A+ A-

Eve Lorne - Utazások: Korfu

A lányok egy kimerítő római hónap után úgy döntöttek megérdemelnek egy kis tengerparti pihenést. Rövid tanakodás után Korfu mellett döntöttek. Bár a vonatozás fárasztó volt az olasz csizmán, a hajón ki tudták pihenni magukat. A kikötőben megalkudtak egy taxisofőrrel. A fickó azt állította, tud megfelelő szállást nekik, méghozzá egész jutányos áron. Begyömöszölték hát a hátizsákjaikat az ósdi Mercedes csomagtartójába, és bíztak benne, hogy tényleg rendben lesz a hely. Az első panzióba be sem voltak hajlandóak menni - valahol a sziget közepén volt, a tengert még csak látni sem lehetett. A fickó továbbra is állította, hogy a következő ok lesz. Az tényleg a tengerparton volt, de a szoba amit mutatott neki egy hatalmas és szőrös görög asszonyság hihetetlenül lepukkant volt. A lányok kezdtek nyűgösek lenni, de ismét részletesen elmagyarázták a fickónak, hogy milyen is lenne a számukra megfelelő hely. A fickó bólogatott, az őrült iramban útnak indultak. A kanyargós hegyi úton kicsit izgultak, de végül minden baj nélkül megúszták a dolgot. Az egyik kanyar után a fickó csikorgó kerekekkel megállt az út szélén és lemutatott egy viszonylag zárt öbölre:
- Ez megfelelő lesz?
Az öböl távolabbi részében egy apró halászfalucska bújt meg, a lányok látták amint a csónakok éppen befutnak tengerről. A falutól kicsit elkülönülve a sziklák tövében egy nagyobb épület terült el. Az egész mintha egy romantikus festő műve lett volna.
- Ez nagyon jó panzió, az öreg Stavros nagyon vendégszerető, vannak robogói is, amivel be tudják járni az egész szigetet.
Arra a kérdésre, hogy miért nem ide hozta őket elsőre a fickó nem igen tudott válaszolni. Ellenben mire odaértek a panzióhoz, már sokat tudtak annak tulajdonosáról.
- Az öreg nagy szoknyabolond volt világ életében. Az asszony csak nyűg volt neki, így nem szomorkodott amikor lelépett valami gazdag német turistával. Ma is igen kedveli a fehérnépet, az ilyen fiatal és csinos lányoknak mint maguk biztos barátságos árat fog mondani. Ha esetleg további kedvezményeket is akarnak - kacsintott rájuk a sofőr - akkor párszor monokinizzenek a parton.
Stavros széles mosollyal üdvözölte a lányokat. Már jócskán túl volt a hatvanon, de látszott micsoda energia van még benne. Miközben megmutatta a szobát alaposan végigmérte az új vendégeket. A szoba felülmúlta a várakozásukat: tiszta, világos, kényelmes lakosztály volt az emeleten egy hatalmas tetőterasszal. Az ár pedig amit az öreg apró inas emberke mondott több mint barátságosnak bizonyult, ráadásul tartalmazta a reggelit és a vacsorát is. Fizetni minden vasárnap kellett. Eve és Susan fáradtan pakolt le a szobában. Azonnal mély pihentető álomba merültek. Másnap reggelinél találkoztak a többi vendéggel: nem voltak sokan, pár középkorú házaspár meg néhány fiatal, aki kihasználta az utószezon nyomott árait egy kis napfürdőzésre. Az első két-három napban ismerkedtek a hellyel. Strandoltak, pihengettek, egy robogóval bejárták a környéket. Jól esett a római zsezsgés után a nyugalom. Stavros minden alkalommal hatalmas mosollyal üdvözölte őket - mint minden más vendéget is - és érdeklődött minden ok-e, tud-e segíteni valamiben. Szombaton jutott eszükbe, hogy kipróbálják a taxis javaslatát, egész nap melltartó nélkül napoztak a panzió strandján. A strandoló férfiak között osztatlan sikert aratott a kebelcsodák látványa. Ki lopva, ki nyíltan - a párja habitusa és távolsága függvényében szentelt figyelmet a hatalmas melleknek. Előtte persze a lányok a tetőteraszon előnapoztatták a melleiket, hogy ne látszódjon annyira a fürdőruha helye. Tényleg igaza volt a sofőrnek: az ellátásuk eddig sem volt rossz, de ettől kezdve valahogy mindig került valami különlegesség a tányérjukra vagy poharukba. A vasárnapi számla is lényegesen kisebb volt mint amire számítottak: ők úgy értelmezték, hogy az alkoholos italok nincsenek benne az ellátásban, de a számlán mégsem kerültek feltűntetésre. Stavros viszont többször is ellenőrizte minden rendben van-e a parton amikor a lányok éppen napoztak. Ha már ott volt, mindenkivel beszélgetett is egy kicsit. Soha nem volt tolakodó, nem bámulta csorgó nyállal a lányokat, de diszkréten azért oda-oda pillantott. Eleinte csak a napozáshoz vették le a felsőjüket, aztán már a fürdéshez sem vették vissza. Sokszor csak valami vászoninget kaptak magukra arra az időre, amíg le-föl mozogtak a panzió és a part között. A tetőteraszon sem zavartatták magukat, ugyanúgy felső nélkül voltak, sőt rájöttek, hogy sokkal kényelmesebb kinn aludniuk a szabad ég alatt, általában meztelenül.
Az egyik nap a szieszta alatt Susan rákívánt egy kis friss gyümölcsre, leballagott a konyhába pár fürt szőlőért és narancsért. Az egész személyzet sziesztázott, így kiszolgálta magát. Már indult volna visszafelé, amikor az egyik szobából fojtott nyögések csapták meg a fülét. Halkan odaosont, és belesett a spaletta részein. Az öreg Stavrost pillantotta meg a mosdó előtt, amint éppen a farkát verte.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.7 pont (46 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 A57L 2013. 11. 1. péntek 05:24
Elég jó.
#6 sipospista 2013. 09. 9. hétfő 12:11
nem rossz megy a pont
#5 genius33 2013. 09. 2. hétfő 17:46
Folytasd szerintem is smile
#4 veteran 2013. 09. 2. hétfő 09:59
Folytasd.
#3 Rinaldo 2013. 09. 2. hétfő 06:44
Nagyon jó,remélem seggbe is dugta őket.
#2 papi 2013. 09. 2. hétfő 04:49
Nem rossz, várom a folytatást.
#1 Törté-Net 2013. 09. 2. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?