Írók/fordítók

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

T
Törté-Net
2013. április 2. 00:20
#192
Kedves axelley, piro01!

A beírt e-mail címet töröltük. 🙂
Ha hasonló probléma merül fel, akkor ha engedélyt kapunk az írótól, akkor kiadjuk az e-mail címet e-mailben kérve is, és akkor nem juthat illetéktelen kezekben.

Sok sikert a közös munkához! 🙂

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
axelley
2013. április 1. 23:06
#191
piro01:nem ezzekre gondoltam(szerintem is lehetettlen):
http://kepfeltoltes.hu/130401/55275298005_www.kepfeltoltes.hu_- .jpg
Megelöztél, most kapcsoltam be a profilomnál.
Ha nem gond meg kérem a Törté-net, hogy töröljék a hózzá szólásod(#270piro01). A többit akkor, majd @mail-ben.
1
piro01
2013. április 1. 22:37
#190
Hm... látom neked is az a problémád a @mail címmel mint nekem..... akkor úgy látom csinálnom kell egy másikat .... amit megadhatok.
illetve a cenzúrához visszatérve én se minden típust vállalok pl.:a teljes fekete vagy fehér kiöntést ,negatív torzítás illetve a pixelezést, ami teljes lehetetlen küldetés színestképregényen a torzításos technológia.... Azt én se tudom vissza javítani. max a fehér kiöntésnél más képregényekből összevágva, vissza rajzolva de az nagyon sok meló volt egy képregényem ami így készült hogy vissza rajzoltam mindent ... 1 teljes hónapot emésztett fel mire kész lett a grafika rész. Na majd meglátom mit tehetek ez ügybe. A fordítás rész az a te ügyed, én szeretek mindig az eredeti szöveghez igazodni persze ez nem mindig lehetséges de törekedek rá .
1
axelley
2013. április 1. 22:10
#189
piro01: Jó, mert kisebb hentait már csináltam (fordítottam), de olyan brutális cenzúra (szó szerint a nemi szerveknél ki volt törölve) volt benne, hogy ingyenes részig jutottam velük(nem volt érdemes folytatni) pl::.https://www.torte-net.hu/kepregeny/615-Noverem-jateka-a-lo- csoloval
Én meg abban szenvedek, hogy kisebb cenzúrákat, firkákat, amit a képregényednél be linkeltem képek legyen valaki akinek van rá ideje meg csinálni. A fordítást meg csinálom.
De, ha jól működne a dolog miért is ne. Nyugat európai képregényeknél is segíthetünk így egy másnak.
De én elég jól el szoktam rugaszkodni néha a szövegtől(nem csinálok tükör fordítást), ha így is váladod, akkor részemről rendben. De az @mail címem elég személyes, ha megadod a tiedet(álnevet takar a tied) én válaszolók a tiedre és meglátod majd a problémámat. Ezért nem osztanám meg itt az oldalon.
1
piro01
2013. április 1. 18:58
#188
Most látom ide lehet írni de jó. Mire kikerült a képregény addigra lejárt a VIP. tagság 🙂

Tisztelt.: axelley ha adsz egy @mail címet akkor megbeszéljük a dolgokat, persze szívesen segítek ha tudok .... itt az oldalon már van akinek segítek úgyhogy nincs akadálya. Úgyis titkon arra gondoltam hogy valakivel összeálljak és közösen dolgozzak.
1
author04
2013. március 16. 07:09
#187
Tisztelt Szerkesztőség!

Köszönöm válaszotokat, nagyon megnyugtatott, hogy nem követtem el etikai vétséget. Ennek ellenére - vagy éppen ezért - a továbbiakban sem kívánok élni a felkínált lehetőséggel, mert ízléstelennek tartom, ha egy író felpontozza a saját művét - gyenge osztályzatot meg miért is adna rá, ha olyan, akkor inkább be se küldje! - ezért újólag megerősítem törlésre vonatkozó kérésemet. Ítéljen a nép!
Én csak akkor szavazok, ha az értékrendemnek megfelelő történet legalább 8-ast ér nálam, akkor is néhány soros megjegyzéssel kiegészítve, lepontozni senkit nem fogok, legfeljebb nyelek egy nagyot a gyenge történet miatt - ha egyáltalán van erőm végigkínlódni magam rajta - aztán gyorsan tovább lapozok.

Üdv: Author04
1
T
Törté-Net
2013. március 15. 00:00
#186
Kedves author04!

Nem volt tiltva az oldalon, hogy bárki is a saját művére szavazzon, az írónak is lehet véleménye - nem is feltétlenül tízes - a saját művéről. 🙂 Így egy szavazata is lehet. 🙂
Ettől függetlenül engedünk kérésednek, és törüljük szavazataidat a saját történeteidről.

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
author04
2013. március 14. 22:12
#185
Tisztelt Szerkesztőség!
Számomra nagyon nehezen megemészthető vétséget követtem el, ezért is fordulok a nyilvánosság előtt Hozzátok, mert érzésem szerint az embernek emelt fővel kell vállalnia cselekedetei következményeit, még ha hibázott is. Arra kérlek Benneteket, hogy a közölt történeteimből töröljétek a saját szavazataimat, becstelenség volt a részemről, megérdemelném, hogy kizárjatok a további közlésből, de én szeretek tiszta lelkiismerettel élni és írni. Mentségemre szolgáljon - ha ez elfogadható magyarázat - hogy az első alkalommal csak a rendszer működését szerettem volna kipróbálni - más kérdés, hogy akkor miért nem más szerző művével tettem? - utána viszont a sértett hiúság és megbántottság (1-es, 2-es értékelés, holott tudom, hogy ennél sokkal többet ért!) vezetett a csalásra. Szégyellem magam, mert így saját elveimet tagadtam meg. Kérem, hogy töröljétek a saját szavazataimat, mert ha műveim színvonalával nem tudom kivívni olvasóim tetszését, akkor hiába szavazok akár 30 fiktív néven is, az csak önámítás. Más kérdés, hogy a nyilvánvalóan meglévő rosszindulatot (szisztematikus 1-es komment nélkül)nem tudom kezelni, de nem is akarom. Akinek tetszenek a történeteim, tiszta szívükből szavaznak. Még egyszer bocsánatot kérek, ettől kezdve csak a véleményükkel megtisztelő olvasóim megjegyzéseire válaszolok.
Ui.: Mivel nem emlékszem pontosan, hogy mikor szavaztam magamra, minden általam írt történethez hozzáillesztem ezt a közlést és elfogadom az olvasók megvető véleményét, még ha ezzel fel is kell vállalnom az esetleges további alacsonyabb tetszési mutatókat, mer'hát becsülete csak egy van az ember fiának, oszt' ha valaki egyszer elb@ssza a kalapácsnyelet, igen nehéz helyretenni a dolgokat.
1
piro01
2013. február 26. 21:16
#184
Az olvasok általában jelzik problémáikat .... így tették nálam és Golem képregényénél is. Nem szégyen bevallani, nekem a a helyesírásomra volt panasz. 🙂 Na de most már mindent programmal ellenőrzök, így talán kevesebb lesz a hibám. Illetve Golem -nek tanácsolták idézem . " Több hobbifordító más oldalakon csinál egy "FIGYELEM! MŰFAJI FIGYELMEZTETÉST!" Te is csinálhatnál hozzájuk. Így aki nem kedveli nem olvassa." Na most ezt a tanácsot én is megfogadtam és ha kell
Golem -nek is segítek ezeket megszerkeszteni.
1
author04
2013. február 19. 09:08
#183
T. Szerkesztőség!

Van egy - első olvasásra talán hülyeségnek tűnő - javaslatom. Mi lenne, ha a "szakértői szavazás" csak akkor realizálódna, akkor lenne érvényes, ha a szavazók (user)névvel és véleménnyel vállalnák kritikai megjegyzésüket, illetve az adott pontszámukat? A jelenlegi rendszer szerint a szerző kellemetlen helyzetben van, mert nem tudni - persze megőrizve alkotói szabadságát-, mi az olvasók igénye, mi a kifogás, min kéne változtatnia. Természetes, hogy a szerzőnek és az olvasóinak is megvan a függetlenség, a szabadság joga, van egy mércéje, egy értékrendje, és ez az esetek jó részében nem találkozik. Tisztelet azoknak, akik kommentálják a megjelent írásokat, hiszen névvel vállalják véleményüket, amit ugyan lehet vitatni, vagy jóleső érzéssel nyugtázni de a szerző mindenkor érezze megtisztelve magát, hogy megemlékeznek az írásáról, a kritikákból pedig okulhat, de lehet reagálni is rá, ami esetleg más megvilágításba helyezi a dolgokat. A véleménynyilvánítás nélküli névtelen szavazás viszont visszaélésekre ad alkalmat(akár szakmai féltékenység, akár egyszerű kib@szási szándék sugallja), magam részéről egy sorba helyezem a jellemtelenség netovábbjának számító névtelen levéllel, amibe, ugye, bármit leírhat az ember következmények nélkül. A "szakértői" kifejezés számomra azt jelenti, hogy az illető az általa elolvasott írásokat a maga ízlése, értékrendje, intelligenciája, sőt (horribile dictu!) nemi identitása alapján értékeli és ezt ugyanúgy a nyilvánosság elé tárja, mint a szerző. Hát ennyi.
1
axelley
2013. február 19. 07:42
#182
Sadorf: "Hentai Mangáknál" itt:
https://www.mangaszerkesztes.blogspot.hu/
Nyugati(Amerika-Európa) képregényeknél itt:
https://halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=artic- le&id=4757
Találsz ezeken beírást, betű stílusokat, törlés, klónozás, újrarajzolási technikákat.
PhotoShopal dolgozik, mind a két honlap. Ezt érdemes elsajátitani.
Hálozsáknál én személyszerint szívesen fizetek ezért a képregényért(Tarot-A Fekete Rózsa Boszorkánya)
Különbség a Pain és a Photoshop között.
PhotoShop: itt regisztrálni kell
https://www.halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=a- rticle&id=4397:boszorkanykulcsok&catid=1:frissitesek
Pain:
https://www.torte-net.hu/kepregeny/581-Amerikai-Anya
Szembe ötlő a különbség.
1
T
Törté-Net
2013. február 18. 22:22
#181
Kedves Sadorf!

Akár a Windows beépített Paint programjával is meg lehet oldani, de lehet rá kifinomultabb (és bonyolultabb) programot is használni, pl. Photoshop.

Természetesen várjuk képregény-fordítóink tippeit is! 🙂

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
S
Sadorf
2013. február 18. 19:59
#180
Sziasztok!

Érdeklôdnék, hogy milyen programot használtok, a buborék szövegek átírásához? Még kezdô vagyok, de ha tudtok segíteni, akkor sok jó képregénnyel örvendeztetlek meg benneteket.
elôre is köszi
1
T
Törté-Net
2013. február 9. 00:07
#179
Kedves author04!

Nincs harag, örülünk, hogy tisztáztuk a helyzetet, és még egyszer elnézést a válasz elmaradásáért.
A feltöltött történetek megérkeztek, jövő héten várható a megjelenésük kezdete. 🙂

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
author04
2013. február 8. 01:30
#178
T.Törté-Net Szerkesztőség!

Mivel e-mailben korrekt választ küldtetek, úgy érzem hogy ha már kritikai megjegyzésemet nyilvánossá tettem, a válaszom is jelenjen meg mások előtt. Valóban erős volt a minősítő jelző, ezért őszinte szívvel bocsánatot kérek, általában nem szokásom embertársaimat tudatosan megbántani, valószínűleg az indulat vezette ujjaimat a billentyűkön. Remélem nincs harag.
Korábbi fórumos kérdésemre (02.02., terjedelem) így már megkaptam az útmutatást, természetesen közlésre alkalmas részletekben újra feltöltöm a történeteimet.

További eredményes működést kívánok Nektek!
1
T
Törté-Net
2013. február 7. 17:22
#177
Kedves author04!

Abban, hogy sérelmezed a válasz hiányát, sajnos igazad van, még ha nem is a bunkóságunk, hanem a figyelmetlenségünk lehet az oka, bár ez nem ment fel minket. (De sajnos látható, hogy előfordul, hogy itteni hozzászólás később jut el hozzánk, mint egy-egy e-mail.)

A témánál maradva pedig eszünk ágában sincs visszaélni a történeteddel, pláne nem más neve alatt, sem magyar, sem más nyelven, nem hisszük, hogy ilyen mentalitással hosszútávon bármit is el lehetne érni, mi pedig az eddigi 12 éves történet folytatására készülünk.
(Mint láthattad a másik történeted már kikerült, nem loptuk el.)
A késedelem oka a történetedet hossza, erről máris küldtünk egy levelet, ahogy megérkezik a válasz, kikerülhet a történeted.

Várva válaszodat, üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
author04
2013. február 7. 16:14
#176
T.Törté-Net Szerkesztőség!

Szerintem egy elküldött üzenetre nem válaszolni - akár pro, akár kontra - bunkóság. Ez lehet intelligencia kérdése is, de inkább ezt ne feszegessük.
Történeteimet 2000-2002 között írtam, a magam szórakoztatására, jórészt személyesen megélt élmények alapján, de volt, amikor idegen ötlet adta az inspirációt. Nem a Ti dolgotok eldönteni, hogy melyik az általam valóban átélt, megtörtént esemény, és mi a kitalált történet. Amikor az idén felfedeztem a honlapotokat, úgy gondoltam, hogy érdemes általatok másokkal is megosztani ezeket a sztorikat. Lehet, hogy tévedtem.
Ám. A nemrég felvetett kérdéseimre nem kapott válaszotok alapján újságíró bátyám - személyes szakmai tapasztalatai és néhány sikerrel zárult bírósági eljárás alapján - a plagizálás eshetőségét is felvetette. Szerzőként/íróként újnak számítok Nálatok, de pont a bátyám útmutatása alapján hülye azért nem, mert írásaimat már régen levédettem. Így aztán, ha pl. az általatok eddig nem lereagált és nem közölt, január 02-án beküldött Efeboszok történetemet más név alatt -akár idegen nyelven, akár motívumaiban is- a Neten felleljük, a jogi következményeket Ti vállaljátok. Ez van.
Csócsi
1
author04
2013. február 2. 18:38
#175
T.Törté-Net Szerkesztőség!

Kérdéseim: 1.: a 01.02-án beküldött Efeboszok novellám színvonala, vagy terjedelme miatt nem került közlésre? (nem kaptam semmilyen értesítést róla, a jóval később küldött Kukkoló viszont már megjelent)2.: Milyen a közlésre alkalmas anyagok ideális terjedelme, mert beküldésnél ehhez alkalmazkodom (részekre, fejezetekre bontom).
Véleményem: XXIII.István hozzászólásával sok mindenben azonosulok, ha valaki azért küld be gyér történetet (lett légyen hölgy, vagy férfiú), hogy a VIP tagsági birtokában ingyen élvezkedhessen a "kulcsszavakkal" telezsúfolt sztorikon, szánalomra méltó, mert az alkotás szándékának
árnyéka sincs benne. Ha a "kulcsszavak" (nevezzük már néven: baszás, pina, fasz, geci és társai)hiánya miatt nem közöltétek eddig az Efeboszok történetemet és a még be nem küldött anyagaimban is ilyet vártok, akkor valóban nincs értelme a folytatásnak, mert egy bizonyos színvonal alá nem vagyok hajlandó süllyedni.
Üdv:
Author04
1
T
Törté-Net
2013. január 4. 12:08
#174
Kedves piro01!

Igen, az ingyenes képregényekhez nem kell VIP tagsági, ezt egy nap ikon jelzi a képregények mellett (csak ha nincs VIP tagságod, ha van, akkor nem jelezzük külön).
Jelenleg 23 ilyen képregény van, döntően a kezdeti időkből, mostanság nem szoktak ingyenes képregényeket beküldeni.

Üdv: Törté-Net Szerkesztőség
1
piro01
2012. augusztus 4. 10:59
#173
Kedves Szerkesztők!

Egy kérdésem lenne ami régóta gondolkodóba ejt, mégpedig az ha valaki a képregény beküldésnél bejelöli hogy nem VIP- képregényként jelenjen meg,
akkor azt elvileg bárki megnézheti tagság nélkül is ?
A kérdés az lenne hogy azok merre találhatok mert még nem találkoztam olyan képregénnyel. Vagy lehet, hogy az emberek nem küldenek be olyat ?
1