Mi kéne még az oldalra?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Remete
2008. július 6. 15:09
#235
A léányegre elfelejtettél válaszolni gyurci! Nekem úgy tűnik, te beszélsz mellé.
1
gyuri0926
2008. július 6. 15:02
#234
Remi : Miért van még ilyen könyvtár ?
Hagyd a politikát öreg , nem kell itt mellébeszélni és föleg politizálni az a politikai amit Te írsz , Tiszta Kádár - rendszer szaga van.Na de sebaj meglátjuk mi lesz itt , oszt jó napot.
1
Remete
2008. július 6. 11:23
#233
Már elküldtem az üzenetet, amikor szembejutott a következő gondolat:
Be sem teszed a lábad egy olyan könyvtárba, ahol Berkesi, meg Szilvási van a polcon?
Más kérdés, hogy ki mennyire ér többet, vagy kevesebbet náluk.
1
Remete
2008. július 6. 11:20
#232

Kedves gyuri0926!
Igen politikus íze van a megfogalmazásnak, hogy akinek nem tetszik a Remete stílus, vagy a Kilián Wanda stílus, az elmehet innen. Ez még úgy is baromság, hogy ha valaki azt mondja, el lehet menni ebből az országból. Ezt csak egy konfliktuskereső politikus mondhatja. A politikában azonban valakinek irányítani kell. Erről a honlapról miért kellene bárkinek is elmennie azért, mert más olvasó is kedvét lelheti az írásokban?
No meg! Miért a másik menjen el?
Kevesebb lesz a szerveren a hely, és a Kilián Wandának nem jut elegendő szektor a szerver winchesterén, ha nem csak az ő stílusa jelenik meg?
Azt meg ugye mégsem gondolod komolyan, hogy húsz, harminc regisztrációm van, csak azért, hogy egy anyagilag semmilyen előnyt nem jelentő helyezést megszerezzek?
Kicsivel több komolyság sokat érne.
Üdvözöllek.
Kedves Steve Az adott időn belűli olvasottságot ingyen és bérmentve akármennyire fel lehet tornázni, ahhoz csak akttogtatni kell.
Üdv Néked is!
1
Steve
2008. július 6. 10:35
#231
Lehet hogy a gyuri0926 kissé nyersen fogalmaz, de neki is van némi igazsága. Azt is figyelembe kellene venni, hogy az adott időn belüli olvasottság is egyfajta népszerűségi mutató.
1
Steve
2008. július 6. 10:21
#230
Hi Kata!
Látod már is imádlak!
Nem vágyom effajta díjra, mert ezek az írások nem tartoznak abba a kategóriába ahol ilyesmit osztogatnának. Csupán arról van szó, hogy valaki vagy valakik rendre visszajárnak és szorgalmasan osztogatják az egy pontjaikat. Nyilván hátsó szándékkal.
Volt aki azt javasolta, hogy váltogassam a nevemet, mert úgy sem tudom lerázni ezeket az alakokat. De hát én nem kívánok bujkálni, mert akkor már nem én vagyok az aki. Egyszerűen csak az igazságra vágyom. Ha ezt valaki felrója nekem, hát tegye. Szíve joga. De én akkor is önmagam kívánok lenni.
Azt meg hogy a Törté-net oldalai jó, ezen nincs vita közöttünk. De ha rámutatunk az esetleges apróbb hibákra, azt mint látom a szerkesztő nyilatkozataiból inkább jó néven veszi ő is. Miért is ne?
Én arra törekszem, hogy mi, akik látogatjuk ezt az oldalt, legyen az író vagy olvasó, minél jobban összekovácsolódjunk. Tehát mintegy baráti csapatként szórakoztatóan csevegjünk együtt és ne azon legyen senki sem, hogy a másikat próbálja lehúzni. Persze ha humorosan beszólunk egymásnak az jó, csak akkor ezt is úgy kell előadnia, hogy a szándék célba érjen.
Ezért is kérek mindenkit, hogy mondja el e témáról saját véleményét.
Tehát mindez egy jobban összekovácsolt baráti csapat jegyében.

Baráti öleléssel; Steve
1
gyuri0926
2008. július 6. 10:19
#229
Azt hiszem "történet" , hogy ha én egy vagyok , akkor Remete is egy . Szavaztasd meg , hajrá , pl azt , hogy a "Remete" stílus , vagy a "kilián Wanda" stílust olvassák - e többne szívesen.
Véleményem változatlan és természetesen szabadon mehetek el innen , ha a "remeték" a minta itt , de - és ez nem fenyegetés-miből fogod a lapot fentartani ? Remete önszavazataiból , nézd már meg hány szavazattal van a spiccen , és abból a felét ő adta saját magára, az új Berkesi András , vagy Szilvási Lajos , valamikor tényleg menő volt a stílus egy kis erotikával fűszerezve , de itt én is másra vágyok , ennyi .
1
Kata
2008. július 6. 03:50
#228
Üdv Steve!
A jobbító szándék szép, bár szerintem így is elég jó a "Törté-net".
A sok hozzászólásodból inkább valamiféle ön-igazolás keresés jön le. Az írásaid jók, ott villognak az első százban, érthetetlen mi a bajod. Ha valami irodalmi díjra vágysz, máshol kell publikálnod... Nekem nem szokásom lepontozni mást. Talán azért, mert egyrészt nem várok elismerést az írásomért, másrészt nem hiszem, hogy konkurensek lennénk attól, hogy beküldünk néhány történetet... Puszika!
1
T
Törté-Net
2008. július 5. 11:40
#227
Már engedtessék meg, hogy ne egy ember döntse el, hogy mi kerülhet fel az oldalra, hanem az összes látogató együtt. :)
Az oldal erotikus történeteket gyűjt. Ebben benne van a baszás és a lágyabb, romantikusabb erotika is.

Úgyhogy itt mindkettőnek helye van, ez nem vita kérdése, továbbra is fel fognak kerülni különféle történetek, igyekszünk sokszínűvé tenni a palettát. És nem hiszem, hogy ez bárkit is zavarna, elfér itt a pár ezer történet mellett még sok-sok. ;)

És a leszavazások ellen meg igyekszünk fellépni, ahogy eddig is volt rá példa.

További békességgel teli szombatot mindenkinek! :)
1
gyuri0926
2008. július 5. 11:20
#226
Steve , akit Remete támogat , az már gyanús !!!!!! Olvasd már el a töketlen baromságait és azután folytassátok , egy saját web lapon ezt a szellemi onánizálást.
Vagy mi megyünk el , de Ti nem fogjátok a lapot fenttartani.
1
Steve
2008. július 4. 23:04
#225
Hi Kata!
Én csak azt nem értem, hogy egy értelmes, jobbító szándékú vitába hogy lehet ilyen értelmetlenül belekotyogni? Lehet hogy épp te vagy az aki lehúzza társai írásait?
1
Kata
2008. július 4. 21:14
#224
Nincs túllihegve kicsit ez a dolog? Azt már észre vettem, hogy mr. Steve-nek mindig van valami gondja...
Jó, hogy van vélemény írási lehetőség. Aki él vele, egészségére. Ha valaki ír egy történetet, bírja elviselni a véleményeket, akkor is, ha azok negatívak. Egyébként szerintem az a legrosszabb, ha egy történet senkit sem sarkal véleményezésre. Azt azért én sem értem, ha valaki undorodik a bizonyos dolgoktól, miért olvassa el az azzal a bizonyos címkével ellátott történetet?
A Toplista? Vannak akik aljas módon manipulálják az eredményt? El tudom képzelni, bár nem tudom, hány olyan író van, aki órákat tölt azzal, hogy a "konkurenciát" leszavazza. Szerintem a toplista élén állókat nagyon nem tud lehúzni egy-két irigy írótárs, a gyengébb írásokat meg ugyebár nincs miért lehúzni.
Nem tudom egyesek miért akarnak vérremenő csatákat provokálni? Emberek! Írjatok, ha van kedvetek és örüljetek, ha találtok olyanokat, akik szívesen olvassák a műveiteket! Ha ennél többre vágytok, akkor más úton kéne elindulni...
1
Remete
2008. július 4. 18:22
#223
Kedves Törté-Net!
A műszaki aggályok sajnos igazak, azért írtam, hogy ez mindent nem szűr, de hát ez nem is az MNB adatbázisa. Persze, én csak amatőr vagyok a NET dolgaiban, a rendszergazdák a tudók. A véleménnyilvánítás jogát nem venném el az íróktól, de a szavazásét igen, és a szavazást lehet kötni a jelszóhoz, ami azonosítható, különösen az írók esetében, hiszen mi nem egy annonim telefonjelentkezés után kapjuk a regisztrációt, hanem az íráskor, külön egyeztetve. Ezeket a jelszavakat nem lenne lehetetlen a szavazásból, de csakis abból kizárni. A hozzászólási jogot az írók számára, még akkor is lehetővé tenném, ha a regisztráció lejár. Válaszolni ugyanis illik.
Az önszavazás, és a vetélytársak leszavazása szerintem , /ebben változatlan a véleményem,/ torzítja az olvasók értékelését.
Azt viszont megismételném, hogy az olvasók serkentése a szavazásra, nagyon hasznos, mert minél több olvasó szavaz, annál jelentéktelenebb a manipulációk értéke.
Az ötleteimet persze nem akarom az utolsó csepp elektronig védeni, csak felvetettem a gondolatot.
Köszi a figyelmet.
1
T
Törté-Net
2008. július 4. 17:00
#222
Kedves Ram Agile! :)

A főoldalin megjelenő legutóbb frissítések számát máris majdhogynem megdupláztuk.
És kb. az oldal indulása ott van a kezdőoldal alján az Archivum link, ahol az összes frissítés elérhető az oldal indulása óta. :)

Pályázatot tevezünk, de ehhez először a regisztrációt vezetjük be, hogy csökkentsük az álnéven leadott szavazatok számát. Mi írói pályázatra gondoltunk, de ez a képpályázat sem rossz ötlet, persze a kettő díjazása meglehetősen különbözne. :)

Kedves Remete!

Szerintem az íróktól nem kéne elvenni a véleménynyílvánítás lehetőségét, hisz amellett, hogy írtak történetet, még olvasók is lehetnek. Arról nem is beszélve, hogy az internet anonimitása mögül nagyon nehéz 1-1 adott személyt bezonosítani, tehát a kamu-szavazatok elkövetőjét nehéz személyhez kapcsolni.
Annyit viszont meg lehet csinálni, hogy nyomonkövethető legyen az, hogy egy személy mikre szavazott, és hány pontokat adott. Viszont ezt nem tudjuk íróhoz kapcsolni.

Az IP sajnos olyan, hogy mindig változik (akár manuálisan is megváltoztatható), egyedül fix IP esetén állandó. (amik leginkább intézményekre, nagy cégekre jellemzők)
A MAC address meg bár tényleg egyedi (bár ezt is lehet hamisítani), de sajnos nem látható az interneten, így ez sem megoldás.

Amennyiben van ötlet, szivesen látjuk, amit lehet meg is valósítunk belőle. :)
1
Ram Agile
2008. július 2. 17:24
#221
Támadt még egy olyan ötletem, hogy ha hosszabb lenne a nyitó oldalon található írások listája, nem csak egy hetes, akkor tovább lennének könnyen elérhetők az anyagok és így többen szavazhatnának rájuk, mielőtt elnyeli őket a raktár, ahol csak az talál rájuk, aki komolyan keres, pl. szerzőre vagy műfajra. Ha túl hosszú lenne emiatt az oldal, akkor az is jó megoldás, hogy legyen alul link egy másik oldalra, ahol időrendben még 1-2 hónapra visszamenően olvashatók a megjelent anyagok.

És még egy ötlet: kiírhatnátok egy pályázatot, hogy aki tud és szeret rajzolni, az készíthet képeket (rajzokat, montázsokat, esetleg fotókat) egyes írásokhoz. Vagy ami neki tetszik, és akkor ezeket hozzá lehet csapni a kérdéses anyaghoz. Vagy a rendszergazda is kiírhat bizonyos művekre pályázatot, például műfajonként 1-1-re vagy a legtöbb pontot kapottakra, stb. És a képeket is lehetne pontozni, illetve pontot kapna érte a készítő. A nagyon szorgalmasak még azt is megcsinálhatják, hogy képregénynek feldolgozzák a jobb írásokat. Ez ügyben persze célszerű kikérni az író segítségét a szövegbuborékok kitöltése miatt, ami sok esetben a mű újrafogalmazását igényli a véges méret miatt.
1
Remete
2008. július 2. 14:55
#220
Bár eredetileg egyáltalán nem akartam bekapcsolódni a Steve által felvetett kérdés megvitatásába, mégis megtettem már egy ízben, és mivel a szerkesztők reagálásából azt látom, hogy vevők a véleményünkre, tovább rágódtam a kérdésen.

Azt nem tudom, hogy a hozzászólásokkal kapcsolatos technikát miként lehet jól működtetni, de azt hiszem, hogy ez rendszergazdai feladat, és az IP, vagy MAC ADDRESS felhasználásával nem jelenthet különösebb problémát, a nickek azonosítása. (Persze minden csalást nem lehet kiküszöbölni, de itt nem a Nemzeti Bank adatbázisát kell védeni)

Emellett az ötlött a fejembe, hogy feltétlen szükség van-e arra, hogy mi, akik nem pénzért, hanem írásért kapjuk a tagságit és a regisztrációt, szavazhassunk?
Azt nem hiszem, hogy túlságosan sokat számít, hogy az ember sajátmagára leadhat egy-egy tízpontos szavazatot, ugyanis ennek a szavazatnak túl kicsi az értéke, még kezdetben is. Az viszont, már sokkal jobban torzíthatja az eredményeket, ha valaki a konkurenciára is lead egypontos szavazatokat. Két-három, a versenyben hátrébb elhelyezkedő kolléga, az egypontosaival teljesen elűzheti az élmezőnynek még a közeléből is, azt, aki az ő helyezését veszélyezteti.

Ha valakire heten szavaznak tíz ponttal, és utána kap a kollégáktól háromszor egy pontot, az átlaga 7,3 –lesz, amivel a felső kétszázba sem kerül be, és mivel néhány nap múlva, már a kezdő oldalon sem jelenik meg az írása, nagyon kicsi lesz az esélye annak, hogy azok az olvasók, akik az első három-négy napban nem látták az írást, felfigyeljenek rá.
Bár, Letícia írta, hogy nem a pontokért írunk, s ez szerintem is igaz, azonban ha már létezik a verseny, akkor az ember szeretne valami jobb helyezést elérni. Ezt a kódot négymilliárd évvel ezelőtt írta be a parancssoraink közé a nagy programozó. Az viszont nem tiszta verseny, ha saját szavazatainkkal alakítjuk a TOP listát.

További véleményem az, hogy a TOP lista elsősorban az olvasók érdekeit szolgálja, és azt is kell szolgálnia, hiszen mi tájékoztatná őt legalább nagy vonalakban arról, mit olvassanak el. Már írtam itt egyszer, hogy a slágerlisták többnyire nem a minőséget tükrözik, de valamiféle sorrendet mégis ki lehet olvasni belőlük. A listát tehát, készítsék az olvasók, mi ne avatkozhassunk be az alakulásába, és ezt ne bízzuk a szavazástól való önkéntes távolmaradásokra, mert ennek vagy hisz valaki, vagy nem. A hetven pont után beérkező három egypontosnak nem olyan szaga van, hogy valamelyik olvasónak nagyon finnyás az ízlése, és amit heten szupernek minősítettek, azt ő, a tisztánlátó majd megfelelően értékeli, inkább úgy látszik, mintha valamelyik kolléga végigjárta volna a lista élvonalát.

Remélem, hasznosan járultam hozzá a vitához, üdvözlettel: Remete.
1
T
Törté-Net
2008. július 1. 22:53
#219
Egyetértünk. Ha van bármilyen ötleted ennek a megvalósítására, akkor szivesen várjuk. :)
1
Steve
2008. június 30. 20:06
#218
Hi Törté-Net!
Pontosan erre gondoltam. Derüljön csak ki az igazság.
Egyébként tényleg az lenne a jó, ha minél több olvasó aktívabb lenne és véleményezné, pontozná a történeteket. Így lenne realisztikusabb a pontozás eredménye.
1
T
Törté-Net
2008. június 30. 09:53
#217
Steve, elnézve a hozzászólókat, én is örülnék, ha kiderülne, hogyha ugyanaz a személy írogat több néven.

Hm. Lehet, hogy kirakunk valami kódolt azonosítót a jövőben, amivel össze lehet hasonlítani 2 írás szerzőjét, hogy így vegyük elejét a több néven irogatásnak. :)
1
Jani bá
2008. június 30. 08:10
#216
Leht, hogy haszno svolt Steve felvetése?

Remi ! Ezt ki írta ? Nem Te ?
Ha igen akkor ......
1