Isten jóváhagyásával 13. rész

Szavazás átlaga: 8.44 pont (36 szavazat)
Megjelenés: 2024. április 16.
Hossz: 20 846 karakter
Elolvasva: 579 alkalommal
Ez a sorozat Kékég és Kexi69 közös produktuma. Fogadjátok szeretettel a következő epizódot.
Csaba
A vasárnapi nagymisén kiprédikáltam mesterünket, és felajánlottam a híveknek, hogy megnézhetik keze munkáját. A mise végén sokan jelezték, hogy kíváncsiak, és az elérhetőségét is elkérték.  
Feltűnt, hogy Gabesznak mindig van két-három nyolcadikos segédje. A következő pár napban befejezték a parókia víz-, fűtés – és csatornarendszerének teljes korszerűsítését. A parókia nyitott napja után egyre több megbízást kapott, lassan nem bírta ellátni egyedüli mesterként a rázúduló feladatokat, hiába voltak segédjei. Néhány hét után kért meg, – kora reggel, mielőtt munkába indult, – hogy este várjam meg, beszéde lenne velem.  
Nagyon későn ért haza, holtfáradtan, éhesen, szomjasan, koszosan. Alig bírtam kivárni, hogy hazaérjen. Azt kérte, hogy elkezdhesse mondókáját, amíg bekap néhány falatot.

– Csaba atya, nagyon köszönöm, amit értem tettél! Gizivel kezdünk helyre jönni anyagilag, de egyedül nem bírom. Hiába vannak itt a srácok segédnek, kellene mellém még legalább két mesterember – kezdte, kezeit tördelve zavarában, közben falta az ételt.
– Gabesz, ebben nem tudok segíteni – közöltem szomorúan, lehajtott fejjel.
– Arra gondoltam – folytatta egyre lelkesebben – hogy szólok néhány volt osztálytársamnak, akik Borsodban, Nógrádban, vagy a nyírségben az éhenhalás küszöbén járnak, hogy itt van munka, van pénz...
– Állj meg Gabesz! A parókia nem bír el több embert!
– Nem is arra gondoltam, és az Istenért sem terhelnélek tovább, így is életem végéig hálás leszek neked és Zolinak – a bátyámnak – hogy eddig is befogadtatok.  
– Hanem akkor mire gondoltál?
– Erzsi mondta, hogy a várostól néhány kilométerre levő tanyán kihaltak a tulajdonosok, és az örökösök rendelték meg a takarítást. A ház komfort nélküli, csak a villany van bevezetve, de a víz, és a gáz csak a telekhatárig. Ha eljönnél velem az örökösökhöz, és az ékesszólásoddal segítenél megállapodni velük, hogy a korszerűsítés fejében egy ideig ott lakhassunk Gizivel, – vagy akár jutányos áron, részletre, meg is vásárolnám – és akkor tudnék szállást adni a volt osztálytársaimnak is, és mi is el tudnánk költözni innét... – nyökögte, makogta, de az én fejemben összeállt a kép. Magamban hálát adtam az Úrnak hathatós segítségéért, de hangosan csak annyit mondtam:

– Természetesen, hogyne segítenék. Hozz össze egy beszélgetést a jövő héten valamelyik kevésbé zsúfolt délutánra, lehetőleg az érintett ingatlanban.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 10 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.44 pont (36 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Kexi69
2024. április 22. 15:22
#7
Köszönöm Lolomacko, hogy kiállsz mellettem. 
Fullert az édes bosszú hajtja (amely savanyú, mint a rossz kenyér) , ne foglalkozz vele.
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. április 22. 15:12-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. április 22. 15:12
#6
Ha egy apa kefél a lányával az nem botránkoztat meg, vagy mikor alány a bátyjával szexel csak akkor akadsz ki, ha ezt egy pap teszi? A papok is férfiak, egészséges hormonokkal, érzésekkel megáldva. Lehetnek szerelmesek, érezhetnek nemi vágyat. Emberek, emberi érzésekkel. Szerintem az természet ellenes, ha egy egészséges férfinek meg van tiltva, hogy érezzen.
1
Ez egy válasz Fuller 2024. április 22. 11:57-kor írt üzenetére.
Fuller
2024. április 22. 11:57
#4
Nem tetszik, hülyeség a papokat betenni egy történetbe, vagyis nem illő!!! A fordítás sem a legjobb, de ennyit tudtál produkálni. ez van!!!😟
1
veteran
2024. április 16. 09:14
#2
Tudtam, hogy a papok is szexelnek, de ez durva.
1
T
Törté-Net
2024. április 16. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1