A+ A-

A Kán 2. rész

A nő. Vikinek hívják. Nem lehet rá nem figyelni. Olyan képtelenül makacs, öntelt, pimasz, ostoba, körmönfont kis, megértő, kedves, gondoskodó, szeretni, félteni és félni való, gyönyörű lángban úszó száz éltű jégvirág. Ha az egész forgatagot, amit az életemnek szólíthatnék, egyben figyelem, ő lenne az angyal.
Alexandr. Azt hiszem ő a démon. Hosszúkabát, bőrkesztyű, sápadthold gyermekarc delejes félmosollyal, amitől a hideg futkározik az ember hátán. Zöld szemek. Fagyosak és vesében kotorászóak.
Tom. A filmekben az ilyen fickókra esik rá valami nehéz sokszögletes, nem értem most miért nem.
Amikor legelőször ébredtem arra, hogy az arcomat nyomkodja egy revolverrel, emlékszem nagyon kínzott a másnap. Nem akartam semmit a világon kevésbé, mint fölülni, tudván, hogy az állapotváltozástól a lé a fejemben újra forogni kezd, beindul a centrifuga..zakatt..zakatt...
- Kussolj már! - sziszegett félbe. Miért akarja az orromba feldugni ezt a vascsövet? Nem fér bele.
- Kussolj már! - ismétli önmagát. Harmatban fürdő vörös homlokát nézve az jutott eszembe, ahogy "Nem állíthatsz meg!" rikoltja és beleugrik egy kútba.
- Tom. - higgadtan remegő női hang állt mögötte, gyötrelemmel sikerült elfókuszálnom odáig. - Figyelj rám. Most! Nézz rám!
Az idomár lány. Vérbeli profi, még egy ilyen szeszélyes állatot is kötőféken tart, mint a lovászfiú. Szerettem volna rögtön megosztani vele, hogy ő a második nő, akit meztelenül láttam közelről, aztán a centrifuga zajában csak meghallottam a vészcsipogót és meggondoltam magam.
Az ablakon másztunk ki, hátul, nekem pedig kísértetiesen olyan érzésem volt, mint az azelőtti nap, a hálószoba ajtajában. A friss levegő jót tett a halálfélelmemnek is, nem tudtam nem észrevenni, hogy Tom, az ősakarat, egy hajszálnyira volt csak, hogy egy figyelmeztetőlövést adjon a tarkómba, amiért abban az ágyban talált.
- Ezt keservesen megbánod te kis fasszopó. - bőszítette magát, mintha nem lenne elég zabos így is. Azóta megtanultam, fel kell olvasni, hogy szokja a hangomat, almát kell enni, hogy lássa bennem a családtagot.
Az autó márkájára nem emlékszem, úgy hajtotta, mint egy holdkórós. A város nátriumsárga fényei idővel elkomorultak mögöttünk, mi pedig némán robogtunk kivilágítatlanul, elmerülve terhes gondolatainkban. Az oktatólány mellettem szipogva küzdött a kopogtató pánikérzéssel, a hideg ülésen átkarolta a felhúzott lábait és gubbaszkodva didergett. Én is fáztam. És sajnáltam is. És tetszett is. Át kellett volna ölelnem, bár visszagondolva biztosan szétharapdál.
A monoton robogás és a rosszul záró ablakon beszúró hideg levegő Tomot is lehűtötte negyven fok alá, láttam, most már nem akar nyolcast formázni a kormányból, megelégszik, ha az alsóajka néha nincs a fogai között, a tempó is ráér 120 alatt. Aztán ahogy eszébe jutott, az én elveszejtésemen kívül számos értékért felel most, hirtelen lelassított, és lehúzódott az út szélére.
- Most...most mi a fasz legyen? - fordult hátra a lányhoz, frissen öblített szemekkel.
- Ez tőlem kérdezed, te nemnormális?! - Vikiből is fakadoznak a könnyek. - Mi a francot képzeltél azzal...meg ezzel... - rám bök, a második számú problémára a pisztoly után.
- Én...csak féltettelek. - megfogja a kezét. A lány nem húzza el. - És nem akartam, hogy hozzáadjanak ehhez... Aztán megtaláltam az ágyadban... - felém fordul - te szemét görény!...
- Hülye vagy? - csattant fel egyszerre a hátsó sor.
Egy darabig próbálkoztam, hogy Tomot szidjuk együtt, de ők régebb óta ismerték egymást, így a káromkodások megtisztelt alanya én lettem. Valószínűnek látszott, ha a buzgó rokonságom rájön az eltűnésünkre, a családját veszik először elő. Amilyen hangsúllyal Vorone az "ügyletes" szót ízlelgette, nem sok jóra számítottam tőle. Én ezt nem akartam. Francnak kell lovagolnom.
- Azonnal vissza kell vinned! - förmedtem rá Tomra. Egy szívdobbanásnyi ideig megszeppent, fordult is az engedelmesség felé, aztán eszébe jutott kinek mi a szerepe. - Kussolj már! Látod ezt? Ezt? Ha még egyet vakkantasz...
Az ígéretet metsző lámpafény szakította meg, autó reflektorai, közvetlenül mögülünk. A későnyári levegő fagypont alá hűlt.
Idegen nyelvű beszéd.
Ajtócsapódás.
Tétova mozdulattal nyúltam a kilincs felé, tudván, jobb, ha én köszönök ki, mintha ők be, aztán megálltam a bennem émelygő rosszallástól. Hallgatóznom kellett.
- "Dabash burzuj nyere nyavaja nemtudom." - Aztán fémes kattanás, annyira jellegzetes, nem hittem el először, aztán a lányra pillantottam és az ő szeméből már elhittem.
Egyszerre buktunk le, a gépes ropogás pedig darabokra tépte a világot fölöttünk, rongyáment ülés szivacsbélése porzott, szilánkok borítottak be mindent.
Az ujjamat egy kéz szorította, vagy én az övét, az órává fagyott percet egyetlen levegővel sikoltottam végig.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.36 pont (11 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 A57L 2014. 05. 11. vasárnap 08:19
Ez már jobb.
#3 papi 2013. 12. 12. csütörtök 07:50
Alakul.
#2 simon 2009. 12. 21. hétfő 21:29
még!
#1 Törté-Net 2009. 12. 21. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?