Embervadászat

Szavazás átlaga: 7.97 pont (39 szavazat)
Megjelenés: 2024. június 12.
Hossz: 71 412 karakter
Elolvasva: 873 alkalommal
Fantázia történet a jövőből valahonnan.
Forrón sütött a nap, a felhevült aszfalton fényesen csillogott a délibáb. Az utcák kihaltak voltak. A lakótelepek különösen is azok, mert az emberek csak úgy nem ülnek ki a ház elé, mint falun. A lány a lakásban volt és az ágyon feküdt, ruhástól. A plafont nézte és azon gondolkodott, hogy ugyan ma sikerül-e neki kijutni innen. Volt még egy félóra a válogatásig, de már tele volt izgalommal. Remélte, hogy ma ki fogják választani a vadászatra. Fölkelt és körülnézett a lakásban. Mindent úgy hagyott, ahogyan két évvel ezelőtt találta, amikor feltörték neki, hogy tudjon hol aludni. Alig hitte el, hogy már két év telt el azóta, hogy lezárták a lakótelepeket. Olyan volt mintha csak pár napja történt volna, de ezt csak azért érezte, mert azóta olyan egyedül volt. Egy ismerősét jött meglátogatni Tonra, de nem találta otthon és éppen el akart menni, mikor jöttek a fegyveresek és körül zárták a lakótelepet. Azóta szöges drótkerítést húztak a telep köré, amibe áramot vezettek és csak különleges engedéllyel lehetett elmenni.

Akkor nagyon kétségbeesett. Nem tudta, hová menjen, nem tudta, mit tegyen. Egy lépcsőházba húzódott be a katonák elől, akik az utcákon cirkáltak. Félelmetes volt hallani még éjszaka is a csizmájuk dobogását. Aztán mikor a kerítés készen volt a katonák elvonultak és csak a kijáratot őrizték. Az emberek még napokig nem mertek az utcákra menni. Ö meg ott vacogott a lépcsőházban és sírt. A fiúk, akik ott laktak a házban másnap figyeltek föl rá és kinyitották neki ezt a lakást. A lakók valahol máshol rekedtek, ugyanúgy, mint ő. Szerette volna tudni, mi történt a szüleivel és a húgával, de a telepre szinte semmi információ nem jutott be, azon kívül, amit a tévében bemondtak. Ott elmagyarázták az új rendet. A telep hetente kétszer kap élelmiszer szállítmányt. Éjszaka kikapcsolják a vizet és a villanyt és tilos minden, ami értelmes és normális dolog eddig létezett.

A két év gyorsan eltelt, mert állandóan azzal volt elfoglalva, hogy hogyan szerezhet ennivalót és minden mást, ami szükséges. Fogkrém, WC papír, papír zsebkendő, ami állandó hiánycikk volt, mert a kint élő szabad embereknek kellett és ide már nem jutott. Annyit azért megtudtak, hogy a szabadok, a kintiek, minden jóval el vannak látva, náluk mindent lehet kapni.

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 33 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.97 pont (39 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Selymi
2024. június 14. 21:36
#22
Hm. Nem tudom honnan veszed a korom? Talán már 88 éves vagyok, csak te nem tudod. :P 
Ezen felül a kritikát nehéz elviselni, tudom. De ha valaki meg akarna mindenkinek felelni, az tényleg gyerek, mert mindenki tudja, hogy nem lehet egyszerre mindenkinek eleget tenni.  Az életben sem, meg itt sem. Na, itt főleg nem, mert magam is úgy vagyok, hogy néha hirtelen felindulásból pontozok. Hogy nem le, hanem fel pontozok, az az én egyéni "hibám" De nem vagyunk egyformák. Ha valakinek az a szórakozás, hogy fizet azért, mert amikor mérges idejön és számolatlanul adja az 1-eseket, mint egy durcás professzor, hát a lelke rajta. Nem mondom, hogy én nem szeretnék inkább 10-est látni valamelyik sztorim felett, de ha csak egy valaki mosolyog bármilyen okból azon, amit írtam, már elégedett lehetek. Ha ezt egy nem egyes osztályzattal igyekszik a tudomásomra hozni, akkor én is mosolygok. Valahol ilyet írt Lola is és én csatlakozom ehhez a nézetéhez. Másnak is ilyen hozzáállást kívánok, neked meg külön köszönöm a dicséretet. 
Mondjuk az se érint kellemetlenül, ha a fórumon, vagy kommentben írtak közül görbül bárkinek a szája sarka mosolyra, anélkül, hogy pontozná azt. Nekem az is öröm. Lelki maszturbáció? Van ilyen kategória? Mindegy is, mert nekem attól is mosolyognom kell, ha bárki csak leírja, hogy mosolygott valami olyanon, ami tőlem származott. Ugye milyen perverz vagyok? 🙂
A számmal eddig senkinek sem volt problémája. Különösen amikor puszit osztottam vele. Harapni meg nem szoktam, mert a profilképemen se, meg az életben se voltam én kutya.  Karmolni meg... Nem a számmal szoktam. 😅
Az a tabletta nem rossz ötlet. Legközelebb majd ráveszem a háziorvosom, hogy nekem is írja már fel.
1
Ez egy válasz Kékég 2024. június 14. 21:12-kor írt üzenetére.
Kékég
2024. június 14. 21:12
#21
Selymi 🙂 Ha visszaolvasol azon időkre  az odalon mikor  még ovis votltál, nagy pofám volt, ugattam mindenkivel. Elértem a mama korba, lecsillapodtam, már a többi gyógyszer melett beveszem a leszarom tablettát  is. Itt az olvasók  igen nagy része már a második gyerekkorát élik, sokat úgy hisztiznek, mint a  kis gyerek tán még seggét is pelenkásan a földhöz veri. Én már rájöttem régen azért pontoztak amit  olvasnak. Ma bosszúból, hisztiből, féltéékenységből. Ezen beírásom  után is hiába lesz egy jó megjelenés jön az egy pont, mert csak, mert neki nem tetszik és el se olvassa, de nyomrá egy  pontot. Közös  barátnőnk unszolt olvassalak. Jobban írsz, mint a pontjaid értéke, de a pontok a szádnak szólnak,  nem az írásoodnak. Ezt még tanulnod kell, fel kell nőnöd hozzá...
1
Ez egy válasz Selymi 2024. június 14. 17:02-kor írt üzenetére.
Selymi
2024. június 14. 17:02
#20
Pedig ezeknek az lenne a lényeg, hogy beszéljünk róla. Az  őszinteség nem rossz dolog, de érzelemmentesen, empátia nélkül bunkóságnak hat csak. Ha meg túlvariálom, akkor elveszhet a mondanivaló és nem azt értik belőle, ami a lényeg lenne. Egy egészséges egyensúlyt fenntartva lesz egy történet is tetszetősebb, érthetőbb az értékelés barátságosabb lesz. A kérdés csak az, hogy szórakozni, vagy veszekedni járunk ide? Ezt mindenki maga döntheti el.
Ugye hogy mindenki a saját sorsának a kovácsa? Ebben legalábbis magunkra vagyunk utalva. Ebbe a közösségbe kívülről más nem szólhat bele. Nyilván ezt mindenki tudja és érti, hiszen ide nem gyerekek járnak olvasni beszélgetni, így talán le se kellett volna ezt nekem írni. Mondhatnám bullshit, de talán csak biztatni akartalak arra, amit magam is ritkán  merek megtenni. Én inkább csak azoknak a sztorijaira merek reagálni, akik tudják és elhiszik rólam, hogy nem akarom őket bántani. Néha mégis sikerül úgy véleményezni, bár arról csak annyit lehet tudni, hogy azt én  úgy gondolom jónak, bár ettől még nem lesz a történet rosszabb és egyáltalán nem biztos, hogy az a jó, amit én annak gondolok. De ha mindig csak a jót emelem ki, akkor az hízelgésnek tűnhet és még azt hihetnék, hogy nyalni akarok. Mondjuk ilyen melegben nem is rossz dolog egy nyalás. Kér valaki egy fagylaltot? 😇😂
1
Ez egy válasz Kékég 2024. június 14. 06:03-kor írt üzenetére.
Kékég
2024. június 14. 06:03
#19
Most olvastam csak el. Átsiklottam felette, pedig Lola írásait olvasom és tanulok belőle, próbálom utánozni. Igazi Lolás történet, nem bántam meg, hogy elolvastam. Imádom a szavak elrendezését mondaton belül. Pár hozzászóló negatívságát nem értem, de elfogadom, hogy ők ilyenek. Régen ugattam volna, ágáltam volna, de megtanultam és ezt is Lolától, jobb a pofazár, diplomatikus válaszokkal. Köszönöm ezt is és köszönöm, hogy olvashattam.
1
Kexi69
2024. június 13. 02:56
#18
Laci, neked senki nem mondta, hogy ez az oldal nem a hiteles törénelmi dokumentumok tárháza? De még csak nem is korhű dokumentumfilmek forgatókönyveit tartalmazza? És nem is egyes szexuális cselekmények tényszerű nyomozati anyagai jelennek meg itt?
Ezen az oldalon amatőr, vagy profi írók fantáziájának termékei olvashatók, mesék, némi szexuális töltettel fűszerezve, amelyek az olvasóközönség, vagy a saját maguk szórakoztatására születtek.
Így tehát ne keress bennük tudományos, vagy történelmi tényszerűséget, csak élvezd a történetet, vagy lapozz tovább, ha nem tetszik. 
Részemről Lolamacko megérdemli a 10 pontot, már csak azért is, mert írásából kiderül, hogy az asszony ingatag 😄
1
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 12. 06:56-kor írt üzenetére.
Selymi
2024. június 12. 22:32
#17
Nem vagyok oktató, így inkább csak pontosítanám ezt: Azt tudod, hogy a többször bizonyított kísérlet szerint, az emberek 98%-a nem képes embert ölni? 
Erre:
Azt tudod, hogy a többször bizonyított kísérlet szerint, az emberek 98%-a nem képes embert ölni  pszichés hatások nélkül átvészelve azt? 
Mindkettőt te írtad, csak két helyen. Ez kifejezné azt, hogy bárki képes, ám csupán 2 %-nak nem okozna lelki válságot, megterhelést. Nem annyira kis különbség és hogy a másik felvetésedre válaszoljak, a médiákban is elrejtenek ehhez hasonlókat. Ők azt szándékosan teszik, félrevezetésként. Kérlek ne csatlakozz azokhoz, mert sokkal többre tartalak téged annál. Ez nem udvarlás, már írtam neked ezt másutt is, minden érdek nélkül. Talán indokoltam is.
1
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 12. 21:30-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. június 12. 21:30
#16
Így is hosszú volt amit írtam, ha ki akartam volna térni a részletekre, akkor talán még most is írnék. Aki pedig ennyi információ alapján megy neki a töltött csőnek... hát azt sajnálni tudom csak. Igazándiból arról van itt szó, hogy az emberek nagyobbik része, ha töltött pisztolyt nyom a homlokodnak, azt kibiztosítja, belenéz a szemedbe... és nem fog lőni. Az emberek 98%-a így működik. De! Az emberek 1%-a kibiztosítja, bele néz a szemedbe, és meghúzza a ravaszt. További 1% ha magánemberként kerül veled ilyen kapcsolatba, akkor fel sem veszi a pisztolyt, de ha háborúban történik ez, akkor ő is simán meghúzza a ravaszt. És nem tudom hány százalék, aki ki lett rá képezve, hogy kibiztosítja és lelő, de közben nem néz a szemedbe. 
Ezt mindet csak ahhoz az egy gondolathoz kellett volna beírnom? 😏
1
Ez egy válasz Selymi 2024. június 12. 21:07-kor írt üzenetére.
Selymi
2024. június 12. 21:07
#15
Nem szerencsés igazságtalannak lenni, bár néha magam is esek ilyen hibába. Csak mert Andreas a https://www.torte-net.hu/tortenet/12589-Veletlen-szerelem történetednél  éppen ezt írta: 
Andreas6
2024. május 17. 17:33
#5
Nagyon kellemes olvasmány  volt. 

Azt már észrevettem, hogy neki az erőszak szó a mumusa. Biztosan megvan ennek az előéletében az oka, amiért én inkább sajnálom őt, mint elmarasztalnám. Neked meg ott az élmény fent. Már teljesítetted a tervet, mert írtál olyat, ami neki tetszett. Ráadásul ez rajtam kívül is többnek okozott kellemesen izgalmas perceket. 

Lacinak az értékelése szerintem részben veszélyes is lehet. Nem a történeteddel kapcsolatban, hanem azzal a kijelentésével, hogy az emberek zöme nem képes másokat megölni. A pontosítással igaza lehet, hogy pszichés hatások nélkül nem képes. Hogy mi ebben a veszély szerintem? Ha az első hozzászólására hagyatkoztam volna, akkor bátran odaállok egy géppisztolyos pasi elé, mert a tudósok bebizonyították, hogy úgyse képes engem ember létemre lelőni, ugye? Ha nincs szerencsém és mégis, akkor meg nem fog engem érdekelni, hogy Laci tévedett vagy esetleg igaza volt és abba a 2 %-ba tartozott az illető. Na szóval egy ilyen féligazság azért veszélyes, mert hamis biztonságérzetet adhat annak akivel sikerül elhitetni ezt. Szerintem ezt te is így érzed. A mai fiatalokat így kell tanítani? Ok, biztosan feléled benne az ősi önvédelmi ösztön, de elég egy pillanat, amikor ez eszébe jut és lelassítja, annyi elég lesz annak a másiknak, hogy bebizonyítsa neki Laci tévedését. Bár addigra ő már nem fogja tudni, hogy tévedett a „tanítója", igaz?
2
Ez egy válasz Lolamacko 2024. június 12. 17:49-kor írt üzenetére.
kaliban
2024. június 12. 20:21
#14
Wlaci! Nem érdemes ennyire komolyan, racionálisan elemezni a történetet, hisz ez csak egy mese. Nagyon izgalmas, kalandos, fordulatos, érzelmes, mese. Én nem akadtam meg az általad idézett homályos részleteken, simán csak izgultam a lányért. Nekem tetszik, ahogy van. 
10 p.
3
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 12. 06:56-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. június 12. 17:57
#13
Figyelmesen elolvastam amit írtál. Ha ma írnám, akkor a javaslataidat is figyelembe venném, de ezt már útjára indítottam és elengedtem.
2
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 12. 06:56-kor írt üzenetére.
I
Indiana Jones
2024. június 12. 17:33
#10
Stanley Milgram kisérletei melyek arra engednek következtetni, hogy az emberek kétharmada egy tekintélyszemély utasítására, a hatalomnak való engedelmeskedés céljából képes lenne maradandó károkat okozni vagy akár meg is ölni egy másik embert.
3
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 12. 12:21-kor írt üzenetére.
Törölt felhasználó
2024. június 12. 13:24
#9
Aha, így pontosabb. 
Félőrültnek kell lenni ahhoz, hogy minden lelkiismeret furdalás nélkül embert tudjon ölni. Viszont aki fizikailag képes rá (erő, ügyesség, stb) , azok közül bizonyos élethelyzetben majdnem mindenki elkövetheti.
1
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 12. 12:21-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. június 12. 12:21
#8
A Marshall jelentésre gondoltam. Amit azóta többször megismételtek ugyan azzal az eredménnyel. Marshall tábornok a II. világháború után, háborús veteránok között végezte a felmérést, és csak tűzharcokban résztvett katonákkal (tehát a háttérkatonák ki voltak zárva). Az eredmény az lett, hogy az embereknek csak 2%-a képes pszichés hatások nélkül átvészelni azt, amikor embert kell ölni.
1
Ez egy válasz Selymi 2024. június 12. 11:53-kor írt üzenetére.
Selymi
2024. június 12. 11:53
#7
többször bizonyított kísérlet szerint, az emberek 98%-a nem képes embert ölni?
Milyen kísérletre gondolsz ez alatt? Ha jól tudom, csak olyan kísérlet akadt ahol azt vizsgálták mennyien képesek előre megfontolt szándékkal ölni? Azonban ennek eredménye sem alapozott meg 98%-ot.
0
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 12. 06:56-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. június 12. 06:56
#6
Nagyon jól kitalált és megírt történet! Nekem csak az az egy bajom van a háttértörténettel, hogy túl sok lett ahhoz írva belőle, hogy túl kevés legyen. Belementél részletekbe, amiket aztán nem magyaráztál meg. Ha kihagyod az adott részletet, akkor nem lenne hiányérzet, de akkor sem ha belemerülsz az adott részletekbe. Így viszont pont két szék közé sikerült.
Konkrét esetek: leírtad a gettók kialakulását. De mi alapján lettek ezek a gettók kialakítva? Minden lakótelep gettó lett? Vagy csak néhány? Netán etnikai alapon történt az lezárás? Miért nem lehetett kijutni belőle olyannak, aki alapvetően nem tartozik oda?
Az embervadászat: az egy dolog, hogy természettől távoli, és kommunista időket idéző képed van a vadászatról. Amikor a pártfejeseknek csak az ivászat és a durrogtatás volt a lényeg, a vadakat meg mesterlövészek lőtték ki. Csakhogy vadászat rendesen nem erről szól! Nem az a lényeg, hogy legyen mit kilőni. De ez lett volna a kisebbik hiba. Viszont hogy emberre lőni? Azt tudod, hogy a többször bizonyított kísérlet szerint, az emberek 98%-a nem képes embert ölni? A harcoló alakulatok katonáit hosszabb idő alatt, különleges módszerekkel képezik ki az ölésre. Tulajdon képpen nem is az ölésre képezik ki őket, hanem arra, hogy mikor, hogyan használják a fegyvert, hogy mikor lőjenek... akár emberre is. Ha nem lett volna részletezve a vadászok társasága, akkor itt sem lett volna zavar! Ugyanis a testőr, mint vadász tökéletesen beleillik önmagában egy ilyen embervadász képbe. A politikai, társadalmi elit, a törvény felettiek tagja. Katonai múlt, tehát neki a lelőtt ember nem ember, hanem csak célpont. Stb stb. Viszont a társaival együtt értelmetlen maga a vadászat célja és kivitelezése.
A prédákról nem is beszélve! Nagyon alábecsülöd az ember önfenttartási ösztönét! Ha pár méter drót, rossz élelmezés és néhány hianycikk annyira képes lenne hazavágni az emberek önfenntartó ösztönét, hogy a biztos halált válasszák inkább, akkor soha senki nem élt volna túl egyetlen hadifogoly tábort se. Néhányan persze egy idő után eljuthatnak arra a szintre, "ahol megváltás a halál", valamint néhányan menekülési esélyt látnának benne, de nem tömegek, akik között válogatni lehet. 
És a testőr: hacsak egy merénylet történik a legfőbb vezető ellen, akkor is az irányítást a vezető környezete veszi át, tehát nem lesz a testőr üldözött. Ha egy forradalom történik, és valahogyan az egész vezető aparátust tüntetik el pár óra alatt, akkor a korábbi testőr lehet üldözött. Viszont akkor meg nem lehet akkora hülye, hogy a szórakozást helyezze a saját élete elé! Akkor azon lesz, hogy bekerüljön az új vezetés közelébe, és hogy hasznosnak tegye magát az új rendszer számára. Mert ugyebár minden rendszernek szüksége van testőrökre, katonákra, rendőrökre és verőemberekre. Márpedig azzal nem fog tudni bevágódni, hogy a korábbi rendszer egyik áldozatát megöli!
Ezek aprónak tűnő logikai hibák. Mind kikerülhető lett volna, többségük fel se merült volna, ha... Ha nem mész bele a problémákba, vagyis ha kb 1000 karakterrel rövidebb lett volna az írás. Vagy, 20.000 karakterrel hosszabb az írás, és ezeket a szempontokat pontosan leírod.
Ezert lett nálam csak 9 pont. Valójában 9,5 lett volna, ha lenne 0,5 pont.
2
Selymi
2024. június 12. 06:52
#5
Én végig izgultam és megérte. Minden jó, ha jó a vége! 🙂
1
Andreas6
2024. június 12. 06:09
#4
Elég hamar abbahagytam az olvasást, mert elegem lett belőle. Álmoska 10 pontot adott rá, én egyet adok.
-2