A+ A-

Újrakezdés

Caldwell High School, a délutáni órák valamelyike:
A néma folyosón hangos koppanások rendszeres zaja jelzi egy pár vörös magas sarkú tulajának jelenlétét. Ha a kameraállás e csinos lábbeliről kicsit feljebb szökik végig nézhetünk a gimi leghíresebb leányának testén, mely részben segített a "leghíresebb" címet eléri persze a lány csinos arca is bőszen segédkezett nem beszélve láthatatlan angyali szárnyairól. Igen, nemcsak gyönyörű, de maga a kedvesség földi megtestesítője és még mindig nincs vége: pompon - lány és néha feledékeny. Pontosan ez utóbbi miatt is kereste fel iskoláját. Az öltözni szekrényében hagyta pompon - lány egyenruháját, ami feltétlenül szükséges számára. Amikor besétál az öltözőbe, mit sem sejt arról, hogy az ironikus jelenetről, mely hamarosan megtörténik és megváltoztatja életét. Teljes nyugalommal és rutinnal nyitja ki a már említett szekrényt és veszi ki a kellékeket, amiért is jött. Visszazárja az ajtót, lenullázza az apró lakatot. Ekkor hallja meg azt a jellegzetes zúgó hangot, amit csak egy teljesen megnyitott zuhanyrózsából kizúduló víz adhat ki. Eva, mert így hívják ezt a barna hajú szépséget, hangosan felsóhajt. "ki lehet az, aki elfelejt elzárni egy ilyen hangos csapot?" - gondolja, aztán elindul a zuhanyzók felé, hogy mint ügyeletes jó tündér elzárja a csapot. Meglepetés éri azonban, mikor belépve egy meztelen hátat és feneket pillant meg. Reflexszerűen szólal fel hangosan és fordul hátra.
- Ne haragudj! Nem akartam leskelődni! Persze erre a meztelen test gazdája végre felfigyel és újabb emberi reflex szemtanúiként vehetjük észre a fiú kezében hirtelen megjelenő törölközőt, ami villámgyorsan csípője köré csavarodik. A fiú a lányra néz, és döbbenten ejti ki az egyetlen szót, ami oly fájó számára.
- Eva? A lány megfordul és távolról ugyan, de a fiú mogyoróbarna szemébe néz.
- Jason... mit keresel itt? A fiú széttárja karjait, ezzel válaszolja meg a lány kérdését, mire utóbbi zavartan rázza meg fejét és helyesbít.
- Úgy értem miért vagy még itt?
- Edzésem volt pár órája.
- És azóta itt vagy?
- Ki kellett tisztatanom a fejem.
- Szóval megint jön a hullára edzed magad rész? Ezt minden kapcsolatod végén eljátszod? A lány szomorúan megrázza fejét.
- Csak ha a lány jelentett is valamit. A lány ettől a mondattól szinte elkábul, de gyorsan magához. Legbelül büszke magára, amiért ellenállt Jason varázsának, mégis szidja magát, mert nem volt elég gyors. Mire feje kitisztul a fiú már rég előtte áll, alig egy méterre. Izmos felsőtestén még láthatóak a víz apró cseppjei, rövid barna haja is vizesen fénylik. Nem látta még így a fiút, teljesen új emberként mutatkozik előtte. Egy valami azonban nem változott: az illata. Ilyen közelségben tisztán érzi a bőréből áradó illatot.
- Te jelentettél... Suttogja a fiú. Félő a lány alig látható remegése felülkerekedik józan eszén újabb nyertes csatát írva szívéhez, e kettő örök háborújában. Ahogyan kerüli Jason pillantását, rá kell jönnie, hogy a nagy igyekezetében a fiú mellkasát figyeli egyre, és a rajta lassan végigfutó vízcseppeket. Mint utolsó segélykiáltás a vég előtt szólal meg halkan.
- Jason, kérlek, ne kezdjük ezt újra. Megmondtam: nem akarok egy újabb trófea lenni. Hányadik is? Tizennégy?
- Te nem holmi trófea lennél! Nem egyetlen alkalomról lenne szó. Veled akár örökké Eva! Mindent meg akarok neked adni!
- Mondjuk egy csinos hotelszobát?
- Százat!
- Egyetlen órácskára? A gúnyolódás elérte célját: a fiú dühösen, a méregtől felhevülten megragadtja a lányt és mire Eva észbe kap már a falhoz szorítva áll. Ekkor esik gondolkodóba, hogy mi célt is szolgált a fiú feldühítése. Ahogy csak bámul egykori szerelmére, jön rá: retteg tőle. A pánik kiül arcára.
- Engedj el! Nekünk már nincs mit mondanunk egymásnak!
- De igen, van! A fiú határozott hangja ismét visszaragadja fejébe eszét. Kirángatja karját a szorításból. Gyűlöli ezt a magabiztosságot.
- Ne hidd, hogy csak úgy megkapsz és bárkit!
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.94 pont (17 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 zsuzsika 2014. 11. 5. szerda 07:15
Közepes.
#1 Törté-Net 2010. 06. 1. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?