Gazsi és Böske 1. rész

A témához tartozó történet:
Steve
30 139 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

kaktusz
2005. március 7. 07:16
#4
barátaim!ez a történet nem minősíthető a szereplő válogatás miatt.ha tudatlanokat akartok bemutatni azt találtok a magyar parasztok között is nem nem kell a roma népet így megcsúfolni.sajnálom,hogy ilyen megkülönböztetések még megengethetők a 21. században.lehet a sötét amerikát éljük meg a néger üldöztetést csak itt a romákat kell kigúnyolni.remélem nem lesz folytatás vagy ha lesz akkor a roma család beköltözik a főnök luxus lakásába és egyenrangú félként lesznek kezelve.így erre a valamire csak 1-et lehet adni, vagy még annyit sem.
1
Nyelvész
2005. március 7. 07:08
#3
Hát, hol is kezdjem! A történettel semmi bajom és még el is tudom képzelni, hogy megtörténhet valahol, de elég sok hiba van a megírásában. Talán úgy tünne, hogy elkapkodott egy történet kerekedett belőle. Már az eleje lelombozza az olvasót:"Van a faluban az egyik roma család, amelynek valamelyik tagja", helyesen így lenne: A falunkban az egyik roma család valamelyik tagja... Ilyen fonetikai hibákkal vanm tele az egész történet és ezekbe nem számolom bele az etnikumi utánozásokból adódó hibát. Sajnos a vége felé már az író nem figyelt a két emberi faj beszédstílusára és keverte őket. Persze lenne ezen műben rengeteg dicsérni való is, de azt hiszem a hibák feltárása sokkal fontosabb és ha ezeket sikerül kiküszöbölnie az íronak bizony topplistás sorozat adódhat belőle. Ha tanácsolhatom ne borítsa be az író tudatát a dicshimnuszok sokasága és ne kapkodjon az újabb babérok elérése miatt.
Sok sikert a további munkához.
U.i: Ha word-ben írodik a mű akkor ne feledkezz meg a helyesírás ellenőrzésről sem, mert az igekötők használatával is bajok vannak. Ja és az én hozzászólásomra nem kell kötözködöen senkinek válaszolni, hisz én is csak egy vagyok a sok közül kik megszólalnak a fórumon.
1
muki
2005. március 7. 04:39
#2
jöhet a folytatás :)
1
T
Törté-Net
2005. március 6. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1