A+ A-

Szerelem 2 - 1. rész

Szombat reggel Péter korán kelt - pontosabban felriadt a székben, ahol előző este elszundított. Nyakizmai kellemetlenül sajogtak. Felszedte a földről az odahullt cigarettacsikket, majd kinyújtóztatta tagjait. Néhány egyszerű tornagyakorlatot is végzett. Anna még aludt, és a fiú nem látta értelmét, hogy felébressze. Letusolt, megreggelizett, azután kiült a tornácra, és elmerült egy Malamud regény olvasásában. A könyv azonban nem kötötte le annyira, hogy ne vegye észre: ez a reggel is van olyan csodás, mint az előző napi. Az ég most is kéken ragyogott, a levegő friss volt, a hőmérő higanyszála komótosan kúszott huszonhét fokról huszonnyolc felé.
Ma is forró napunk lesz, gondolta Péter. Élvezni akarta hát, amíg kellemes az idő.
A lány nyolc körül bukkant fel az ajtóban, álmoskásan, a szemét dörzsölve.
- Szia kicsim - mosolygott rá Péter. Letette a könyvet, és eltolta a széket az asztaltól, hogy Anna az ölébe ülhessen.
A lány kényelmesen elhelyezkedett, aztán megcsókolta a fiú nyakát.
- Szép reggelt. Mi jót olvasol?
Péter megmutatta neki a regény borítóját.
- Nem túl híres könyv - mondta a fiú. - És nem is túl jó. Voltaképp arról szól, hogy egy fiatalember elég korán elcseszi az életét...
Péter látta, hogy Anna arca elkomorul, ezért gyorsan folytatta:
- ...és sokáig tehetetlenkedik, de képtelen talpra állni. Aztán jó állást kap egy főiskolán, ahol tanítani kezd, kalandokba keveredik mindenféle lányokkal, legvégül pedig egy asszonnyal, akinek a férje segített neki megkapni az állását. Egymásba szeretnek, és végül együtt kezdenek új életet. Nem túl eredeti sztori, de elég élvezhetően van megírva.
- És te persze magad azonosítottad a főszereplővel.
- Részben igen - sóhajtotta Péter, és megcirógatta a lány haját. - De nekem senkitől nem kellett elvennem téged.
Pár percig hallgatnak, a csöndbe cseppnyi feszültség vegyül.
- Mi jár a fejedben? - kérdezte végül gyengéden Anna.
- Hát - kezdte bizonytalanul Péter. - Ha esetleg majd összeházasodunk, meg minden, és telnek majd az évek, savanyodunk, ráncosodunk...
Anna felnevetett, kicsit talán túl hangosan is. Kellemesen bizsergett a teste. A fiú most először hozta szóba a közös élet gondolatát.
- Szóval, ha egyszer rám unsz, vajon előfordulhat-e majd, hogy megcsalsz? És én vajon túlélem-e?
A lány hirtelen megmerevedett, és elfordította a fejét. Péter látta, hogy a szemében könnyek csillannak meg.
- Ezt én is megkérdezhetném tőled - mondta szárazon.
- Ne haragudj.
- Figyelj, én láttam a volt barátomat egy ágyban fetrengeni a legjobb barátnőmmel! - tört ki Anna, és felállt Péter öléből. A szeme szikrázott. - Nagyszerű érzés, elmondhatom! Talán neked is ki kellene próbálnod.
- Nem értelek - Péter nagyon bánta már, hogy felvetette a témát. Anna természetesen mesélt már neki arról, milyen szörnyű módon ért véget előző kapcsolata. Mégis csodálkozott azon, hogy ártatlan megjegyzése ilyen vihart gerjeszt a lány lelkében.
- Nem csodálom - mondta a lány enyhültebb hangon. - A történtek után nem lettem férfigyűlölő, leszbikus, sem mindenkinek az ágyába bebújó ribanc. Még mindig hiszek a szerelemben, és most úgy érzem, te vagy számomra az igazi. Sosem lennék képes olyan fájdalmat okozni neked, mint amilyet nekem okoztak. Érted?
A fiú bólintott, és gyengéd mozdulattal a lány keze után nyúlt. Anna visszabújt az ölébe, és megsimogatta a fiú hosszú haját.
- És te? Megcsalnál?
Úgy tűnt, Péter elgondolkodik.
- Egyszer valaki mesélte - kezdte lassan. -, hogy Amerikában történt egy elgondolkodtató eset. Egy tíz év körüli kislány leugrott a hídról egy folyóba. Nem tudott úszni, és belefulladt.
- Megtalálták a naplóját - folytatta Péter. - a halálát megelőző este leírta benne, hogy mit tervez. Azt is, hogy miért. Állítólag az apukája mesélte neki, hogy ha átfúrná a földet, pontosan a világ másik felén lyukadna ki. A kislány valamiért úgy gondolta, hogyha vízbe ugrik, még fúrnia sem kell: hipp-hopp, és máris egy másik földrészen, másik világban találja magát.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.73 pont (11 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 papi 2014. 05. 13. kedd 20:29
Nem rossz
#3 v-ir-a 2013. 07. 6. szombat 14:53
folytatást nem is de előzményt találtam smile
#2 v-ir-a 2013. 07. 6. szombat 12:08
nem találok folytatást? :-(
pedig jó elolvasnám bitosan
#1 Törté-Net 2006. 01. 3. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?