A+ A-

Decameroni este 1. fejezet

Részlet Julius J. Coach: Kollégiumi esték - Szűnidei szerelmek művéből
Prológus
- No, srácok újra együtt vagyunk. Ugye senki sem felejtkezett el a megállapodásról? Remélem, ez az év, a második, még klasszabb lesz, mint a tavalyi. A gólyák közt már tekintélyünk lesz, és biztosan akad betömésre érdemes "svasta ima, i sise i dupe" típusú csaj, ahogy ezt a keresztanyám szokta megjegyezni, ha séta közben elhúz mellettünk egy jó bőr - mondta egy szuszra Szveti. - Remélem, mindenkinek sikerült eleget tennie közös fogadalmunknak, s nem felejtettétek el a "négy sz" programot: "szerelem, szenvedély, szeretet, szex".
A kollégium Dunára néző első emeleti utolsó szobájának öt lakója mosolyogva bólogatott. Az ország különböző tájairól - faluból, kisvárosból kerültek az egyetemre. Mindent együtt csináltak, mert kezdetben nagyon elveszettnek érezték magukat a nagyvárosban. Az első évben, a tíz hónap alatt olyannyira összehangolódtak, hogy egymás gondolatát is megsejtették, a lányokkal kapcsolatos szókészletük is azonossá vált, s ezen a nyári két hónapos távollét sem változtatott. A szünet előtti utolsó este, egy nagy piálás végén megfogadták, hogy az otthoni volt lányok mindegyikét két vállra fektetik, és az eredményről, az őszi félév első hetében részletes - a csodálatos női test minden porcikájáról térképszerű alapossággal beszámolót tartanak.
--
Mindene van: cicije is, popsija is.
Filosz, a félszemű filozófus társuk, "A nő, mint olyan" című értekezésének tézisét Szveti, Kuki, Dodó és Pörgő is elfogadta, és ígérték, hogy annak szellemében építik kapcsolataikat. Filosz tézise:
"A nő a Stradivari-hegedűnél is értékesebb, de miként az is csak jó vonóval szólal meg legszebb hangján, úgy a nőhöz is kell egy jó vonó: ezt a szerepet a férfi tölti be, aki - ha jól fel tudja hangolni hangszerét, akkor - vonójával kihozhatja belőle a maximumot."
Első este
Az asztalon volt már a leveles, faddi rózsadohány, a solti törkölypálinkával töltött demizson, a bajai kolbász, a pápai sonka és a szentgotthárdi tökmagolaj.
- Te vagy a soros, kezdheted - bökött Szvetire Dodó, s közben a solti pálinkából öt vizespoharat félig töltött. Filosz, a félszemű filozófus, a római bacchanáliákról kezdett filozofálni, és bizonyos értekezési formákat akart betartatni, de Pörgő azonnal leintette érthetetlenül gyors beszédével. Kuki hallgatott, ivott és megjegyezte, hogy csak az ökör iszik magában.
- Ahhoz, hogy megértsétek a nyári kalandjaim egyikét, el kell mondanom, hogy ugyanezzel a bukszával már volt egy fura éjszakám két évvel ezelőtt, a háború utolsó napjaiban. A lánynak Pí volt a neve. A barátom erősen bele volt esve. Én éppen szabad voltam, ezért a tánciskola össztáncán egyik bögyöstől a másikig sodródtam. Ezzel a lánnyal csak a barátomra való tekintettel táncoltam egyet-egyet, vagy ha közbe kellett lépnem, mert a barátom csak Pível kívánt táncolni, de nem akart verekedésbe keveredni egy visszakérés miatt. Mert nálunk ez volt a szokás.
- Ne húzd a rétest, halljuk a lényeget! - szólt közbe Dodó.
- Hagyd, ne szólj közbe, mert fülön csaplak! - morgott, majd kortyolt egyet a pálinkából Kuki, a fő piás.
- Ne böfögjetek, egyetek, és kuss legyen! - horkantott Pörgő, olyan gyorsan ejtve a szavakat, hogy csak azok értették, akik hosszabb ideje együtt laktak vele, és megszokták a stílusát. Mert ebből a mondatából csak "nebőfegyekusgyen" volt kivehető.
- Mondom, a barátom, Tomi, nagyon beszívott, s nagy nehezen kinyögte, hogy ő most hazamegy, én pedig kísérjem haza a barátnőjét. Ha a társaságunkban elhangzott a lány beceneve, mindig volt valaki, aki benyögött egy na szócskát a Pí hallatán, ami néhány esetben csattanós pofonnal végződött Pí részéről, aki bizony kissé száraz, kemény típusú nőnek tűnt. Hogy milyen volt valójában, azt egy szerencsés véletlennek köszönhetően sikerült megismernem. Felkértem Pít, és tánc közben beszámoltam a történtekről. Az anyja elé táncolt, s odaszólt neki, hogy menjünk haza, mert Tomi rosszul lett és távozott. Ahogy az anyja meggörnyedt ültéből felállt, a szemem is fennakadt, olyan gyönyörű volt. Tényleg volt mindene, felül is, alul is. Azt rögtön láttam, hogy a 35-36 évével is sokkal jobb, mint a lánya.
Egy félórányi járásra laktak. Útközben megkérdezte, hol lakom, mert nem szeretné, ha miattuk nagyot kerülnék. Úgy gondolja, hogy a következő utcasaroknál elválhatunk, mert onnan már pár lépésre van a házuk, és az utca ott is német katonákkal meg teherautókkal van tele, mint itt. Ahogy ezt kimondta, megszólaltak a szirénák: a német katonák a teherautókat elhagyva a falak mellé feküdtek. Kiabáltak, hogy azonnal menjünk be valamelyik ház óvóhelyébe. Rossz németséggel visszaszóltam, hogy "dort ist Haus", és futni kezdtünk. Pí azt mondta, hogy nem mehetek haza, amíg le nem fújják a riadót. Az anyja is szólt, hogy "gyorsan gyere be", s felém nyúlt. Siettemben közéjük szorultam a kapuban, s akkor megéreztem, mi rejlik a feszülő blúza alatt. Még egy kicsit rám is dőlt, s szemében felvillant egy pici szentjánosbogár.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.55 pont (51 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 A57L 2016. 08. 21. vasárnap 07:43
Jónak ígérkezik.
#11 Ulysses 2014. 12. 18. csütörtök 20:50
Érdekes a történelmi háttér, szín. Meg ez a "veretes" szöveg!
Megnézem a többit is. Az akció túlzott, de mit tehetünk, ha Szveti így adta elő.
#10 listike 2013. 11. 12. kedd 07:17
Nagyon jó.
#9 zsuzsika 2013. 10. 1. kedd 09:29
Bocsi.Már látom a folytatásokat.
#8 zsuzsika 2013. 10. 1. kedd 09:26
Ez jó történet volt. Folytasd!
#7 rolyka930 2013. 09. 20. péntek 16:44
Kedves, kellemes és szellemes történet. Várom a folytatást! Élmény volt olvasni.
#6 Rinaldo 2013. 09. 20. péntek 08:09
Meg van anya és szűz lánya is.
#5 x124 2013. 09. 19. csütörtök 22:25
Jó!
#4 veteran 2013. 09. 19. csütörtök 12:18
Jöhet a folytatás
#3 Bikmakkocska 2013. 09. 19. csütörtök 12:08
Marha jó.
#2 papi 2013. 09. 19. csütörtök 09:42
Ez nagyon jó volt, nem kéne hat napig várni a folytatással.
#1 Törté-Net 2013. 09. 19. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?