A+ A-

Mosaic Stories: Név nélkül

Kótyagosan, fájó fejjel ébredtem és emelkedtem egy idegen ágy ismeretlen, de kényelmes vízszintjéből. Igen halovány emlékeim is csak kavarogtak ideérkezésem pontos idejéről és miértjéről. Próbáltam összekaparni széthullott gondolataimat: nem nagyon ment...
Annyi még megvolt, hogy aznap este ittunk. Elég sokat: ünnepeltünk. Ugyanis délelőtt volt a rettegett, első számonkérés, amit sikeresen túléltünk.
Még mindig eszembe jutott az a félelem, az a gyomorszorító érzés, ahogy vártunk a vizsgáztató(k)ra: egymás mellett, izgulva, reszketve, izzadó tenyérrel, fehér köpenyben. Ültünk szép sorban, mint a galambok, és ha tehettük volna, rögtön kirohanunk a szörnyű kicsire zsugorodó teremből, ki az intézetből, el az egyetemről bárhova, csak hagyhatnánk a francba az egészet. De természetesen senki nem mozdult, csak mikor a három főből álló "vallatóosztag" a nevét olvasta és kérdezgetni kezdte. De végül is minden gyomorgörcs és szomatizáció ellenére megúsztuk, mi több: pár cent Jäger, vodka, esetleg néhány sör elfogyasztása után már szinte semmiségnek tűnt az egész. Akkor kezdte sejteni a banda, hogy a kettes valóban nem a legszebb jegy, de a legeslegjobb; valamint, hogy rendesen fel kell kötni azt a literes bugyit, ha el akarjuk végezni ezt a "pár" évet.
Borzongva megráztam a fejem: erre pont nem akartam gondolni, de az aljas emlék egyszerűen letámadott. Szerencsémre és ijedtségemre valaki vagy valami megmozdult a sötét szobában: egy alacsony, látszólag ülő alak kezdett turkálni a földre dobott, táskának tűnő halomban.
- Jobban vagy? - kérdezte kedves, rekedtes hangján. Felismertem: egyik csoporttársam volt. Nem túl sokat tudtam róla: az alacsony, rettenetesen bőbeszédű, csinos, cigis és örökmozgó lányról, N.-ről: hosszú haja a háta közepéig ért, mindig jól öltözködött, minőségi parfüm és a napi egy doboz elszívott cigi tipikus illatkeverék-felhőjében mozgott és ha egyszer hozzá került a szó, nagyjából fél óráig be nem állt a szája. Láttam pár előadáson, voltunk gólyatáborban mindketten, feleltünk a másik néhány banális kérdésére, illendően viszonoztuk a kapott mosolyt és a többi. Két előadás közti szabad 20 percben beszélgettünk egyet, de ebből nem lehetett valami sokat leszűrni. Ennyi idő alatt vajmi kevéssé árnyalódik az első benyomás... szimpatikus volt, intelligens és nagyon kommunikatív. A titoktartás került valahogy szóba. Kétségtelen tény, hogy ő beszélt jóval többet, de ennek ellenére elhittem, hogy nem fecsegne el egy titkot. Valahogy ez volt a megérzésem.
Egyszer adtam neki egy vázlatot, amiért nagyon hálás volt (pedig nem is volt nagy titok, csak ő még nem látta azt a típusú egyszerűsítő, gyorsan megérthető és tanulható ábrát), és akkor... fúh, hát őszintén szólva rettenetesen megkívántam. Az a boldog mosoly, az az őszinte, kedves hang, ahogy megköszönte.. és még mondta is, hogy milyen aranyos vagyok... fordult velem vagy kettőt az előadó, és sürgősen a jegyzetelésre kezdtem koncentrálni, nehogy véletlenül kezem elkalandozzon, és megsimogassam a közvetlenül mellettem ülő, vonzó lány formás combját. Szerencsére nem sok óránk volt együtt, egy-egy köszönésben kimerült minden kommunikáció köztünk. De most.. én az ő lakásán?! Ajjaj.
Igennek szánt mormogásom és egy alapos halántékdörzsölés után végül kinyögtem, ami viszont engem érdekelt:
- Mi történt?
- Kicsit sokat ittál, de nem gáz. Volt néhány érdekes ötleted... - hangjából és egy öngyújtó pillanatnyi felvillanásából érzékeltem, hogy elmosolyodott. Rágyújtott.
Ekkorra viszont tényleg megriadtam. Kicsit túllőttem a célon, és eljárt a szám ezek szerint... nem igazán emlékeztem, miket mondtam. Éreztem, hogy elvörösödöm; az áldott homályban szerencsére N. ezt úgysem láthatta. Elég volt pár pillanat, hogy kínosabbnál kínosabb, a nagyközönség számára nem publikus információ eszembe jusson, amit a nem kéne kiteregetni.
'Haza kell mennem. De rögtön!'
- Hova mész? - kérdezte hirtelen mozdulataimat látva. Vékony kabátomat magamra kapva, táskám után tapogatózva kezdtem meg az indulás előkészületeit /ugyanis ez még ősz közepén történt/.
- Haza kell mennem - mondtam kicsit kevésbé határozott hangon, mint szerettem volna. Valljuk be, az elfogyasztott alkohol megviselt. Azelőtt nem voltam ekkora szeszkazán, és nem is volt szándékomban azzá válni.
- Várjál már! - mondta, miközben gyorsan elnyomta a még alig megkezdett cigit, és felkászálódott az alacsony fotelből. Én már a kis lakás előszobájában voltam. Nem láttam semmit a vaksötétben: ide még az utcai lámpák gyenge fénye sem jutott be. Nem találtam a villanykapcsolót.
Kicsit tahó voltam, hogy meg sem köszöntem, hogy vigyázott rám, nem hagyott spiccesen elkószálni, szóval:
- Figyelj... köszi, hogy figyeltél rám és nem hagytad, hogy valami hülyeséget csináljak. Tényleg nagyon hálás vagyok, de haza kell mennem.. a szüleimmel lakom, tudod... - /egy frászt: igazából apámnak elég volt annyi, hogy a csoporttársaimmal megyek bulizni és majd valamikor jövök.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.96 pont (23 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 listike
2016. 08. 7. vasárnap 09:43
A lényeget kihagytad. Válaszolok rá!
#5 veteran
2016. 08. 5. péntek 06:36
Nem tetszett. Válaszolok rá!
#4 RAVETRAIN
2016. 07. 31. vasárnap 18:32
És mi történt, miután hátradöntött? smile Válaszolok rá!
#3 sunyilo
2016. 07. 30. szombat 09:26
Ez jó munka. Válaszolok rá!
#2 A57L
2016. 07. 29. péntek 04:23
Közepesre tartom. Válaszolok rá!
#1 Törté-Net
2016. 07. 29. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről? Válaszolok rá!