A+ A-

I.e. Alexandrosz

Mély és erotikus álomba merültem, amit most megosztanék veletek. Tegyetek velem egy időutazást az antik álomvilágba!
(...) Már csak annyit tudtam halkan kinyögni: „Nem bírom tovább!”
Órák óta gépiesen húztam az evezőlapátot a dobszóra, és éreztem, azonnal elveszítem az eszméletemet.
Ekkor a mellettem ülő izmos termetű férfi, akire eddig még fel sem figyeltem, letépett egy darabot az ágyékát fedő kendőből és belemártotta a hajó aljában összegyűlt szennyes víztócsába, majd a homlokomra szorította. Rám mosolygott és a fülembe suttogta:
- Látom elfáradtál. Pihenj egy kicsit, majd megszokod idővel. Addig húzok helyetted is, te csak tegyél úgy mintha eveznél.
Majd teljes erejével húzta az evezőlapátot de úgy, hogy izmos válla minden esetben az enyémhez dörzsölődött. Folyt róla a veríték, ahogy evezett ütemesen, én meg csak ültem mellette, kezemet a lapát nyelén tartva, imitálva az erőkifejtést.
Nemsokára ismét ő törte meg a csendet.
- Hogy hívnak?
- Szkupidosz - feleltem. - Korinthoszban adtak el rabszolgának, aztán kerültem ide.
- Én Szandrosz vagyok. Szüleim gazdag emberek voltak, de mivel legyőzték a Spártaiakat, őket lemészárolták, engem pedig 12 évesen elhajtottak rabszolgának. Most 28 éves vagyok. Te hány éves vagy?
- 26 leszek. - fordultam ismét felé. Igazából véve nem volt nagyon kedvem társalogni.
Ekkor vettem észre, hogy Szandrosznak milyen éles, férfias arcvonásai vannak. Lebarnult felső teste fénylett a verítéktől. Néha rám nézett és mosolygott, ami ebben a meggyötört helyzetben nagyon jól esett.
Aztán komor arccal ismét megszólalt:
- Nem szeretnélek elveszíteni. Tegnap itt ült a helyeden egy öregember. Már nem bírta, és összeesett. A szemem láttára dobták be a tengerbe.
Most tudatosult bennem, hogy ez a küzdelem életről és halálról szól, amit eddig fel sem fogtam. Ez erőt adott ismét, és húzni kezdtem a lapátot. Szandrosz észrevette, és rám mosolygott. Szemében ekkor valami mást is észrevettem, de nem tudtam, hogy mi ez. Valami különös bizsergés futott át rajtam, ami új erőt adott a gyötrelmek elviseléséhez.
Késő délutánra megérkeztünk Eginára, ami egy közeli sziget volt. Mint megtudtam, olajért mentünk oda. Amíg a helybéli rabszolgák megpakolták a hajónkat, addig szabadon engedtek minket. Igyekeztem mindvégig Szandrosz mellett maradni, mert egyedül őt ismertem ebben az idegen környezetben. Miután megkaptuk a vacsorára valót, Szandrosz odaszólt felém:
- Tudok egy csendes kis öblöt nem messze. Ott nyugodtan elfogyaszthatjuk. A hajó csak hajnalban indul vissza, mert sötétben könnyen megtámadhatják. Addig „szabadok” vagyunk.
Mivel nekem ez volt az első ilyen utam, megbíztam Szandroszban és vele tartottam. A többieket hátrahagyva rövidesen egy sziklák által körülvett szűk öbölbe érkeztünk. A messzeségben a látóhatár szélén feltűnt az Akropolisz fehér márványán megtörő délutáni vöröses napsugár. A tenger közben lágyan hullámzott és habjai morajlottak a sziklákhoz csapódva. Szandrosz megállt, majd hirtelen levetette magáról az ágyékát takaró leplet, és a bokáig érő vízben örömtől kiáltozva elkezdett fel-alá szaladgálni a parton. Meztelen teste mint egy szobor, úgy ragyogott a lemenő napfényben.
- Gyere te is! Érezd, hogy most szabad vagy! - kiáltotta felém.
Majd én is levetettem magamról mindent, és már együtt futkároztunk Szandrosszal a habokban. Egyszer csak hirtelen megállt, lehajolt és valamit felvett a homokból. Most láttam, hogy milyen formás és izmos feneke van Szandrosznak, ahogy nekem háttal fordulva hajladozik. Egy kagylót vett fel, majd lemosta.
- Tessék, ezt neked adom. - mosolygott rám, majd hozzátette:- Örülök, hogy itt vagy velem.
Kifeküdtünk a partra egymás mellé. Majd ismét Szandrosz törte meg a csendet:
- Szkupidosz, neked van-e barátod? Tudod, ez nálunk olyan dolog, hogy minden fiúnak van barátja, akivel jóban rosszban együtt van. A szülei családtagként látják mindig az otthonukban, és minden jog megilleti őket, ami a gyermeküket. Ha később a fiú nőt válasz magának, akkor ez a kapcsolat nem hal meg, az asszonynak ugyanúgy kell teljesítenie a barát kívánságait, mint az uráét. Barátod csak egy lehet, asszonyból meg több is. De igaz megértést mindig csak az általad választott barátodtól kaphatsz. Ezért nálunk 14 évesen barátot választanak az ifjak. Sajnos engem hamarabb elvittek rabszolgának, így nincsen barátom még, akivel legbensőbb titkaimat vágyaimat megoszthatnám. Hát ezért kérdeztelek erről.
Mielőtt válaszoltam volna, gyorsan hasa fordultam, mert szégyelltem előtte az egyre merevedő farkamat.
- Nincs barátom. Talán ezért is vagyok annyira magányos és erőtlen. Nagyon szép amiket mesélsz, de a mi rabszolga helyzetünkben nem hiszem, hogy erre adódna lehetőség.
Szandrosz ekkor fölém térdelt és erőszakkal ismét a hátamra fordított. A szívemre tette azt a kis kagylót, amit az előbb nekem adott, majd azt mondta:
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.03 pont (32 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 papi 2015. 07. 14. kedd 17:47
Nagyon gyenge
#5 veteran 2015. 07. 14. kedd 13:21
Gyenge
#4 cscsu50 2015. 07. 14. kedd 08:30
gyenguska
#3 Rinaldo 2015. 07. 14. kedd 08:10
Elmegy.
#2 A57L 2015. 07. 14. kedd 04:13
Egynek elmegy.
#1 Törté-Net 2015. 07. 14. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?