A+ A-

Esküvő

Miranda hat év után úgy döntött hogy elég volt a pénzügyi tanácsadói munkából. Nem fizetett rosszul, de nem ez volt a szenvedélye. Az álommunkája mindig is valamilyen sütés-főzés volt, ezért egy kis vendéglátó/rendezvényszervező céget indított. A kezdeti időkben csak a barátai és előző munkatársai voltak az ügyfelei, de később beindult az üzlet és megnyithatta a saját éttermét. Az egyik napon a telefonján a beérkező leveleit nézegette amikor megakadt a szeme egy régi ügyfelének e-mail címén. Megnyitotta az üzenetet és olvasni kezdte:
“Helló Miranda!
Jenny Crossman vagyok és az egyik ügyfeled voltam még amikor tanácsadóként tevékenykedtél. Gondolom emlékszel még rám és Richard-ra. Úgy döntöttünk hogy összeházasodunk. Az esküvő élelmezéséért felelős vezető szakácsot kisebb baleset érte és ezért nem tudja elvégezni a munkát jövő szombaton. Hallottuk hogy te most ilyesmiben utazol és arra lennénk kíváncsiak hogy tudnál-e vállalni egy lakodalmat ilyen rövid határidővel. Ismered az életmódunkat, úgyhogy valószínűleg nem lep meg hogy az esküvő d/s, s/m és cmnf lesz. Megértjük ha ezekkel a feltételekkel inkább nem vállalod a megbízást, de reméljük hogy nyitottan állsz hozzánk. Nagyjából hatvan vendéget várunk és 10000 dollárt fizetnénk mindenki teljes étkeztetéséért. Természetesen a te esküvői szabályok szerinti jelenlétedre is számítanánk. Kérlek gondold át és értesíts minél hamarabb!
Jenny”
Miranda izgatottan elmosolyodott a levél olvasása után. Azt ugyan nem értette hogy a rövidítések mit jelentenek, de arra gondolt hogy ugyan mi rosszat jelenthetnek? Az ajánlat összege vonzónak tűnt és pillanatnyilag ez volt számára a legfontosabb. Emlékezett a párra. Egy meglehetősen nagy örökség kezelésében segített nekik és bábáskodott a felnőtteknek való üzletük beindításánál. A sajátos érdeklődésük által sugallt sztereotípiák ellenére kedves emberek voltak. Olyanok, akiket bárki szívesen látott volna a szomszédjaként. Az csak egy mellékes tény volt hogy az örökségük egy részét egy bondage stúdió indítására fordították. A tanácsadó-ügyfél kapcsolatuk alatt baráti viszony alakult ki köztük. Utoljára azt hallotta róluk hogy az üzletük kezdett profitot termelni. Könnyen ment a felkérés elfogadása. A fizetség jó volt, szerette az esküvőket és csodálatos embereknek tartotta őket. Az életstílusuk egy kicsit ugyan problémássá tette a dolgot, de Miranda úgy vélte hogy felnőttként és profiként meg tud vele birkózni. Visszaírt Jenny-nek, hogy nem jelent gondot a rövid határidő.
A válasz hamar érkezett:
“Kösz! Életet mentettél! Találkozhatnánk holnap? Az esküvő a birtokunkon lesz. Megmutatnám a helyszínt és elmondanám a részleteket.”
Még egy pár üzenetet váltottak és a munka Miranda-é volt.
*****
A ranch-szerű birtok félórányi autóútra volt a várostól és Miranda könnyen odatalált. Amikor kiszállt a kocsiból, Jenny jött oda hozzá üdvözölni. Mosolyogva megölelték egymást. Miranda gratulált a házassághoz és még kötetlenül csevegtek pár dologról mielőtt Jenny elkezdte volna a hely megmutatását. A ház régi volt, de teljesen felújították. Első pillantásra olyan volt mint egy átlagos boldog pár otthona, de közelebbről megnézve akadtak furcsa dolgok. A nappaliban levő képeken a boldog pár meglehetősen keveset takaró ruhákban pózolt és mosolygott. Állványokon különféle korbácsok és vesszők voltak. Akadt még néhány bondage szoba is, de ezekre Miranda nem volt kíváncsi. Úgy vélte hogy ami magánügy az maradjon magánügy. Ami érdekelte az a nagy hall és a közelében levő konyha volt.
- A személyzet miatt nem kell aggódnod! Van egy csomó önkéntesünk, akik egyébként rendszeres ügyfeleink. Segítenek az étel elkészítésében és felszolgálásában.
- Meztelenül? -kérdezte Miranda.
Jenny elmosolyodott és azt felelte:
- Tudom, tudom… Furcsa, igaz? De ezt sok ember élvezi titokban. Kit tudja, talán még neked is megtetszik. Szívesen látnánk az ügyfelünkként. Extra kedvezményt kapnál.
- Köszönöm a nagylelkű ajánlatot, de azt hiszem inkább nem élek vele. Én ehhez túl galamblelkű vagyok.
- A legtöbb ügyfelünk galamblelkű. Legalábbis a felszínen, de mindenkinek van egy piszkos oldala. Ettől olyan jó szórakozás.
- Én akkor is maradok csak a főzésnél. -felelte Miranda kacsintva.
- Ha már szóba jött: hallottam a specialitásaidról egy közös barátunktól. Megbízok az ítélőképességedben. Néhány fogás kell hatvan embernek, amibe a személyzet is beleértendő. Biztosan kell viszont desszertek sora. Különösképpen folyékonyak, például krém, gyümölcsszirup, csokoládészirup. Gondolhatod miért.
A Jenny hangjában hallható játékos célzástól mindketten kuncogni kezdtek. Miranda kicsit el is pirult.
- Szóval egy kellemes, egyáltalán nem hagyományos esküvő lesz.
- Igen. Pontosan úgy ahogy én, Richard és a vendégeink szeretnék. Az ételt korán kellene idehoznod. Van lehetőség újramelegítésre.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.15 pont (53 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 sunyilo 2019. 02. 5. kedd 20:32
Nagyon jó.
#8 gyuri0926 2019. 02. 4. hétfő 12:37
Nekem tetszett kár , hogy ennek sem lesz folytatása
#7 listike 2019. 02. 4. hétfő 11:57
Nem tartozik a jó írásaid közé.
#6 veteran 2019. 02. 4. hétfő 09:04
Jó lehetett nekik.
#5 cscsu50 2019. 02. 4. hétfő 08:06
különleges esküvő
#4 Andreas6 2019. 02. 4. hétfő 07:32
Kissé erőltetettnek érzem, de amúgy nem rossz.
#3 feherfabia 2019. 02. 4. hétfő 06:26
Szerintem közepesre sikeredett!
#2 A57L 2019. 02. 4. hétfő 05:05
Esküvői élvezet.
#1 Törté-Net 2019. 02. 4. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?