A+ A-

Boldog gyermekkor 2. rész

Napok óta nyaggatom Anyát, hogy szorít az ünneplős cipőm és március 15. -én ünneplőben kell menni az iskolába. Reménykedem, hogy fogok kapni egy új cipőt, de amikor délután hazaérek az iskolából azzal vár, hogy menjek át Tercsi Néniékhez a mostoha testvéréhez, mert kapok cipőt. Tercsi Néninek két lánya van, Ági és Éva. Amit ők kinőnek azt én mindig megkapom.. Nem laknak messze, csak a szomszéd utcában ezért indulok is hozzájuk. Éva szeret olvasni és időnként meg is szán engem és kapok tőle kölcsön könyvet, de nagyon félti a könyvtárát ami két sor könyvből áll és sokszor csak megmutatja, nekem meg csoroghat a nyálam a könyvek láttán. Éva a zenét is szereti és mindig megveszik neki a legújabb lemezeket a legújabb slágerekkel. Ja és van lemezjátszójuk is. Nagyon szeretek náluk lenni amikor a lemezeket hallgatják. Amikor odaérek Ági éppen úgy néz ki mint egy medve. A farsangi bálra Tercsi Néni medve jelmezt varrt neki.
Tercsi Néninek van egy varrógépe és klassz dolgokat varr a lányoknak, sajnos azokat nem adják ide nekem soha mikor kinövik. Talán a lányok gyerekeinek tartogatják. Ági nyafog, hogy bő a jelmez és nem akarja levenni. Imre Bácsi elővesz egy fényképezőgépet és kiküld mindenki a kertbe a nyári konyha mögé, mert ott süt a legjobban a nap és mindenkit lefényképez Ágival a medvével. Szerintem ő fogja megnyerni a jelmezversenyt az iskolai farsangi bálon.
A cipőt nem merem megemlíteni nekik mert annyira el vannak foglalva Ágival. Sajnos most nem lesz lemezhallgatás se, mert amikor mindenki otthon van akkor soha nem veszik elő. Éva a könyveket se hajlandó most megmutatni, azt mondja, hogy nincs új könyve a régieket meg mindet ismerem.
Megkínálnak pogácsával amiből veszek is egyet, de utána a tányért el is rakják a kamrába, pedig azt hittem, hogy kapok még belőle, mert nagyon finom.
Elég késő van mire észbe kapok, hogy haza kellene menni, de a cipőt nem merem megemlíteni. Elköszönök és szaladok hazáig. Anya otthon nagyon mérges amiért nem szóltam, hogy a cipőért jöttem és vissza akar zavarni. Sírok, hogy én nem megyek vissza, erre megfogja a kezemet és húz magával, de közben kioszt néhány pofont. tercsi Néni nevet rajtam ahogyan a kipirosodott arcommal megjelenek náluk Anyával. Előveszik a lányok kinőtt cipőit és én elkezdem próbálni. Kicsi a lábam, mert én még csak tizenöt vagyok ők meg 16 és 17 évesek. Mindegyik cipő nagy rám, de azt mondják nem baj legalább sokáig jó lesz és nem szirít és kitömik az orrát vattával. megpróbálok benne járni, de nagyon nehéz, mert mindenbe beleakad a cipő orra. Azért örülök, hogy lesz cipőm és nem fog szorítani.
Reménykedem, hogy nem nagyon látszik, hogy nagy rám. Kapok egy fehér blúzt is amit Ági már kinőtt, de nem tetszik, mert van rajta egy folt amit nem lehet kimosni. Anya azt mondja, hogy nem baj, majd a nyakkendőm eltakarja, hiszen úgyis mindig nyakkendőt kell viselni az ünnepségeken. Anya persze azt nem tudja, hogy amint lehet mindenki leveszi a nyakkendőt és úgy megy hazafelé. Ebben a blúzban nem vehetem le majd, mert akkor kilátszik a folt. Tercsi Néni elővesz egy nagy dobozt, azzal, hogy Ilcsi Néni küldött csomagot és van itt néhány ruhadarab ami a lányaira nem jó és azt én megkaphatom. Ez nagyon izgalmas, mert Ilcsi Néni Budapesten lakik és a csomagok amiket küld azok Amerikából valók. Van egy régi barátnője a Vera Néni akinek van egy lánya aki Judit és ők disszidáltak Amerikába, na ők küldik a ruhacsomagokat Ilcsi Néninek és ő meg amit nem tud eladni azt elküldi Tercsi Néninek. Ilcsi Néni Anya édestestvére és tercsi néninek csak a mostoha testvére mégis oda küldi a csomagokat, mert attól fél, hogy ha Apa van otthon amikor megérkezik akkor mi nem látunk belőle semmit, mert ő eladja, hogy italt vehessen a pénzből amit érte kap.
A csomag tényleg kincseket rejt. Van benne egy olyan bársonynadrág amilyet még a világ nem látott. Zöld és hatalmas gyönyörű minták vannak benne. Anya szerint ezt utcára nem lehet fölvenni, de nekem nagyon tetszik. Feszül a fenekemen és olyan fényes, annyira zöld. legszivesebben ebben is aludnék. A nadrág olyan nagy örömöt szerzett, hogy már el is felejtettem a kitömött orrú cipőt amin bánkódtam. Amikor végre összepakoltunk és hazaértünk Anya észrevette, hogy nincs otthon pálinka, ami fontos, mert Apa és Anya is azzal kezdik a napot. Anya adott pénzt és eltavart a kisboltba, hogy vegyek vegyespálinkát. Az új kitömött lakkcipőt le sem tudtam venni és az új fényes zöld bársony nagrágot se és ettől most nagyon szépnek éreztem magam. Rohantam a boltig, mert pár perc volt csak a zárásig és Pista Bácsi mindig pontosan húzta le a redőnyt. Szerencsére odaértem még időben és meg is kaptam a pálinkát. Szatyrot nem hoztam ezért a kezemben kellett egyensúlyoznom az üveget. Amikor kijöttem a boltból Pista Bácsi már zárta is be az ajtót mögöttem. Hazafelé már nem rohantam, azt vártam, hogy mindenki csodáljon meg az új nadrágomban, de alig voltak az utcán. Molnárék udvarában voltak többen is és én hatalmasat köszöntem nekik.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.32 pont (31 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 vakon53 2016. 02. 13. szombat 15:06
Megható, szomorú, hogy ilyenek vannak.
#9 A57L 2015. 06. 10. szerda 04:48
Ez tetszett.
#8 listike 2015. 05. 6. szerda 13:26
Szomorú történet, de nem ide való.
#7 papi 2013. 05. 2. csütörtök 06:11
Megható, szomorú, hogy ilyenek vannak.
#6 zoltanlori 2009. 02. 3. kedd 10:07
Jézusom, ez nagyon fájdalmas és borzalmas. Tudom, hogy nem ezért jövünk erre az oldalra és talán valóban nem itt van a helye, de elképesztően valóságos az egész. Holdnővér, nagyon jól irsz. Ha saját élményed, örülök hogy túlélted. Ha kitaláltad, jó figyelemfelkeltő. Ird meg mi lett a lánnyal. Én teljesen elhiszem, hogy ez egy valóságos történet. Ebben a világban élnek velünk együtt ezek az állatok, és itt szenvednek előttünk ezek a gyerekek.
#5 sihupapa 2008. 11. 23. vasárnap 21:29
szomorú, sajnos.
#4 Ati 2007. 05. 13. vasárnap 22:38
Mégszerencse ,hogy az elsőrészt nemirta meg az író.A folytatás csak jobb lesz.
#3 Thork 2007. 05. 12. szombat 02:19
Ejj, ejj,ejj:) geribácsi!
Nem figyelsz, vagy túl gyorsan olvasol.
Valahol a közepe környékén, volt _egy_ "ujjazás", hát az is sex, vagy "ilyesmi", v. tévedek?!!!
Bár, ha ez a második rész!, hol az első!!!. Nem találom:(
Ám ha ilyen a második, milyen lehet az első.:(((brrr
#2 geribácsi 2007. 05. 12. szombat 00:08
Tehát akkor most ebben hol is van a szex, erotika vagy valami ilyesmi???
#1 Törté-Net 2007. 05. 11. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?