A+ A-

Szorult helyzetben 3. rész

Amikor egy délután Rachel hazatért, azt vette észre, hogy édesanyja kiegyenesítette a haját és egy estélyi ruhában nézegeti magát a tükörben. A vállán egy győzteseknek járó selyemszalag futott át még a szépségversenyes korszakából.
- Mit gondolsz? - kérdezte Emma a lánya felé fordulva.
- Mit csinálsz? - kérdezte Rachel.
Zavarta, hogy az anyja nem tudott elszakadni a régmúlt dicsőségétől. Miért nem tud felnőni, és miért nem tudja elfogadni, hogy már nem szépségkirálynő, a lányát pedig nem érdekli a dolog?
- Már mondtam. Neveztem a Mrs Derby City versenyre. Pár hét múlva lesz és látni akartam, hogy hogyan nézek ki estélyiben.
Ez már tényleg szánalmas - gondolta a lány.
- Anya, te túl ... - kezdte, de jobban megnézte az anyját.
A ruha tökéletesen illett rá. A nő hibátlan homokóra alakja a még mindig feszes keblekkel, a hosszú lábakkal és a kerek popsival tényleg nem volt kellemetlen látvány. Az arca ezenkívül ifjúkori ragyogásban úszott. Közel sem látszott olyan idősnek, mint valójában volt. Az édesanyja kifejezetten vonzó! Talán itt az alkalom - fordult meg Rachel fejében.
- Túl mi? - kérdezte Emma készülve az elutasításra.
- Túl formális vagy - mondta Rachel.
- Ez egy formális esti öltözet verseny. Ha valaha is elmentél volna a versenyekre, amikre beneveztelek, tudnád! - mondta Emma csalódottságot tettetve, de a lelke mélyén örülve annak, hogy a lánya segíteni próbálja.
- Milyen versenyszámok lesznek?
- Estélyi ruha, alkalmi ruha és tehetség show. - magyarázta Emma, majd lehúzta a zipzárt a ruha hátulján és a fürdőszoba felé indult.
Rachel követte. A lány gyorsan lecsúsztatta a nőről a ruhája hátulját, felfedve csupasz hátát. Emma felsikított, karjaival eltakarta melleit és megpördülve tágra nyílt szemmel nézte a lányát.
- Bocsánat! - mondta Rachel.
- Mit csinálsz?
- Segíteni akarok neked a versenyben. Csak zavarban voltam és nem kérdeztem először. Ezzel akartam kezdeni a segítést...
Rachel könnyeket látott Emma szemeiben és ettől bűnösnek és zavarban levőnek érezte magát. Fel sem fogta, hogy mennyit jelent a segítőkészsége az anyjának. Emma hirtelen kitárta karjait, felfedte a nagy rózsaszín bimbókat és átkarolta a lányát. Rachel meglepődött és egy kicsit fel is izgult a testének nyomódó keblek miatt.
- Sajnálom kicsim...Annyira örülök, hogy mellettem állsz - mondta Emma és gyorsan melltartót vett.
A nap többi része a régi szép idők felidézésével telt. Emma alkalmi ruhában is megtekintette magát, majd előszedte összes emlékérmét, szalagját és fotóalbumát. Rachel azt vette észre, hogy minél inkább figyel, annál többet tud meg az anyjáról.
Nem mindig volt excentrikus volt - szépségkirálynő. Egykor gyönyörű, népszerű és aktív szépségkirálynő volt barátnőkkel és barátokkal meg minden mással. Az anyja történetei viccesek voltak és emlékeztettek Rachel mostani életének történeteire.
A következő hetek izgatott tevékenységgel teltek. Együtt mentek vásárolni és Rachel segített a ruhákat felpróbálni. Többféle sminket is kipróbáltak és megvitatták, hogy milyen lenne a legcélszerűbb frizura. A kezdeti ellenérzés után Rachelnek el kellett ismernie, hogy az egész nem rossz móka. Az édesanyja remek társaság, amikor jó hangulatban van és most kimondottan jó hangulatban volt. A tevékenységek egyben valamelyest elterelték a figyelmét Kittyről, Arielről és arról, ami még előtte állt.
A vásárlások és a megbeszélések vége felé Rachel néha kisebb megjegyzéseket kezdett elejteni az édesanyja iránti érzelmeiről és gondolatairól. Egyik megjegyzés sem volt nyílt, de szerette volna, ha megmaradnak Emma fejében.
- Anya! A mellbőséged lenyűgöző. A bírák ezt is figyelembe veszik? - kérdezte egyszer ruhapróba közben.
Emma valamilyen semmitmondó választ dadogott.
- Kár hogy nincs fürdőruhás versenyszám. Simán megnyernéd. - mondta egy másik alkalommal, amikor arról társalogtak, hogy a nő mit énekeljen a tehetség show - n.
Emma elvörösödött és azt mondta, hogy már régen végzett azokkal a versenyekkel, ahol ilyen szám is van.
- Anya, hogy tudod ilyen szexin tartani magad? A többi anya a nyomodba sem ér. - mondta Rachel, amikor sminkeltek.
Emma úgy tett, mintha nem hallotta volna a kérdést, de Rachel érezte, hogy az anyja reagál a megjegyzésre. Fokozatosan egyre közelebb kerültek és egyre jobban érezték magukat egymás társaságában. Rachel ironikusnak találta, hogy az édesanyja elcsábítására tett kísérlet során a kapcsolatuk mélyebb lett, mint korábban valaha is volt.
Végül eljött a verseny előtti este. A megmérettetés sajnos tanítási napra esett és Rachelnek egyéb elfoglaltsága volt, ezért nem tudott elmenni. Viszont maga is meglepődött azon, hogy szeretett volna menni, szeretett volna szurkolni Emmának és szerette volna, ha győz.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.13 pont (77 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 zoltan611230 2018. 03. 24. szombat 06:00
Nem tetszet..
#11 deajk2008 2017. 07. 4. kedd 10:42
nekem nagyon is tetszett... 10p folytasd
#10 A57L 2017. 02. 23. csütörtök 03:38
Nem tetszett.
#9 HamariBerkenye 2017. 01. 20. péntek 18:53
A három rész együtt ...
#8 genius33 2017. 01. 14. szombat 20:09
Hát nem tudom.
#7 hairy_pussy 2017. 01. 13. péntek 17:13
furcsa vége lett
#6 sunyilo 2017. 01. 12. csütörtök 23:34
Ez inkább krimioldalra való...
#5 vakon54 2017. 01. 12. csütörtök 15:32
fenotrin folytazsd.
#4 Akai Mózes 2017. 01. 12. csütörtök 09:39
Hát egy furcsa kriminek elmegy....
#3 veteran 2017. 01. 12. csütörtök 08:54
EZ nemigazán sikerült.
#2 feherfabia 2017. 01. 12. csütörtök 06:31
Nem kötötte le a figyelmem!
#1 Törté-Net 2017. 01. 12. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?