A+ A-

Emese a városban 2. rész

- Megnézem a címet - vette elő a telefonját Emese. - Megtennéd, hogy segítesz megkeresni legalább az utcát? Pesten is milyen jól útbaigazítottál...
Valamit felelni akartam, nemcsak egy udvarias "természetesen"-t, hanem a kellemes utazás után kijárót, kedveset... de nem tudtam megszólalni, mert a telefonjából felolvasta a címet. Azt a címet, amit a barátnője írt sms-ben.
Az én címemet!
Utca, házszám.
Bekanyarodtunk az utcába, fél percen belül az egyforma házak közül a megfelelő elé.
- Ilyen jól kiismered magad? - csodálkozott Emese, nem tűnt fel neki némaságom, s hogy milyen lassan oldódik értetlenségem.
- Végülis elég sokan laknak ebben a házban - közöltem inkább magammal, mint vele.
- Nem baj, megcsörrentem Ditkét... - Úgyis tett, telefonnal a fülén, fürkészve közben az ablakokat és erkélyeket. - Hali! Megjöttünk... Jó, tizenöt.
A tizenöt tényleg jó! Eggyel több, mint a 14... tehát Ditke a szomszédomban lakik. Hirtelen megérkezett a megvilágosodás.
- Felkísérlek, átadlak hiánytalanul - jelentettem ki.
Emese természetesnek vette ezt a gesztust, s az sem tűnt fel neki, hogy nem a 15-öst nyomom a kapucsöngőn, hanem a kódot pötyögtem be.
*
Emese tánclépésben, a közeli viszontlátás örömétől szinte a szürke padozat érintése nélkül gyűrte le a magasságot Egyetlen lépcsőfokkal lemaradva, mögötte lépkedtem, kedvtelve nézegettem a félgömböket, melyek így, kicsit kitolva, még ingerlőbbnek látszottak, ha egyáltalán lehet fokozni a tökéletes gömbölyűség keltette vonzást. A kamionos élményünkre gondolva nem is értettem: egy ilyen lány mit néz egy másik, gyengébb kivitelezésű fenéken?
A közvetlen szomszédságban lakó lányokon kívül csak két embert ismerek a lépcsőházban. Ezzel a kettővel most sikerült találkozni, az egyiket éppen sétáltatni vitte az ikertestvérének is beillő kutyája, a másik teljes díszben - üzleties öltözékében - vadászatra indulhatott, olyanokat keresve, akik szeretnének tutira és gyorsan meggazdagodni. Ilyen lehetett Emese állásinterjúztatója, mert láttam a lapos pillantásából, hogy ő is vetkőztetéssel indítana...
Különleges szerencsének tartottam, hogy éppen a szomszédságomban lakik Ditke, akihez Emese készült, kizárásos alapon - mivel Beát nem lehet Ditkének becézni, Dorina meg Dorina -, a kis szőke lehet Ditke... Eddig jutottam el gondolatban.
Csengetés helyett - ismerem a rendet - kopogtam, Emese, repdeső jókedvében erre sem figyelt fel.
Azonnal nyílt az ajtó, és a szőkeség tessékelt be bennünket. Suttogva bevezetett a jobboldali kisszobába:
- Vendégek vannak, de mindjárt végeznek - Becsukta az ajtót mögöttünk. - De jó, hogy látlak! - puszilták meg egymást kétoldalt, majd Ditke mutatóujját Emese ajkától kiindulva lassan végighúzta egészen a köldökéig.
- Ti ismeritek egymást? - fordult felém is.
Útitársam most kapcsolt, szeme kikerekedett:
- Mert ti is ismeritek egymást?
- Amolyan barát-féle - somolygott Ditke. - Innen, a fal túloldaláról.
Az előszoba irányából hangokat hallottunk.
- Készen vannak - magyarázta Ditke.
- Merre van a mosdó? - kérdezte Emese.
- Várj, mert elment az egyik pasi zuhanyozni! - kukucskált ki a folyosóra Ditke, hogy felmérje a helyzetet.
- Nem baj, nem vagyok szégyenlős...- nevetett a fiatalabbik lány.
- Te aztán semmit sem változtál! - Ditke kétkézre fogta barátnője arcát és gyengéden pofozgatta. - Nem hoztál cuccot?
- Mit?
- Ruhát, fogkefét...
- Nem akartam úgy eljönni otthonról, mert rájöttek volna, hogy nem csak egy napra jövök. Már a vonatról telefonáltam haza, hogy téged is meglátogatlak, ne várjanak. Amúgy lehet, hogy fel sem tűnt volna, ha nem megyek, de ha bejelentem, akkor meg esetleg el sem engednek.
- Keresek neked törölközőt. - Ditke kinyitott egy gardróbszekrényt, nyújtózkodva végigsimította az ott található valamiket, melyekből semmit nem láttam, mert az igen kurta, citromsárga ruhájából kikandikáló popsijára meredtem. Bugyi sehol. Igaza volt Emesének: a barátnője tényleg nem visel bugyit, csak az erkélyen esetleg, amikor összefutunk, de akkor meg a bugyin kívül semmit.
De a show ezzel nem ért véget - rudat ugyan nem használt a lány, de izgatóbb volt ez akármilyen rúdtáncnál, egyébként is azonnal tudtam volna munkaeszközt prezentálni -, nem lett meg a keresett törölköző, vagy rossz helyen kereste, most lehajolt, és a legeslegalsó fiókban kutakodott. A belátás hibátlan, nemcsak a puncijában lehetett gyönyörködni, de mindenben, amit eredetileg a ruhája alatt tartott. Mennyivel jobb feneke van Ditkének is, mint annak a kamionban cumizó csajnak! - Erre akartam valamiféle utalást tenni Emesének, de ahogy ránéztem, világos volt, hogy ő is tisztában van ezzel: még a szája is tátva maradt, ahogy hosszú lábak találkozási pontjára meredt.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.05 pont (38 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 feherfabia 2015. 04. 4. szombat 07:30
Nagyon jó!
#10 tiborg 2014. 11. 10. hétfő 05:06
Jo sztori, elveztem....
#9 papi 2014. 02. 10. hétfő 06:19
Egész jó
#8 A57L 2013. 07. 15. hétfő 06:04
Elmegy.
#7 Shavo 2012. 07. 25. szerda 00:54
Tetszik nekem is.
#6 gyuri0926 2012. 07. 24. kedd 09:04
Jo volt
#5 x124 2012. 07. 23. hétfő 20:40
Jó!
#4 Rinaldo 2012. 07. 23. hétfő 13:32
Nem semi 3-rom csaj,szegény srácot,Ditke lerendezte orálisan és puncival.
#3 cervelo 2012. 07. 23. hétfő 07:43
Egész jó.
#2 genius33 2012. 07. 23. hétfő 06:51
smile
#1 Törté-Net 2012. 07. 23. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?