telerakta...
fura,,,, erre nem gondolt? meg sem kérdezte a lányt?
#6 vakon54 2017. 02. 6. hétfő 12:33
norby44 folytazsd.
#5 listike 2017. 02. 6. hétfő 08:19
Jöhet a folytatás.
#4 Andreas6 2017. 02. 6. hétfő 08:08
Jó napom van: A két feltett történet mindegyike hangulatos, élvezhető, kedvcsináló. Még a végén eltűnnek az oldalról a gusztustalanságok? 9 pont.
Sajnos, én a szaunában többnyire csak korombeli emberekkel találkozom, így a látogatás mindenféle kellemes vizuális inger híján marad...
#3 veteran 2017. 02. 6. hétfő 07:42
Kicsit hihetetlen a szaunarész.
#2 zoltan611230 2017. 02. 6. hétfő 01:28
Elmondta csak ...Nem rossz...
#1 Törté-Net 2017. 02. 6. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?