A+ A-

Nagynéném Gondoskodása

Ez a történet már majdnem nyolc éve esett meg velem, és azóta sem mondtam el senkinek. Nem feltétlenül azért, mert szégyellem - bár az is igaz, hogy az ember nem éppen ilyesmire a legbüszkébb, hiszen mégiscsak családtagról van szó - de amúgy sem szokásom kitárgyalni másokkal a magánéletem ilyen-olyan részleteit, főleg ilyen mélységekben. Így ismeretlenül viszont más a helyzet, és nyugodt szívvel írom le.
Nyolc évvel ezelőtt húsz éves voltam, és mint az ilyen idős korú fiúknak általában, nekem is csak a lányok körül járt az eszem, de mondanom se kell, hogy egy sikeres hódításra legalább tíz pofára esés jutott. Akkor ezt persze nem ismertem volna be senki előtt, de ma már az ember fia csak nevet azokon az időkön, mikor azt hittük, milyen menők is vagyunk, közben pedig... de nem részletezem, úgyis átesett ezen mindenki.
Nyár volt, és én túl az egyetem első évén végre lazíthattam egyet. Igaz, csak a tanulásban, mert már júliusban némi pénzkereső akcióba fogtam, és egy ismerősöm segítségével - anélkül hogy életemben egyetlen pohara is elmostam, vagy a helyére raktam volna - felszolgálói munkát szereztem a Balatonnál. A hónap első hétvégéjén összepakoltam, és egy szombat reggel már úton voltam a "Balcsi" felé.
Egy dologban nagy szerencsém volt, nevezetesen abban, hogy a közel 250 kilométeres autóút végén - ami egy tizennégy éves aszfaltszaggatóval nem kis teljesítmény - nem egy jó áron bérelt szoba, vagy egy méregdrága kemping várt rám, hanem egy takaros, badacsonyi családi ház. Itt lakott ugyanis Katalin, az akkor már tőlünk külön költözött édesapám húga, azaz a nagynéném, aki nekem gyerekkoromban mindi csak "Kati néni" volt, később pedig egyszerűen csak nagynéni. Egy nálunk tett tavaszi látogatásakor - megtudva, hogy ha összejön, akkor a Balatonra tervezem a munkával egybekötött észveszejtést (mert azért bulizni is szándékoztam) - előzékenyen felajánlotta, hogy pihenhetek nála is, nem kevés pénzt megspórolva így. Mint mondta, úgyis dolgozik egész héten, és csak a hétégén pihen, így nemigen fogjuk zavarni egymást, csak annyit kért, hogy a házat azért ne állítsam fejre, amíg nincs otthon.
Ami azt illeti, "Kati néninek" nem csupán a kedvessége volt figyelemreméltó, de más egyéb tulajdonságai is. Természetesen gyerekkoromban még nem figyeltem az ilyesmire, de a későbbi találkozásainkkor már feltűnt, hogy Kata meglehetősen formás teremtés. Éppen kétszer annyi idős volt ezen az emlékezetes nyáron, mint én, de a negyven éves korához egy harmincéves nő külseje párosult. Annak idején elég korán szült (volt egy lánya, aki már ekkor huszonkettő volt, és külföldön dolgozott), de nem volt senkije. A férjét egy balesetben elvesztette már évekkel korábban, azóta pedig csak néhány rövid, pár hónapos, esetleg egy éves kapcsolata volt. Mindazonáltal soha nem látszott összetörtnek, vagy kedvetlennek, sőt. Akkor is fülig érő mosollyal fogadott, amikor megérkeztem. Bepakoltunk a házba, miközben máris édesanyámról, meg az egyetemről kezdett kérdezősködni.
Leültünk a konyhában, ahol rögtön innivalóval meg étellel kínált, bár a hőség miatt ez utóbbi nem nagyon kellett. Egy széken ült mellettem, és bizony azon kaptam magam, hogy alig tudom róla levenni a szemem, de egyáltalán nem a mondandója miatt. Meleg volt, és ő csak egy pólót, meg egy rövidnadrágot viselt, ami szinte egészen a combjai tövéig láttatni engedte a lábait. Formásak voltak és hosszúak, nem lányosan véknyak, hanem asszonyosak, de mindenképpen gusztusosak. Mióta nem láttam, megnövesztette sötétbarna haját, amit most kontyba fogott a feje tetején.
Elkaptam róla a tekintetem, mielőtt még észrevette volna, és tovább beszélgettünk.
Hétfőn munkába álltam egy másodosztályú étteremben, ahol javarészt inkább ittak, mint ettek, ezért nem volt olyan húzós a felszolgálás. Szerencsére egész délelőtt szakadt az eső, és azért szerencsére, mert így kicsi volt a forgalom, ami azt eredményezte, hogy a nem létező felszolgáló tudásomat a nulláról legalább volt időm valahová felfejleszteni azzal, hogy erősen figyeltem a többieket, és - kevés vendég lévén - nem kellett százfelé ugranom, tehát volt idő kicsit belejönni a dolgokba. Szerencsére semmi olyan extra dogot nem kértek tőlem, amit ne tudtam volna megcsinálni, a hely pedig nem volt annyira elit, hogy szalvétát kelljen hajtogatnom. Sörcsapot korábban - igaz, csak buliból, de - kezeltem már, asztalt leszedni meg bárki tud. A személyzet többi tagja az első napokban alig foglalkozott velem, és ezt betudtam annak, hogy valószínűleg mindent jól csinálok. Bakik persze voltak. A kávéfőző rejtelmeit például nem sikerült maradéktalanul kitapasztalnom, ami némi csodálkozásra adhatott okot, de elmagyaráztam, hogy eddig mindössze egy japán teaházban dolgoztam, és ott nem kávéznak. (Ma sem tudom, hogy elhitték, vagy simán hülyének néztek...(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.97 pont (168 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 A57L 2016. 10. 27. csütörtök 04:51
Nagyon jól megírtad.
#10 péteke 2015. 09. 29. kedd 14:32
Tetszet jo
#9 feherfabia 2015. 01. 3. szombat 07:40
10P
#8 Andreas6 2014. 10. 19. vasárnap 07:54
Nagyon jó, gratulálok!
#7 Tattissa 2014. 03. 22. szombat 20:32
Nagyon jó.
#6 tomi19 2014. 03. 22. szombat 11:11
Ment a 10 pont izgalmas volt.
#5 papi 2014. 01. 3. péntek 22:31
Nagyon jó
#4 zsuzsika 2012. 05. 6. vasárnap 09:18
Tizes.
#3 blabla91 2011. 02. 28. hétfő 21:55
Nagyon tetszett! küldtem a 10est smile
#2 balu1984 2011. 01. 24. hétfő 12:55
nagyon jó történet megy a 10es
#1 Törté-Net 2010. 09. 27. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?