A+ A-

Szép nyári nap volt

Szép nyári nap volt. Az utolsó még a beszámolókkal és vizsgákkal tarkított napok egyikén tartottam haza az egyetemről. Lett volna még ezer meg ezer dolgom, de nagy kedvem nem volt semmihez. Kitikkasztott ez a délelőtt, amit ücsörgéssel töltöttem az előadóban. Nem is volt bonyolult a tételem. Inkább a meleg, mint a vizsgadrukk rajzolt izzadságcsíkot az ingemre. A zakómat a hátamra csaptam, és élveztem, ahogy a testemet átjárja a lenge szellő a napsütésben. Nyakkendőmet hányavetien széthúztam. Napszemüvegem nem lévén belehunyorítottam a világba. Sok-sok ember. Na de bolond leszek bepunnyadni. Úgy döntöttem, kihasználom az alkalmat, hazaállítok, úgy váratlanul. Vettem egy csokor friss retket, és belőttem a hazát. Ugyan nem éltem együtt a kedvesemmel, de nem lepődtem meg azon, ha Ő otthon várt engem. Küldtem egy megható és szép sms-t, a hideg és kiadós fürdés víziójáról. Útban hazafelé elropogtattam a retket, és megettem a maradék csokimat.
A villamoson ülve rendezgettem a táskámat. Bocsánat szóltam néha, mikor belemerülve a tananyagba nem vettem észre kibe és hol rúgok bele. Zökkenőmentesen hazaértem.
Szép csendben benyitok. Nagy ám a nyihogás. Kussolok. Lassan levetem a cipőmet, megszabadulok az egyre inkább átnedvesedett ruháimtól, belesek a nappaliba. A francba! Mit látok? Nem látok jól? Drága egyetlenem, a legjobb barátnőinek gyűrűjében lánybulit tart. Na nemá! Fut át az agyamon. Erre nincs szükségem. Hallgatózom. Miközben visszaöltözöm az izzadt ruhámba.
- (...) beszéltek, avokádós pakolásról, meg szőrtelenítésről, brr...
- Hol a pasid?
- Vizsgázik.
- Meddig lesz távol?
- Á, még vagy egy-két órát.
- Akkor jól kidumáljuk magunkat.
- Hozok még ájsztít!
Én meg a konyha közepén küzdök a nadrágommal. Beugrom az asztal alá. Nem mintha, nem akarnék találkozni Gabival. Inkább a barátnőitől áll fel a hátamon a szőr. Nem sok IQ-val áldotta meg őket a természet. Bár kétségtelen, hogy testi adottságaik és a hosszú évek alatt elsajátított "én tudom mi kell a férfinek" című tantárgyból jelesen profitálnak.
- Na hallod Kislány, tök ari' ez a Laci amit írt neked. A (!), mit nyammognak az sms-en?
- Aha! (...) aztán még pár szó az ari' személyemről, egy-két fizikai adottsággal megtűzdelve.
Na hagytam is az egészet. Kimenekültem a lakásból. Útközben magamra cincáltam a zakómat és délutáni verőfényben, talpig öltönyben elkezdtem várakozni a buszmegállóban. Jól ráláttam a házra és vártam, mikor tűnnek a csajok, hogy kettesben maradhassak a csajommal. Úgy tíz perc után elfonnyadtam. Már nem érdekelt az, hogy kidumálnak, csak az hogy fürödni akarok.
Felhívtam Robi barátomat, elsírtam a bánatomat. De sajnos nem tudok nála fürödni. Felhívtam Zoli barátomat, elsírtam a bánatomat. De sajnos nem tudok nála fürödni. Felhívtam Tomi barátomat, elsírtam a bánatomat. De sajnos nem tudok nála fürödni. A retek meg elkezdte marni a gyomromat. Na, kellett ez nekem. Miért nem megyek haza? Na azt nem. -Ó, megjött a férfi! Nézd Gabi, ki jött meg? Á, jó fürdést! Elhessegettem a délibábokat.
Még tárcsáztam párat, és láss csodát, jött a busz. Csak az egyetem koleszába sikerült bejutnom. András, volt olyan szíves és megengedte, hogy ottan leljem meg újra emberi formámat. A drága. Közben vásároltam is. Mert ugye élelmes kollégista nem ám csak úgy. Valamit valamiért.
Beértem. Letettem a szobának kis jóindulattal sem nevezhető, négy fallal és két nyílászáróval határolt térben a piát. Túrtam Bandris cuccaiból ruhát magamnak. És elmentem fürödni. Öltönyöstül. Visszafordultam. Következő próbálkozásom is sikertelen volt. Törölköző nélkül. Na majd harmadszor. Sikerült. Meleg víz nélkül. A hűs zuhany miatt legalább nem kell frusztrálódnom.
Visszacammogtam a cellába. Négyen zabálták a kaját-piát, amit hoztam. Egészségetekre.
Elemeztük a napot. Ki mit húzott. Volt, aki a rövidebbet. Csak zárójelben jegyzem meg, amennyire más kajájára vannak utalva, annyira más tudására is. Volt, aki azon bukott meg, - Roli a marha - aki nem a saját puskájával ment és bebukta. Nem tudta elolvasni. Jót mulattunk. És ki lettem osztva, mé'nem mentem haza, alsógatyában belibeghettem volna a csajok közé, mintha nem tudnám, hogy itt vannak, egy-két csípőmozdulatra tuti vevők lettek volna. Még lehet, hogy grupi is lett volna.
- Atyám, hímsoviniszta barmok vagytok. Helyesbítek, vagyunk. Aztán még jól elmókázgattunk. Csörgött a mobilom.
Gabimaca érdeklődött hol vagyok:
- Lassan úgy kihűl a víz, hogy nem hideg jéghideg lesz!
- Kicsim, -kezdtem a nagymonológot, a srácok hurrogása közepette- így kimentem a folyosóra.
- Hirtelen ötlettől vezérelve, nem megyek haza - ne haragudj. Elmegyünk a haverokkal inni, meg ilyenek. Tudod, utolsó vizsgák egyike. Most jó pár nap szünet a következőig. Ki kell, használni. Érveltem.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.91 pont (32 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 91boy 2017. 06. 7. szerda 13:55
Érdekes a stílus, de nem rossz smile
#6 A57L 2014. 11. 16. vasárnap 09:21
Ez nagyon jó lett.
#5 grooveboy 2011. 03. 25. péntek 23:46
Csodálkozom, hogy csak ennyi szavazatot kapott! Vagy csak én olvasok ki belőle többet? Köszi kedves ismeretlen szerző! Lájk xyz #2
#4 Laury 2008. 09. 17. szerda 20:17
Max. pont!!! :D
#3 ducas 2007. 07. 3. kedd 21:47
Ez is, nagyon állat...:-)
#2 xyz 2007. 02. 1. csütörtök 20:26
Ez az egyik legjobb sztori, amit itt olvastam, nagyon bejött...
#1 Törté-Net 2007. 02. 1. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?