Napjainkban

A témához tartozó történet:
Isti95
6 974 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Ulysses
2025. április 1. 16:03
Már többeknek írtam az ételes hasonlatot. Hol eszed szívesebben ugyanazt a marha-gulyást (vagy a kedvencedet)? Ahol koszos abrosszal, csorba tányérral, kopott alukanállal terítenek? Vagy ahol tiszta minden, szép új tányérral és fényes evőeszközökkel várnak?
A helyesírás a szöveg megértését segíti, és megtiszteled vele az olvasódat. Egyfajta igényesség. Természetesen mi is vétünk hibákat, hiszen emberek vagyunk, de igyekszünk a minél kevesebb hibával tálalni. Azért kérjük számon az arra fogékonyaktól ezt, mert tanulható dolog. Ha neked jó így, akkor legyen. Ha zavar a "kritika", akkor tiltsd le a hozzászólás lehetőségét. (Ám ettől nem lesznek jobbak az írásaid.)
1
Ez egy válasz Isti95 2025. március 31. 22:27-kor írt üzenetére.
Isti95
2025. március 31. 22:27
Köszönöm a véleményeket inkább kritikákat. Örülök, hogy itt mindenki évek óta ír már és tuti magyar tanár is. Részemről egy kis paraszt srác vagyok aki gondolta ha már ilyen kis szöszeneteivel tele a feje ki tesz párat. Természetesen figyelhetnék ezekre lehet igyekszem is ha ilyen szinten leszek mint ti később. Most se időm se energiám. Másoknál is akad hiba a történetekben. Nem könyvet olvasunk, csak itt neten egy gyűjteményt. Úgy gondoltam itt talán inkább a történeten van első sorba a lényeg. Legközelebb inkább át gondolom ide, hogy ide tegyek e ki másikat. Fent vagyok máshol is és érdekes módon nincs ennyi fikázás. Természetesen ha könyvet novellát szeretnék írni kérnék véleményt vagy jobban foglalkoznék ezekkel. Na de ez nem fog megtörténni valószínűleg.

Minden esetre köszönöm a hozzá szólásokat
1
Ez egy válasz Törté-Net 2025. március 21. 00:00-kor írt üzenetére.
E
Erika43
2025. március 22. 18:51
Kicsit gyerekes írásnak tartom, elolvastam, de nem tudott nagyon feldobni. Beadás előtt egy párszor végig kellett volna még gondolni, olvasni. A párbeszédeket, amiből nincs benne sok, alig lehet kivenni, belefolyik a történetmesélésbe. A  helyesírással már nem foglalkozom, azt megtették helyettem mások, igen precízen értékelve.
1
Andreas6
2025. március 22. 13:59
A helyesírás nem közelít a 0-hoz, hanem már el is érte. Mivel 0 pontot nem lehet adni, egyet adtam.
1
Ez egy válasz Éva596 2025. március 21. 00:47-kor írt üzenetére.
kivancsigi
2025. március 21. 15:01
Évával teljesen egyetértek helye sírás ügyben. Egyébként csak pár alapvető szabályt kell megjegyezni pl. az igekötőkről, már az is sokat lendítene.
1
sportyman (alttpg)
2025. március 21. 14:16
Többször át kellett volna olvasni feltöltés előtt és akkor kevesebb lett volna benne a helyesírási hiba. Amúgy egy álomszerű vágy leírása.
1
Éva596
2025. március 21. 00:47
Megnéztem, ez a második itt megjelent történeted. Sajnos olyan kezdő is, a bátorságodért lehet dicsérni. Kis odafigyeléssel, gondolkozással ennél sokkal jobbat is tudnál írni. De vagy olvasd  el többször amikor kész, vagy valaki hozzáértővel olvastasd el, mert a helyesírásod erősen közelít a nullához, és ez még a jó történeteket is lehúzza, hát még ezt. De ne keseredj el, mindenki volt itt kezdő!
3
T
Törté-Net
2025. március 21. 00:00
Mi a véleményed a történetről?
1