A+ A-

Boldog karácsonyt! 1. rész

Erotikus elbeszélés
Csúf csörömpölés, csúszkáló, karistolva sikamló hang zavarta meg a húszméteres fákon dalolászó madarak lágy énekét. El is hallgattak egy villanásnyi időre a dalnokok, hogy felhívják a nyári délelőtt csendjében a figyelmet a kellemetlen, érdes súrlódásra, és annak esetleges fizikai következményeire a figyelmét azoknak, akik a szép nyári égbolt alatt töltik az idejüket.
Juli a verandára állított ernyős hintán lapozgatta a reggel érkezett képeslapot, öccse Ferkó, a fociját pattogtatta. Bár a ház tompította a zajokat, melyek az út felől érkeztek, mégis meghallották az aszfaltot karcoló inzultus csiszatolását. Juli felemelte a fejét, és úgy fülelt, Ferkó pedig lekapta a lábáról a lasztit, és kézben tartva a bőrt megmerevedett egy időre.
- Mintha karamboloztak volna az utcán - állapította meg Juli.
- Ahhoz csattanás is tartozna, az meg nem volt - ellenkezett az öccse.
- Nézzük meg! - Juli ledobta a hintaágyra az újságot, és Ferkóval együtt a kapu felé indult.
Az út szélén egy villanyoszlop tövében, látszólag élettelenül feküdt a burkolaton egy romos bicikli, és egy csaknem ugyanolyan leharcolt külsőt mutató fiú. Julcsi és az öccse mintha gyorsabban értek volna a kapuhoz, mint ahogy a nem egyszerűnek látszó baleset egyetlen résztvevője magához tért volna a megrázkódtatásból, amelyet a váratlan földet érés, valamint a vészfékezésnél is hatékonyabb megállás eredője okozott.
Feri mindjárt látta, hogy a bukást elszenvedő fiú az a típus, akit ő nagyon tud nem szeretni. Szőke haja még az aszfalton való hempergés után is jól mutatott, izmos karja és lába pillanatnyilag belegabalyodott a rommá lett jármű alkatrészeibe, de első pillantásra is látszott, hogy ez a fajta fiatalember egyike azoknak, akik állandóan elhalásszák előle a szemrevaló lányokat, és a hozzá hasonlóak miatt maradnak neki mindig a szeplős, kismellű, vézna petrezselyemárusok a tánctermekben, akik ráadásul általában még táncolni sem tudnak, és időnként összekeveredő lábakkal taposnak mindenféle cipőt és lábujjat olykor a sajátjukat is.
Julcsi is felfigyelt a fiú külalakjára, mely a köré gyűrődött kerékpár ellenére is erősen emlékeztette őt a félévszázaddal ezelőtti Robert Redfordra, s bár Julcsi egyáltalán nem hasonlított Jane Fondára, szívesen eljátszott volna néhány jelenetet bármelyik filmben ezzel a fiúval.
Egyelőre persze erre nem kerülhetett sor, a fiút fel kellett kaparni az aszfaltról, ahol eléggé kétségbeesetten próbálkozott a felállással a szőke lovag.
- Nagyon megütötted magad? - aggodalmaskodott Julika.
- Jól kinyírtad a bringádat - mondta Ferkó.
- Aha - nyögte egyszerre mindkettőjüknek a fiú, és megpróbált könyökére támaszkodva felemelkedni, de az éles fájdalomtól, ami végignyilallt a karján, lehanyatlott a kerékpár romjaira.
- Ahh! - nyögte, és ebből akár arra is lehetett volna következtetni, hogy csak ezt a két hangot használja kommunikációra.
- Segíts már neki! - nézett mérgesen az öccsére Juli, és maga is igyekezett felemelni a fiút. Feri is lehajolt, hogy hóna alá nyúlva segítsen a feltápászkodásban, de jobbnak látta, ha a biciklit hámozza le a srác végtagjairól, hiszen ez komoly akadályt jelentett neki a felállásban. Ferkó sajnálta a fiút annak ellenére, hogy a győztesek csoportjához tartozónak látszott. Először is azért, mert Ferkó egy cseppet sem volt rosszindulatú, másodszor pedig azért mert most, hogy a kerékpár is meg a fiú is romokban hevert az úttesten, egyáltalán nem látszott győztesnek.
Lassan mégis úrrá lettek a gravitáció törvényein, és felemelték a fiút és a járműroncsot a talajról. Mivel a sérült ember eleinte láthatóan alig állt a lábán, Ferkó sietett a biciklironcsot a kerítésnek támasztani, aztán gyorsan alátette a vállát a fickó másik könyökének, és így szimmetrikussá téve a terhelést, már könnyebben tudták betámogatni őt az udvarra. Mire a ház sarkához értek, valamennyire sikerült megbirkóznia saját súlyával, s könnyebben haladhattak előre.
A ház háta mögött állt a hintaágy a verandán, idekísérték az egyre jobban magára találó sérültet, aki nagy nyögések között ereszkedett le az imbolygó padocskára.
- A francba! - ez volt az első nem túl hosszú, de legalább egésznek tekinthető mondat, amit hallottak tőle. - Hozd már be légy szíves a bringámat, még ellopja valaki!
- Gondolod, erre jár egy munkát kereső műszerész? - kételkedett a véleményében Feri, de azért kicsattogott a kapuhoz, és a hóna alá kapva hátrahozta az udvarba az egykor értékes versenygépet.
- Most ne foglalkozz a bicikliddel! - nyugtatgatta Julcsi a sérültet. - Feküdj nyugodtan! - a feje alá tett néhány, egyébként a kerti ülőkékre szánt kispárnát.
Juli térült-fordult, langyos vizet hozott egy lavórban meg steril gézt, és nekilátott a szakszerű elsősegélynyújtásnak. Megmozgatta a sérült, horzsolt végtagokat, és meggyőződött arról, hogy törés nincs, tehát nem szükséges komolyabb, orvosi beavatkozás.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.78 pont (125 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#19 Ulysses 2014. 12. 25. csütörtök 19:03
Karácsony van, hagyjuk a hibákat! Azaz egyet nem tudok szó nélkül hagyni. A történet túlírt. (Nem a terjedelemre célzok.) Viszont azt kívánom, bárcsak az összes többi itt megjelent írásnak csak ennyi hibája legyen.
Szép, szépen megírt történet. Tetszik a nyelvezete, a szereplők megformálása, a cselekmény menete. Megérdemli a magas pontszámot.
#18 feherfabia 2014. 12. 25. csütörtök 05:27
9P
#17 A57L 2013. 08. 24. szombat 04:43
Jó írás.
#16 genius33 2013. 02. 3. vasárnap 06:19
Jó hosszú lett nyes
#15 kelyhecske 2010. 05. 3. hétfő 22:43
nagyon jóóóó
#14 Éva 2008. 12. 11. csütörtök 14:38
CSak igy tovább!!!
#13 Remete D. László 2008. 12. 3. szerda 22:53
Kedves sihupapa!
Nem egészen arról van szó, hogy abbahagyom.
Azt említettem, hogy elfogy a raktárkészlet kb három hónap mílva, és nem tudom, hogy mikor lesz időm újat írni.
Több száz oldalas regényeket nem lehet gyorsan összeütni, így ha befejezeződik majd a Leáll a gép c. regény, egy kis türelmet kérek a folytatásig.
Addig is üdvözlök mindenkit, egyelőre ennek az elbeszélésnek van egy második, befejező része, és karácsony körül indul a harmadik regény, a Leáll a gép.
Köszöntelek! Remete.

#12 sihupapa 2008. 12. 3. szerda 21:37
Kedves Remete ez a történeted is lenyügött mint a többi. Amint olvasom jön még egy pár és utána abba hagyod. Kár mert nagyon fog hiányozni a szinvonalas
történeteid a palettáról. Köszönettel sihupapi.
#11 Remete D. László 2008. 12. 3. szerda 16:29
Kedves wwwalaki!
Azt hiszem, a második rész is tetszeni fog, de nézd el nekem, hogy nem részletezem. Csak úgy tehetném ebben a hsz-ben, ha az egészet leírnám, de erre néhány nap múlva sor kerül az írások között.
Köszönöm a figyelmedet!
Üdv. Remete.
#10 wwwalaki 2008. 12. 1. hétfő 16:02
Tényleg remek! És várom azt a második részt, remélem, ott már jön a családi "cross-over", mert az eddigiek alapján úgy lenne teljes, ha nem csak Robi és Juli, de Feri és Flóra is összejönnének. Elvégre egy első blikkre nem éppen kívánatos lányról vagy fiúról is kiderülhet, hogy nagyon is az.
Pontozni elvből nem pontook, de amúgy maximum!
#9 Remete D. László 2008. 12. 1. hétfő 15:47
Kedves Freditor!
Így, hogy a tirpla egypontosokkal előrenyomulókat megfékezte a moderátor, már kcsit könnyebb lesz a topon maradni, de azért nem baj, ha mások is odakerülnek az élvonalhoz.
Köszönöm a figyelmedet!
Üdvözöllek! Remete.
#8 Remete D. László 2008. 12. 1. hétfő 15:46
Kedves Lemon Orange!
Még nincs vége a történetnek, ez csak az első rész volt.
Ha a következő résznél vége lesz a sztorinak (Stílszerűen karácsonelőtt), akkor egy kis szünettel küldök egy másikat, ami tizenkét fejezetből áll. No, ha annak vége, akkor valószínűleg hosszabb időre búcsúzunk, mert elfogytak az írások, és mostanában sajnos nem érek rá ezzel a hobbival foglalkozni.
Üdvözöllek!
Remete.
#7 Lemon Orange 2008. 12. 1. hétfő 15:03
Kedves Remete!

Örömmel tapasztaltam, hogy újabb történeted került fel az oldalra. Sajnos ismét csak túl gyorsan lett vége a történetnek.
Egyetértve Olvasóval, én is szívesen olvasnám papíron a Remete összest. :)

Szép napot!
#6 Freditor 2008. 12. 1. hétfő 13:37
Rájöttem végre, hogy mi szoríthat le egy remete sztorit a toplistáról...

Csakis egy másik "Remete remek" :)))))))))
#5 Remete D. László 2008. 12. 1. hétfő 12:47
Kedves pisti47,Olvasó, Hell Angel!
Köszönöm szépen a szavazataitokat, és a véleményeteket.
Üdvözöllek benneteket! Remete.
#4 Hell Angel 2008. 12. 1. hétfő 12:36
Már vártam az írásod, s ez is szupi...:-)))
Természetesen tizes...:-))
Üdv: Angel
#3 Olvasó 2008. 12. 1. hétfő 09:11
Neked is boldog karácsonyt,Remete!:)
Tudom,hogy már többször írtuk,de ismét..:Keress egy kiadót,mert ezeknek a történeteknek papíron lenne a helyük!:)
és 10 csillag.:)
#2 pisti47 2008. 12. 1. hétfő 06:08
Na végre, már nagyon vártam. Gondolom nem vagyok egyedül ezzel. Persze, hogy tiz pont. Lelkes olvasói táborod lehet. Üdvözöllek és minden jót.
#1 Törté-Net 2008. 12. 1. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?