Szerencsés bűnbeesés 7. rész

A témához tartozó történet:
Miriam
15 092 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

didide
2024. január 25. 14:23
#17
Várjuk, hogy megadd hol található meg majd a további történeteidet. Csak igy tovább.
1
Álmoska5
2024. január 10. 22:53
#16
Privátba folytatom.

"Álmoska5"
1
Ez egy válasz Miriam 2024. január 10. 00:25-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2024. január 10. 21:22
#14
Nem idevaló ez a törtenet, mert túl hosszú.
1
Miriam
2024. január 10. 00:28
#13
Bocs a sok elütésért. Fáradt vagyok, ezért történik ez. Ráadásul az elküldött szöveget nem lehet javítani. Fogalmam sincs, hogy miért nem...
1
Ez egy válasz Miriam 2024. január 10. 00:25-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 10. 00:25
#12
Kedves vagy, és nagyra értékelem a biztatásodat, Álmoska! Az külöösen jó, ha úgy érzed, mintjha az meg is történt volna. Hát nem! Így nem történt meg - de akár meg is történhetet volna. Nagyon kevesen értékelikl azt, hogy a történetben egy ívet húzok, ami elkezdődik egy Gellért fürdői lubickolással, és eljut odáig, hogy egy a fiú a titkosszolgálat látókörébe kerül. Én azt gondolo,.hogy az igazán nagy feladat egy "mi lett volna, ha..." típusú történetet írni. Ez több, mint a valóság leirása, mivel mindig egy adott kor körülménye között kell mozogni.
Mondok példákat, amit azonal érteni fogsz. Mi lett volna, ha a 1848-49-ben győz a szabadságharc? Miként alakult volba a rézágyúöntő Gábor Áron sorsa?
Vagy: Mi lett volna, ha sikertelen lett volna Gavrilo Princip merenyletkisérlete a trónörökös ellen? Vajon akkor is kitört volna a világháború? Vajon lett volna Trianoni békediktátum?
De hogy a történetnél maradjak: mi lett volna, ha Géza bácsi tényleg meghal 1956-ban? Felmerül-e a titkoszsolgálatoknál, hogy Ákoskát szemeljék ki a leendő 'toyboy' titkosügynök szerepkörre? Vagy pl. mi történik, ha Ákoska megtagadja a végén Boris ajánlatát? Eldördül-e a pisztoly?

Nyilván érted, amit mondani akarok. Mindegyiknek megvan az esélye. Ám a történetnek - miközben merő fantázia - mégis végig hiterelesnek kell lenni. Tényleg volt Rádió ostroma, tényleg úgy zajottak le  a dolgok, ahogy írtam, tényleg van vagy volt Moszkva mellett egy titkosszsolgálati ügynöképző, ahova még magyarok is kerültek. S hogy el ne felejtsem, tényelg voltak azok a slágerek, zeneszámok, melyek elszórtan szerepelnek az egyes fejezetekben.

Szóval ezért van az, hogy én mindenképen sikertelen vagyok. Ha a műveimet irodalomként kezeljük, akkor túl sok benne a szex, sőt anank az 'unortodox' formája. Ha pedig szextörténetnek tekitjük, akkor túl sok benne a 'rizsa', vagyis az, ami e műfaj olvasót egyáltalán nem érdeklik, s gyorsan át is lapozzák.

Hát szóval ezért ratok most egy nagy szünetet. aán egyszer majd folytatom, de az az igazás,hogy túl sok motivációm nincs erre. Mint ahogy József Attila írta: "...Maradj fölöslegesnek,
a titkokat ne lesd meg.
S ezt az emberiséget,
hisz ember vagy, ne vesd meg."
1
Álmoska5
2024. január 8. 23:26
#11
Kedves Miriam!
Én aki Mátyásföldön születtem, hittem a történeted egyik fő szereplőjében, hogy valói személy! Utólag  beismerted, hogy sok kutatást fektettél bele.  Olyan jól sikerült, hogy én aki benne éltem, elhittem írásod minden szavát.

Lolamackó is arra kért.. hogy marasztaljalak.  Szépen, nagyon szépen kérlek Kedves Miriam!  MARADJ VELÜNK!

Mi, Lolával, nagyra értékeljük munkásságod értékét.
Kérlelve, nagy Tisztelettel:
(talán a legidőseb hódolod ezen oldalon )

"Álmoska5"
1
Miriam
2024. január 8. 15:23
#9
Persze, és az irodalomban az a jó, hogy valahol mindenkinek igaza van. A jó író a kettőt ütközteti. A jól megirt konfliktus az irodalom alapja.
Ha éedjekenek a történeteim, akkor keress rá a Prütykölnék kisasszony mágikus éjszakájára (megvan itt is és a tortenetek.hu-n is.), vagy a  tortenetek.hu-n publikált irásaimra, netán a honlapomra (amelyet már időhiány miatt hoszú ideje hanyagolok).  Netán az Amazonon is van egy csomó múvem, de azokból nincs saját példányom.
1
Ez egy válasz didide 2024. január 8. 12:46-kor írt üzenetére.
didide
2024. január 8. 12:46
#8
Egyeseknek tetszik. Nekem is. Pontosan megirtad ,hogy mmi tetszik.😊. Ezért is mondtam , hogy folytasd.
Apropo Kabos is nyert a végén.😄
1
Ez egy válasz Miriam 2024. január 8. 11:34-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 8. 11:34
#7
Folytatni? Ugyan miről beszélsz,  kedves didide? Minden nap egyre romlik a minősítésem  Jelenleg 7,18. Lesz ez meg rosszabb is. Egy másik történetemnél azt a komentet kaptam, hogy ha az írást 1-re értékeli, azzal még dicsérte is, s nagyon sajnálja, hogy nincs minusz 10-es értékelési lehetőség.
Én írtam egy történetet, amely mögött hatalmas kutatómunka van, ígykeztem történelmileg, lélektanilag és stilisztikailag a legjobbat kihozni. De rá kellett jönnöm (és ebben az itteni komenetelők sokat segitettek), hogy én gondolatilag egy fordított világban élek, mint Alice Tükörországban. Ami nálam jó, az itt rossz, és fordítva.  Nekem teszik, amikor ilyen szavakat használok, mint 'unortodox szeretkezés', időnként élek a humor eszközével, figyelek a párbeszédte, a dramatugiai szabályokra - miközben mások ezt észre sem veszik. Próbálok egy extrám szituációt elképzelni, majd utána beilleszteni egy adott ország, adott történelmi helyzet, és adott személyiség-karakterek szabta keretekbe. Ez hatalmas munka. 
Ez az egész szituáció arra emlékeztet, amikor a Hyppolit, a lakáj c. filmben Csortos Gyula lazacot kinál Kabos Gy.-nak, ám ő azt céklának nézi - sőt tulajdonképen hagymát szeretne enni. Mi több: a hagymához is hagymát!
Tulajdonképen  igaza van, oly annyira, hogy Hyppolitnak illendő felmondania. Nos valami ilyesmit teszek én is ezen a honlapon.
1
Ez egy válasz didide 2024. január 7. 20:32-kor írt üzenetére.
didide
2024. január 7. 20:32
#5
Nem tudom de folytatni kéne.
1
salsa
2024. január 7. 15:22
#4
Kérlek vess egy pillantást a Fórum - írók - #393 bejegyzésre. Az érdekelne, hogy amit ott felvetettem, szerinted járható út lenne-e.
3
Ez egy válasz Miriam 2024. január 7. 12:43-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 7. 12:43
#3
Mint az várható volt, a történet itt nem sikeres.  7,33 pontártéket kaptam a szavazókól. Ez a sorozat eddigi legalacsonyabb értéke. Jól éreztem tehát, hogy ezt gyorsan be kell fejeznem. Két-három már megirt, de nem publikált  fejezetet át is ugortam, hogy összekötözhessem az eddig elkezdett történetszálakat.  Sajnálom, többet reméltem, de így legalább több időm szabadul fel.
1
sportyman (alttpg)
2024. január 7. 10:41
#2
Érdekes politikai háttérrajz a gerontoszexről! Izgalmas lenne tovább olvasni!
1
T
Törté-Net
2024. január 7. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1