A+ A-

Az örökség 2. rész

- Ön bizonyára Mr. Donahue - fogadott minket egy ötvenes pasas a reptéren. - Nicolas Baines vagyok, a sofőr és mindenes - hajolt meg a lányok felé is. - Erre tessék - mutatott egy Rolls - Royce felé.
Az út halk beszélgetéssel és izgatott várakozással telt. Nicolas röviden felvázolta a helyzetet, amit már apáék is említettek: a kúriához majdnem százötven hektár föld tartozik, aminek egy nagy része erdő, de vannak legelők és bérbe adott területek is. Mikor a birtokról kérdeztem, csak mosolyogva annyit mondott: látnunk kell. Közben végre odaértünk - a végeláthatatlan kovácsoltvas kerítésen egy kapu tűnt fel.
- Az őrház üres, amióta elektromos a kapu - hajtott át sofőrünk egy kis hídon már a kerítésen belül. - A patak a közelben ered, és a ház mögötti tavat táplálja. Majd meglátják - mosolyodott el ismét.
Sue csak fogta a kezem, és orrát a sötétített üveghez nyomva próbált vizuális infót szerezni. Öreg platánfák közt suhant a Rolls. Az igazi meglepetés akkor ért minket, mikor kiszálltunk. Az egész hely hihetetlen hangulatot árasztott magából. Olyan volt, mintha egy kosztümös film díszletei közé csöppentünk volna. A késő délutáni napsütés szikrázóan tört meg a hatalmas ház előtti szökőkút vízcseppjein. Pár száz méterre egy istálló, mögötte erdő kezdődött. A borostyánnal benőtt melléképület előtt egy gyönyörű virágágyás pompázott.
- Isten hozta önöket a Donahue - birtokon - mosolygott Nicolas, miközben felpattintotta a csomagtartót. Földbe gyökerezett lábbal, döbbenten pislogtunk. Jane eszmélt először.
- Trish néni tudott élni - nézelődött leesett állal.
- Kicsim? - fordultam Sue - hoz, aki kezével olyan mozdulatot tett, ami feleslegessé tette szóbeli válaszát.
- Ez igen - szólalt meg Tim is. - Sejtettem, hogy valami hasonló lesz, de ilyet álmomban sem mertem volna elképzelni - ereszkedett le a ház előtt lévő padok egyikére. Úgy döntöttem, követem példáját.
- Gyere Sue, nézzük meg a házat - kapta el Jane kedvesem karját, majd beszaladtak.
- Két hét ebben a paradicsomban - forgattam még mindig a fejem, és csak most jöttem rá, mi volt annyira furcsa attól kezdve, hogy kiszálltunk az autóból.
- Hallod ezt, Tim? - Kérdeztem a fiút.
- Mit? - Nézett rám.
- Hát ez az, öregem. Tökéletes a csend. Még nem hallottam ilyet. És a levegő... - szippantottam nagyot. - Fenomenális - néztem újra körbe.
- Látom tetszik - lépett hozzánk Nicolas. - Ha gondolják, szívesen körbevezetem önöket, bár jobb lenne egy teljes napot rászánni.
- Két hétig békén sem hagyjuk - néztem rá, majd egy gondolat ütött szöget a fejembe. - Nicolas - keltem fel a padról - nem tudom milyen volt a viszonyuk Trish nénémmel, de remélem, hogy mi jól ki fogunk jönni. A lényeg az - tettem vállára a kezem - hogy önellátóak vagyunk. Mindössze egy kis idegenvezetésre szorulunk - mosolyogtam.
- Szerencsére Mrs. Kendall és én jó viszonyt ápoltunk, köszönhetően az alkalmazkodó képességemnek - mosolygott, mire elnevettem magam. - Mivel innentől fogva önöknek dolgozom, azon leszek, hogy jól kijöjjünk. Jöjjenek, megmutatom a házat.
- Atyaég - huppantam le a bőrkanapéra majdnem egy órányi keringés és lépcsőzés után. - Ha ezt tudom, kérek egy térképet - néztem Timre. A fiú vigyorogva bökött fejével a bár felé.
- Egy italt, Frank?
- Igen, kérek.
- Akkor gyere és válassz - szólt már a bárból. Mikor odaértem, újra leesett az állam. A mahagóni bárpult végében egy "Borospince" feliratú ajtó bújt meg.
- A nemjóját... tényleg mint egy kosztümös filmben - pislogtam Tim felé, aki közben lefagyott a whiskey - k előtt.
- Azanyját, ez több mint negyven éves - nyújtott felém egy üveget.
- Akkor megkóstoljuk, ha már ünnepelünk - nyitottam ki kapásból. - Hol a poharad?
- Hát itt vagytok - érkezett meg fülig érő szájjal Sue.
- Hol máshol? - lépett be a nappaliba Jane is, miközben tekintete megakadt a kezemben lévő üvegen. - A vér nem válik vízzé - jegyezte meg csípősen, de a szeme vidáman csillogott.
- Tölthetek, hölgyeim? - vettem elő két poharat. - Esetleg egy martinit?
- Az jól esne - karolta át a derekam Sue.
- Kérek én is. Láttátok már a tavat? - bökött Jane fejével a terasz felé.
- Nem, de itt az ideje, hogy megnézzük - nyújtottam a lányoknak az italt. Sue vigyorogva emelte a magasba poharát.
- Hölgyeim és uraim, igyunk a Donahue - grófságra! Aú, Frankie! - nevetett, mikor a fenekébe csíptem.
- Srácok - tettem le az üres poharat - nézzük meg azt a tavat.
A teraszra kiérve egy perces néma csend következett. A nap már a horizont alatt lapult, de búcsúzóul gyönyörű színekkel ajándékozott meg minket. Duplán élvezhettük a látványt, köszönhetően a víztükörnek előttünk. Ahogy leültünk, Sue nagyot sóhajtva fészkelte magát az ölembe. Átöleltem, és imádkoztam, hogy pénteken is ilyen időnk legyen. Nicolas lépett mellénk.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.9 pont (49 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 A57L 2014. 06. 10. kedd 05:17
Ez sem lett rossz.
#11 papi 2014. 02. 23. vasárnap 10:18
Tetszik
#10 zsorzs29 2010. 05. 18. kedd 07:52
Nagyon jó,jöhet a folytatás.
#9 sarmos 2009. 10. 25. vasárnap 17:26
jo..
#8 Zoli bácsi 2009. 10. 24. szombat 20:07
Repült a 10 pont!
#7 Yankie 2009. 10. 23. péntek 02:50
remek a stilus, a történet! 10p
#6 Arter Ego 2009. 10. 22. csütörtök 14:18
Sziasztok!
Elnézést kérek a késlekedésért, de a nyár vége óta nagyon kevés időm volt foglalkozni a sztorival. A többi rész is jön, de türelmeteket kérem, mert most még kevesebb időm és lehetőségem van Donahue-ék ügyes-bajos dolgait tálalni. Remélem megérte várni, és higgyétek el, megéri várni :)
Üdvözlettel: AE
#5 Arter Ego 2009. 10. 22. csütörtök 14:08
Sziasztok!
Elnézést kérek a késlekedésért, de a nyár vége óta nagyon kevés időm volt foglalkozni a sztorival. A többi rész is jön, de türelmeteket kérem, mert most még kevesebb időm és lehetőségem van Donahue-ék ügyes-bajos dolgait tálalni. Remélem megérte várni, és higgyétek el, megéri várni :)
Üdvözlettel: AE
#4 Caligula 2009. 10. 22. csütörtök 10:33
Na! Jó sokat kellett várni a második részre.
#3 pisti47 2009. 10. 22. csütörtök 06:25
Persze, hogy tizes.
#2 Olvasó 2009. 10. 22. csütörtök 01:27
Az utolsó 3589 karakter nélkül 11 pontot adtam volna rá ,de így "csak" 10 pont!:)
#1 Törté-Net 2009. 10. 22. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?