Mi kéne még az oldalra?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Titti
2021. november 8. 00:27
#496
Helló mindenki! 🙂 

Én nemrég kapcsolódtam be ennek az oldalnak az "életébe" és bevallom túl sok időm nincs is rá. Az ok amiért első alkalommal - és utána is - jöttem ide, az a kíváncsiság. Nem a pontszámra voltam igazából kíváncsi, hanem az írott véleményekre. Ezeket ezúton is köszönöm. A pontszámokat most se igazán tudom hova tenni, mert - mint azt valaki előttem már írta - az erősen szubjektív. Nem is lehet más, természetesen. 

Ami első dilemmámat leginkább okozta, az a címkézés. Mivel látom, hogy ez a téma itt is felmerült, néhány gondolat erről. Helyszínnek most pillanatnyilag megadható az iroda, közlekedés, liftben, nyaralás. Felmerült bennem, hogy én a liftet is közlekedési eszköznek tekintem, ugyanakkor a nyaralás alatt szerepel az egyebek között más esemény: karácsony, szilveszter, Valentin-nap. Az én első történetem hálószobában, konyhában, stb. azaz otthon játszódott, de ilyet nem találtam. A szereplők között fellelhető a férj/feleség, de amikor egy barátnőmmel közösen "átélt" élményt próbáltam ekként címkézni, azt sehogy se sikerült. Ilyenek miatt talán érdemes lenne áttekinteni és ésszerűsíteni ezt a dolgot. Amint elkészül egy új címkerendszer, amit természetesen az új történetekre már mindenki alkalmazhat és esetleg szerepel benne majdan a barát/barátnő címke is, szeretném átcímkézni a saját, általam beküldött történetekből azt amelyikre ez illik. Elképzelhető, hogy másnak is lenne ilyen irányú igénye. Tudom, hogy sokan nem veszik majd a fáradtságot ehhez. De ennek a lehetőségét sokkal egyszerűbb megteremteni, mint visszamenőleg mind átnézni és egyesével az új címkéket hozzárendelni. Gondoltam olyanra is, amikor valaki nem címkéz. Ehhez az elbíráló rendelhetne - ha jónak látja - és ezt akár mailben, akár csak egy hozzászólásban jelezhetné az írónak. Esetleg hozzászólásban lehetne ilyenre javaslat. Mondjuk az eddig se volt tudtommal tilos, csakhogy nekem a profilomon max a saját hozzászólásaim jelennek meg, az esetleges válaszok arra már nem. A történeteimre sem tudnám, mikor is írtak, mert azt se jelzi sehol a rendszer. (Vagy csak én nem találom hol lehetne ezeket a dolgokat látni.) 
Látogatói címkejavaslatot se tudnám ha - lenne és - küldenének, jelenleg. Indokolás nélkül, mint írót, nem is érdekelne.

Szerettem volna, ha látszódna a mail-címem. Van ilyen lehetőség. Hurrá! Pipa bejelölve. Csakhogy dorian azt írta nem tudna nekem küldeni mail-t, ha akarna se. És tényleg nem látszik a profilomon a mail-cím. Kiléptem a rendszerből és megtalálva önmagam, nem tudtam, hova is írhatnék magamnak. 😀

Jah. Olvastam még bizonyos lájk-rendszerről. Nos. Szerintem a facebook is szívesebben venne egy részletesebb lájk-rendszert például olyat, mint itt a pontszámos értékelés. Csak nekik sok-milliárdnyi lájkkal van dolguk, ezért az elég nagy falat és szerintem jó ideig még kihagyják. De irigykedniük szabad. 🙂 Itt bevezetni? Hát... Elképzeltem amint tréfás kedvű szavazó nyom egy unlájk-ot és ad 10 pontot. 
1
T
Törté-Net
2021. október 20. 23:03
#495
Kedves közös ülés!

Köszönjük a segítségedet, hasznos volt. 🙂
Természetesen minden beérkező történetet átolvasunk és ellenőrzünk, hogy megfelel-e az elvárt minimumnak, nem-e duplikátum és hasonló szemszögökből. A teljes címkézéshez ehhez sajnos sokkal több erőforrás lenne szükséges, ezért is lenne fontos, hogy az írók is használják a feltöltésnél kiválasztható címkék lehetőségét.

A beérkezett vélemények alapján a következő feladat előreláthatóan az írói szerkeszthetőség, illetve a látogatói címkejavaslatok (beleértve az új címkéket) lesznek, ezek tűnnek a leghasznosabbnak. (Itt a terveink szerint minden elfogadott, valós javaslatért várhatóan ugyanúgy T-pontot adnánk.)

Ezután megnézzük a többi javaslatot és felírjuk közéjük a kommunikációs lehetőségeket, akár tagok között, akár az oldalról érkező automatikus üzenetek formájában.

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz közös ülés 2021. október 19. 18:47-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. október 20. 21:56
#494
???

A címkéket mi adjuk a feltöltésekhez nem?

Meg szerintem egyébként is elolvasnak minden történetet, különben mi alapján tudnák eldönteni hogy mi kerülhet fel az oldalra és mi nem?

Ha meg arról van szó hogy visszafele is mindent újra felcímkézni, nos, mint ahogy erről már volt is szó, az ilyen irtózatos nagy adatbázisnál már nyilván egy lehetetlen feladat, mert annyira sziszifuszi munka lenne.

Hozzáteszem nem is kellene, már az is bőven előrevihetné az oldalt ha legalább ezen új címkéket a bevezetésüktől kezdve használhatnák a feltöltők. Én pl. biztos használnám őket.

Itt van pl. ez a már meglévő Valentin nap címke. Van összesen kb. 10900 történet ezen az oldalon. Valentin nap címkével? 10. Vagy pl. robot címkével: 11. Na ezeknél egy prostituált címke pl. tuti hogy sokkal kelendőbb lenne. De úgy nagyjából az összes többi is.
1
Ez egy válasz doriangrey 2021. október 19. 20:46-kor írt üzenetére.
doriangrey
2021. október 19. 20:46
#493
Jó ötletnek tartom a címkéket, amiket említesz, de azt is vedd figyelembe, hogy ahhoz, hogy pontosan lehessen címkézni, ahhoz az oldal kezelőjének el kellene olvasni minden történetet rendesen. ez idő, ami nem biztos, hogy a rendelkezésére áll, mert nyilván nem egy oldalt kezel kizárólagosan. 
1
Ez egy válasz közös ülés 2021. október 19. 18:47-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. október 19. 18:47
#492
Amúgy én még mindig azt mondom hogy ha már fejlesztés,akkor még mindig inkább pl. a címke rendszeren kéne.Már több mint egy éve hogy kértem egy pár újat (csak orál,anya-mostohafia, apa-mostohalánya,mostohatestvérek,anya-vér szerinti fia, apa-vér szerinti lánya,édestestvérek,meg a bizarr-t is még tovább bontani,étterem,mosdó/WC,swingerklub, sztriptízbár,kórház,park/nyilvános szex,pincér/pincérnő,apáca,prostituált,stb.),de azóta se lettek bevezetve.Pedig most komolyan,mekkora meló lenne?Semekkora igaz?

Ahogy nem lett a privát üzenet küldési lehetőség sem.

Meg az sem hogy kapjunk egy emailt vagy legalább az oldalon egy rendszerüzenetet (vagy esetleg egy új menüpontot) arról, ha valaki hozzászólt egy általam feltöltött anyaghoz,vagy ha valaki válaszolt nekem egy történet vagy képregény alatt az ottani kommentemre.

Mert ha valami még mindig nagyon vérszegény ezen az oldalon,az a tagok egymás közötti kommunikációs lehetősége,pontosabban az,hogy ehhez az oldal szinte semmilyen segítséget nem ad.
1
közös ülés
2021. október 19. 18:34
#491
Az értékelés alapján való prémium idő osztás szerintem egy nagyon rossz ötlet lenne,mert azzal szinte szinte csak a papás-mamás,testvérrel és más egyéb családi vonalas,meg a shemales,szörnyes,és hasonló,mostanában nagyon felkapott subkategóriákba feltöltők járnának jól.

A jelenlegi 1-10-ig való pontozási rendszer viszont szerintem is rendben van,meg nem kellenek ide piktogramok se,nem kell ezt az oldal is lezülleszteni ilyen debil fészbuk féle szintekre.

Más feltöltésébe való belepiszkálásnak megint nem sok értelmét látom,hiszen nyilván mindenki úgy tölti fel ahogy az szerinte pont jó.Meg amúgy tényleg,milyen lenne már az hogy csak úgy akárki akárki írását megmásíthatja,ebből tuti hogy lennének komoly visszaélések is.

Meg szerintem a kommentek likeolhatósága ill. diszlájkolhatósága sem kell,bár ha ezt bevezetnétek talán még ez volna a legkisebb baj.
1
doriangrey
2021. október 7. 21:45
#490
A kommenteket lájkolni felesleges. Ha valaki akar, tud adott kommenthez hozzászólni - szerintem. 
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. október 5. 23:40-kor írt üzenetére.
doriangrey
2021. október 7. 21:43
#489
Ezek tetszenek: érzelmes, vicces, siralmas, dühítő, gyenge helyesírású.
+ meghitt, szerethető, vagy komfortzónán kívüli, értelmetlen, széteső, logikátlan történetvezetés, elkapkodott, kezdő/pancser, összeszedett, fantáziátlan, száraz, történet nélküli, forgatókönyv, túlírt. 
 -témán kívüli - ezt az olyanokra, amik nem tartalmaznak az olvasó ízlése szerint elég szexuális tartalmat  
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. október 5. 23:39-kor írt üzenetére.
doriangrey
2021. október 7. 21:34
#488
A bárki általi szerkeszthetőség elvetélt dolog. Én nem hagynám, hogy akárki hozzányúljon az írásomhoz. A többi tetszik. 
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. október 5. 23:36-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. október 5. 23:40
#487
Kedves Íróink!

Köszönjük az ötleteket, mindegyikre válaszoltunnk is, méghozzá a mérete miatt több külön hozzászólásban.
Kérjük, hogy nyugodtan érveljetek, szedjétek darabokra, ha valamivel nem értetek egyet.

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
T
Törté-Net
2021. október 5. 23:40
#486
A kreatív írásról szóló kategóriával kapcsolatos ötlet szintén jónak tűnik. Van egy régen ahsznált (és talán kissé szerencsétlen nevű) címke, a leírás (amire valószínűleg az útmutató sokkal jobb lenne), ahol nem történetek, hanem elsősorban a szex-szeeretkezés témában tanácsokkal szolgálunk. Amennyiben lenne igény (és tartalom is hozzá), szivesen helyet biztosítanánk az íráshaz kapcsolódó útmutatóknak is.

A kommentek like/dislike-ja már többször felmerült, de áltlaában a háttérbe szorult a tartalmakat érintő fejlesztésekkel szemben, véleményünk szerint az jobban hasznosul az írók, olvasók felé. Lehet, hogy ti másképp látjátok?
1
T
Törté-Net
2021. október 5. 23:39
#485
SikeresOtto ötlete a piktogrammokkal (és amúgy a névre az ötlete is) határozottan érdekesnek hangzik, amelyek nem a történet - címkékkel leírható és mindenkinek azonos értelmű - ténybeli jellemzőit (hetero, leszbi, stb.) írnák le, hanem a "hangulatát": érzelmes, vicces, siralmas, dühítő, gyenge helyesírású. 
Ezekre amúgy nagyjából a smiley-kkal létezik is egy egészen beszédes kifejezési forma.
Ez gyakorlatilag kétszíntűvé tenné az értékelés, lenne nagyon magasra értékelt történet, amelyből hiányzik az érzelem, de lenne kevésbé magasra értékelt romantikusabb vagy viccesebb történet is.
Kérdés, hogy itt milyen piktogrammokat vezetnétek be még, amit nem fed le a címkézés, illetve nem duplikálja a pontbeli értékelést jelentését sem.
1
Ez egy válasz SikeresOtto 2021. október 1. 06:37-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. október 5. 23:37
#484
A szavazás, tetszett/nem tetszett (like/dislike) ügye egy nehéz kérdés, hasonló témában már sokat beszéltünk házon belül, egyenlőre a többség a pontozás pártján áll, mert az jelentősen finomabb értékelési lehetőség, mint egy Tetszik/nem tetszik. (Ahogy doriangrey is említette.)
És igen, az értékelés teljesen szubjektív, amíg nem nem találnak fel egy mindenttudó mesterséges intelligenciát, aki mindenkinek az ízlését IS érti, addig "sajnos" ilyen szubjektív is marad, van, aki pornót keres, van, aki érzelmes szeretkezést, van, aki a humort. Ezen a tetszik/nem-tetszik skála sem fog tudni változtatni.
1
Ez egy válasz doriangrey 2021. október 1. 07:27-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. október 5. 23:36
#483
A történetek javítása érdekes kérdés. Az író általi javíthatóság nem rossz elképzelés, ennek technikai feltételei vannak csak, de abszolút támogatásunkat élvezi a javaslat. Nyilván itt kisebb nyelvtani vagy érthetőségi hibák javításáról beszélünk, nem feltétlen arról, hogy valaki ír egy új fejezetet a történetéhez. 🙂 
Az, hogy az író valakit kijelölhessen szerkesztőnek, már nehezebb kérdés (technikailag is), ez esetben nyilván az írónak is jóvá kellene hagynia a változtatást, itt látunk több használhatósági kérdést, illetve az erre való igény nagyságát sem látjuk tisztán.
A bárki által szerkeszthetőséget viszont nem támogatnánk, minden történet az író "terméke" (még ha "csak" fordítás is), a munkájának és elképzelésének teljes megcsúfolása lenne, ha bárki átírhatná. (Még akkor is, ha akár jobb minőségű lenne utána.) 
De természetesen ha valaki egy létező történetet másképp képzel el, más cselekménnyel vagy más befejezéssel, annak semmi akadálya, hogy ez a verzió is megjelenjen az oldalon, természetesen saját, az eredetitől eltérő szöveggel, nem annak pár helyen történő átírásával. (Ez esetben természetesen a két történetet összelinkelnénk, mint egymás tükörképeit egy "párhuzamos univerzumban".)
1
Ez egy válasz SikeresOtto 2021. október 1. 06:37-kor írt üzenetére.
doriangrey
2021. október 1. 07:27
#482
Nekem tetszik némelyik ötlet, de a like-ot kihagynám. Nem baj, ha látja egy író, hogy többen beírtak - pontozás is jár érte a VIP-ben - és szerintem jobban esik még egy "nem tetszett"-is, mintha csak a jellegtelen facebook like lenne odabiggyesztve. 
1
Ez egy válasz SikeresOtto 2021. október 1. 06:37-kor írt üzenetére.
doriangrey
2021. október 1. 07:24
#481
A bajom a pontozással az, hogy meglehetősan szubjektív. Van sztori, ami szörnyű, de a szexleírás olyan jellegű, amire fel lett pontozva, miközben az írás maga messze nem nívós. Tehát a pontozás a tömeg nettó vágya alapján lett megadva. Ha egy itteni jó író, mint mondjuk Kilián Wanda a régiek közül, bead egy sztorit, ott lenne értelme a pontozáshoz mérni bármit, vagy feotrinnál, vagy hirtelen nem is tudok mást fejből. (bocsássatok meg érte "kollégák") De amúgy meg sajnos nem vagyunk annyira jók, hogy ezt alapnak lehessen tekinteni. 
Hiszen ha ti is minőségre szűrtök, akkor nincs mindennap történet - ezt el kell foganunk sajnos. Ugyanakkor az olvasók valószínűleg nagyobb része nem is akar/tud különbséget tenni stilisztikailag, vagy nem érdekli a nyelvtan, mégis élvezi az oldalt. 
Vagy nézzünk egy "kezdő írót" - fiatal, hajtják a hormonok, esetleg igazat is ír friss élménye alapján és maga a története izgató, mert érezzük rajta, hogy ez valóság, csak hát, nincs rutinja és a nívó szar. Akkor neki lehet megvan a 8pont átlaga, de kapásból tudok vagy öt nicket, aki lehúzza - velem együtt -, mert irritál, hogy nem tud fogalmazni közepesen sem. Kinek van itt igaza? Senkinek. Ebből meg csak a kínlódás lesz, meg a feszültség, hogy ki termel jobban a tömeg ízlése szerint. Ezt meg képtelenség teljesíteni. Elveszi az ízét annak, hogy szeressünk írni amatőrként. 
Szóval én kihagynám a pontozást. 

 
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. szeptember 29. 22:36-kor írt üzenetére.
SikeresOtto
2021. október 1. 06:37
#480
Mi lenne, ha a kommenteket lehetne like-olni, vagy dislike-olni. Gyakran nem lenne szükség újabb kommentre.
A történeteket pedig lehetne a csillagozási rendszer helyett szintén a 'like' rendszerben piktokrammokkal jutalmazni.
() tetszik () imádom () ölelném () vicces () hűha () siralmas () dühítő
És ez alapján lehetne rangsorolni a történeteket, () legsiralmasabb, () legkevésbé siralmasabb () legdűhítőbb, () legkevésbé döhítőbb, stb. és megtekinteni a topp 10-et, vagy 100-at.
Arra is gondoltam még, hogy mi volna ha a szerző javítani tudna a történetén, szerkeszteni. 
Esetleg kiválkasztott felhasználók egy csoportja, beleszerkeszthetne, ezzel is az oldal szinvonalát emelnék. Természetesen megoldható - (szerintem) -, akár a wikipediánál az előző változatok helyreállítása, amennyiben a superuser nem találja elfogadhatónak a változtatásokat. 
Mi volna, ha a szerző ki tudna jelölni valakit (szerkesztőt) aki beleszerkeszthetne a szövegébe?
Mi volna ha az olvasó a a kategóriákban jelölhetne, azaz ha elolvassa a szöveget, utána bejelüli, milyen "tag"-hez tartozik az írás.
Ilyen "tag" lehetne a "javításra szorul", vagy az "olvashatatlan", de lehetne "kiváló" tag is.
Ezek a tag-ek a szerkesztőktől, vagy a "like" rendszerből következnének.

Lehetne egy kategória, a kreatív írásról. Hogyan lehet jó novellát írni. Itt a témával kapcsolatos írások jelennének meg, 

Hiszem, hogy a javaslataim emelnék az oldal szinvonalát.
 
1
JakeAmazing
2021. szeptember 29. 23:33
#479
Az, hogy nevetséges. Mégis mennyire komolyan vehetőek az itteni értékelések a  bosszúból lepontozásokkal, az igénytelen történetek felontozásával és az igényes-érdekes-kísérletező sztorik lepontozásával? Meg eleve a szavazás egy teljesen szubjektív dolog.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. szeptember 29. 22:36-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. szeptember 29. 22:36
#478
Kedves doriangrey!

Remek ötlet, kicsit csavarnánk rajta, a karakterszám helyett az értékelés lenne a jutalmazás alapja, mondjuk 8-as átlagot tekintenénk remeknek. Emellé körülbelül15-25 prémium napot tartanánk reálisnak.
Mi a véleményetek, kedves íróink?

Üdvözlettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz doriangrey 2021. szeptember 22. 15:50-kor írt üzenetére.
doriangrey
2021. szeptember 22. 15:50
#477
Ahogy nézem a történeteket, egy csomó csak a minimál karakterszámot karcolja - és még szar is. 
Javaslom, hogy legyen olyan opció, hogy mondjuk 20ezer+ karakter esetén két hónap, vagy több a dotáció. 
1