A+ A-

A '80-as években

Szokatlan neszre ébredtem az álmomból. Feküdtem egy darabig, de semmit sem hallottam. Éreztem, hogy jobb lesz még most kimennem a vécére, mert hajnalig nem lenne kellemes tartogatni. Megszoktam, hogy a sötétben botorkálok ki, mert az emeleti folyosó ablakán már beszűrődik az utcai világítás fénye.
Nataly szobája mellett haladtam el, mikor furcsa hangfoszlányok jutottak ki a helyiségből. Megálltam egy pillanatra. Kicsit még kótyagos volt a fejem, nem tudtam pontosan mit is hallok. Tompa nyögések, amik hol ütemesen, hol meg-megszakítva szűrődtek ki az ajtón keresztül.
Egészen közel hajoltam a kulcslyukhoz, de semmit sem láttam benne, teljesen sötét volt, talán el volt takarva. Viszont a hangok tisztábbak voltak, ha odatartottam a fülem. Szapora nyögések, szusszanások, megbicsakló hangok váltogatták egymást. Furcsa érzés volt kihallgatni a mostoha nővéremet, kicsit el is szégyelltem magam, de minél tovább időztem, annál intenzívebben érkeztek a hangok.
Nem tudtam elképzelni, hogy mi történhet odabenn, de mégis valami izgalom fogott el. Nataly egyre nagyobbakat nyögött, egyre magasabb hangon, végül elakadt a lélegzete, és néhány remegő sóhaj után végképp elhallgatott.
Én csak álltam ott szótlanul, és teljesen földbe gyökerezett a lábam. Percekig mozdulatlanul vártam, hogy hallok-e még valamit. Aztán mocorgás, majd közeledő csoszogás szűrődött át a kulcslyukon. Későn eszméltem, és a kulcs fordulásának durva zajával egyszerre ugrottam a lépcsőforduló oldalához. A torkomban dobogott a szívem. Nataly lépett ki, majd elindult a wc felé, ő sem gyújtott villanyt. Nem mertem elhagyni a búvóhelyem, pedig tudtam, hogy visszafelé már jobban látható leszek és ki fog szúrni.
Amíg ezen morfondíroztam, hallottam, hogy végül a fürdőszobába mehetett, mert a zuhany sistergése szakította meg a gondolataimat.
Tudtam, hogy így több időt kaptam a visszavonulásra. Éppen ezért kíváncsian benyitottam a szobájába. Az olvasólámpájának letompított fényében alig láttam a szoba körvonalait. Kicsit szokta a szemem a fényviszonyokat, és kezdett kirajzolódni a berendezés kontúrjai. Oldalt a ruhásszekrény, másik oldalt a növények és a könyvespolc, majd leghátul a bordásfal és végül középen a franciaágy. A paplan hanyagul letiporva az ágy végébe, és középen valami kerek tárgy pihent. Még hallottam a zuhany zaját, hát beljebb merészkedtem. Néhány lépéssel közelebb már kivehető volt egy rózsaszín tégely. Karakteres, de finom illat lengte be az egész szobát. Még egyet léptem és akkor láttam, hogy a tégely teteje nincs a helyére csavarva, csak kapkodva a helyére illesztve. Óvatosan megemeltem. A krém maga is enyhén rózsaszín volt. Ennek az illata töltötte be az egész helyiséget. Még közelebb hajoltam, mikor hirtelen megszakadt a zuhany sistergése. Ijedten visszaraktam a tetőt, majd lábujjhegyen kisiettem a szobából. Az ajtót még volt időm visszacsukni, de a sajátomat már nem.
Mire visszaértem a szobámba, Nataly akkor fordult a folyosónkra. Már csak behajtani maradt időm, és tartottam az ajtót, hogy ne koccanjon a nyelve a nyíláshoz. Megpróbáltam Nataly ajtójának becsukásával egyszerre megoldani az enyémet is. Dübörgő halántékkal sétáltam az ágyamhoz, és végignyúltam rajta. Ezek után már nem mertem kimenni a vécére. Mindenféle gondolatok cikáztak a fejemben, nagy sokára nyomott el csak az álom.
Reggel csak harmadik órára kellett a gimibe érkeznem, ezért több időt hagytam a nyújtózkodásra. Eszembe jutott az éjszakai jelenet. Talán igaz sem volt. Csendben kiléptem a folyosóra és hallgatóztam kicsit. Üresnek tűnt a ház. Elmerészkedtem Nataly ajtajához, és ismét hallgatóztam. Semmi. Óvatosan bekopogtam. Ugyanaz. Néhányszor még megismételtem, mire lemertem nyomni a kilincset. Üres volt a szoba. Azonnal beléptem. Körbenéztem a világosban, és a rózsaszín tégelyt kerestem a szememmel. Nem volt sem az ágyon, sem az éjjeli szekrényen, sem a komódon. Hát kihúztam mindhárom fiókját, és a legalsóban ott volt a fehérneműi mögé rejtve. Többször kihallgatóztam, de egyedül voltam. Minden oldaláról megszemléltem. Szokatlan volt, hogy egyetlen címkét sem találtam rajta, csak az aljára filctollal felírva, mindössze annyi, hogy „Org”. Óvatosan letekertem a tetejét. Megint az a kellemes illat csapta meg az orromat. Közelebb hajoltam hozzá és véletlenül hozzáért a pereme a számhoz. Rátekertem a tetejét és visszarejtettem. Gondosan ügyelve arra, hogy pont úgy rendezzek el mindent, ahogy találtam. A szobámba érve furcsán bizseregni kezdett a szám. Megérintettem az ujjammal, akkor éreztem, hogy picit krémes maradt, mikor a tégelybe szagoltam. A tükörbe nézve elkentem az ujjammal, majd elkezdtem vetkőzni, hogy átöltözzek utcaiba. A szám egyre csak bizsergett. Megint körbesimítottam, amitől sokkal erősebben érződött a bizsergés. Elakadt a lélegzetem, annyira jól esett. Ha elvettem a kezemet, akkor csak tompán éreztem, de ha simogattam, akkor hullámokban egyre erősödött. Hát most nem hagytam abba, és azt éreztem, hogy menten elszédülök.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.09 pont (35 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 A57L 2016. 09. 13. kedd 06:26
Megérdemli a 10 pontot.
#4 deajk2008 2015. 07. 24. péntek 09:39
király volt az egész sztori...
#3 papi 2015. 07. 24. péntek 08:36
Egész jó
#2 feherfabia 2015. 07. 24. péntek 06:22
Jó a fantáziád!
#1 Törté-Net 2015. 07. 24. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?