1. Törté-Net verseny - Segítsük a magyar turizmust!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Manamha
2010. november 24. 09:54
#123
Üdv Mindenkinek!
Gondolom, most mindenki azt várja, hogy a T.Szerkesztőség mit szól a tegnapi szűrése után kialakult helyzethez. Sok mindent felvetettünk itt még az este. A szűrés utáni, tegnap esti, valamint a mai pontozások is nagyon célirányosak voltak!
1
Remete D. László
2010. november 24. 08:53
#122
Azt hiszem, senkinek sem lehet kétsége afelől, hogy a szerkesztők törekszenek a tiszta eredmény létrehozására. Kérdés, hogy egy agyafúrt csalót lehet-e maradéktalanul gátolni rossz szándékának kivitelezésében.
Szerintem, a tegnap délelőtt záporozó szavazatok is részei voltak a manipulációs kampánynak, de ember legyen a talpán, aki határvonalat húz, és annak alapján be mer avatkozni a végeredmény megszületésébe.
Még a vita elején említettem, hogy egy valóban ravasz csaló megállíthatatlan. Nem tudhatjuk, most a vége felé nem egy ilyen akció zajlik-e éppen, és abban sem lehetünk bizonyosak, hogy a múlt héten lebukott bagázs minden tagja lebukott-e, és az egész szervezetet sikerült-e kizárni a versenyből.
Ha valaki nem olyan mohón esik neki a manipulálásnak, mint azt a verseny indításakor a veszprémiek tették, hanem egy-két nap alatt helyeznek el néhány célirányos, és nem kirívó szavazatot, - természetesen különböző számítógépekről, akkor legfeljebb sejteni lehet a gazemberkedést, de nem lehet bizonyítani. Nem tudjuk bizonyítani, hogy most nem ez zajlik-e, azt pedig végképp nem látjuk, melyik volt az első ezeknek a rossz indulatú szavatoknak a sorában.
Az sem megnyugtató, ha az olvasók nem objektív szemmel nézik a történeteket, de nem lehet mindenki irodalomtanár.
Látható, hogy nemcsak itt a versenyben, de máshol is érvényesül az a trend, hogy pontérték csak lefelé megy az idő múlásával. Lehet akár valóban jó írás, akár vacak, az idő azt hozza számára, hogy a süllyesztőbe kerül, ez pedig azt jelenti, az eredmény a minőségtől független.
Most ott tartunk, hogy a verseny győztese nem húzhatja ki magát, akárki is lesz, mert árnyék vetül rá. Én sem mernék büszke lenni, pedig magamról tudom, hogy nem vettem részt a csalásokban, de ezekkel a kis dohogásaimmal is befolyásolhattam az eredmény kialakulását.
Egyet tehetünk, elolvassuk majd a győztes munkát, és ha az tele lesz fogalmazási, stiláris és nyelvhelyességi hibákkal, a történet elkapkodott és zavaros lesz, magunkban ítélkezünk. (Ez persze édes-kevés)Igaz, hogy ez egy szexoldal, de aki ír, versenyez és nyerni akar, az itt sem lehet pongyola és rossz mondatokat papírra vető ember. Ezt az olvasóknak is szem előtt kellett volna tartani, és a pontozásban érvényesíteni, de azt látom, ez az ítélkezésben csak keveseknek volt szempont. Néha, nagyon gyenge írások kaptak tíz pontokat, és szép, tiszta mondatokkal leírt elbeszélések kaptak egy pontot, ami nem az írót minősítette, hanem az olvasót.
A szavazók nem vették figyelembe, hogy kétféle pontot adhatnak, egyet a szexre, egyet a történetre. Ha valaki nem izgatta fel eléggé az olvasó fantáziáját, akkor fejbe csapták a büntetőponttal. Ezt a gondolatot most nem folytatom, mert ez már kimutat a verseny eredményeinek firtatásáról zajló vitából.
Fel a fejjel! Az igazságot én csak ritkán láttam győzni eddigi életemben, még akkor is csak buktatókon keresztül érvényesült, amikor erre sokan törekedtek. Miért pont ebben az esetben lenne maradéktalan az örömünk?
1
Grejoz
2010. november 24. 07:55
#121
Közben eszembe jutott még egy lehetséges magyarázat. Lehet, hogy a szerkesztőség normálisan visszaállította a pontokat, de ezt csak ők látják, így mi nem tudjuk a valós eredményeket, és senki nem próbál meg manipulálni. Ez így korrekt megoldás lenne.
1
Grejoz
2010. november 24. 07:34
#120
Én nagyon aktívan csak a sajat történetem alakulását követem, de délután megkapom remete listáját, és akkor már többet tudok. Mindenesetre engem is érdekelne, miért ez a felemás ponttörlés. Mikor az első nagy manipuláció kísérletek kibuktak, és javítva lettek a pontok, egész jol álltam. Aztán nem sokkal ezután már vezetett is a történetem. Hétfőn 8,8 volt az átlagom aztán kaptam egy 7 pontos szavazatot. Ok. Nem érdekelt, nem tetszik mindenkinek a történetem. De a tegnap délelőtti 2 szavazatot, aminek az összege 9 pont, azt nem értem. Foleg azután, hogy Remete, aki egy tapasztalt író, elég jónak találta a történetemet. Délután aztán megint javult az átlagom. Este pedig visszaállították a kora délutáni állást. Csak azt nem értem, és rajtam kívül még páran, ahogy olvasom, hogy ha egy manipuláció gyanús szavazást töröltek, akkor a többit miért nem?

Félre értés ne essék, nem bírálni szeretném a szerkesztőket, csak nem értem a dolgot.
1
Manamha
2010. november 23. 23:28
#119
Kedves e.n.!
Jót mosolyogtam a matekos buzgóságodon🙂 Nem is számoltam utána, mert eleve hibás adatokkal számoltál. Kiindulási adatok 8,26pont és 27 szavazat. Ekkor módositott a Szerkesztőség. Elvett kettő! db. szavazatot (tehát nem hármat ahogyan Te irtad 5+4+4) és közben meg feltételezhetően senki nem szavazott. Nem mondom, hogy véletlenek nincsennek, na de hát?🙂Pontosan akkor jön egy szavazat mikor a szerkesztőség éppen átalakitja az ominózus irás pontszámát?🙂 Egyébként gondolom a Szerkesztőségnek az a törekvése, hogy próbálja a manipuláció után visszaállitani az eddigiek alapján a valós helyzetet. A Pálinka fesztivál előtt cimű irásnak 11-19től kezdve a max. pontszáma 8,57 vagy ennél kevesebb volt mindvégig!Azt már csak ()-ben jegyzem meg, hogy az emlitett dátumtól számitva...a mai nap du-ig senki nem mondta, hogy manipuláció történt volna!
1
Remete D. László
2010. november 23. 23:24
#118
Nem jó a megoldás
A Pálinka fesztivál pontszáma tegnap és ma délelőtt 8,4 volt, 25 szavazattal.
Utána kapott két rosszindulatú szavazatot, leesett 8,26 ra 27 szavazattal. Ha törlik a két szavazatot, akkor 25 szavazat marad 8,4-el, Most is 24 szavazata van, 8,64-el.
Ez szerintem elírás.
A kettesben szavazata majdnem ugyanilyen.
24 szavazattal volt 8,75, kapott 6 pontot egy szavazótól még délelőtt, lett 8,64. Hozzájött két rosszindulatú szavazat, lett 8,37 és a szavazatok száma 27-re nőtt. Ezeket törölve visszaállt a 8,64. és a 25 szavazat.
A Pálinkázást most sem értem, de nem ez a legnagyobb bajom, hanem az, hogy elrontották a játékunkat. Ahelyett, hogy azt nézegetnénk, ki miért írt jól vagy rosszul, azt számolgatjuk, ki, hogyan berheli a szavazatokat, és a szerkesztők miképpen próbálnak rendet tartani közöttünk, illetve közöttünk és aközött a néhány félreszavazó között, akik nem egy történet minőségére szavaznak, hanem ki tudja mire.
Nem hiszem, hogy el kell várnunk, hogy csak jó pontokat adjanak arra a történetre, amit én jónak tartok, de a mai zuhanások biztosan valami sumákolást készítettek elő.
1
e.n.
2010. november 23. 22:52
#117
110. hozzászóláshoz:

Egy lehetséges matematikai megoldás:

A matematikai feladvány így szól:

Egy rangos versenyen indult történetnek 27 szavazatot követően 8,26 volt az átlaga.
Ezt követően a Szerkesztőség törölt egy 5 pontos és 2 db 4 pontos szavazatot, majd az egyik olvasótól a történet kapott egy 6 pontos értékelést.
Mennyi lesz most a történet átlaga?

Fenti szöveges feladat megoldása:

8,26 x 27 = 223

223 - (5+4+4) = 210 /27 db - 3 db = 24 db szavazat/

210 + 6 = 216 /24 db + 1 db = 25 db szavazat/

A történet átlaga: 216/25 = 8,64
1
Manamha
2010. november 23. 21:49
#116
Örülök, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel. Mint az előbb irtam, nem csak a Pálinka fesztivál pontozását nem értem, ha nem a Kettesben az egyesben-ét és az Aggteleki kirándulás pontozását sem. (bár ez utóbbinál a tendencia éppen forditott mint az előbb emlitett két irásnál ). A többi még idesorolható irást nem akartam felsorolni, legalább a jelenlegi első három helyezettnek a pontázását értsük!
1
Remete D. László
2010. november 23. 21:38
#115
A Pálinka fesztivál pontjait magam sem értem. Ez az érték egyszerűen nem található a helyreállítás előtti adatokban sehol. Talán elírás.
1
Manamha
2010. november 23. 21:27
#114
Kedves Remete!
Köszönöm a felkinált lehetőséget,de nem élnék vele. Ennek kettős oka van.
1./ Jómagam is elboldugolok az excel táblákkal
2./ Nem tőled várnám a választ a kérdésemre, ha nem a T. Szerkesztőségtől
(Elvégre csak Ők tudhatják, hogy mi miért változott meg úgy, ahogyan)
1
Manamha
2010. november 23. 21:22
#113
Elnézést, most vettem észre, hogy van amit nem jól irtam le az előbb. Igy helyes:
Fenntről nézve a 6ik sor
11-23-án-du.- 8,26 – 27/5
A többi stimmel!
1
Remete D. László
2010. november 23. 21:18
#112
Kedves Grejoz és Manamha!
Egész excell táblákat idegépelni szörnyű lenne, de küldtök egy mailt a remeted.laszlo@freemail.hu-ra, és elküldöm az én mérésemet.
Délben írtam egy rovatot a táblába, aztán 16:30-kor, végül most este is írok egyet,mert nem voltam itthon, és nem láttam még az eredményt a korrekció után.
Szóval. Jön a mail, megy a tábla. Szombattól tegnapig este egy adat, meg a mai nap.
Üdv. Remete.
1
Grejoz
2010. november 23. 21:10
#111
Egyet értek Manamha-val. Nagyon durván megváltozott a sorrend az élen a mai nap folyamán. Ráadásul a javítás, ami történt, nem a valós eredményt állította vissza. Szerintem legalábbis. mivel a manipuláció még a délelőtti órákban volt. Ezt már a korábbi hozzászólásaimban jeleztem.
1
Manamha
2010. november 23. 20:55
#110
Tisztelt Szerkesztőség!

Én is figyelemmel kísérem a módosításotok után a pontszámokat. Van amit nem értek. Illetve több is van. Például a Pálinka fesztivál előtt című írásnak nem értem a kapott pontszámát.
11-19-től számítva leírom a pontszámát-szavazatok számát és a helyezését. Hagy lássa mindenki, hogy mit nem értek.

11-19-én- 8,57 – 23/5
11-21-én- 8,57 – 23/5
11-22-én-de.- 8,5 – 24/4
11-22-én-du.- 8,4 – 25/7
11-23-án-de.- 8,4 – 25/4
11-23-án-de.- 8,26 – 27/5
és végül a módosítás után:
11-23-án-este 8,64 – 25/1 (első) …. ez az eredmény hogyan jöhetett így ki?

Nem akarok minden, számomra nem érthető pontozást részletesen leírni mint az előbbit, de legalább a jelenlegi első három helyezettnek kérném megmagyarázni a pontozás menetét.
Hasonló tendencia mutatkozik a jelenlegi másik első helyezettnél (Kettesben az egyesben) is, az Aggteleki kirándulásnál is ugyanez a szitu csak éppen megfordítva!
1
Manamha
2010. november 23. 19:36
#109
Kedves Remete!
Én, mióta folyik a verseny, azóta írom naponta a pontozások alakulását.(Szabadidőm függvényében akár naponta kétszer is). Ha jól emlékszek, anno éppen a Te hozzászólásod kapcsán kezdtem el rögzíteni a pontszámokat, az olvasási és szavazati számokat. Tökéletes a megfigyelésed többek között ami az Aggteleki kirándulás kétes(durva) (le)pontozását illeti. Nálam 11-19-től számítva a ma délutáni negatív hullámú szavazásig nem változott végig a pontszáma, amellett, hogy az egyik kimagaslóan a legtöbbet olvasottak közzé sorolt volt mindvégig. Továbbá az Idegenkéjedzőnél(is) vannak kételyeim. A ma délelőtt rögzített szavazatok száma(23), délután 1-el növekedett(24), viszont a pontszáma az nem! Ugye ez matematikailag képtelenség. Nem tudom, hogy nem én gépeltem-e el délelőtt? Esetleg, ha ennek utána tudnál nézni az magyarázná az értelmetlen szitut. Módfelett érdekesnek tartom a Zöldség kezdetű írásra leadott szavazatakat. A verseny kezdetétől számítva,11-22-ig, a délelőtti órákkal bezárólag a nagyon átlagosan szavazott írások közzé volt sorolható (12 kapott szavazat). És akkor lássunk csodát, 11-22-én estére már 18 kapott szavazata volt. Pár óra alatt 6db szavazatot kapott, ami természetesen a pontszámban is érvényesült
Azzal is egyet értek Veled, hogy látszik egy szisztematikus tendencia a pontozásokban. Hogy mindegyik pontozás, amiknek a következménye lett a mára kialakult sorrend, irányított volt-e vagy sem, nem tudom. Mindenesetre a korábbi történéseket figyelembe véve, bizony nagy esély van rá!
1
Grejoz
2010. november 23. 19:15
#108
Kedves Remete!

Köszönöm az elismerő szavakat. Jó ilyet olvasni egy ilye embertől, aki ennyi történetet írt, mint te. Főleg, hogy ez az első történetem.

Tisztelt Szerkesztőség!
Azt észre vettem, hogy módosítottatok, és újra kevesebb lett az arányom. Gondolom ez a Remete által felvetett manipiuláció gyanú miatt van. OK. meghajlom a döntés előtt, de akkor azt szeretném kérdezni, hogy az általam felvetett délelőtti szavazásnak is a végére jártok? Mert akkor is sok történet arány romlott Köztük az enyém is majdnem 0,5-öt.

További jó olvasgatást mindenkinek!
1
T
Törté-Net
2010. november 23. 19:10
#107
Kedved Íróink!

Mi is láttuk a manipulálást, számunkra is látszódott a gyanús mivolta, úgyhogy igazítottunk a dolgon. 🙂
Figyeljetek ti is, figyelünk mi is, holnapi nap folyamatosan.
(És pont ezért lesz egy nappal később az eredményhirdetés, hogy a gyanús dolgokat megnyugtató módon le lehessen zárni.)

És győzzön a jobbik 🙂

Üdv: Törté-Net Szerkesztőség
1
Remete D. László
2010. november 23. 18:45
#106
Kedves Grejoz! Kedves Manamha!
Először is bocsi, hogy az előbb hibásan írtam a Grejoz nevet.
Másodsorban: Nem gondolnám, hogy te (Grejoz) lennél a manipulátor, bár az eredményhirdetés előtt nem illik senkinek gratulálni, vedd úgy, nem az eredményedhez gratulálok, hanem az írásodhoz, mert jó írás. Nem szégyen mögötte végezni.
Két gondolatom van azután, hogy újra végig elemeztem az excell táblát.
A nulladik az, hogy elírtam egy adatot, az egyik emelkedésnek vélt eredmény szombat óta változatlan.
Az egyik gondolat egészen természetes. A szerver, amelyik a verseny eredményeit nyilvántartja, nem szolgáltat azonnal adatot a pontokról. Valószínűleg, ez nem függvénye senki szándékának, a számítástechnika önfejűen dönt néha. Lehet, hogy az eredmények egész nap gyűltek, aztán a számláló bit egyszer csak átbillent, és kiírta az egész napi szavazatokat öt perc alatt. Ha megnézitek az olvasottságot tartalmazó számot a verseny főlapján, mindig magasabb, mint amit az írás mellett találtok. Akkor volt nagyjából azonos, amikor a felháborító adatot felplankoltuk.
Ez volt a pozitív gondolat, most jön a negatív:
Az az érzésem, mintha valaki arra törekedne, az élvonal eredményei között holnap estére csak minimális legyen a különbség - néhány század. Ha megnézitek az eredménytáblázatot, ez igazolható. A tegnapi fél pontos eredménykülönbségek 8,3 körül állapodtak meg, és a különbség nem egy esetben csak néhány század. A Halászbástya és az előtte lévő között lassan csökkent három századra a különbség, de a többi írás is a közelben tartózkodik. Rajmund, Pálinka fesztivál, Aggtelek csak pár századdal maradnak le a Halászbástya mögött. Innen néhány - az utolsó pillanatban leadott szavazat - bárkit bárhová eljuttathat. A legtöbb esélye annak van a felugrásra, akinek kevesebb szavazata van, a legkevesebb annak, akinek a legtöbb szavazata van. Lefelé ez nem teljesen így érvényes, mint tudjuk egy pont kiadásával nagyot lehet rontani, de erre is kisebb az esélye annak, akinek harminc szavazata van, mint annak, akinek csak hét.
Ezért gondolom, hogy nem Grejoz a manipulátor, mert akkor azt sem tűrné, hogy valaki nagyon közel legyen hozzá. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy megint manipulálnak minket, de nagy esélyt látok rá. A táblázatokból (szombat óta vezetem) kiderül, hogy a mai nap előtt a változások átlaga 0 volt. Tizenkét ingadozásból nagyjából a fele ment fel, a fele ment le. Ha tizenegyből (Ez a helyes szám az előbbi számolás elírása miatt) kilenc lefelé megy, és mind az élbolyban van, az gyanús.
Üdv, és továbbra is figyeljünk!
1
Grejoz
2010. november 23. 18:24
#105
Remélem nem kapok érte semilyen büntetést, amiért elmondom melyik az én történetem, de szeretném elkerülni a félreértésket.
Remete hozzászólása miatt döntöttem így, mivel én írtam a Halászbástyás történetet. Én is meglepődtem, mikor megláttam, az arány javulást, de hasonlóan Manamha-hoz, arra gondoltam, hogy a délelőtti potokat törölték. most volt időm normálisabban megnézni, és láttam, hogy nem így történt.
Csak nem szerettem volna, ha a későbbiekben esetleg megvádolna bárki, ezért írtam.
1
Manamha
2010. november 23. 17:07
#104
Kedves Sporttársak!🙂

Nemrég elemeztem ki Én is a cuki kis excel táblázatomban az eredményeket. Hasonló következtetésre jutottam mint az előttem szólók. (Bár először azt hittem, hogy a Szerkesztőség avatkozott be szűréssel ismét), de miután beírtam a pontozásokat egyből látszott, hogy ismét visszatértek a versenyt befolyásolni akarók. Nonszensz, hogy még véletlenül sem változott azoknak a pontszáma, akiknek az írása már nem igen szól bele a várható végeredménybe. Csak ennyit akartam mondani, kíváncsian várom a T. Szerkesztőség véleményét.
1