A+ A-

Boldog gyermekkor 1. rész

Kikeltek a kislibák. Annyira aranyosak és selymes puhák. Órákig tudom őket nézni ahogy szaladgálnak és csipognak. Szeretik a csalánból készült kását ezért minden nap elmegyek szedni nekik csalánt. kesztyűt kell húzni és akkor nem is csíp annyira aztán kukoricadarával és vízzel kell elkeverni az apróra vágott csalánt. Ez a kedvencük. érdekesen rázzák a fejüket amikor esznek. Anya azt mondja, hogy ha nagyobbak lesznek majd vihetem őket legeltetni a Békás tóra. Már tudok számolni és ez most nagyon jól jön, mert minden nap meg kell őketszámolnom, hogy megvannak-e. Anya zöld festékkel mindegyiknek egy jelzést tett a fejére, hogy a sok liba közül ki tudjam őket választani. Már nagyon várom a legeltetést, nagyon izgalmasnak tűnik. Ági és Éva az unokatestvéreim is jönnek majd és az ovodában is hallottam ahol most nagycsoportos vagyok, hogy a Zsuzsa is jönni fog aki két utcával arrébb lakik.
Vasárnap a bátyám hazajött Lengyelországból és hozott nekem egy lengyel babát. Kicsi volt, elfért a tenyeremben és nemzeti ruha volt rajta. Nagyon büszke voltam rá és arra is, hogy Anya megengedte, hogy elvigyem az ovodába megmutatni a többieknek. reggel Klári ovónéni volt az első akinek eldicsekedtem vele és ahogyan nézegette egyre többen gyűltek köránk és nézték meg. Aztán a reggelinél azt mondta Csöri Néni, hogy nem lehet nálam és be kellett raknom abba a zsebbe amire a jelem volt hímezve. A jelem a piros pöttyös labda volt. Szili időnként azzal csúfolt, hogy én is pöttyös labda vagyok, mert szeplők vannak az orromon. Szili is szeplős és a haja is vörös, de ő fiú és sokkal erősebb mint én ezért nem merek vele vitatkozni. Reggeli után szaladok a zsebhez, hogy kivegyem a lengyel babát és kivigyem az udvarra, mert ilyenkor mindig kint kell lenni egész délelőtt az udvaron. A baba nincs ott. Szaladok Klári ovónénihez, de ő sem látta. Azt mondja menjek ki nyugodtan az udvarra játszani, majd ő megkeresi. Mindenkit kiterel. Nagyon szomorú vagyok. Senki nem törődik velem. Egyedül ülök a mászókán és figyelem az ajtót, hogy mikor jön már Klári Néni a babámmal. Csöri Néni rám is szól, hogy menjek járszani, ne csak ott üljek.
Mondom neki, hogy Klári Nénit várom, de ő csak legyint erre és elküld a mászókáról. Elindulok a vécék felé ahol látom, hogy Sziliék néhány fiúval csoportosulnak. Amikor odaérek meglöknek és elszaladnak. Nem szeretek itt pisilni, mert itt nem lehetek egyedül. Olyan vécé ahol több luk is van egy sorban és ott kell ülni egymás mellett. Ebéd utáni alváskor már sírok, mert félek, hogy mit fog szólni Anya és a bátyám, ha megtudják, hogy nincs meg a lengyel baba. Klári Néni odajön és megsimogatja a fejem, majd kimegy és Csöri Néni jön be helyette. Amikor végre fölkelhetünk és leülünk uzsonnázni Klári Néni szól, hogy menjek oda hozzá és a kezében meglátok egy kicsi meztelen babát ami nagyon vizes. Elmondja, hogy amíg mi aludtunk addig ő a vécét vizsgálta át és ott találta meg bedobva a babámat. lemosta és a ruháját is kimosta, de megvan. Undorodva fogom meg a babát és nem örülök neki. Ez már nem az a szép baba amit reggel hoztam. Ez meztelen és ha nem is látszik rajta, de érzem, hogy kakás. Megköszönöm és elszaladok vele a jeles zsebig és beleteszem. Tudom, hogy most már senki sem fogja onnan ellopni. Uzsonna után nagyon várom a bátyámat, hogy jöjjön értem, de hiába, mert már mindenki elment és értem még mindig nem jött senki. Nem az első eset és tudom, hogy ilyenkor azzal az ovónővel kell hazamennem aki legutóljára marad. Most Csöri Nénivel megyek haza aki közel lakik az ovihoz és nagyon messze lakik tőlünk. Csöri Néninek van négy gyereke otthon akik már iskolások, de ők nem játszanak velem, mert azt mondják tanulniuk kell.
Csöri Néni vacsorát főz, mosogat, mos, takarít nekem meg azt mondja menjek ki az udvarra játszani. Kiállok a kerítés re és onnan figyelem az utcát, hogy hátha jönnek értem. Biztos csak valami közbejött a bátyámnak és azért késik. Ő már 19 éves és nagyon utál értem járni. Sokszor el is felejti és olyankor otthon mindig ki szokott kapni érte. Már sötétedik amikor Csöri Néni kijön értem és bevisz a gyerekek szobájába. Vacsorát kapok. Ugyanazt amit az ovodában uzsonnáztunk. Aludni a Csöri Néni legkisebb lányának az ágyába kell úgy, hogy a lábánál van a fejem és a lábam a fejénél van. Mielőtt elalszom arra gondolok, hogy otthon már lehet, hogy nem kellek nekik azért hagytak az ovodában. Azért annak jobban örültem volna, ha a Klári Néninél lehettem volna. Neki nincs gyereke és ő foglalkozik is velem este amikor hozzájuk megyek aludni. Jó lenne az ő gyerekének lenni. Klári Néni férje Pityu Bácsi nem játszik velem csak kérdezget. Hallottam amikor azt mondta a Klári Néninek, hogy túl komoly ez a gyerek. Szerinte egy gyereknek nem szabad ilyennek lenni. Már éppen elaludtam mikor Csöri Néni fölébreszt és meglátom Anyát is mellette. Szólnak, hogy csendben legyek, mert a többi gyerek már alszik és én megfogom Anya kezét és megyünk hazafelé az éjszakai utcán. Hideg van, fázom.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.52 pont (23 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 A57L 2015. 06. 10. szerda 04:47
Kedves kis történet
#5 listike 2015. 05. 6. szerda 12:07
Nagyon aranyos történet.
#4 papi 2013. 05. 2. csütörtök 06:08
Nagyon jól irsz, folytasd.
#3 sihupapa 2008. 11. 23. vasárnap 21:20
ez az élet, sajnos.
#2 öcsi 2007. 05. 24. csütörtök 21:54
hogy kerül ez ide???
#1 Törté-Net 2007. 05. 18. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?