A+ A-

Kalandok 1. rész

Mivel most végeztem el a középiskolát, ezért nem kellet volna korán kelnem. De hajnalban izzadtan riadtam fel egy rossz álomból, melynek tartalmára nem emlékszem csak a bennem maradó érzésekre, a mardosó fájdalomra és a mérhetetlen dühre. Mérgesen a telefonom után kutattam a sötétben, tompa puffanás jelezte, hogy sikerült levernem a szőnyegre. Szerencsére esés közben a telefon világítása bekapcsolódott így könnyen a kezeimbe kaparinthattam. A kijelző reggel hatot mutatott. Sóhajtva másztam ki az ágyból, most mindennél jobban esett az a 10 km-es táv, amivel a testem gyötröm mindennap. Mire a zuhany alá álltam, addigra az állom által kiváltott rossz érzéseknek nyoma sem maradt bennem.
Félmeztelenül léptem be a konyhába hogy valami harapni valót készítsek magamnak. A hűtőt kinyitva konstatáltam, hogy a bevásárlást mostanában nagyon elhanyagoltam, csak 5 tojást találtam. Így neki álltam rántottát készíteni magamnak. Miután jó ízűen elfogyasztottam a reggelimet, autóval beugrottam a városba egy pár dolgot vásárolni. Gondoltam veszek egy pár ruhát is egyúttal, hamar végeztem a válogatással és már a sorban álltam, amikor elővettem a pénztárcámat, amibe bele nézve szomorúan konstatáltam, hogy 50 dolláron kívül nincs benne több pénz, mivel a kosaramban több minden volt, ami eleve 50-en felül volt így visszaraktam minden ruhát a helyére. Elindultam a legközelebbi bank automatához, ahol pechemre pont kiürült a bankjegy. Erősen elkezdtem gondolkodni rajta, hogy ilyen kezdés után ne menjek-e inkább haza? De végül úgy döntöttem, még meg próbálkozom a bankkal. Már erősen benne jártam a délelőttben, így a levegő rohamosan forrósodott és ezen az se nagyon segített, hogy az utcán 5 percenként hajtott végig a locsoló kocsi. Mikor a bankhoz értem pont akkor fordult be egy másik az utcára. Már éppen a forgó ajtón léptem befele, amikor a szemem sarkában láttam, hogy a második vizes kocsi megáll a bank előtt és kiszáll belőle 2 öltönyös fickó, egy a volánnál maradt. Egyből beindult a veszélyt jelző hatodik érzékem. Már bent voltam a bankban és beálltam a sorba, a két gyanús fickó beállt mögém. Már csak három ügyfél volt előttem, kezdtem kíváncsi lenni, hogy mikor lépnek akcióba, de amint akcióba lépnek, eljön az én időm is. Készen álltam.
Oda léptem az ablakhoz, közben láttam, hogy az egyik oda sétál a bankban található egyetlen biztonsági őrhöz a másik még mindig mögöttem tartózkodott. Kedves, csinos arc fogadott az ablak mögött.
- Jó napot kívánok! Miben segíthetek?- kérdezte mosolyogva.
- Hello, pénzt szeretnék kivenni a számlámról.
- Semmi akadálya, csak a személyi okmányára és a bankkártyájára lesz szükségem.
Miközben beszélgettem vele feltűnt, hogy nagyon szép dekoltázsa van, a fehér blúz, amit viselt még jobban kiemelte azt.
- És mennyit szeretne felvenni?- kérdezte, miközben egy előre hulló tincset igazított vissza a füle mögé. A két gyanús fickó ellenére, a hölgyet egyre jobban kívántam.
- Most csak 2000 dollárt szeretnék kivenni Monica - mosolyogtam rá. - Szép neve van.
- Köszönöm- fogadta a bókot, amit szerintem már számtalanszor hallott, bár kicsit azért csak elpirult.
- Önnek elég ritka neve van, Alfred Richards.
- Tudom. Sokan mondták már. Nem is nagyon jegyzik meg sokan elsőre. - Húztam el a számat. Türelmetlen sóhajtást halottam a hátam mögül, az egyik gyanús fickótól. Sokat nem aggódtam rajta, had őrölje kicsit még az idegeit.
- Szerintem megjegyezhető név, és szép is. – mondta Monica enyhe pírrel az arcán. Közben elkezdte lerakni a tálcára a 20db 100 dollárost.
- Köszönöm. Nem tudom Ön, hogy van vele, de én szeretem a fagylaltot. Nem lenne kedve esetleg velem fagyizni valamikor?
- Hmm, miért is ne?
- Meddig dolgozik ma?
- 2-ig, de hagyjuk ezt a magázódást, jó? – kacsintott félszegen.
- Oké. Ezt megbeszéltük, akkor a bank előtt találkozunk, ha végeztél?
- Rendben, itt írd alá – tolta elém az átvételi bizonylatot. Lendületesen aláírtam, majd elraktam a pénzt a tárcámba. Elköszöntem Monicától és a másik gyanús fickó felé indultam.
Közben Monicához lépett a mögöttem álló. Már csak 2 méter választott el a férfitól, mikor akcióba léptek. Az ablaknál álló elő rántotta a fegyverét és ráfogta Monicára, aki egy sikoltást engedet el. A másik addigra a biztonsági őr háta mögé kerülve leütötte azt, mielőtt elő tudta volna rántani a szolgálati fegyverét. Az őrnek esélye sem volt, a férfi rutinosan vágta halántékon a pisztoly tusával. Amint leütötte, levegőbe lőtt. Abban a pillanatban értem oda, érkezésem lendületét kihasználva a pisztolytartó kezét megragadva hátra csavartam a csuklóját. A csuklócsavarást befejezve a földhöz csapódott, majd jobb tenyértővel állon vágtam, aminek hatására elájult, a fegyver kiesett a kezéből, amit én a biztonság kedvérért messzire hajítottam. A másik aki Monicán tartotta a szemét és a fegyverét, meghalván a fegyver földet érésének zaját felém fordult.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.44 pont (43 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 listike 2017. 07. 10. hétfő 10:52
Hol van a folytatás?
#11 sunyilo 2016. 12. 1. csütörtök 21:06
Kicsit rövid, de nagyon jó.
#10 vakon54 2016. 12. 1. csütörtök 11:52
VAlf folytazsd 10 Pont.
#9 deajk2008 2016. 12. 1. csütörtök 09:14
nekem nagyon tetszett... 8p folytasd
#8 valf1114 2016. 12. 1. csütörtök 07:50
Készülőben a folytatás.
#7 listike 2016. 12. 1. csütörtök 07:40
Nagyon jó írás, folytatsd.
#6 valf1114 2016. 12. 1. csütörtök 06:46
Köszönöm, igyekszem a helyesíráson javítani.
#5 feherfabia 2016. 12. 1. csütörtök 06:19
Nem rossz!
#4 Andreas6 2016. 12. 1. csütörtök 06:09
Nem rossz, de a helyesíráson még lehetne javítani.
#3 rockycellar 2016. 12. 1. csütörtök 05:43
élvezhető
#2 A57L 2016. 12. 1. csütörtök 04:58
Érdekes írás.
#1 Törté-Net 2016. 12. 1. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?