piro01 hozzászólásai

p
Nem:
férfi
Születési dátum:
1970. április 7.
Ország:
Magyarország Magyarország
Legtöbbet használt címkéi:
Hozzászólásai:
55 db
piro01
2016. február 12. 18:15
Képregények: Nyaralásunk napjai
Előre is bocsánat kedves : ProfWilliam ezt a képregényt ÉN már közel egy éve lefordítottam, uncenzúráztam, és színeztem. ( A szezon ) címmel került fel.
Ezt jeleztem az oldal üzemeltetőjének. Attól függetlenül ne hagyd abba amit csinálsz, és egy javaslat mikor elkészült a " műved " olvasd el többször is, mint egy külső szemlélő és inkább írd- fogalmazd át a szöveget hogy magyarosabb legyen. Megjegyzem én is szenvedtem vele... Tisztelettel: piro01
1
piro01
2016. február 8. 20:17
Általános -> Hibák az oldalon
Hello a ma kikerült képregényt "Nyaralásunk napjai". Már én is beküldtem , ki is lett rakva ! "A szezon" címmel. Ráadásul színesen és cenzúra mentesen ! (vagy ha más fordítást csinálok egy képregénynek akkor ismét ki kerülhet ? ) nem kötözködés csak érdeklődés 🙂
1
piro01
2014. szeptember 21. 08:50
Képregények: Teljesítmény vizsgálat
Aha értem. Egyenlőé a képregényezéshez .... számomra mindig kihívás egy képregény kajavitása. Anno ez az oldal azért tetszett meg mert átlátható és magyar,illetve látogató közönség is akad. Az is tény hogy az én általam készített műfaj sok embernek nem tetszik, ez van bele kell törődni. Most a színvonalról nem nyilatkozom mivel még csak most jöttem vissza.
1
piro01
2014. szeptember 20. 22:05
Képregények: Teljesítmény vizsgálat
Igen épp gondolkodom hogy ismét nekiállok és újból aktiválom magam. Az elmúlt időbe elég nyersanyagot szedtem össze hogy válogatni tudjak, közel 70 képregényt abból 20 már grafikailag kész. Illetve épp a minap fejeztem be egy rövidebb képregényt amit holnap be is küldök, habár ismét a határokat feszegetem a kategóriát illetően úgy mint anno a Furry műfajjal 🙂 A mostani egy "ANIMAL" leget hogy bukta lesz majd kiderül mit szól hozzá az olvasóközönség illetve a weblap üzemeltetője 🙂
1
piro01
2013. április 7. 21:28
Képregények: Egy vadló iskolai egyenruhája
Axelley akkor hát elindult a projekt. Aki nem követte volna az események hosszú sorát azokkal közlöm, hogy axelley és társa illetve jómagam piro01 közös projektbe vágtuk a fejszét, szerintem elárulhatok egy olyan titkot hogy nem 10 oldalas képregény .

🙂

Innentől kezdve ,ha jól alakul minden több közös munka is várható lesz tőlünk !
1
piro01
2013. április 1. 22:37
Általános -> Írók/fordítók
Hm... látom neked is az a problémád a @mail címmel mint nekem..... akkor úgy látom csinálnom kell egy másikat .... amit megadhatok.
illetve a cenzúrához visszatérve én se minden típust vállalok pl.:a teljes fekete vagy fehér kiöntést ,negatív torzítás illetve a pixelezést, ami teljes lehetetlen küldetés színestképregényen a torzításos technológia.... Azt én se tudom vissza javítani. max a fehér kiöntésnél más képregényekből összevágva, vissza rajzolva de az nagyon sok meló volt egy képregényem ami így készült hogy vissza rajzoltam mindent ... 1 teljes hónapot emésztett fel mire kész lett a grafika rész. Na majd meglátom mit tehetek ez ügybe. A fordítás rész az a te ügyed, én szeretek mindig az eredeti szöveghez igazodni persze ez nem mindig lehetséges de törekedek rá .
1
piro01
2013. április 1. 19:21
Általános -> Mi kéne még az oldalra?
Tisztelt törté-net szerkesztőség.
Egy ötlettel fordulok hozzátok. Az ötlet előzménye hogy beküldtem 1 képregényt és mire kikerült az oldalra addigra lejárt a VIP tagság és így közvetlen a képregényhez nem tudtam írni ,illetve válaszolni. Az ötlet maga az lenne hogy ha a VIP tagság lejár akkor az adott képregényhez ,történethez tudjon írni a féltöltője,alkotója. Illetve ha már ötlet börzét tartok még egy szerintem használható ötlet. Valaki itt említette a szavazást, konkrét funkciós szerepe nincs tudomásom szerint, maximum hogy csillagokat látunk 🙂 Jómagam meg az ingyenes történeteket,képregényeket hiányolom az oldalról. Anno erre azt válaszoltátok hogy nem tölt fel senki ingyen cuccot, na most az ötletem. Mi lenne ha egy közösségi verseny jelleggel ezeket hasznosítanátok ? Aki ingyenes képregényt ,történetet küld be azok között mondjuk 2 havonta a pontszámok ,szavazatok alapján ki lenne sorsolva 1 havi prémium vagy hasonló. Köszönöm figyelmeteket. piro01
1
piro01
2013. április 1. 18:58
Általános -> Írók/fordítók
Most látom ide lehet írni de jó. Mire kikerült a képregény addigra lejárt a VIP. tagság 🙂

Tisztelt.: axelley ha adsz egy @mail címet akkor megbeszéljük a dolgokat, persze szívesen segítek ha tudok .... itt az oldalon már van akinek segítek úgyhogy nincs akadálya. Úgyis titkon arra gondoltam hogy valakivel összeálljak és közösen dolgozzak.
1
piro01
2013. február 27. 15:19
Képregények: Nicole Heat - Casting
Érdekes egy technológiával készül, ilyesmi technikát én is ismerem de még nem volt lelki erőm hogy egy teljes új képregényt csináljak. Ha minden igaz valódi képek vannak torzítva, és hozzáteszem ezek jobban tetszenek mint azok a számítógép grafikás képregények. Úgy hogy szerintem ilyen jöhet még, mondjuk én valami szöveget is tennék hozzá. 🙂
1
piro01
2013. február 26. 21:16
Általános -> Írók/fordítók
Az olvasok általában jelzik problémáikat .... így tették nálam és Golem képregényénél is. Nem szégyen bevallani, nekem a a helyesírásomra volt panasz. 🙂 Na de most már mindent programmal ellenőrzök, így talán kevesebb lesz a hibám. Illetve Golem -nek tanácsolták idézem . " Több hobbifordító más oldalakon csinál egy "FIGYELEM! MŰFAJI FIGYELMEZTETÉST!" Te is csinálhatnál hozzájuk. Így aki nem kedveli nem olvassa." Na most ezt a tanácsot én is megfogadtam és ha kell
Golem -nek is segítek ezeket megszerkeszteni.
1
piro01
2013. február 18. 01:11
Képregények: Karácsony a nővéremmel
Na akkor ezt se kell befejeznem. 🙂 Az első két lapnál tartottam szerencsére, és hozzá kell tennem ez a fordítás jobb lett mint az enyém.
Gratulálok és így tovább, ja máskor én leszek a gyorsabb . XD
1
piro01
2013. január 27. 02:19
Képregények: Onyx
AZ EDDIG ITT MEGJELENT FURRY KÉPREGÉNYEK TÖBBSÉGÉNÉL FIGYELTEM, FIGYELTÜNK AZ ELSŐ BORÍTÓ OLDALRA, SZERINTEM NYILVÁN VALÓ, HA "BORZOK" VANNAK AZ ELEJÉN AKKOR NEM "EMBER LÁNYOK" LESZNEK BENNE, DE KÖSZI AZ ÖTLETET IGAZAD VAN VANNAK OLYAN OLVASOK AKIK VÉGIG OLVASSÁK ÉS CSAK AZUTÁN ESIK LE NEKIK HOGY EZT NEM IS AKARTÁK MEGNÉZNI.... MERT NEM EMBEREK VANNAK BENNE 😀 HA ESETLEG MEGINT FORDÍTANÁK FURRY-T AKKOR CSINÁLOK EGY FIGYELMEZTETŐ OLDALT! --/ Golem ÍGY TOVÁBB VÁROM A 3. RÉSZT , UTÓLAG NEM CSINÁLOK NEKI BORÍTÓT 🙂 /--
1
piro01
2013. január 10. 00:39
Képregények: A Bűntárs
Bocsi a hibákért ,őszinte leszek... ezt most nem ellenőriztem le teljesen. Meg egy kicsit másnapos voltam mikor beküldtem ..... így mikor vissza olvastam minden helyesnek tűnt, de ezentúl használni fogok valami helyesírás ellenőrző programot.
Köszi hogy megírtad a véleményed Mikey és építő jelleggel könyvelem el. 🙂
1
piro01
2012. november 19. 16:16
Képregények: Natasha
Hol a többi rész ?
Elvileg 3 van belőle, ebbe biztos vagyok mert mind a 3 részt én igazítottam méretre és javítgattam a grafikát.
Illetve van 1 különálló rész amit én fordítottam ... de valamiért nem került ki.
Lehet hogy annyira rossz lett 🙂 ??
1
piro01
2012. szeptember 19. 01:10
Képregények: A felnőttek rosszak...
"Nem pedofil csak türelmetlen.....XD "
Ezt a képregényt úgy kaptam hogy félig megvolt a fordítás én csak befejeztem....illetve a cenzúrát javítottam ki .... és gondoltam ha már egyszer idő lett ráfordítva akkor feltöltöm,
különben én jobban kedvelem azokat a képregényeket amikbe Furry, testvérek, vagy diákok vannak. Ezt én is kicsit erősnek találtam de úgy voltam vele ha nem felel meg akkor úgysem rakják ki....ha meg igen úgyis lesz olyan olvasó aki örülni fog neki.
Egy biztos többet nem próbálkozok ilyennel, vagy legalábbis szolidabbat keresek.( vegyétek úgy hogy igény felmérés volt. )
1
piro01
2012. augusztus 15. 18:06
Képregények: Perverz anya és fia
De még egyszer mondom szép ez a munka ,jól sikerültek a maszkolások szinte észrevehetetlenek a grafikai változások. Tegnap meg kerestem az "eredeti" képregényt kíváncsiságból.
Én csak örülök neki hogy van más ember is aki rászánja az idejét hogy minél jobb munkát adjon ki a kezéből...bevallom nekem a grafika jobban megy mint a fordítás.
1
piro01
2012. augusztus 15. 17:59
Képregények: Perverz anya és fia
Ez igaz ott a pont, de ha a mondat túl "hosszú" akkor a kis betűméret sem jó megoldás, mert akkor a szöveg lesz olvashatatlan ..., sajnos már jártam így . Megtetszett egy képregény már el is kezdtem lefordítani ,mikor jött a probléma maga a képregény volt kis mérettel beszkennelve ezért a buborékok is kicsik voltak ... megpróbáltam belepasszírozni a szöveget de mindig kibujt valamelyik vége, mikor meg a "szöveget" betű méretett állítottam, akkor annyira kicsik lettek hogy nem lehetett normálisan elolvasni.

🙂

Meg nem akarok szőrszál hasogató lenni ,de itt is kilógtál a kis egyszavas bubikból.
Pl.: 18.lap,felső sarka a "DOBOG, CSATT!" buborékok.
Én ezekre gondoltam ...habár lehet hogy szándékosan csináltad így .

🙂 BOCSI ! 🙂
1
piro01
2012. augusztus 14. 15:44
Képregények: Perverz anya és fia
Mangaman, ha kilóg a szöveg akkor mért nem növeled meg a buborékot ? Én azt szoktam.... épp csak annyira hogy a szöveg elférjen, vagy ha Photoshop-ot használsz akkor , Új réteg/fehér szín + ecsetek közül az éles körvonalú kör ecset, ezzel megrajzolod az új buborékot és a keverési beállítások között van olyan hogy körvonalazás ott megadhatod a buborékod vonal vastagságát. "Én ezt a technikát használom."
1
piro01
2012. augusztus 13. 20:56
Képregények: Perverz anya és fia
Sok idő és türelem .... na most komolyan. 🙂
1, Egy jobb típusú grafikus program.
2, Képzelő erő. Vajon mi lehetett az adott szöveg helyén ?
Úgy értem hogy (tárgy,fal,bútor.... vagy csak sima háttér )ha úgy kívánja a helyzet akkor újra rajzolni "klónozni" a hátteret.
3, A kijavított területre (háttérre) beírni az új szöveget.
Végül is a képre írsz rá.
" Egyszerűbben 2 módot javaslok, 1. hogy egy semleges közeggel eltakarod a fordítani kívánt szöveget és a takarásra írsz rá egy kicsivel nagyobb betűtípussal. 2 újra alkotod a hátteret rajzolással vagy klónozással ez a szebbik megoldás , ja és persze a megfelelő szöveg illetve annak körvonalazása vagy árnyékolása."

Remélem tudtam segíteni.
1
piro01
2012. augusztus 13. 17:04
Képregények: Perverz anya és fia
Gyönyörű munka, végre nem sajnálta rá az időt a fordító.
🙂
A grafikai szerkesztés is szépen lett kivitelezve, és ha még netalántán a cenzúrát is te tüntetted el akkor fogadd elismerésem ,tudom menyi meló van vele. Csak így tovább és várom a következő munkád.
1
piro01
2012. augusztus 9. 00:23
Képregények: Herkules és a telhetetlen nő
Gondolom első munkád lehet ?
Egész jót szórakoztam rajta, habár hozzáteszem az a "paint"-os nyíl és a keret, kicsit bántja a szemem.
Ha van rá lehetőséged akkor próbálkozz valami komolyabb programmal!
Így tovább várom a fojtatást.
1
piro01
2012. augusztus 4. 10:59
Általános -> Írók/fordítók
Kedves Szerkesztők!

Egy kérdésem lenne ami régóta gondolkodóba ejt, mégpedig az ha valaki a képregény beküldésnél bejelöli hogy nem VIP- képregényként jelenjen meg,
akkor azt elvileg bárki megnézheti tagság nélkül is ?
A kérdés az lenne hogy azok merre találhatok mert még nem találkoztam olyan képregénnyel. Vagy lehet, hogy az emberek nem küldenek be olyat ?
1
piro01
2012. július 30. 22:12
Képregények: Szeretett Kotatsu
Sajnos ennek nincs fojtatása, de amin jelenleg dolgozom annak lesz.
Hozzá teszem több projekten is dolgozom, remélem mindenki idényét ki
fogja majd elégíti. 🙂
1
piro01
2012. június 25. 06:57
Képregények: Chloe karácsonya
Szép munka, nekem is megvan az a képregény félig lefordítva. Én személy szerint vártam a megfelelő időt... hogy épp aktuális legyen ... de ez van, megelőztél. 🙂
1
piro01
2012. június 4. 16:31
Képregények: Tejszín
Nem tudom mikre gondolsz ,elvileg nem kell semmikhez regisztráció ....
hadár az egyik oldal az elmúlt 3-4 hétbe nem nagyon akart működni.
1
piro01
2012. június 3. 19:30
Képregények: Tejszín
Golem: remélem megkaptad a @-mailt, jó keresgélést.Ja és várom a fordításokat is 😀 remélem lesz belőlük 🙂
1
piro01
2012. június 2. 21:37
Képregények: Tejszín
axelley sok sikert várom a végeredményt és a nép reakcióját, kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Mivel nekem is van 1 pár ebből a kategóriából....de túl bizarrnak találtam és nem mertem megkockáztatni 🙂 ,de tudod bátraké a szerencse !
1
piro01
2012. június 1. 23:32
Képregények: Tejszín
Golem hol találom a te profilodat ?
Nem találok ilyen opciót az oldalon....Magamat megtaláltam de...ennyire vak lennék ? 🙂
1
piro01
2012. június 1. 23:23
Képregények: Tejszín
Axelley , de igen ismerem, és neki is álltam le fordítani őket de a nyers fordításnál tovább nem jutottam, mivel nem tudtam eldönteni hogy érdemes e vele foglalkozni mivel az inkább már animál kategória lenne ,de így belegondolva lehat hogy egy próbát megérne.
Golem akkor megy a link.
1
piro01
2012. május 31. 23:46
Képregények: Tejszín
Golem semmi akadálya ,habár hozzáteszem hogy sajnos ebből a műfajból ritka a teljes képregény ,fölég ami szebb rajzstílusban készül, illetve ügy kell összevadászni a képregény oldalait.....pl. a " Tammy karácsonya " című képregényt 3 különböző helyről tudtam összekaparni sőt az utolsó képet én rajzoltam újra...mert csak félig volt meg a másik felét lehagyták....
Amúgy ide megengedett a link /linkek/ beillesztése más oldalak hirdetése ? " ha igen " akkor küldöm a linket.
1
piro01
2012. május 31. 07:17
Képregények: Tejszín
Szerintem több furry-s képregényt nem fogok készíteni! Kivéve ha nem valami jobb grafikával rajzolt! Ez a darab még az első fordításaimból való de csak most került ki az oldalra, norbert78 mindenkinek más az ízlése, de az tény hogy ez a kategória eléggé megossza az olvasó közönség véleményét ezért döntöttem úgy hogy többet nem készítek ebből a műfajból.
1
piro01
2012. május 22. 21:37
Képregények: Reggeli figyelmeztetés
Igen tervbe van hogy még sok-sok legalább ilyen minőségű képregényt feltöltsek ide. Elég sokat összegyűjtött az elmúlt hetekben csak arra várnak hogy a cenzúrát eltüntessem és a szkennelési hibákat kijavítsam.
Ja és nem utolsó sorba le is kellene fordítani őket. 😀
1
piro01
2012. május 17. 23:28
Képregények: A Mi fiaink
Igazad van Biggabo a kategóriával kapcsolatba, azt hiszem a következő fordításom nekem is más jellegű lesz és nem "családi szex" a szavaiddal élve.
1