Vadászlakoma 1. rész

A témához tartozó történet:
LErik
27 900 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Fluxus
2023. október 25. 08:06
#34

Cak az a baj, hogy én nem voltam ott.

1
cvirag
2023. július 8. 23:07
#32
Én is szeretem a gondolataid, de itt most Évának adnék igazat. Egy kisebb közösséget meg tud bolygatni, ha a képmutatás kiderül. Elveszi a korábbi bizalmat. A többivel egyetértek. 
2
Ez egy válasz doriangrey 2023. július 7. 17:12-kor írt üzenetére.
LErik
2023. július 8. 13:16
#31
Jó, igazad van. Helyesírási szab. 259. Bár szeretem a helyesírást kreatívan alkalmazni.
0
Ez egy válasz doriangrey 2023. július 6. 10:06-kor írt üzenetére.
LErik
2023. július 8. 13:13
#30
Bocsánat! Én kevertem össze. De örülök, hogy figyelmesen olvastok 🙂 Most már marad Dénes.
1
Ez egy válasz wertux 2023. július 6. 09:33-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. július 7. 17:12
#28
Nem értek egyet, hacsak nem valami erősen vallásos kis közösségről van szó. 🙂 És nyugi, nem magyar találmány, globális jelenség, a történelem kezdete óta. 
A technikai részhez: Dalma egy domináns karakter, aki nyilván nem fog behódolni csak úgy minden fasznak, még ha be is jön neki. Ezért az ódzkodás. A kapcsolatot támogatja a bónusz-dugással, de amíg nem pozícionált, amíg nem érzi magát helyzetben és nem döntötte el, hogy kezelje a dolgot, addig nem fog nyüszíteni csak azért, mert valaki megdugta. Nem egy ösztönlényről van szó, hanem egy számító, okos nőről, aki mindig mérlegel. Az érdeke előbbre való, mint a pinája. Persze ettől még ki lehet hozni a karit olyanra, aki kilép a körből, vagy tudatosan a kívülállást választja, de akkor a konfliktus forrása az lesz, hogy mivel kompenzál a férje. (jó, ennyire nem megy bele majd az író, nem családregény) Nálam ezt nehezebb megoldani, mint a később én is örömmel dugok a bandával-dolgot. Persze nyilván lesz valami konfliktus a csajokkal, vagy Adéllel, mert sótlan lenne anélkül, gépies poresz, de így hihető és ezért jó eddig is. 
1
Ez egy válasz Éva596 2023. július 7. 15:55-kor írt üzenetére.
Éva596
2023. július 7. 15:55
#27
Sajnos egyet kell értenem azzal, amit írsz. Az a mai magyar valóság. De kicsit más a városi és a falusi. A falu, vagy az azt éppen maga mögött hagyó kisváros. Ott az elit, a pár vezető ember, ráadásul akinek pénze is van, az "bezárkózhat", és érezheti, neki mindent szabad, de azért kifelé muszáj a jófiúnak, jó lánynak lenni. Ott, a kis közösségen elveszti a bizalmat, nagy esélye van, hogy legközelebb bukni fog. És én erről beszéltem. 
A történet folytatásaképpen, ha két pár szereplői cserélődnek (Adél és Dalma), attól még Dalma nehezen vihető be a "közösbe". Ezt igazolja ez a részlet:
"Dalma nem akart elélvezni. Végig igyekezett visszafogni magát. Szinte szuggerálta, hogy nem, csak azért se engedi szabadjára az érzékeit. Hisz csak a férje kedvéért volt hajlandó lefeküdni, a ribanc Adél egyébként rokonszenves férjével, Dénessel."
Innen az írón múlik ezt hogyan oldja meg. Remélem sikerül neki.
1
Ez egy válasz doriangrey 2023. július 7. 12:28-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. július 7. 12:28
#26
Amit mondasz, az valóban veszélyes, de ha az "elit" kifelé nem is mutatja a szabadosságát, szekta/bizalmi csoport jelleggel minden további nélkül bejátsszák akár az orgiát is. Gondoljunk közéleti szereplőre nem túl régről. Ő ugyan nem családilag tette, de a "klubbal". Max, ha komolyabb az összhang és a szervezettség, akkor legfeljebb suttognak róla a településen, de nem merik bevállalni a nyílt konfrontációt a vezetőséggel, csak irigykednek, vagy igyekeznek bizonyítékot gyűjteni ellenük. Nyilván a hatalmi dinamika miatt mindenki kézben van tartva, ők meg megtehetik... 
A párok viszonyai is ehhez igazodnak. A hatalomban lévők léte, hogy felmérik a másikat, nem érzelmi alapon viszonyulnak egy házasságban sem. Az a hétköznapi emberek luxusa. Itt érdekről és hosszútávról van szó mindig. De ehhez jár az élvezet is, amit senki sem tagad meg magától. Ha pedig ismerem a párom, akkor tudom mit szeret, hogyan és ehhez megadom neki a kellő szabadságot a sajátoméért cserébe. Nagyon ritka az a szélsőséges kiszolgáltatottság, hogy asszonyka kis hülye és elhiszi az örök szerelmet, plusz egy nap és nem tudja, hogy mondjuk a férje félredug. Azok mindig sírva mennek el, tele haraggal. De a többség tudja mit és miért tesz, minek mi az ára és oda is tartja a markát érte. Tehát lehet egymás közt simán olyan verziók tömkelege, amit itt bemutatott az író. Ez a realitás, nem a habos-babos sosem csallak meg, úgyéljek-örökszerlem. Ők ritkán válnak, mert van közös terv és érdek, amit nem rúgnak fel hülye érzelmi hullámok miatt. Ezt nagyon jól ábrázolja a történet ezen része. Reméljük, a többi is. 
1
Ez egy válasz Éva596 2023. július 7. 11:58-kor írt üzenetére.
Éva596
2023. július 7. 11:58
#25
Ígértem, hogy részletesebben hozzászólok. Ez a rész nem lett olyan fergeteges, mint az első. Bár sikerült egy plusz nőt bevonni a történetbe, de valahogy úgy, hogy nehéz lesz elérni a teljes bevonását az összes asszonynak. A szexjelenetek sem voltak annyira kidolgozottak. Remélem folytatod, és kíváncsi vagyok ki lesz a következő. Figyelj oda arra, hogy ez egy "falu", ahol főleg az előtérben lévőemberek nem nagyon vállalják be, a család szétugrasztását, itt pedig nagyon afelé tendálsz. Összességében jó, ami gondolkodóba ejtett, azt fentebb írtam.
1
Ez egy válasz LErik 2023. május 30. 17:42-kor írt üzenetére.
Éva596
2023. július 7. 11:41
#24
Nem olvastad félre. Valóban először István, aztán Dénes. Kedves LErik! Ha nem vagy biztos a nevekben, vissza kell olvasni! Tévedni emberi dolog, de nevekben nem illik.
 
1
Ez egy válasz wertux 2023. július 6. 09:33-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. július 6. 10:06
#20
Mivel a második részhez elmaradt a kommentelési lehetőséget, ide kell írnom: 
"– Megtörtént. – a válasz gyors volt és száraz." 
Itt fogytam el. Remek történet, remek írás, de ezek a balfék, amatőr központozások rohadtul zavarnak. Túl jól írsz, hogy szó nélkül hagyjam. A fenti példában, ha a párbeszédes mondatrész utáni gondolatjel végén kisbetűvel folytatjuk az írást, akkor a párbeszédes mondatrész végére nem teszünk pontot. Soha. 
Így: "– Megtörtént – a válasz gyors volt és száraz." 
Ha nagybetűvel folytatod, akkor viszont teszünk. 
Így: – Megtörtént. – A válasz gyors volt és száraz." Bár itt pont nem adja jól a nagybetűs folytatás. Lécci, tanuld meg. 
Vannak kivételek: 
"– Megtörtént! – a válasz gyors volt és száraz." Ez így jó. 
Meg ez is: "– Megtörtént? – a kérdés gyors volt és száraz." 
Tehát csak a pontot nem tesszük ki, a felkiáltó- és kérdőjelet igen! 
Köszi és remélem, ugyanilyen remekül folytatod még. Nálam 20 pontos lenne. 

​​​​​​​Sorry Andreas, ha elvettem a kenyered. 😀 
2
w
wertux
2023. július 6. 09:33
#19
Nem rossz történet mindkét rész. Egy valami fura ha kötekedhetnék. Itt elvileg István a "Cimbi" míg a másodiknál már Dénes lett?!! Vagy én olvastam félre??
1
LErik
2023. július 6. 09:23
#18
Bocs, nem állt szándékomban letiltani. Lehet, nem figyeltem eléggé a feltöltéskor. Ha a moderátorok olvassák, nyugodtan fel lehet oldani,
1
Andreas6
2023. július 6. 07:50
#17
Most olvastam el a második részt. Kár, hogy ott letiltottad a hozzászólásokat, pedig az is elég jó írás, bár gyengébb az elsőnél. Általában ilyen esetekben 1 ponttal értékelek, de ebben az esetben nem így tettem.
0
Ez egy válasz LErik 2023. május 30. 17:42-kor írt üzenetére.