A+ A-

Boldogságot keresve 3-4. rész

Milli reggel egyedül ébredt. Álom lett volna? Hisz oly' valóságosnak tűnt. Álomnak kellett lennie... Nehezen tudta helyrerakni magában az éjszaka történteket. Álmodtam - ismételgette magának. Sok lesz ez nekem... Norbi előző éjjel, most meg ez... Nem ilyen vagyok... Meg amúgy is... Barátnője van, a saját szememmel láttam... Le kell állítanom magam... De a lány agya folyamatosan pörgött.
- Hahó! Hol vagytok? - kérdezte a konyha falát, de felelet helyett csak egy levelet talált a pulton. Szülei elutaztak nagyszüleihez, így Millié volt a ház azon a napon. - El is felejtettem, hogy említették - mondta újra a konyhának.
Úgy döntött a délelőttöt magának szenteli. Vett egy kellemes fürdőt, megmosta haját és igyekezett kiverni a fejéből mindent, ami az elmúlt napokban történt. A csendet az ajtó csengője törte meg. Mire Milli kiért, már nem talált ott senkit. Majd visszajön, ha fontos - gondolta magában. Mikor bezárta volna maga mögött az ajtót, valami furcsára lett figyelmes. A lábtörlőtől jobbra, majdnem a fal mellett egy kis csomagfélét látott. Odabent, amint kinyitotta, nagyon meglepődött. Sok mindenre gondolt a perc alatt, amíg bement, de erre nem igazán számított. A csomagban egy szál fehér rózsa levágott feje volt. Fogalma sem volt, ki tehette oda. Kicsit meg is rémült.
Felhívta Brigit, hogy megnyugodjon. Barátnője hasonlóan meglepődött. Milli az előző napi kísérőjéről nem szólt neki, maga sem tudta miért. Nem vallott a fiú eddig megismert nyugodt természetére ez a fajta viselkedés. De tegnap megtudta, hol lakik a lány, tehát ennyi
erővel ő is tehette... De miért tette volna? Brigi felajánlotta, hogy most azonnal átmegy, de Milli visszautasította.
- Csak kellett egy baráti hang. Egyedül vagyok itthon.
- Szabadnapos vagy?
- Anyáék elmentek nagyiékhoz.
- Van kedved egy kis figyelem elterelésre?
Milli, ha tudta volna, mivel jár igenlő válasza, lehet, hogy alaposabban átgondolja azt. Két óra szobafestés után már folyt róla az izzadtság, haja is csapzott volt.
- Azt hittem valami lányosabb dologra készülhetek. Ma reggel mostam hajat!
- Jaj drágám, mi lenne lányosabb feladat, mint "kiszínezni" jövőbeli otthonomat? Jó érzéked van a színekhez, ezért is kértem, hogy segíts.
- Igen? És hol van Nita vagy Márk? Nekik nem lehetne ugyanígy kivenni a részüket a munkából?
- Márk egy óra múlva jön, addig dolgozik, Nitának viszont már itt kéne lennie. - Amint ezt kimondta, csengettek is az ajtón.
- Helló csajok! - robbant be barátnőjük az ajtón - Bocsi a késésért, de nem tudtam mit vegyek fel. - erre mindhárman jóízű nevetésben törtek ki. - Vásárolnom kellett előbb.
- Nem mondod komolyan - hüledezett Brigi.
- Na jó, csak egy olcsóbb pólót vettem magamnak.
- De a lényeg, hogy itt vagy! Ragadj egy ecsetet és segíts! - mondta Milli megkönnyebbülve, hogy végre itt a felmentő sereg.
Munka közben elmesélte Nitának is a délelőtt történteket. A lány egyből egy titkos hódolóra tippelt. Fejtegetésüket Márk hazaérkezése szakította félbe. A fiú segítségével már nagyon gyorsan végeztek. Búcsúzóul Brigi bíztatta Millit, ha újra rejtélyes ajándékot kapna és egyedül van, szóljon, ő segítségére siet.
A következő másfél hétben Milli rendületlenül kapta a csomagocskákat. Tartalmuk csak annyiban különbözött, hogy minden nap más színű rózsafej volt benne. Furcsának tartotta, hogy csak a virág fejét találja. Mindenesetre aggodalma alábbhagyott, hiszen semmi veszélyeset nem talált az ajándékokban. Ráadásul szülei is mindig a közelben voltak, nem kellett semmitől tartania, úgy érezte.
A péntek este megint a Kiwiben találta a három barátnőt.
- Milyen az együttélés?
- Jaj, ne is mondd. Abszolút igaz, hogy lakva ismerszik meg az ember. Volt néhány összekapásunk az elmúlt egy hét alatt, nem mondom, de tudjátok a kibékülős szex igazán jó dolog - pirult el Brigi.
- Szóval felavattátok már az egész lakást? - kérdezte nevetve Nita.
- Azt hiszem igen - mondta néhány másodperc gondolkodás után Brigi - nem, várjatok, a konyhában még nem csináltuk.
- Akkor tűnés haza felkapni valamin a vizet csajszi! - mondta ellentmondást nem tűrő hangon Nita. Mindannyian hangosan felnevettek.
- Inkább még maradok, a haverjaival most pókereznek. Meg lehet fulladni, olyan büdös van a szivarjaiktól. Azt hiszik, ettől lesznek Nagyfiúk
- Na akkor lesz min összekapni - nevetett tovább Nita.
Milli egy ismerős arcot látott a bárpultnál, de szinte azonnal el is tűnt szeme elől. Biztos csak hasonlított, nem hiszem, hogy itt lenne - morfondírozott magában.
- Kit bűvölsz ennyire? Csak nem eltanultad a taktikámat, hogy miközben beszélgetünk, bepasizol? - kérdezte Nita.
- Nem, dehogy. Egy időre elég volt a hapsikból. Csak azt hittem ismerőst látok, de valószínűleg tévedtem.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.5 pont (16 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 papi 2013. 08. 4. vasárnap 16:53
Nagyon jó csak hiányzik a vége
#3 listike 2013. 04. 23. kedd 07:47
Hol van a befejezés?
#2 kelyhecske 2010. 06. 22. kedd 23:13
nincs befejezése....kér érte,mert nagyon jó írás
#1 Törté-Net 2009. 06. 15. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?