A+ A-

Emese a városban 1. rész

- Meg tudná nekem mondani, melyik a Radnóti utca?
Meg tudtam volna, de nem tettem:
- Valahol a közelben lehet, én is oda igyekszem - válaszoltam a legártatlanabb tekintettel, egyenesen a hatalmas, barna szemekbe.
- Az jó! - sóhajtott fel a lány, és türelmesen várt, amíg egy pittyentéssel lezárom az autót és bepillantok a hátsó üvegen, nem felejtettem-e valami kíváncsiságra és betörésre ingerlőt az ülésen.
A Radnóti utca mindössze néhány házzal arrébb, 90 fokos szögben található attól a helytől, ahol megelégedésemre sikerült az egyetlen szabad parkolóhelyet elfoglalni. De ha ezt a helyismeretet azonnal és egyenesen elárulom a lánynak, akkor már rég befordult volna a sarkon, nem állna mellettem. Pedig kellemes, ahogy egy nőiességet sugárzó lány várakozik mellettem az augusztus-végi fényárban, nem is tudnék hirtelen hasonló érzésre példát találni. Az érdeklődő lány az a típus, amelyik után akkor is megfordul a férfiak serege, ha egyébként ez nem mindennapi szokásos tevékenysége.
- Keressük meg együtt! - javasoltam, s talán félperces ismeretségünkhöz képest túl sokáig bámultam a szemébe.
Elindulhatnánk az ellenkező irányba - villant fel, azonban gyorsan el is vetettem az ötletet, mert akármennyire jó lett volna időt nyerni, átverni mégsem akartam. Bár addigra még csak a szemeit csodálhattam meg, a tekintetét.
A mellei hangsúlyosabban uralták a testét, mint ez szokás, ezért a figyelmemből is több időt szántam rájuk, már amennyire a megfelelő lassúságú járás mellett, kevés feltűnést keltve méricskélni illik egy ismeretlen lányt. Talán a combjai is vaskosabbak, a feneke is nagyobb egy árnyalattal az ideálisnál - amennyiben ezt jól sikerült felmérnem -, de mindenestől olyan összbenyomást keltett, amilyet ritkán tapasztalni. Jólesett ez a találkozás, akár a világoskék égiektől kaptam, akár nem.
- Interjúra megyek - közölte büszkén, egy kevés aggodalommal a hangjában. - Már csak 10 percem van.
- Bízd rám magad! - váltottam könnyedén személytelen társalgásból tegezésre.
- Szerinted alkalomhoz illően öltöztem? - Kis drukk érződött, ám a szemei... a szemei ragyogtak.
- Három ruhadarabot nyugodtan lehagyhattál volna!
- Azt elhiszem - nevetett kacéran, bárminemű megrökönyödés nélkül. - Nincs is rajtam annyi.
- Ugye, azért nem mennél bele, hogy amennyivel több, mint három, annyit levess?
Végignézett magán:
- Miért is ne? De nem itt, az utcán! - Szemében fénylő, apró szikrák.
A sarok olyan rohamléptekkel közeledett, hogy helyben-járással sem lehetett volna elkerülni találkozásunkat a keresett utcával.
- Legközelebb folytatjuk a vetkőztetést - jelentettem ki sajnálkozva -, de most azt hiszem, megérkeztünk.
- Oda... - mutatott egy túloldani épületre, jól látszott a házszám, és már futott is át a zebrán. - Szia!
- Kéz és lábtörést! - kiáltottam utána.
Ahogy hátulról még megfigyelhettem, lassan tudatosult bennem, mit érzek. Az ismeretlen lányból áradó természetes, nyers nőiességet, a mindent magával ragadó nemiséget. Mint egy őserdő, telis tele vágyakkal. Kavarogtak a gondolatok. Nem hiszek az első látásra szerelemben, de a spontán, naturális, feltartóztathatatlan ösztönökben igen! Vagy ha eddig nem hittem volna, most tapasztalhattam. Legszívesebben utána ügetnék, csak úgy, diszkréten, mint a kétmilliós dzsungelben szokás, vadak között, párzási időszakban...
Gondolatban még lefestettem volna azt a képet, ami az utolérés utáni pillanatot ábrázolja a betonon, de néhány méter után én is megérkeztem eredeti célomhoz.
*
Félórát, vagy valamivel többet vett igénybe, amíg elintéztem a dolgom, majd a későnyári éghez hasonló hangulatban, felhőtlenül léptem ki a kopott-szürke lépcsőházból.
Eszembe jutott a lány - meddig tarthat az állásinterjú? - és szinte éreztem a sűrű levegőben a közelségét. Beszívtam az illatot, melyet a nyár őrizgetett emlékül belőle, legalábbis úgy képzeltem. Belülről hallottam a nevetését, felidéztem ingerlő méretű melleit, és az egész lényéből sugárzó, ösztönös nőiességet... Beültem a kocsiba, leeresztettem az ablakot, doboltam a kormányon és szórakozottan válogattam a cd-k között. - Várok két percet! - döntöttem el hirtelen. Miért? Két percnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy a véletlenek eldöntsék, akarnak-e egybeesni, esetleg megsokszorozódni...
Ekkor pillantottam meg a lányt a tükörben, aki nem a Radnóti utca felől, hanem az ellenkező irányból közeledett. A véletlenek nem vették igénybe a teljes kiszabott időtartamot, elkezdtek tobzódni, és meglepő dolgokat produkáltak. Azt hiszem, ettől kezdve, ha valaki meséli, hogy Afrika közepén magyarul beszélő kocsmárossal találkozott, vagy azzal akar elámítani, hogy a Csomolungma kapaszkodóján saját, lakótelepi szomszédjával futott össze, én csak legyinteni fogok. Kit érdekel, hogy Amszterdam egyik kirakatában a haverom meglátta saját régebbi barátnőjét? Mit számítanak e jelentéktelen dolgok ahhoz képest, amit ezen a napon tapasztaltam?
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.51 pont (41 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 tiborg 2014. 11. 10. hétfő 03:46
Nagyon jo befejezes.
#5 papi 2014. 02. 10. hétfő 06:16
Egész jó
#4 A57L 2013. 10. 23. szerda 04:23
Jó írás.
#3 sikamika 2012. 07. 2. hétfő 00:04
nem rossz. érdekelne a folytatás. . .
#2 Rinaldo 2012. 06. 27. szerda 13:44
Nem semmi a hogy megismerkedtek.majd a csaj jól leszopta.
#1 Törté-Net 2012. 06. 27. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?