1. Törté-Net verseny - Segítsük a magyar turizmust!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#181 Manamha 2011. 10. 14. péntek 16:24
Üdv Mindenkinek!

Nekem is eszembe jutott az ami Pavlovnak. Jó kis izgalmas verseny volt a tavalyi. Csatlakozok az előttem szólóhoz, szivesen résztvennék az újabb megméretettésen. Akkor várjuk a T.Szerkesztőség reakcióját a téma felvetésével kapcsolatban, annál is inkább mert tavaly volt arról szó, hogy az irók adjanak témaötleteket.

Manamha
#180 Pavlov 2011. 08. 15. hétfő 08:48
Eltelt egy év - lesz újabb pályázat? Jó lenne megint egy kis versengés, kihívás...
#179 Grejoz 2010. 12. 11. szombat 21:13
A mai napon én is megkaptam a nyereményt.
Köszönöm szépen!

További jó munkát!
#178 Manamha 2010. 12. 10. péntek 17:41
Tisztelt Törté-Net.hu Szerkesztőség!

Sajnálom, hogy betegség miatt akadályoztatva voltatok. Remélem most már rendben van az egészség. Vagy egy e-mail vagy ide a fórumba egy rövid közlés és akkor senki sem türelmetlenkedett volna. Igazolom, hogy az átutalásotok nekem megérkezett. Köszönet érte. További sikereket a munkátokban, és mindenekelőtt jó egészséget kívánok.

Üdvözlettel:
Manamha
#177 Törté-Net 2010. 12. 10. péntek 10:51
Sziasztok!

A mai nap az első két helyezettnek el lett utalva a nyereménye (aki a CIB banknál van, az már meg is kaphatta), míg a személyes átvételhez is minden információ meg lett adva, bármelyik munkanap átvehető a nyeremény.
(És az érintetteket e-mailben is tájékoztattuk.)

(Elnézést a késésért, egy másfél hetes betegszabadság összejött.)

Köszönjük a részvételt, gratulálunk a nyereményekhez! smile

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
#176 Manamha 2010. 12. 9. csütörtök 11:41
Tisztelt Irók, Olvasók!

Lehet voltak akik kicsit irigykedve gondoltak ránk, az Első Erotikus Történetíró verseny díjazottaira. Természetesen akik így tettek, ezt „szakmai” papírba csomagolták be. Felesleges azt hiszem bármiféle irigység is. Én nem kaptam meg a kitűzött díjat! Az e-mailes közléstől számítva közel 2 hét után sem! Ha jól tudom a többi díjazott is ugyan így járt! Az okra, hogy ez miért van így nem reagált a T. Szerkesztőség! Gondoltam okulásként és az előre beharangozott további hasonló versenyeken való részvétel motivációjaként, közlöm ezt a Tisztelt Írókkal!

Üdvözlettel:
Manamha
#175 Manamha 2010. 11. 30. kedd 11:34
Tisztelt Irók, Olvasók!

Köszönöm a vélemény nyilvánításotokat, akik ezt így vagy úgy megtették az Aggteleki kaland című írásomra. Nyilvánvaló, hogy aki akar, az talál hibát. Ha nem helyesírásit, akkor stilisztikait, vagy egyszerűen neki másra jár az agya. Hogy stílszerű legyek, ez kb. olyasmi, hogy az amire esküszik az egyik nő az ágyban, ugyanattól egy másik nő irtózik smile . Tehát ízlések és pofonok nem egyformák. Mind ezektől függetlenül elismerem, hogy a negativ kritikai megjegyzések egy része ült nálam. Oly annyira, hogy az írásomban meglévő hibák egy részéről magam is tudtam. Nagyon rövid idő állt rendelkezésemre a történet megírásakor. Az írásban benne maradt hibákról jómagam is csak másnap (miután már elküldtem last minutban a pályázatra) szembesültem, mikor ráérősen, higgadt fejjel átolvastam. A negatív kritikai megjegyzésekből tanulni fogok, a pozitívakat pedig tovább erősítem majd. Én nem rangsorolom a pályázatra beérkezett írásokat, mert nem szeretem a mi lett volna ha...témájú dolgokat. Az olvasónak van úgy is mindig igaza. A tetszési indexet fel vagy le lehet srófolni valamilyen szinten, de ha kilépünk a nyilvánosság elé, akkor el kell fogadnunk, hogy egyúttal odatartjuk az arcunkat is. Lesz aki pofon vág és lesz aki megsimogatja smile

Üvözlettel:
Manamha
#174 Pavlov 2010. 11. 30. kedd 01:12
Ó, egy szóköz belekerült: http://pavlovurasag.blogspot.com/2010/11/torte-nethu-palyazati- -eredmenyenek.html
#173 Ania 2010. 11. 29. hétfő 23:21
A Románc a Budai Várban c. novelláról csupán annyit, hogy attól még, hogy nem írtam le, hogy angolul beszélnek, ez elég nyilvánvaló lehet. Szerintem nem szükséges odaírni mindent, hacsak nem olyan korlátoltak az emberek, hogy ne jutna maguktól eszükbe.
Ágnes magyarul beszél a fiúhoz. Hogy miért? csupán azért, mert a fiú nem érti azt. Pont azért, hogy titokzatos legyen a szemében.
Nos, ez egy irodalmi igénnyel írt mű, ahol sok dolgot nem írtam le konkrétan, egyszerűen azért, mert nem kell.
Végezetül, Carlos nem beszéli a nyelvet, de közösen ír esszét Ágival. Mondjuk angolul? Vagy spanyolul? (Anglisztika szak? Hispanisztika?)
Jééé, mik vannak...
Azért köszönöm, a kritikát, csupán azon részéhez szántam a kommentet, amit nem éreztem jogosnak.
#172 v-ir-a 2010. 11. 29. hétfő 21:37
Tisztelt Pavlov!
szerettem volna megtekinteni az általad említett listát, de sajnos nem jeleníthető meg a blog
help me , please...
#171 Pavlov 2010. 11. 29. hétfő 21:16
Tisztelt Írók és Szerkesztők!

Én is megalkottam a saját, személyesen szubjektív listámat, itt olvasható az elemzésekkel együtt: http://pavlovurasag.blogspot.com/2010/11/torte-nethu-palyazati- -eredmenyenek.html

Várom már a következő megmérettetést smile
#170 Törté-Net 2010. 11. 29. hétfő 16:54
Kedves Írók!

A végeredmény ma éjfélkor kikerül az oldalra (nem változott az alább látható), valamint a dobogósokat e-mail-ben is értesítettük. smile

És elnézést a késésért, teljesen jogos volt a türelmetlenségetek.

Köszönjük minden Írónak a részvételt, remélem a legközelebbi versenyen is legalább ilyen mezőny fog összejönni. smile

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
#169 Manamha 2010. 11. 29. hétfő 15:25
Kedves e.n.!
Ha nem vennéd észre tökéletesen elbeszélünk egymás mellett!
Vagy Te gyere át abba az oldalba ahol én vagyok, vagy Én megyek át Hozzád smile és ha majd szemben leszünk megdumcsizzuk a dolgokat smile
#168 Manamha 2010. 11. 29. hétfő 15:17
Félreértés ne essék, én nem azt mondtam, hogy nincs szükség az alapos szűrésre, ellenőrzésre, stb. Csak az a furcsa, hogy ha már van egy 99.9%-os eredmény, (ami már majdnem végeredménynek is mondható) akkor mégis mi tart még ennyi ideig? Vagy, ha van valami gond-gubanc, mivel elég sok mindenkit érint, akkor miért nem közölték már eddig velünk?
Mikor a Szerkesztőség közölte, hogy 1-2 napon belül meglesz a hivatalos végeredmény is, akkor gondolom ezt nem csak úgy a pocijára ütve mondta ki, ha nem legjobb tudása és felelőssége tudatában tette. A fórumbeli kommunikációból azt tudtam lemérni, hogy a Szerkesztőség érti a munkáját, magas fokon műveli azt, és a helyzeteket mindig is tudta kezelni-uralni, végig az egész verseny alatt. Igaz néha (én is és velem együtt mások is) némi kritikával illettük a Szerkesztőséget (elnézést, a verseny hevében tettük), de eddig mindenképpen korrekt és jó munkát végeztek!
#167 e.n. 2010. 11. 29. hétfő 15:17
Ha én megrendelek egy munkát pl. az építőiparban, akkor alapvetően jóhiszemű vagyok a vállalkozóval szemben. Aztán ha az átadás napján kiderül, hogy - az első, felületes ránézésre rendben lévőnek tűnő - kivitelezés mégse teljesen olyan, mint amilyennek elvárható (pl. észreveszek valahol egy apró beázást, máshol meg egy repedést), vagy a látottak alapján alaposan feltételezhetem, hogy nem tisztességes a vállalkozó, akkor a végleges átvétel előtt had kérjek már még néhány napot, ami elegendő ahhoz, hogy alaposan átvizsgáljak mindent aprólékosan. Mielőtt fizetnék.
#166 Manamha 2010. 11. 29. hétfő 14:39
Kedves Mindenki!
Na látom, megmozdult a fórum smile Én is azt hiszem, hogy már éppen ideje volt! Logikátlan a hozzászólásod e.n.! Először is vagy nem kellett volna semmiféle előzetes eredményt hirdetni (bár a 99.9%-os eredmény az bizony már nagyon erős! ) vagy, ha nem tudom valamiért tartani a magam által kitűzött időpontot, akkor legalább szóljak erről az érintetteknek! Kíváncsi volnék, hogy ha Te nekem tegyük fel valamilyen munkát elvégeznél és én azzal venném át, hogy 1-2napon belül (miután átnéztem) kifizetem a béredet, akkor ugyan ez volna-e a véleményed, (ha nem kapnád meg a béredet) túl a megszabott határidőn 3 nappal? Az álszenteskedés (semmikor) nem kifizetődő dolog!
#165 e.n. 2010. 11. 29. hétfő 14:15
Szerintem meg a teljes körű, alapos, mindenre kiterjedő szűréshez idő kell! Nem csak annyiból áll, hogy az 1 és 2 pontos értékelések "törlésre kerülnek".
Úgyhogy az én véleményem szerint csak ne kapkodja el a T. Szerkesztőség a munkát!
#164 ambrózia 2010. 11. 29. hétfő 13:51
Kedves Törté-net Szerkesztőség!

Egyet értek az előttem szólóval. Szerintem mindenki kíváncsian várja már a hivatalos végeredményt, ha érdekelt, ha nem, a díjazásban! Furcsállom én is, hogy a Szerkesztőség a verseny lezárása után, november 25-én 00:14 órakor (154.Törté-net bejegyzés) közlése szerint, 99.9% pontosságú feldogozottságról beszél és ennek alapján eredményt is hirdetett. Ezt egy kivétellel, itt a fórumban senki nem kifogásolta, amit később a Szerkesztőség meg is magyarázott a panaszosnak és helyben hagyta a versenyben elért pontszámát. A hiányzó egy tized % feldolgozása, ellenőrzése ilyen sokáig tartana? Egy-két napot említettek, ami szerintem is már november 26-án lejárt! Azt is furcsállom, hogy mélyen hallgat a Szerkesztőség a késedelem okáról!
#163 Remete D. László 2010. 11. 29. hétfő 12:01
Kedves Történet.
Nem azért szólítalak meg, mert türelmetlenkedem (pedig tényleg türelmetlen vagyok). Csupán szeretném tudni, nem figyelmetlenkedtem-e el valamit.
November 26. vagy december 26. az eredményhirdetés napja. Azért izgat ez komolyan, mert december 26. munkaszüneti nap, és akkor lehet, az azt eredményezheti, hogy elmarad az eredményhirdetés.
Nem leszek felháborodva, ha egy arra érdemes munka az enyém elé kerül egy utolsó korrekció alkalmával, de még ebben az esetben is szeretném tudni a végleges sorrendet.
Tisztelettel:
Remete.
#162 Remete D. László 2010. 11. 27. szombat 08:45
Kedves Írótársak!
Először is gratulálok az előttem végezőknek, jó munkát olvastam tőlük, nem háborog a lelkem azért, mert mögöttük végeztem.
Kedves Olvasók!
Köszönöm az írásomra leadott szavazatokat, amelyek az élbolyba juttattak (pontosan hová, azt hivatalos végeredmény híján egyelőre nem tudjuk), remélem, valóban nem vagyok erre méltatlan.

Szót fogadtam a Történet.hu szerkesztőinek, és mindegyik írás elolvasása után összefoglaltam néhány mondatban a véleményemet. Kérlek, ne vegyétek ezt úgy, hogy fitogtatni akarom a tudásomat, vagy ledorongolni azokat, akik amúgy is hátrébb végeztek. Amikor írni kezdtem a véleményem, még teljesen nyílt volt a mezőny, és fogalmam sem volt (egy-két esetet kivéve) arról, kinek az írását véleményezem.
Nem volt szándékomban senkit sem megsérteni, senkit sem ledorongolni, de igyekeztem őszinte lenni.
Az a véleményem, a szex az emberi élet legfontosabb vonatkozása (akárki akármit mond is erről), szex nélkül egy emberöltő alatt eltűnne a civilizáció a Földről. Sokan csak lesütött szemmel mernek a témáról beszélni, mi, akik felemelt fejjel is szólunk róla, tanuljuk meg azt tisztességgel, helyesen használt szavakkal és mondatokkal, szépen faragott írásokkal tenni. Én folyamatosan tanulok a mások véleményéből, talán az én véleményem is hasznára válhat másoknak.
Tisztelt szerkesztők!
Ha a következő soraimat – melyek érthető okból kicsit hosszúak lettek egy hozzászólás mércéjével mérve – átteszitek máshová, és innen csak egy linkkel érheti el az, aki kíváncsi az egészre egyben, teljesen természetesnek fogom tartani. Ha lenne rá technikám innen a számítógépemről, magam tenném meg. A vonatkozó részleteket ettől függetlenül feltöltöm az adott írások alá.

Szex a Kőkapu alatt

Eleinte kicsit pongyola a stílus, de később egészen az lesz. Alinból Alvina lesz, és nekem a történetből az derül ki, a nőnek szolgálnia kell a férfit. Számomra ez nem követhető gondolatmenet.

A Csonkatemplom Tornyának…

Igényesen van megírva. A tárgyi tévedések nem számítanak nagyon sokat, bár meg kell adni, az ember kerülje az effajta hibákat, ha tudja. Eleinte engem is sűrűbben figyelmeztettek a hibákra, most már jobban ügyelek. Ez egyébként nem sok vizet zavar, egy szépen megírt történet sokat ér, ezt szépen megírtad. Magad tetted fel a lécet, mostantól nem szaladozhatsz alatta, mindig át kell ugrani, és nagyon hamar magasabbra tenni.

Névtelen levél a szexológusnak

A kerettörténet, (levél a szexológusnak) csak kevéssé érdekes. A folytatásban sem kaptál el nagyon, a bemutatkozás errefelé minden második történetben így hangzik: x éves, szép, kerek mellek, kerek, formás, feszes fenék…stb. Ezeket a sablonokat el kellene hagyni.
Aztán persze kapunk egy eredeti leírást, az valóban érdem. Elég kevés nő írja le bátran és őszintén, amit érez szerelem közben, ez valóban pontokat ér.
A hömpölygő Fátyol Vízesés általad festett vízióját szívesen elfelejteném. Hömpölyögni láttam már a Dunát, a Tiszát; emlékszem rá, amikor a Mississippi hömpölygött, magával vitte az óceánba fél New Orleanst. Legutóbb a vörös iszapról hallottam, hömpölyög. Nem volt benne kecs és báj. A Szalajka hömpölygésétől az ég óvjon, az továbbra is csacsogjon, csiviteljen, csobogjon, csordogáljon, cserfeskedjen, csalogasson a hűs habokba, csapdossa a partot, csapongjon a kövek között, csillogjon a nap/holdfényben, csatangoljon a réten, csábítson a habokba, bukdácsoljon, bugyogjon, lássa el csupa jóval a pisztrángokat… stb. (Ez csak a kezdet).

Egy nyári este

Nem tehetek róla, de még a szex vagy őszintébben szólva pornó történetek világában is zavarnak, a nagyon pongyola megfogalmazások, és elvonják a figyelmemet még a szexről is. „ Ők a szomszéd szobában alszanak a feleségével.” Szóval kik alszanak, kinek a feleségével, Mondjuk Józsi és Pisti a Zoli feleségével? Hol van Zoli? Hagyja ezt?
A történet mellesleg nem rossz, bár nem túl hihető, kicsit dolgozni kellett volna azon, hogy az olvasó igazán beleélhesse magát.

Bor, Mámor, Panoptikum

Végre egy olyan írás, ahol nem ütközöm minduntalan nyelvtani és fogalmazási problémákba. A leírás nem megy át valószínűtlenbe, nem érzem azt, hogy ez csak sztorizgatás reggel a buszon. Akár meg is történhetett. A vége felé kicsit összecsapottak a mondatok, a férfiak száma egyből váratlanul kettő lesz, az egyes szám nem mindig illeszkedik a többes számhoz, de bárcsak a többi történetnek is csak ennyi hibája lenne.

Pál-völgyi mese

Ez is egy korrekt leírás egy jó kis szeretkezésről. Nincs elkapkodva a történet sem és az sem, amiről szól. Azt azért most már megemlítem (máshol már írtam) a „formás” nem dicsérő jelző, elvégre egy forma lehet csúnya is. A legelcsépeltebb jelzőket (kerek popsi, hosszú, feszes combok… stb.) el kellene felejteni. Túráztassátok már egy kicsit az agyatokat az olvasóért! Ha minden kötél szakad, a Windowsban is találtok szinonima szótárt.

Idegenkéjedző

Értem én, hogy ez nem irodalomóra – ha valami, akkor mondjuk nyelvóra, - de azért ez mégis egy pályázat. A következő mondat ebből az élvonalba szavazott írásból való: „A számba és a kezemben tartottam azt a dolgot amitől ő férfi, amitől ő maga, a férfiasságát.” Megpróbálta az író megérteni a saját mondatát?
Itt félbehagytam az olvasást. Ha csak nyelvtani hibák lettek volna benne, tovább olvasom, de az író fantáziája annyira elrugaszkodott a józanésztől, hogy felesleges követni.
Kedves pontozók! Nyolc pont fölé jutni ilyen slampos mondatokkal!!! A pontjai majdnem elérik az Aggtelekét. Nem figyeltek arra, amit olvastok és pontoztok?

Ketten az egyesben

Pontosan olyan bőbeszédű, ahogy Remeténél megszoktuk. Az embernek tucatnyi bekezdésen kell átvergődni, mire a szexhez jut, és akkor jönnek a szóvirágok. Egyszerűbb lenne kereken megmondani, mit akar a fiú a lánytól de, ezek csak lelkizgetnek, nyavalyognak, mintha az élet ilyen lenne. Még hogy a porban fürdik a derékszíj csatja. A rák figyel erre, amikor a kis aranyos éppen furulyázik.
Hoppá! Ez a sajátom! A francé kell lehúznom? Na, mindegy, ha már leírtam, itt hagyom.

Az örökség napja

Bogumilosan fogalmazott mondatok, végre nem kell kerülgetni a rossz fogalmazás görcseit. Hááát a szex az csak lájtosan van a színen, a Kisdobosban talán nem fogadnák el közlésre, de a tizenkettes karikát nem kellene magasabb korosztályra cserélni. Mégis nagyobb élvezettel olvastam egyik-másik itteni írásnál.

Aggtelek

Végre egy normális munka!
Már kezdtem aggódni, a sok gyenge írást olvasva (vagy félbehagyva).
Semmi pongyolaság, életszerű párbeszédek, kimunkált cselekmény, amely némi fantáziával akár igaz is lehet.
Szóval így kell művelni ezt a műfajt!
Nem kell rárontani a szexszel az olvasóra a második bekezdésnél, nem kell elkapkodni semmit. A tinédzserek ezt még nem tudják, de mi azért írunk, hogy innen megtanulják.
Profi munka!

Pálinka fesztivál

A kezdet igen sablonos, hosszú bemutatkozás a szokásos leírásban, ecsetelgetve saját magunk testét, ez nem túl eredeti bevezetés. (Találj ki egy párbeszédet, ahol más mondja el ugyanezt, mindjárt jobb lesz!)
Később jön sok-sok párbeszéd, amelyik tényleg életszerű(nek tűnik), de nem ad semmiféle érdekes információt. A szex indokolatlanul lassan bontakozik ki, és szinte semmi köze sincs a helyszínhez. Egy ablaktalan szobában is játszódhatna a világ bármely részén.
A mondatok stílusa, alapos javításra szorul. A sok De, És, Mert meg Hogy vagy Hmmm kezdetű mondat bennem a szexet is lelohasztja, a kerek feszes fenék emlegetése sem mozgatja meg a fantáziámat, mert minden második leírás így kezdődik: Melleim kicsik, de feszesek, lábam hosszú, feszes – mintha a jelzők között csak a feszes létezne az írók egy részénél.
Nem gondoltam volna, hogy az élmezőnyben végez, néha az első helyre is feljutott.

Hármas szex az Aranyparton.

Leírásnak nem rossz, de semmi stílusa sincs, nyelvtani gáz viszont akad. A helyszín lehetne bárhol, előttem titok maradt, hol is van ez az Aranypart, (A hevenyészett tájékoztatásból akár Linzben, vagy Passauban is lehetne.) 11-es busz legalább húsz városunkban jár, Duna is csordogál bennük Dunakapu és Széchenyi tér is van, további rejtély, miért pont onnan kell nézegetni a csillagokat. A hortobágyi Kilenclyukú Híd mellől biztosan tisztábban látszanának.

Feloldozás

Hatvanötezer karakter rengeteg. Ahhoz mindenképpen, hogy csak féloldalnyi bekezdésekből álló leírással legyen tele az írás. Ha a szemnek tagolhatatlan, akkor az embernek alig lesz türelme végigolvasni, különösen, ha nem túl érdekfeszítő a történet. Szóval valamiben másnak kell lennie, mint a többi hasonló témájú leírás! (Nem a hosszában)
Nekem külön elvette a kedvemet az elején álló zenei vonatkozás. Melyik Mendelssohn művet hallgattátok három órán keresztül, ahol elsötétül a nézőtér? Ha lenne ilyen mű, az sem tudna egy kezdőt három órán keresztül lenyűgözni, egy kezdő legfeljebb percekre, negyedórákra képes egy idegen műfajra figyelni.

Vaginák Viaduktnál.

Korrektül megírt történet – legalább is az elején, aztán a közepétől átmegy teljesen valószerűtlenbe, ami nem mindig baj, fantáziálásnak is van helye ezen az oldalon. Az írás a szexen kívül szinte semmivel sem törődik, minden más elhanyagolhatóan van leírva, ettől kisé színtelen lesz. Az erotikus leírások is elnagyoltak, sablonosak, ilyent itt rengeteget lehet olvasni, újat nem mond. Amolyan tempósan lezavart hím szex. A nőket kielégítem, hiszen ettől én menő vagyok, de nagyon nem kell rájuk figyelni.

Szájból szájba

Némi időzavar az elején:
„Akkoriban a Facebookon” Úgy írsz, mintha most már nem tinédzser lennél, hanem higgadt férfiember, aki már nem veri ki. A Facebook még nincs kétéves. Gyorsan érő fajta lehetsz.
Itt is megtaláljuk a teljesen érdektelen leltárt, kinek mennyi a melltartómérete, a haja hossza, a lába… stb. Ezeket bele kell szőni a történetbe (ha egyáltalán szükség van rá), és nem műszaki segédkönyv módjára felsorolni!
Azt nem értem, hogy egy matek-info tanár miért rabja a szokásoknak. Igaz, a szexre koncentrálunk, de ilyent leírni töltelékszövegként felesleges, ettől kiakad az olvasó.

Szerinted Judit néni azért öltözött szabadosan, mert budapesti volt? Nahát!

Kéjes sikolyok

Egyetlen bekezdésben az egész, és gyorsan pisi szexszé alakul, ami egyeseket nem vonz. Én ekkor hagytam abba az olvasást, a stílus különben is elriasztott.

Gyönyör teli

A téma és a stílus azonnal ismerőssé lett, talán kitaláltam, ki az írója. Az írás a szokásos módon most is törekszik irodalmi stílusának fenntartására.
Megrögzött hetero vagyok, akit a normál szex érdekel. Ez számomra nem követelmény, csak szokás, de azért ahhoz elég, hogy a történet szex vonatkozásairól – mint illetéktelen - ne mondjak véleményt.

Az új élet

Tipikus példája annak, hogy a gyors kielégülést és az első bekezdésben felsorolt szokásos leltárt kedvelők (kerek feszes popsi, kemény, kicsi – dús hatalmas mellek, hosszú feszes comb… stb.) alápontozzák a szöveget, mert az ő iramuknak nem felel meg a szex leírása. Kifogástalan mondatok, szép stílus. El lehetne gondolkodni azon, hány pontot is ér a történet, de a gyorsan spriccelő szex hívei már elmondták a véleményüket. Kár.

Hárman párban Tatán

Ez egy jó történet. Akár meg is nyerhette volna a versenyt. Annak ellenére végig tudtam olvasni, hogy a történet teljesen tagolatlan volt, sehol egy bekezdés, vagy párbeszédet jelző gondolatjel nem akadt. A mondatok viszont alig tartalmaztak hibát, a bevezetés nem volt sem elkapkodott, sem hosszú, a szex kellő mértékben részletes, erőltetett szituációktól mentes, és ízléses volt. Még az erősebb leírást kedvelőknek is elnyerhette a tetszését, nem értem a pontjainak számát.

Augusztus 20 Siófokon.

Az elején a szokásos leltár. Gyerekek hány évesek, a nyaraló három percre a tótól - mintha számítana. A tapéta színéről nem írtál.
A továbbiakban találhatunk némi újítást, de azért a sablon is sok benne. Nem ez az írás nyerte meg a versenyt, de nem lep meg. Rosszabbat is olvastam már itt, de jobbat is.

Erotikus találkozás

A szex leírása nem rossz, de az írást nem könnyű végigolvasni. Az író is megtehette volna, hogy beküldés előtt átnézi, és akkor legalább néhány melléütéstől megkímélt volna minket. A sok magyartalan mondatot meg vagy észreveszi, vagy nem. Az utóbbi elég nagy baj, ha így van, nem kell nagyon erőltetni a további kísérleteket. Az utólagos elolvasással pedig meg kellett volna tisztelni bennünket, elvégre mégiscsak versenyezni akart azzal, amit írt.

A Klub

Az ismerős leltár az első bekezdésben. Kár a gőzért, mindenki tudja, hogy az író baromi szexi, formás és feszes mellei vannak, stb… Igazán felesleges erre az időt vesztegetni. A bevezetőben azt írod, frissen diplomázott jogász a csajszi, aztán meg azzal vádolod, kapuzárási pánik vett erőt rajta. Tini koromban én is aggastyánoknak tartottam a huszonnyolc éveseket, de azért a biológiai óra nem a kedved szerint jár. Azt elárulnád, a párbeszédet miért kezded megrögzötten kisbetűvel?
A pontokba szedett felsorolás csak jegyzőkönyvekbe és termelési beszámolókba illik. Elbeszélésbe még itt sem való.
Az élbolyhoz közeli pontszám kicsit idegesít. Ennél jobbak kaptak kevesebbet.

A Tűztorony

Üdítő írás volt a sok sablon között. Irodalmilag helyén volt az egész, és a szex is megfelelő mértékkel méretett. Elgondolkodtam nemcsak a kevés ponton, de azon is, miért olvasták és pontozták kevesen. Az olvasók szeszélye kiszámíthatatlan.

Szex a bányában

Korrekt, a lényegre törő írás sallangok, és különösebb hibák nélkül. Érdekes, hogy az egyetlen hozzászólás, éppen a rövidségét kifogásolja, pedig a többi elnyújtott írás csak romlik azáltal, hogy teletömi az írója sok helytelenül és magyartalanul megírt felesleges mondattal meg a szokásos bevezető leltárral. Inkább azokon kellene fanyalogni!
Szokás szerint lepontozott, jó írás.

Rajmund

Tetszett. Az elején nem volt ott a felesleges leltár, viszont volt figyelmet felkeltő bevezetés. Az elbeszélés végig ébren tartotta az érdeklődésemet, és a slusszpoént magasra díjaztam. Szex történetbe csattanót csempészni már magában megér néhány jó pontot.

Románc a Budai Várban

A két hétre érkezett külföldi fiú egyáltalán nem tud magyarul, de közösen ír esszét egy magyar lánnyal, aki a történet elején (miért azt nem tudom) magyarul szónokol a fickónak, aztán a továbbiakban egészen jól elbeszélgetnek egymással. Tán spanyolul vagy eszperantóul – ilyen kicsiségekkel nem kell törődni, amikor a történet egyébként sem túlzottan érdekes. A szex leírása sem túl eredeti, bár meg kell adni, azért a nyelvhelyesség terén nem a rosszabbak közé tartozik a novella.

Budapesti sztori

Nyelvtani rettenet, és érdektelenség minden vonalon.
Semmit sem találtam belőle az idegenforgalomról, ám figyelemreméltó, hogy a szereplők most Budapesten élnek. Csaknem kétmillió más emberhez hasonlóan. Ejha!
A kiérdemelt pontok alapján persze ez a történet nem sok vizet zavar ebben a mezőnyben, azért ez jó. Úgy látszik, valahol mégis őriz egy mércét minden olvasó, és ez a mérce nem süllyed a végletekig.

Kaland a Halászbástyán

Erről a történetről kivételesen már menetközben mondtam véleményt, mert írója felfedte magát. Kitartok az akkor leírtak mellett, nem rossz írás. Ha ez nyer, nem lennék elkeseredve, mert vannak erényei. Ennek a történetnek az esetében érdemes mérlegelni a saját ízlésünk segítségével, mennyire tetszik, nem méltatlan akár az első helyre sem.

Duna-parti randevú

Szégyenletesen alápontozott írás, meglepően kevés olvasóval. Ki tudja miért.
Pont olyan hosszú, mint kell. Szabatos, tiszta mondatok, és a szex leírásával sincs hiba. Emiatt sem lennék megsértődve, ha mögötte végeznék, de mindenképpen a jobbak között lenne a helye. Ki tudja, nem egy észrevétlen rosszindulatú szavazat alapozta-e meg a pozícióját, ahonnan aztán nem tudott szabadulni. A kevés olvasót azonban sehogyan sem értem. Mi volt az, ami miatt éppen ezt nem olvasták sokan?

Lady Jenna

A történet mondataival nincs semmi bajom, de nem szeretem ezt a műfajt, ám ez az én személyes problémám. Soha sem értettem meg a szado-mazo kétlelkűségét, nappal a köznapi átlagot, éjjel az aktushoz kapcsolódó vad angyalt. Mivel ez nekem idegen terep, itt megállok. A stílus pozitív jegyeit már említettem.

Zöldség avagy kaland…

Szeretném felhívni az írásra, leltározó kedvű írótársaim figyelmét. Itt is olvashatunk bemutatást az elbeszélés kezdetén, de ennek semmi köze az obligát felsoroláshoz. Nem feszes fenék, cici, hullámos hosszú… stb.
Most idézek: >>-"Délután jövök"- búcsúzott reggeli után, "addig szedhetnél nekem egy kis friss cseresznyét."
Egy frászt! - gondoltam, és elhatároztam, egész nap lustálkodni fogok, és nem csinálok semmit. <<
Ebben van élet, ilyen mondatok után az ember nem unja el az olvasást. Életszaga van…
Hohó! A továbbiakban is érdekes mondatok vannak itt, mintha Vidra járna erre – (Vidra! Te csirkefogó! Hol a pokolban bujkálsz? Miféle víz alatt kiépített barlangokba menekültél? Itt lenne a helyed, hogy valami igazán jót is olvashassunk, de benézhetne hozzánk Vadász47 is, meg akadnak még páran, akikre számítottam volna.)
Utolsónak olvasom ezt az írást, már kicsit tompa figyelemmel, alighanem többet érdemelne.
Már zsibbad az agyam, ezért csak gyanakodom. Talán mégis Vidra járt erre kidugva fejét a vízparti odúból?
Nagyon jó írás. Lehet, ez a legjobb.