A+ A-

A tanya

Világéletemben imádtam a tanyát. Régi parasztház, még üknagyszüleim idejéből, nagy gyümölcsöskert a dombok alatt, a patak, aminek a vize ilyen közel a forráshoz szép időben ihatóan tiszta, a csend és a nyugalom. Mindez gyerek és tinédzserkorom legszebb emlékeinek helyszínévé avatta. Mivel azonban a mezőgazdaság sohasem vonzott igazán, felnőttkoromban hosszú évekig hanyagoltam a mostmár rám szállt birtokot, máshol keresve a boldogulást.
Úgy hozta a jó sorsom, hogy harmincegynéhány éves koromra sikerült annyi tőkét szereznem, hogy egy kisebb vendéglátó vállalkozást beindítsak a tanyán. Lovardát létesítettünk, meg egy kis halastavat, sportpályákat alakítottunk ki, a helyi vadászegyesülettel együttműködve vadásztársaságokat is fogadtunk a szezonban. A régi tanyaépületeket szépen felújítottuk, saját használatra, ezenkívül két teljesen modern épület szolgált a vendégek kényelmes elhelyezésére.
Mint mondtam, nem vagyok az a mezőgazdász típus, más ügyes bajos dolgaim is gyakran a városba kötöttek hetekre, vagyis szükségem volt valakire, aki intézi a tanyán a dolgokat. Így került az életembe Eszti. Húszas évei végén járó, pici, fekete hajú nő, aki imádta a vidéki életet, az állatokat, de főleg a lovakat. Emellett egészen belevaló üzletasszonynak bizonyult, úgyhogy a kezdeti nehézségek leküzdése után szinte teljesen felmentett mindenfajta munka alól, már ami a tanyát illette.
Kapcsolatunk jó három év után terelődött intimebb mederbe, bár eleinte aggódott, hogy hogyan fér meg az üzleti és a magánkapcsolat egymással, de miután biztosítottam, hogy bármi történjen is, a munkája az övé marad, ameddig csak szeretné, megnyugodott.
Bár Eszti remekül kézben tartott mindent, én is szerettem szabad időben a tanyán sertepertélni, játszani a házigazdát. Sokszor jöttek férfitársaságok vadászni, vagy csak erdei embert játszani, és velük valahogy jobban eltaláltam a hangnemet, mint Eszti. Nemegyszer, mikor nem volt más vendég a tanyán, egy-két engedékeny hölgyet is felfuvaroztam a tanyára a srácoknak. Párocskámat eleinte feszélyezte a dolog, de miután meggyőztem, hogy ez a kapcsolati tőke még agglegény időszakomból származik, nem törődött tovább a dologgal.
Egyik alkalommal azonban hiába csörögtem kitartóan az összes szóbajöhető számot, vagy nem értek rá, vagy nem vették fel a lányok. Egy 8 fős német vadásztársaság szeretett volna egy kis kikapcsolódást, de sajnos csalódást kellett nekik okoznom. Épp kitalálták, hogy akkor pronófilmet fognak nézni szükségmegoldásképpen, amikor benyitott az ajtón Eszti. Épp lovaglásból jött, mégpedig szép félvér arab csődörünket, Gyurit (az egyik lovászfiú nevezte el, és épp a parasztos név komikuma miatt rajtaragadt) járathatta, mert igencsak ki volt pirulva. Meleg, de testhezálló lovaglóöltözékében, kicsit kócos fekete hajával, kipirult arcával rendkívül izgató látványt nyújtott. Azt akarta ellenőrizni, nincs e szükségük valamire a vendégeknek. Persze azok azonnal szóba hozták, mire is lenne szükségük, én meg elmeséltem, hogy nem sikerült elérnem egyik "ismerősömet" sem ez alkalommal. A vendégek közben egymást túllicitálva győzködni kezdték Esztit, hogy segítsen már a szorult helyzetükön. Egyikük még a fenekébe is belecsípett játékosan.
Engem azonban nem ez lepett meg, hiszen rendszeresen flörtöltek a vendégek tényleg nagyon vonzó kedvesemmel, hanem az, hogy ezúttal mennyire zavarba jött a drága a pasik dumájától. Amúgy is piros arca egészen kigyúlt, tekintetét zavartan lesütötte, majd se szó se beszéd, kirohant az ajtón. A srácok kicsit meg is ijedtek, hogy megsértették, meg hogy miket gondol most róluk, meg ilyesmik. Tőlem telhetően megnyugtattam őket, bár én sem értettem az egészet.
Végül is magukra hagytam őket a DVD-jükkel. Tudtam, nem fognak senkit zavarni a pornófilmmel, ők az egyedüli vendégek, a két lovász már hazament, mi meg Esztivel a kis házban laktunk. Errefele indultam, de előbb még benéztem az istállóba, ahol gazdasszonyuk gondos irányítása alatt királyi módon ellátott lovak ropogtatták békésen a szénát, néha néha nagyot dobbantva a tisztára sepert, fűrészporral beszórt hídláson.
A lovak felől megnyugodva a kis ház felé vettem az irányt. Levetve a vastag télikabátot, a háló felé vettem az irányt, de furcsa zajokra lettem figyelmes a fürdő felől. Óvatosan résnyire nyitottam az ajtót. Eszti a kádban feküdt, a hátravetett fejjel, behunyt szemmel hangos zihálása azonban elárulta, hogy mivel foglalatoskodhat éppen. Nem akartam megzavarni, ezért visszahúzódtam a hálóba. Néhány perc után elfojtott, szaggatott sikolyokat hallottam a fürdőből. Eszti nagyon jellegzetesen és elég hangosan élvezett el, ezt első pillanattól kezdve nagyon kedveltem benne. Nemsokára hallottam, hogy leereszti a vizet, majd megjelent a fürdőajtóban egy szál fürdőköpenybe burkoltan.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.47 pont (47 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 zsuzsika 2015. 01. 3. szombat 07:40
Jó.
#3 papi 2014. 05. 24. szombat 05:56
Nem rossz
#2 mackó2009 2012. 10. 30. kedd 21:39
jó a történet
#1 Törté-Net 2010. 01. 21. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?