A+ A-

Átváltozás 1. rész

Történetem ott kezdődik, amikor feleségemmel, Noémivel együtt hivatalosak voltunk barátainkhoz vidékre. Noémi középiskola óta legjobb barátnője Vera, aki férjével, Gézával egy kis vidéki faluban él. Évente többször is tartanak összejövetelt a barátoknak valamilyen alkalomból, hol egy születésnap, névnap, vagy csak úgy a buli kedvéért. És most a tervek szerint ott is alszunk náluk, hogy én is ihassak egy kis alkoholt.
Némi kis ajándékkal érkeztünk, egyrészt mert illik, másrészt mert Géza szülinapját ünnepeltük, és bizony nagy volt az öröm a viszontlátás alkalmából. Bár Noémi az utóbbi hónapokban többször is leutazott Verához egy jó kis beszélgetésre, vagy a városban futottak össze inni egy kávét valahol, mégis nagyon tudnak egymásnak örülni, mi viszont Gézával már hónapok óta nem találkoztunk. Azonnal bontottunk is egy sört a nagy örömre, aztán miután megittuk, újra csatlakoztunk a csajokhoz és az időközben érkezett többi vendéghez.
A jókedvű kerti sütögetés és a vacsora után a társaság több részre szakadt, jó néhány rég nem látott baráttal dumálgattunk hol a házban, hol a kertben valahol, a csajok közben persze időnként különvonultak "olyan női dolgokról" trécselni, s gyönyörű feleségemmel csak néha tudtam pár szót, vagy csókot váltani. Időközben fogyott az ital is rendesen, de senki nem volt idegesítően piás, netalán részeg. Aztán úgy éjfél utánra a társaság java része már hazaszállingózott, alig néhányan beszélgettünk a nappaliban, amikor én is elnézést kértem, de nagyon fáradt voltam, és őszintén szólva a jó néhány pohár sör is elnyomott, s feleségem felkísért az emeleti szobába, ahol elszállásoltak minket Veráék. Noémi megvárta, míg lefeküdtem, s kedvesen hozzám hajolt.
- Ugye nem baj, ha még visszamegyek kicsit dumcsizni?
- Nem, persze. Menj csak nyugodtan - morogtam, és a fejem, ahogy a párnát érintette már aludtam is.
Talán az idegen, szokatlan hely miatt ébredtem fel éjszaka, amikor is a mobilom után nyúltam, mely világító screenje szerint alig fél három múlt pár perccel. A telihold ezüstösen beragyogta a szobát, így felülve csodálkozva vettem észre, hogy feleségem még mindig nem jött aludni.
- Na, ezek aztán bírnak dumálni! - gondoltam, miközben visszahanyatlottam az ágyra. Percekig csak a szuszogásomra figyeltem, de nem bírtam újra elaludni. A sok sörtől kellemetlen savanyúságot éreztem a számban, vízre szomjaztam. Magamra vettem a pólóm, meg a másnapra készített rövidnadrágom, s kilépve a szobából a lépcső felé igyekeztem. Már félúton lefelé elfojtott, de félreérthetetlen sóhajokra figyeltem fel. Értetlenül álltam meg hirtelen, - Jézusom, mi történik odalenn...? Csak nem?! - Az utolsó lépcsőfokon megállva aztán kicsit megnyugodtam. A nappali magastámlás kanapéján vendéglátóink szeretkeztek szándékaik szerint csendben. A kanapé nekem háttal állt így csak Vera arcát láttam, illetve, hogy a háttámlába kapaszkodik, és behunyt szemekkel lassan mozog. Két fokot feljebb léptem a lépcsőn, így láthattam formás melleit, illetve ahogy Géza finoman markolja őket.
Zavarba jöttem, hogy barátaink után leskelődöm, ezért csöndben visszafordultam az emeletre. De hol van Noémi? Talán annyira horkolhattam, hogy egy másik szobában feküdt inkább le? Vagy még tényleg nem feküdt le, és valahol még beszélget valakivel? De akkor Veráék nem szeretkeznének itt ilyen nyugodtan. Viszont, akkor hol van?!
Mindkettő másik emeleti szoba ajtajánál hallgatóztam kicsit, hátha hallok valamit, de semmi. Úgyhogy miután a fürdőben ittam egy kis vizet visszamentem a szobába, majd ki a tágas emeleti teraszra, de ott sem találtam senkit a mosolygó Holdon kívül. Ő viszont lélegzetelállító látványban részesített, ahogy ezüstfehér fényével beragyogta a környéket. Gézáék háza a kis falu egyik domtetői utcájában áll, így a teraszról gyönyörű panoráma tárul az ember szeme elé. A falu alant elterülő utcáinak fényei, a templomtorony kivilágított órája, ami most egy magasságban volt velem, az udvarok növényeinek, épületeinek, és a szemközti domboldal alakjainak árnyjátéka az ezüst fényben... és mindenhol csend, amit ritkán itt-ott egy-egy kutya álmos csaholása ver csak föl, hogy aztán néhány pillanat múlva újra a békesség csendje szálljon az alvó házakra és a tájra...
Lenéztem az udvarra és a hátsó teraszra, de senkit nem láttam, vagy hallottam sehol. Háttal támaszkodva a korlátnak percekig csak a három emeleti szoba nyitott teraszajtajában meg-meglibbenő tejfehér függönyöket és az ezüstfényben úszó csillagos égboltot figyeltem felváltva, amikor az egyik szobából mintha fojtott sóhajt hozott volna felém a gyengén lengedező nyáréji szellő. Tudtam, hogy a tágas terasz túlsó sarkára nyíló szoba Gézáék hálója, és irigykedve gondoltam rájuk, ezek szerint feljöttek és ott folytatják ahol odalenn abbahagyták... Aztán hirtelen furcsa fájdalom, talán ijedelem hasított belém - Hol van a feleségem?!
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.76 pont (62 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#13 tiborg 2015. 04. 30. csütörtök 08:01
Erdekes bekezdes. De nezzuk a folytatast,,,,,,,
#12 zsuzsika 2015. 02. 8. vasárnap 08:14
Ez bizony nagy lebukás.
#11 Ulysses 2013. 12. 12. csütörtök 00:05
Részlet egy "nőbarátommal" folytatott beszélgetésből:
S: ...viszont Gandalf tényleg nagyon jó! Ma olvastam tőle kettőt.
U: Én csak az ősziléset.
S: Az átváltozás 1.-2- re gondolok. Brutálisan jó írások.
U: Most néztem bele. Elég durva helyzet. Szerintem részben átélte a pasi.
S: Szerintem is. Így nem lehet valós élmény nélkül írni.
U: Ha mégis, akkor viszont igazi író, nem itt lenne a helye.
S: Hát ez az!
U: A kisebb hibákból viszont azt sejtem, amatőr író, csak nagyon jó.
Bár a nyomtatásban megjelenők között vannak sokkal több hibával írók, és kifejezetten ócska történetek.
#10 Bikmakkocska 2013. 09. 29. vasárnap 18:00
Érdekes egy sztori.
#9 sipospista 2013. 09. 23. hétfő 22:22
szuper megy a pont
#8 A57L 2013. 09. 23. hétfő 04:27
Nem rossz.
#7 Kerpeten 2013. 09. 23. hétfő 00:20
Tetszik,jó kis sztori smile
#6 Gandalf 2013. 09. 16. hétfő 20:10
Sziasztok! A folytatást már hetekkel ezelőtt feltöltöttem, de sajnos még nem jelent meg. Moderátorék ülnek rajta...
#5 zemcso 2013. 08. 14. szerda 13:06
Nem tartod az ígéreted Gandalf76.Hol vannak a folytatások?
#4 v-ir-a 2011. 06. 24. péntek 20:08
eddig jó..kiváncsian várom én is a folytatást
#3 Taljanbika 2011. 06. 23. csütörtök 22:47
Picit szomorü sztori,de várom a folytatást!
#2 Aelm 2011. 06. 23. csütörtök 02:55
Tetszik, 10 pont.
#1 Törté-Net 2011. 06. 23. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?