A+ A-

Megváltozott az életem a nyáron

Az idei nyár lesz a 33 az életemben és most már elvált férfiként fogom élvezni a nyarat. A szüleim nyaralóját néztem ki a nyári szabadságom eltöltéséhez. Gyerekem nincs mivel az exem a karriert választotta a gyerek helyet és ezért is mentünk szét. Egy logisztikai cégnél dolgozom, mint osztályvezető, nem ment rosszul soha sem. A szüleimmel közöltem július elején, hogy én is érkezem a nyaralóba. Ők természetes örültek neki mivel úgy volt, hogy egész nyáron csak ketten lesznek a 150 m2, kétszintes 5 szobás nyaralóba. Amikor bejelentkeztem, hogy érkezek akkor azt mondták, hogy van egy meglepetésük számomra. A nyaralónk közvetlenül a Balaton partján van előttünk 20 méterre a víz. Szembe velünk az északi part mutatja minden szépségét.
Péntek hajnalban érkezem, megállok a kocsimmal a kapu előtt és ekkor látom, hogy két autó áll a keretben. Bemegyek, maga után húzom a bőröndöm és a terasz felé veszem, az irányt mivel tudom, hogy az apu ilyenkor kint üldögél a kávéja mellett és nézi a tájat. A táj gyönyörű és még csendes. Ahogy közelitek a teraszhoz hallom, hogy az apu valakivel beszélget. A terasz sarkához érve megláttam azt a személyt, akivel az apám beszélget, meglepetésemben a bőröndömet is leejtettem. A másfél éve nem látott nővérem volt. A nővérem Angliában él. Telefonon egy hónapja beszéltünk és akkor nem említette, hogy ő is itthon lesz a nyáron.
- Szia, öcsi! - szólt amint meghallotta a csattanást.
- Szasztok! Hát ti mit csináltok ilyen hajnalban?
- Gyönyörködünk a tájban és a reggeli rituálénkat végezzük. - válaszolt az apám.
- Akkor én is csatlakozok.
Erre az anyu is megjelent az terasz ajtóban mintha tudta volna, hogy érkezem a tálcán még két kávéval és egy - egy pohár borral.
- Mi van, ti már boroztok ilyen reggel korán?
- Igen, ami óta a nővéred megjött, azóta majdnem minden reggel ezzel indítunk. Ma sincs kivétel ez alól. Nem megyünk sehova. A hűtő tele minden féle földi jóval. - mondta az anyu - Na, gyerünk, fogd meg te is és lazíts rád is fér.
Meg fogtam az egyik poharat és egy hajtásnyira megittam. Majd fogtam a kávé és én is helyet foglaltam a teraszon. majd ekkor jött az igazi meglepetés.
- Kriszti mondtad az Öcsinek? - szólalt meg az anyu.
- Még nem.
- Mit kellett volna nekem mondania?
- Hát Öcsi az a helyzet, hogy végleg hazaköltöztem. - mondta a nővérem.
- Micsoda?
- Igen, haza költöztem kb. egy hete mivel én is elváltam. Tudod, már nem igazán működöt egy ideje. Én gyereket akartam ő meg nem. Lassan kifutok, az időből, most vagyok 35 éves, az utolsó órában vagyok. Így hát elegem lett, elváltunk. Tisztességesen kifizetett és haza jöttem.
Én ekkor azt hittem, hogy nem hallok teljesen jól. Hol anyura, hol apura néztem ők csak bólogattak.
- Hát ez van. Mind két gyerekünk elvált ember lett. - szólat meg anyu. - Úgy látom, hogy két olyan ember fogtatok ki, akik nem szeretik a gyerekeket.
- Igen! Ilyen a mi szerencsénk. - mondtam nevetve - Akkor nővérkém, hogyan tovább?
- Jelenleg eladó házat keresek, de nem fent, hanem itt vidéken. Éppen a szomszédban van egy eladó téliesített nyaraló, azt akarom megkaparítani. Most hétvégén jönnek meg a tulajok és megpróbálok megegyezni velük. Augusztus végén jön a kamion a cuccommal. Addig kell találnom valamit.
- Jó akkor segítek neked, de ha nem találsz valami addig, lakhatsz nálam is. Üres a házam. - mondtam nevetve.
- Természetes élni is fogok a lehetőséggel. Gyere és igyunk még egyet. - mondta a nővérkém.
Majd felállt a székből a Kb. 180 cm magas, izmos testű, jó alakú, se nem túl nagy se nem túl kicsi éppen olyan marokra fogható mellekkel rendelkező nővérkém. Pont ilyen mellek a gyengéim.
A reggeli után felmentem nyaraló emeletére a szobában. Éppen pakoltam amikor megjelent az ajtóban a nővérem egy piros színű bikiniben. Igen jól állt neki, még a farkam is megmoccant a látványtól.
- Hallom te se jártál jobban. - szólat meg Kriszti.
- Hát igen, éppen a múlt héten váltunk el. Még jó, hogy mindenben megegyeztünk előre és így nem húzódik tovább. Most én is leköltöztem ide. Anyuék örömére. Két hétig szabadságon leszek. Majd innen járok dolgozni, és augusztus közepétől újabb két hétig szabadságon leszek, úgy hogy mindenben tudok segíteni neked.
- Úgy gondold, hogy mindenben?
- Miért ne? - vágtam vissza.
- Tényleg. Vigyázz, mert szavadon foglak. - mondta nevetve és ezzel kifordult a szobából.
Nekem ekkor még nem eset le, hogy mit is mondtam neki. Csak későn gondoltam végig a mondókáját és döbbentem meg azon amit mondott. Mi soha nem voltunk rossz testvérek, mindig segítettük egymást mindenben, sőt bátorítottuk is olykor - olykor. Meg voltak a közös titkaink is.
A nap esemény nélkül telt fürödtünk, napoztunk, olvastunk, beszélgetünk, élveztük az szabadságot. A vacsoránál elfogyasztunk egy pár üveg bort és a szülök eltávoztak aludni. Olyan éjjel kb.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.27 pont (93 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 cscsu50 2018. 01. 26. péntek 06:46
szép munka
#10 veteran 2018. 01. 23. kedd 13:42
Remek történet, 10 pont.
#9 vakon54 2018. 01. 22. hétfő 21:58
szekely18 a feleségemmel 10 pontot adunkrá.
#8 sunyilo 2018. 01. 22. hétfő 19:19
Nem kéne a guglira bízni mindent, bele kellene javítani, hogy valóban magyar legyen a szöveg...
#7 rockycellar 2018. 01. 22. hétfő 16:40
A legjobbak között van
#6 deajk2008 2018. 01. 22. hétfő 15:37
Nekem nagyon tetszett... 10p folytasd
#5 listike 2018. 01. 22. hétfő 07:38
A legszebb írásod.
#4 Andreas6 2018. 01. 22. hétfő 06:47
Elég nagy felelőtlenség testvéreknek gyereket csinálni. Kicsit orosz rulett jellege van. Még jó, hogy csak kitaláció. Amúgy tele van elírásokkal és nyelvtani hibákkal is, nem ártott volna javítani beküldés előtt.
#3 A57L 2018. 01. 22. hétfő 05:34
Gratulálok neked,nagyon jó írásokat raksz fel.10P
#2 zoltan611230 2018. 01. 22. hétfő 04:41
Nagyon szép történet ..
#1 Törté-Net 2018. 01. 22. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?