A+ A-

Emmanuelle 1. fejezet - A Repülő egyszarvú

Emmanuelle Londonban felszáll a British Airways bangkoki járatára. Egy új világba lép be, először csak az ülések friss bőrszagát érzékeli - ugyanaz az illat, amely az angol gépkocsikban még sokévi használat után is érződik -, a süppedős plüss-szőnyegeket, s a már-már misztikus világítást.
Nem érti az őt kalauzoló, mosolygó férfi szavait, de mégsem nyugtalan. A szíve talán gyorsabban ver, mint szokott, de ezt nem a szorongás okozza, s az idegen környezet is csak alig játszik szerepet benne. A stewardessek kék egyenruhája, figyelmessége, tiszteletteljes komolysága biztonsággal és önfeledt örömmel tölti el. Érzi, hogy a körülötte zajló szertartás, amelynek titkát meg sem kísérli felfedni, egy új világot nyit meg előtte, amely tizenkét órára lesz az övé: ennek a világnak mások a törvényei, mint amiket eddig ismert, kényszerítőbbek, de talán épp ezért oly bizsergetők. A szárnyas fémépítmény burka kizárja az angol nyár áttetsző kora délutánját, határt szab a mozgásnak, a vágynak. A lankadatlan figyelmet követelő szabadságot önfeledt, békés alávetettség vájtja fel. Megmutatják a helyét; a gép fala mellett fog ülni. Ám a kárpitozott felületen nincs ablak; az utas semmit sem fog látni abból, ami e selymes tapintású falon túl történik. Bánja is ő! Semmi másra nem vágyik, mint hogy átadja magát a mély karosszéknek, s önfeledten pihenjen bolyhos karjában, hab vállán, szirén combján.
De még nem mer elnyúlni, mint a légikísérő javasolja neki. A férfi megmutatja neki a karocskákat, elmagyarázza, hogyan kell hátrabillenteni a karosszék támláját. Aztán megnyom egy gombot, s egy parányi sugárnyaláb ellipszist rajzol az utas térdére. Egy légikisasszony jelenik meg, s kezéből az ülések fölötti rekeszbe röppen az a könnyű, mézszínű bőrtáska, amely Emmanuelle egyetlen kézipoggyásza, mivel nem akar útközben átöltözni, és írni vagy olvasni sincs kedve. A légikisasszony beszél franciául, és ettől egy csapásra megszűnik a külföldi lány különös bódultsága, amelyet két nap óta érez (csak az előző nap érkezett Londonba).
A fiatal nő fölé hajol, és szőkesége még sötétebbre varázsolja Emmanuelle hosszú haját. Az öltözékük hasonló: kék ripszszoknya és fehér blúz, illetve szűk nyersselyem szoknya és santungblúz. A legfőbb különbség az, hogy az angol lány könnyű blúzán áttetszik a melltartó, amely a mell körvonalát megmerevíti, Emmanuelle mellének sziluettje viszont mozgékony, elárulva, hogy meztelen a blúz alatt. És míg a légikisasszony a társaság előírásának megfelelően állig begombolva viseli a blúzát, Emmanuelle-é nyitva van, olyannyira, hogy a leselkedő szem, egy mozdulatnak vagy egy kisebb léghuzatnak hála, megpillanthatja néha oldalról a mellét.
Emmanuelle örül, hogy a légikisasszony fiatal, és hogy a szeme olyan nagyon hasonlít az övéhez - mintha apró aranyforgáccsal volna teleszórva.
A kabinja - mint értesül róla - az utolsó a gépen, a legközelebb esik a repülő farokrészéhez. Emmanuelle minden más gépen erezné a rázkódást, de (és a fiatal nő hangját elvékonyítja a gőg) a Repülő egyszarvú fedélzetén minden hely egyformán kényelmes, legalábbis - helyesbít - a luxuskabinokban, mert természetesen a turistaosztály utasainak sem ilyen tágas hely nem jut, sem ilyen kényelmes ülések, és nélkülözniük kell azt a kellemes meghittséget is, amit a fotelsorok közti bársonyfüggönyök biztosítanak.
Emmanuelle nem szégyelli kiváltságos helyzetét, s azt sem, hogy egy vagyont fizetett érte. Épp ellenkezőleg, csaknem fizikai értelemben édesnek érzi a gondolatot, hogy kivételes figyelmesség tárgya. A légikisasszony most a toalettszalonok berendezésével dicsekszik, meg is fogja mutatni utasának, mihelyt a repülő a levegőbe emelkedik. Sok ilyen szalon van a gépen, így hát Emmanuelle-nek nem kell attól tartania, hogy a többi utas jövés-menése zavarni fogja. Ha úgy kívánja, nem is kell mással találkoznia, csak azzal a három személlyel, akivel majd megosztja a kabinját. De ha - épp ellenkezőleg - társaságra vágyik, könnyűszerrel ismeretséget köthet más utasokkal, ha a hosszú folyosón sétálgat, vagy beül a bárba. - Kér valami olvasnivalót?
- Nem - mondja Emmanuelle. - Köszönöm, nagyon kedves. Pillanatnyilag nincs kedvem olvasni.
Gondolkodik, mit kérdezhetne valami kedveset. Érdeklődjön a repülőgép iránt? Például, hogy milyen sebességgel röpül?
Óránként több mint ezer kilométeres átlagsebességgel; a gép hat órán keresztül a levegőben tud maradni, tehát csak egyszer kell leszállnia, úgyhogy Emmanuelle útja alig több, mint fél napig fog tartani. De mivel a föld forgásával azonos irányban haladnak, látszólag időt vesztenek, s csak holnap reggel kilenc órakor érkeznek Bangkokba, az ottani idő szerint. A gépen nem is lesz másra ideje, mint hogy megvacsorázzék, aludjék, s mire fölébred, már ott is lesz.
Két gyerek jelenik meg a függöny szárnyai közt: egy fiú és egy lány, úgy hasonlítanak egymáshoz, hogy csakis ikrek lehetnek.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.5 pont (20 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 A57L 2014. 04. 16. szerda 07:51
Nem rossz az indítás.
#10 Shavo 2011. 10. 1. szombat 16:51
Nincs veled semmi bajom csak furcsálom nagyon, amikor egyes emberek szóvá teszik, hogy engedély nélkül közzé tesznek pl. regényeket, miközben a szóvá tevőnek biztos vagyok benne, hogy a gépe tele van illegális softwarekkel, nos azoknak a jogdíjával mi is van? Részemről az egésznek a lényege, hogy szórakozzatok és élvezzétek a könyvet. smile
#9 Aelm 2011. 09. 29. csütörtök 09:52
Én nem tartom fernek.
De tisztább mint aki álneveken küldözget be gagyikat ugyanezért.Szóval ebből a szempontból viszont, hogy felvállaltad minden tiszteletem a tiéd.Szép napot.
#8 Aelm 2011. 09. 29. csütörtök 09:51
bocs a neki-ért
#7 Aelm 2011. 09. 29. csütörtök 09:51
Nem tudom én nem akarlak bántani.Csak tudod illik elkérni valakitől ha a személyes dolgait használjuk fel.
De lehet hogy az író örülne neki ha tudná neki, hogy a regényét beküldözgetve kaptál egy felhasználó nevet és egy plusz szavazati jogot.
Üdv.
#6 Shavo 2011. 09. 29. csütörtök 00:51
Aelm! Véleményem szerint maszlag az egész süketelésed, hogy ezért bármilyen baja lenne belőle az oldalnak.
#5 Aelm 2011. 09. 28. szerda 13:47
Azt én értem, hogy beküldted, engem nem zavar hidegen hagy, de hol van az író neve? Van tőle engedélyed, hogy egy szexportálra feltedd a regényét ami jogdijas?
Tudod, én egy kis internetes író vagyok, de ha valaki valamelyik regényemet az engedélyem és a nevem nélkül feltenni bárhová abból nagyon súlyos probléma lenni.Szerintem felfognak jelenteni és az oldalt fogják miattad megbüntetni esetleg be is záratják.
#4 gyuri0926 2011. 09. 28. szerda 08:13
Ez filmen is ment sőt dvd-n is forgalmazták , forgalmazzák
#3 Shavo 2011. 09. 28. szerda 07:39
Beküldtem az egész könyvet, úgyhogy jönni fog gondolom rendszeresen a folytatás.
#2 Pavlov 2011. 09. 28. szerda 00:59
Nagy klasszikus! Könyvben már olvastam, örülök, hogy most ilyen formában is elémkerült. Várom a folytatást.
#1 Törté-Net 2011. 09. 28. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?