Mi kéne még az oldalra?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Robespierre
2022. február 16. 15:55
#543
Lehet, hogy szolgáltatót kéne váltani.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2022. február 8. 22:52-kor írt üzenetére.
Ulysses
2022. február 16. 11:56
#542
Úgy 4-5 éve feldobtam itt egy kérdést. Évek óta hever a fiókomban egy fordítás. A VIP szekcióban való megjelenését pofátlanságnak tartanám a fizető olvasók szemszögéből.( Egy-egy ilyen fordításba, vagy írásba fektetett munka és idő amúgy sincs arányban egy 30 napos tagsággal. Véleményem szerint a legtöbben nem is ezért küldjük be az írásokat.) A lényeg, hogy szívesen beküldeném az ingyenes szekció számára ezt a kevéssé fajsúlyos, bár humoros fordítást, ha lenne olyan lehetőség, hogy nem a napi két "kötelező" megjelenésből foglalná a helyet. Mondjuk valami szombati bónusz lenne. Vagy humorossága okán április 1-i ajándék lehetne az olvasóknak. 
1
Ez egy válasz Ulysses 2017. április 30. 13:42-kor írt üzenetére.
cvirag
2022. február 14. 18:52
#541
Ezen az alapon a testvérek is támadható - a szivárványtörvény miatt. Azt is át kellene írni. Gondolom, nem kell magyarázni. 😉 A dolog abban csúcsosodna ki, hogy az apa-anya is bűntetőjogi kategória lesz. 
Mellesleg ez egy védett oldal, korlátozott betekintéssel, így pedig elég jól le vagytok fedve. Kivéve azt, hogy ha egy gyerek ír egy történetet és kap érte VIP-et, akkor hogyan szűritek ki? Ezért egy komolyabb minőségi szűrés sem ártana, még a napi frissítés rovására is. Persze ez sem megoldás... 
1
Ez egy válasz Törté-Net 2022. február 8. 22:52-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2022. február 8. 22:52
#540
Kedves Látogatónk!

Az eddigi anya-lánya, apa-lánya, anya-fia nevű címkék átszervezésre kerültek, az eddigi egybevont címkék helyett külön-külön címkék kerültek bevezetésre.

A kényelmetlenségért elnézésetket kérjük, reméljük megszokható lesz a változtatás. Természetesen a keresővel a címkék közös megléte ugyanúgy szűrhető maradt mint eddig.

Köszönettel: 
Törté-Net Szerkesztőség
1
T
Törté-Net
2022. január 31. 21:33
#539
Kedves forgacspal!

Köszönjük a felvetést, az olvasottság jelzése és visszakereshetősége már többször felmerült a fejünkben, illetve már volt érdeklődés ezzel kapcsolatban, felvesszük a listára, várhatóan a nem annyira távoli jövőben meg is valósítjuk.

Köszönettel: 
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz forgacspal 2022. január 24. 15:24-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2022. január 31. 21:31
#538
Kedves Neo005!

Köszönjük, megnézzük hogyan tudnánk elősegíteni írok, fordítók, olvasók egymásra találását.

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz Neo005 2022. január 30. 22:05-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2022. január 31. 21:28
#537
Kedves közös ülés!

Köszönjük az újabb nézőpontot (és köszönjük doriangrey-nek is a másik oldal véleményét is), megfontoljuk, de egyenlőre nem tudjuk megígérni, hogy ilyen irányú fejlesztés a közeljövőben elkészülne.

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz közös ülés 2022. január 21. 20:59-kor írt üzenetére.
Neo005
2022. január 30. 22:05
#536
Tisztelt szerkesztőség! 

Szerintem egy chat szoba nem lenne rossz. Ahol lehet beszélgetni vagy akár ismerkedni. Nem társkereső, de lehet sokan találnának barátra, beszégető társra vagy párra. 
1
doriangrey
2022. január 27. 02:02
#535
"Egyszóval: az hogy a képregények letölthetővé tételével úgymond ki- ill. szétáramlana az oldal tartalma, az szerintem egy teljesen alaptalan félelem a részetekről." 
Bocsáss meg, de nem az. Egy fiatal/idősebb simán rakattan, előfizetett, vagy beadott egy ötsoros fércet és hozzáférhet. Letölti, amit bír - mert ismerem őket - és fel is rakja egyből egy megosztóra. Hoppá, kurvára le fogja szarni, hogy kinek a szellemi tulajdona, mert prédának látja. Na, ezt nem kellene megadni senkinek. Sem az olvasónak, sem az írónak, aki vette a fáradtságot, hogy elkészítsen egy ilyen sorozatot. Is. 
Nincs értéke annak, amiért más dolgozott meg. Lásd, ahogy pl. fenotrin blogjából simán lenyúlják, amit ő hozott létre és még egy kurva köszönömöt sem kapott érte. 
Ne haragudj, de te írtál már, vagy fordítottad, mindegy. Beleraktál energiát, tehetséget, időt, figyelmet. Mit szólnál ha felszórnám egy másik oldalra, mint a sajátomat? Mert ott akarok vagizni vele. Vagy bármit. Te sem ebből élsz, gondolom, de attól még nem értékelnéd... 
Ne értsd félre, nem vagyok szent, de ha lehet, nem kellene adni a lovat ilyenek alá. 🙂 
1
Ez egy válasz közös ülés 2022. január 21. 20:59-kor írt üzenetére.
forgacspal
2022. január 24. 15:24
#534
Tisztelt Törté-Net!

Nekem az hiányzik az oldalon, hogy nem látom melyik történetet olvastam el.
Jó lenne amikor elolvasok egyet akkor pl. egy olyan szemre kattintanák mint az értesítéseknél van és annak megváltozna a színe. Ez a szem ott lehetne minden történet címe mellett és egyből lehetne látni, hogy olvastam-e.
Ha kilistázom pl. dátum vagy átlag szerint vagy akár címkék szerint, mindig ott lenne a történet címe mellett.

Köszönettel:
forgacspal
1
közös ülés
2022. január 21. 20:59
#533
Igazából értem is meg nem is a magyarázatotokat.

Értem mert... hát ezt asszem nem kell magyarázni. Mert értem és kész 🙂

És mégsem, mert... a nem értésem is ugyanabból gyökerezik.

Hiszen persze, oké, világos: ezzel is védeni akarjátok az oldal tartalmát, hogy azok exkluzív, csak itt megtalálható tartalmak maradjanak. Amit sokkal nehezebb lenne fenntartani, ha letölthetővé tennétek a tartalmaitokat, hiszen akkor sokkal könnyebb aztán máshova is feltölteni. (Amúgy az elejétől kezdve gondoltam hogy ez a magyarázat rá.)

Na de hova??? Hol lenne, lehetne az a máshova? Minek? Ezek magyar nyelvű tartalmak, és magyar erotikus képregény vonalon abszolút egyeduralkodók vagytok, igazából egyetlen komolyabb konkurens oldal sincs. Tehát akkor mégis hova tölthetném fel?

Vagy külföldi oldalakra? Azokra meg mégis minek? Szerintetek egy erofus-on, egy zizki-n, egy 8muses-en, vagy egy luscious.net-en mégis ki a kutyát érdekelne egy képregény magyar nyelvű változata? Hiszen mit gondoltok, egy luscious olvasótáborának mégis hány %-a lehet magyar? Tehát akik tudnának ott is értékelni egy magyar nyelvű képregény feltöltést? Vajon eléri-e a 0,1%-ot?  (De szerintem fel sem engednék tölteni őket, pont azért mert akkor attól tarthatnának ezek az oldalak hogy beindul az "egzotikus nyelvű" feltöltés cunami. Szerintem nem véletlen hogy a külföldi oldalakon csak angol, francia és esetleg, nagyon esetleg spanyol nyelvű feltöltések vannak. Nyilván mert így még kezelhető marad az adatbázis. És szerintem ezért nincsenek rajtuk pl. cseh, szlovák, ill. semmiféle szláv, meg pl. albán, grúz, dán, holland, és görög nyelvű feltöltések sem, sőt, még német nyelvű sem.)

Egyszóval: az hogy a képregények letölthetővé tételével úgymond ki- ill. szétáramlana az oldal tartalma, az szerintem egy teljesen alaptalan félelem a részetekről. És ebből kifolyólag továbbra is azt gondolom, hogy így tehát az, hogy nem teszitek letölthetővé ezzel csak feleslegesen szívatjátok vele saját olvasóitokat.

Ja és még egy érv: azon is elgondolkodhattok hogy ha valamiben jobban van konkurenciátok itt magyarhonban, azok a sima szöveges történetek. Ezekkel ugyanis valóban nem egy oldal foglalkozik még rajtatok kívül is. Viszont épp ez az, hogy az itteni történet szövegeket viszont simán ki tudom jelölni és ki tudom másolni mondjuk egy txt -be vagy doc-ba! Értitek, tehát ami furcsaságra, ill. ellentmondásra még most fel akarom nyitni a szemeteket, az az tehát, hogy tehát pont azt nem véditek annyira mint aminél pont jobban volna értelme! És azt igen, aminél meg nem.

Ja és volt egy kérdés is, ezt majd elfelejtettem: egy 24 collos monitoron nézem az oldalt.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2022. január 16. 23:08-kor írt üzenetére.
Álmoska5
2022. január 16. 23:44
#532
Tisztelet Szerkesztőség!

Külön megköszönöm, hogy a "Bizse42" felhasználói nevet -kérésemre- visszaállítatta az eredeti "Álmoska5" felhasználói névre. Egyben bejelentem, hogy kedves feleségem aki
 szuper egészségben a napokban fogja betölteni a 80. ik Születésnapját ő is fogja használni a kommentjeit, úgy hogy Ő aláírása fog látszani a kommentje alatt: "Bizse42"
Köszönettel:
 "Álmoska5"
1
T
Törté-Net
2022. január 16. 23:08
#531
Kedves közös ülés!

A gyári nagyítás a képregény eredeti méretét hozza be (az alapértelmezett ezt csak annyira tolja össze, hogy beleférjen a képernyő felbontásába). Megkérdezhetjük, hogy mekkora képernyőn nézed a képregényeket?
A nagyítás-visszaugrás probléma sajnos makacs, de így a fenti nagyobb nagyításos igénnyel együtt lehet, hogy kissé más megoldás fele nézünk, ahol mindkét probléma együttesen oldható fel.

A képregények letölthetőségét sajnos nem tervezzük, a jelenlegi működési modellünkbe nem férne bele. (Nagyjából azon okokból, amiért bármely Netflix-szerű szolgáltató sem teszi lehetővé, viszont a DVD/blueray-lemezek árusítása, ahol a termék korlátlanszor megnézhető más üzleti modellt jelent.) Mi a kifejezetten baráti árú, hosszabb távú előfizetések hiszünk, ahol mindent meg is teszünk, hogy a kedves látogatóink is úgy érezzék, hogy ez "jó üzlet" nekik is. 🙂

Köszönettel: 
Törté-Net Szerkesztőség

 
1
Ez egy válasz közös ülés 2022. január 12. 16:09-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2022. január 16. 22:51
#530
Kedves JakeAmazing!

Először is elnézést a késői válaszért. :(
Tervben van, ha minden összejön, akkor a címkézős javaslatok után ez következik, remélhetőleg tél vége környékére sikerül ezzel is végezni.

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz JakeAmazing 2021. december 28. 03:15-kor írt üzenetére.
közös ülés
2022. január 12. 16:09
#529
Tudom ez is volt már tőlem de erre sem kaptam még soha választ vagy egyáltalán bármiféle reakciót: nem lehetne letölthetővé tenni a képregényeket, mint ahogy az egyébként annyi más ezzel foglalkozó és nem mellesleg nagyon jól működő külföldi oldalon is van?

Elmondom miért volna jó, miért kellene. Van pl. ez a képregény: https://www.torte-net.hu/kepregeny/120-Tuzvirag amely amúgy egy nagyon jó képregény, de annyira apró betűket használtak hozzá, hogy az oldal által alapból ugye +-os nagyítójellel felkínált belenagyítás is kevés volt az elolvasásához, pontosabban ahhoz hogy közben az apró betűk miatti erőlködéstől ne follyanak ki a szemeim. Ezért kénytelen-kelletlen azt találtam ki, hogy külön-külön, egymás után minden egyes oldal ill. annak képe felett jobb klikk, és Kép megnyitása új lapon (firefoxban legalábbis), mert ott úgy, ott már a böngészőm által biztosítva ugye már annyit nagyítottam rá minden egyes képre amennyit csak akartam (amúgy 200%-ot kellett ahhoz hogy tényleg élvezhető legyen ill. maradjon az olvasás, amely %-ot a "gyári" nagyítás nyilván közel sem tud, hiszen igazából alig-alig nagyít bele a művekbe ill. azok képeibe, vagy legalábbis tényleg nem sokat, ill. mint ez is példa rá sok esetben nem eleget).

Igen ám, csak ezzel a vesződéssel meg annyi volt a gond hogy ezáltal az 50 oldalas képregényt legalább 1 óra volt végigolvasni, annyira haladatlanná vált.

Egyszóval tényleg jó lenne ha a jövőben megkímélnétek még egy ilyen kellemetlenségtől, tehát azáltal, hogy valamilyen gomb segítségével letölthetővé tennétek ezeket a műveket. Hiszen letöltés után, ha ezeket a műveket az én saját gépemre telepített képnézegető programmal, tehát pl. XnView-vel,  IrfanView-vel, vagy mondjuk a FastStone Image Viewerrel nézhetem meg, akkor azokban majd minden egyes képregénynek olyan nagyítási %-ot adhatok meg amilyet csak akarok, szóval nekem, nekünk, olvasóknak sok esetben tényleg sokkal kényelmesebb lenne egy ilyen módszer, vagy legalábbis egy ilyen lehetőség megléte is. (Egyébként is, a gyári nagyító amúgy sem működik még mindig zökkenőmentesen, még mindig van hogy egyből visszaugrik eredeti méretre.)

Kérlek fontoljátok meg. Gondolom egyébként sem igényelne valami hú de komoly fejlesztést a dolog.

Köszönettel, k.ü.
1
JakeAmazing
2021. december 28. 03:15
#528
Tisztelt Szerkesztőség!

Lehet volt már ilyen kérdés, de nincs tervben véletlenül a szerkesztés opció a szerzőknek? Tehát, hogy bármikor javíthassák utólag írásaikat. Ha igen, akkor nagyjából mikortól?

A választ előre is köszönöm!
1
közös ülés
2021. december 4. 15:23
#527
"ezek szerint létezik egy szemmel látható lényeg, aki a kommentek alapján dönti el, hogy érdemes-e a mű az elolvasásra (vagy VIP-váltásra)."

Ezek meg is érdemlik 🙂

"beugrott egy remek (?) megoldás, ami kapcsolódna az általatok is felvetett hozzászólás-pontozás kérdésére, azaz minden egy határ fölött jónak (vagy rossznak) értékelt hozzászólás plusz (vagy negatív) T-pontot jelentene az írójának, így téve érdekelté az írókat, hogy tartalmas(abb) hozzászólásokat írjanak. Mit gondoltok erről?"

Én azt hogy ez egy hülyeség, vagy legalábbis részemről az biztos hogy nem egy járható út hogy az oldal legaktívabb "spam botjai" által termelődő, napi átlagban vagy 200 db ilyen "közepes", "gyenge", "átlagos" meg "nem izgatott fel" féle kommenteket mínuszolgassam fel és alá nap mint nap, mert ahhoz osztódnom kellene, hogy még ilyenekre is legyen időm.

Egyébként nem kell megszüntetni a kommentelést, én sose ezt kérvényeztem ill. javasoltam. Sőt szűrhetővé sem kell tenni. Csak ne járjon érte pont. (Mert akkor majd szűrni sem lesz nagyon mit.) A csakis és kizárólag pontszerzés céljából született kommentelésnek legyen vége ne a kommentelésnek, mert a jelenlegi helyzetben a sok ocsú között alig lehet megtalálni a búzát.

Ja, és erre az a szűrő amit ti mondtok az pont nem is alkalmas, mert ha tényleg 6 karakterre van beállítva (egyébként én sem tudtam eddig még a létezéséről sem) akkor bár egy "gyenge"-t kiszűrne, de egy "átlagos"-t vagy egy "közepes" is már pont nem 🙂

Meg különben is, lehet egy "sz*r" is éppen mérvadó, pl. ha pont egy olyan rendszerben születik ahol nem jár pont érte. Mert akkor máris mindjárt hamarabb elhinném az illetőnek hogy ő azt akkor tényleg azért írta oda mert úgy is gondolja, és nem azért mert az is pont, tehát hogy valós, őszinte vélemény. (még ha egy kicsit nyers is)

Mert igazából nem is az a lényeg, hogy mindenki úgy ill. olyan hosszan fejezze ki magát egy-egy történet ill. képregény alatt mint egy irodalom tanár. Inkább a feltételezhető mögöttes motiváció az ami érdekes lehet egy-egy vélemény megszületésének hátterében, és az a jelenlegi rendszerben nem is kérdés hogy sokakat mi hajt napi akár 50 db vélemény írására is...

Szóval már csak ezért sem gondolom hogy bármiféle szűrő (vagy még tovább fejlesztett szűrő) lenne az igazán járható út.

A +45 napos VIP-et amúgy köszöntem szépen 🙂
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. december 1. 23:42-kor írt üzenetére.
Titti
2021. december 2. 23:11
#526
Kedves Törté-Net!

Írtam egy levélkét, remélem segít majd. 🙂

Üdv:
Titti
1
T
Törté-Net
2021. december 2. 14:17
#525
Kedves Titti!

Lehet, hogy túlzás, de nincs jobb ötletünk. 🙂 (Annál jobb, mintha mi értékelnénk, mert mi sem vagyunk tévedhetetlenek, így a többség szava döntene, ahogy doriangrey is írta.)

Titti, azt a 11pt-s hozzászólást milyen böngészőben írtad, illetve esetleg bemásoltad-e valahonnan a szöveget? (Próbáljuk egy ideje elkapni ezt a néha előbukkanó hibát, de eddig nem sikerült, ehhez minden támpontot megköszönünk.)

Üdvözlettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Titti
2021. december 2. 02:02
#524
Aham, így már kezd kigyulladni a fény a nyakam felett. 🙂 
De nem túlzás értékelni az értékelést? 😀
Bár alapból jónak tartom. Így félig alvó állapotomban. 😉
1