Hibák az oldalon

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

T
Törté-Net
2021. február 20. 14:25
#1611
Kedves sztbali!

Köszönjük, szép régi találat, jóváírtuk nálad a megtalálónak járó 30 nap VIP-tagságit.

Köszönettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz sztbali 2021. február 20. 13:58-kor írt üzenetére.
sztbali
2021. február 20. 13:58
#1610
Tisztelt Történet!
A "Quiz - show, és valami más" egy kicsit rövidebb de lényegében ugyanaz mint az ennél 9 hónappal korábbi "Quiz-show és valmi más" című történet.
1
közös ülés
2021. február 20. 06:41
#1609
"Képregény nézegető: Lapozáskor megjegyzi a rendszer, hogy belenagyítva nézted-e az oldalt, és rögtön belenagyít neked oldalváltás után. (És most már billentyűzetről vag a nagyítás ikonról való nagyítás esetén logikusan az oldal tetejére nagyít, míg egérrel továbbra is lehetőség van tetszőleges területre célozva nagyítani.)"

https://i.pinimg.com/originals/d0/49/1d/d0491d3d235d3c6770014825af0d2961.gif

A másik dolog meg ha nem lesz hát akkor nem lesz, végül is a 100 / oldal opció is már egy nagyon jó előrelépés. Ne legyünk telhetetlenek 🙂

Viszont közben itt van a következő: a profil módosításnál azt írjátok, hogy "A lenti adatok opcionálisak, a saját írói profil-oldaladon jelennek meg." De hol? Mert én írtam az Egyéb közölnivalóhoz egy frappánsat (de semmi durvát), de az biztos hogy a profil oldalamon nem jelent meg. Meg amúgy a többi ott megadott infó sem, a Nem-et és a Beállítottságot leszámítva.
 
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. február 19. 21:06-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. február 19. 21:06
#1608
Sziasztok!

Amik a tegnapi és mai napon elkészültek:
- Képregény nézegető: Lapozáskor megjegyzi a rendszer, hogy belenagyítva nézted-e az oldalt, és rögtön belenagyít neked oldalváltás után. (És most már billentyűzetről vag a nagyítás ikonról való nagyítás esetén logikusan az oldal tetejére nagyít, míg egérrel továbbra is lehetőség van tetszőleges területre célozva nagyítani.)
- Gyengénlátó mód: Kikapcsolt fej- és lábléc NAGYON erősen nagyított asztali nézetben (Ilyenkor a böngészők működése miatt már a mobilnézet jelenik meg, de így kikapcsolható a két, csak helyet foglaló navigációs csík.)
- A felhasználói hozzászólás listázás valóban hibásan működött, nem az elképzelésnek megfelelően, ezt is javítottuk, már az összes hozzászólás megjelenik.

A túl sok elem megjelenítése több szempontból sem jellemző weboldalaknál: (És most erősen informatikai illetve felülettervezési irányra tévedünk, elnézést, akiket nem érdekel. 🙂 )
- Az egyik szigorúan felhasználói használhatóság szempontjából érdekes, miszerint az ilyen "ömlesztett" listázás nehezen átlátható, nehezen felmérhető a felhasználó számára, hogy hol tart egy több száz elemes lista közepén, így növeli az "elveszettség" érzétét, így rontja az oldal használhatóságát. Emellett megjegyezni vagy megjelölni (könyvjelzőzni) is nehéz, hogy hol tartott a felhasználó. Érdekes tény, hogy ez az úgynevezett végtelen görgetés (infinite scrolling) esetén is fennáll, ez az egyik oka, hogy pl. a Facebook ennyire nehézkesen alkalmas régebbi anyagok megkeresésére.)
- A másik egy szerver-erőforrás-ügyi kérdés, miszerint érdemes-e a relatív kevés a felhsználó által "hasznosított" tartalom miatt több százat "feleslegesen" elküldeni.
- Ugyanez a kérdés a hálózati átvitel sebességével kapcsolatban is felmerül.
- És végül egy böngésző-erőforrásokkal kapcsolatos kérdés, hogy mivel a látogatók az általuk használt gépek teljesítménye szempontjából finoman szólva sokszínűek, és bőven előfordulhatnak olyan számítógépek (és vicces módon nem is az okostelefonok, hanem a régebbi asztali gépek körében), ahogy ekkora adatmennyiség (pláne, ha a képregények képeire is gondolunk.) már komolyan akadályozza a működést, rosszabb esetben ki is lép.

Szóval ez a négy pont az, ami miatt ez a megoldás nem terjedt el sehol. 🙂

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz közös ülés 2021. február 18. 23:45-kor írt üzenetére.
sztbali
2021. február 19. 17:27
#1606
Tizstelt Történet!
A ma felkerült Szüzességem elvesztése című történetnél az anál címke hiányzik.
1
közös ülés
2021. február 18. 23:45
#1605
"Megjelenített találatok beállítása: Bekerült az író, a kereső, sőt az írók listájának oldalára is."

OK. Viszont nekem még most az is eszembe jutott hogy nem lehetne-e azt is, hogy akár nem csak 100 találatot hanem az összes találatot mutassa ill. listázza ki egyszerre az oldal? Mert ugye, ha valamiből tényleg nagyon sok, akár több száz vagy ezer találat is van, akkor még a 100 db-os beállítás is még mindig jópár klikkelgetést szülhet, viszont egy ilyen "mind" opció még ezt is ki tudná küszöbölni.

Egyébként közben találtam még egy kis furcsaságot: a hozzászólásaimnál a fórumba írtakat miért nem listázza ki? Lásd: https://www.torte-net.hu/iro/640572-kozos-ules/Hozzaszolasok Vagy ez direkt van így?

Ill. a képregény nézegetőben ha esetleg nem tudjátok újra megoldani a ránagyítás állandósítását akkor oda közben eszembe jutott még egy olyan alternatív javaslatom is hogy akkor meg legfeljebb legyen ott egy letöltő gomb amely által mondjuk pdf-ben, vagy egy tömörített fájlban, zip-ben vagy rar-ban, benne jpg fájlokkal letölthető legyen az anyag. És akkor majd legfeljebb ilyenkor megnézem letöltés után offline az én saját, gépemen lévő képnézegető ill. pdf olvasó szofveremmel, ahol nyilván be tudok majd állítani egy állandó nagyított méretet is neki. De mondom, ez is csak egy ötlet, ha úgy tetszik mentőötlet.

"A régi design megtartása az új design mellett sajnos nem lehetséges, ez sajnos azt jelentené, hogy két rendszert kellene karbantartani, ez nagyjából kétszer akkora munkát is jelentene, sokkal nagyobb hibalehetőségeket is hordozna magában."

OK. De akkor esetleg legalább az eddigi betűtípust?

"Reméljük sikerült felzárkózni a félidei 5-2-es állásból, és reméljük, hogy pár góllal még nyerőre fordíthatjuk a meccset. [img]https://static.torte-net.hu/images/smilies/wink.gif[/img]"

Igen, abszolút 🙂 Egyébként azért hatalmas pacsi hogy bár mint látjuk nem zökkenőmentes az átállás, de azért az is látszik hogy tényleg azon vagytok hogy minden kérést, észrevételt, kritikát min. fontolóra vegyetek. Tehát hogy tényleg, maximálisan foglalkoztok velünk és a felmerülő igényeinkkel. És éppen ez okból, én meg majd igyekszem ezentúl minden további észrevételemet egy kicsit kevesebb drámával, vagyis hát hisztivel előadni 🙂

És a végére még annyit, hogy igen, sztbali javaslata is nagyon jó ill. hasznos lenne, főleg akkor, ha fentebb általam javasolt dolgot nem tudjátok bevezetni, tehát hogy találatoknál akár azt is be lehessen állítani hogy az összes találatot jelenítse meg egyetlen lapon.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. február 17. 11:38-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. február 18. 00:29
#1604
Kedves sztbali!

Köszönjük, felírtuk a listára, várhatóan egy héten belül ez is visszakerül.

Köszönettel: 
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz sztbali 2021. február 17. 22:04-kor írt üzenetére.
sztbali
2021. február 17. 22:04
#1603
Tisztelt Történet!
Most sikerült PC-n is belépnem az oldalra. Igen, ténylegesen az első oldalról egy tetszőleges oldalra például a hetedikre szeretnék lépni valamilyen kategórián belül. Pontosan milyen esetben hasznos arra nincs konkrét példa, de ez egy jó funkció volt. Én sokat használtam.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. február 17. 12:51-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. február 17. 12:51
#1602
Kedves sztbali!

Úgy érezzük, hogy az első lépést megtettük a javítás felé: már értjük a problémát. 🙂
A jelenlegi lapozóval az elejére/végére ugráson kívül nagy (asztali gépes) nézetben előre-hátra 2-2, mobiltelefonos nézetben 1-1 oldalt lehet előre/hátra lépni.
Ha jól értjük, akkor te (például) az első oldalról rögtön a hetedik oldalra szeretnél lépni, jól értjük?
Ilyen lehetőség jelenleg nincs, de megvalósítható. Tudnál segíteni, hogy milyen esetekben fordulhat elő, hogy hasznos lehet ez a funkció?

Köszönettel: 
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz sztbali 2021. február 16. 22:15-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. február 17. 11:38
#1601
Kedves közös ülés!

Köszönjük az észrevételeket, visszajelzéseket, végig is megyünk rajta sorjában:
- Képregény nézegető: megnézzük, hogy a nagyítás megtartása hogyan oldható meg (Legalább asztali gépen.)
- Megjelenített találatok beállítása: Bekerült az író, a kereső, sőt az írók listájának oldalára is.
- A smiley-k már nem kerülnek új sorba, ez véletlenül alakult így, javítottuk.
- A hozzászólás írásakor már működik a böngésző teljes jobbklikkes menüje, remélhetőleg a helyesírás-ellenőrzővel együtt.

A régi design megtartása az új design mellett sajnos nem lehetséges, ez sajnos azt jelentené, hogy két rendszert kellene karbantartani, ez nagyjából kétszer akkora munkát is jelentene, sokkal nagyobb hibalehetőségeket is hordozna magában. De mint látható, jelentős erőforrásokat rakunk bele, hogy az összes hiányzó funkciót mihamarább át-(vagy vissza)adhassuk nektek. 🙂

Reméljük sikerült felzárkózni a félidei 5-2-es állásból, és reméljük, hogy pár góllal még nyerőre fordíthatjuk a meccset. 😉

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz közös ülés 2021. február 17. 02:41-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. február 17. 02:41
#1600
Az új oldalhoz: ne haragudjatok de én máris utálom, mert hiába nyugtatgattok előre, mégiscsak bekövetkezett egy csomó olyan dolog amitől előzetesen tartottam, tehát mint kiderült mégsem alaptalanul :-(

Legelőször is a legnagyobb probléma: ugyanis a képregény nézegetőt mégiscsak sikerült elrontani, gratulálok :-( Ugyanis eddig ha ránagyítottál a képregény egy oldalára akkor az nagyítás állandó is maradt szépen ahogy kell, hiszen nyilvánvaló hogy ha egy oldalra rá kell nagyítani hogy jobban olvashatóvá váljék akkor nyilván úgyis mindre rá kell, hiszen úgyis minden oldal egyforma méretű, ill. azon a betűk is. Most meg, minden egyes lapozás után visszaáll a nézegető eredeti méretre, ami így csak egy csomó idegesítő és felesleges plusz kattintás.

Meg azért csak történtek funkció vesztések is, hiába ígértétek hogy az sem lesz :-(

Pl. egy író történeteinél, vagy a keresőben kapott találatoknál eddig be lehetett állítani hogy egyszerre hány db találatot jelenítsen meg. Most már nem lehet, és a gyárilag beállított olyan kevés. Utálom amikor ha sok találat van, akkor sokat kell lapozni :-(

Aztán ami még nem tetszik az  új oldalban: ha elgépelek valamit, a szó felett jobb klikket nyomva már nem tudja a böngésző felajánlani a szó beírását helyesen, valamint egy szót kijelölve most már a Google keresés erre sem működik, mert olyankor csak az jelenik meg ott hogy kivágás-másolás-beillesztés. Szerintem ez is egy komoly visszalépés.

Aztán azt is furcsállom, hogy az oldal a szmájlikat mintha mindig új sorba tenné, véleményem szerint ez is egy kicsit hülyén néz ki.

És végül, bár ez már tudom nagyon szubjektív, de nekem ez az új betűtípus sem jön be, bocs. Szóval jó lenne ha a régit is ki lehetne még most is választani.

Egyszóval én elég értetlenül állok azelőtt hogy miért kellett ennyi mindenbe belepiszkálni, ill. rosszabbul használhatóvá tenni, megbonyolítani :-(

Egyébként ha már annyira a mobil verzió volt a cél, azt nem lehetett volna hogy az asztali verziót teljesen békén hagyjátok? De ez persze most már úgyis késő, de akkor meg nem lehetne a beállításokban legalább egy olyan is, hogy régi skin ill. old style, és akkor minden visszaállna arra ami eddig volt?

Na de hogy jót is mondjak, mert higgyétek én dicsérni is legalább annyira szeretek mint kritizálni 🙂 Az pl. egy remek újítás, hogy most már végre dátum szerint is lehet csoportosítani egy író műveit. Csak hát ez összesen egy pozitívum egy csomó visszafejlődés meg értelmetlen, felesleges megbonyolítás mellett, legalábbis amiket eddig találtam. De még ha hozzá is vesszük az avatar lehetőséget is, ami oké még tényleg nem egy rossz dolog (lásd én máris kihasználtam), az még mindig csak kettő pozitívum 5 negatívum mellett :-(
1
sztbali
2021. február 16. 22:15
#1599
Tisztelt Történet!
Egy link példa: https://www.torte-net.hu/tortenetek-csaladi
Egyenlőre csak mobil verzióban tudom használni az oldalt, de amint tudom PC-n akkor is visszajelzek.
 
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. február 16. 01:06-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. február 16. 20:20
#1598
Kedves FlyEagle!

Máris elkészült a sötét mód, a fejlécből elérhető beállításoknál találod a bekapcsolási lehetőségét.

Üdvözlettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz FlyEagle 2021. február 15. 22:31-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. február 16. 01:28
#1597
Kedves Biodrón!

Köszönjük a jelzést, visszarakjuk, de pontosan melyik oldalon nézted ezt a számot? A címkék fő gyűjtőoldalán?
(Illetve hamarosan jön a címkék kedvencekbe helyezése is. 🙂 )

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz Biodrón 2021. február 16. 00:22-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. február 16. 01:06
#1596
Kedves sztbali!

Elméletileg működnie illene, a gyors tesztünk alapján működik is. Be tudnál másolni egy linket, ahol nem (vagy nem úgy) működik, ahogy elvárt lenne?

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz sztbali 2021. február 16. 00:46-kor írt üzenetére.
sztbali
2021. február 16. 00:46
#1595
Tisztelt Történet!
A keresőben elvileg nem működik az a funkció, hogy egy tetszőleges oldalra lapozzunk? Úgy értem például az egyik kategória hetedik oldalára.
1
B
Biodrón
2021. február 16. 00:22
#1594
Nem hiba, csak kevesebb információ; a címkéknél eddig írva volt a darabszám. 
Napokat kihagyva, egy oldal átböngészése helyett ott látszott, hogy a kedvenc címke már nem 123, hanem 124 történetet tud.
Maradok tisztelettel a lekváros üveg túloldaláról! 🙂
1
T
Törté-Net
2021. február 15. 22:43
#1593
Kedves FlyEagle!

Jelenleg nincs kész az oldalon ez a funkció, de volt már egy igénylő (ő szem-problémák miatti könnyebb olvashatóság miatt), úgyhogy megnézzük a megvalósíthatóságát és a lehetőségeknek megfelelően visszakapcsoljuk a lehetőséget. 🙂

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz FlyEagle 2021. február 15. 22:31-kor írt üzenetére.
F
FlyEagle
2021. február 15. 22:31
#1592
Sziasztok,
Most látom a ráncfelvarrást, nem hibát jeleznék, inkább kérést,
az éjszakai stílust lehetne-e aktiválni, éjszaka az jobban kíméletes a szemeknek, 
ha elérhető, és én nem vettem észre, kérlek segítsetek hol találom ezen beállítást. 
Köszi előre is. 
1