A+ A-

Stop 2. rész

Meredten nézett maga elé, csak befelé látott. Úgy érezte, csak álmodik. Biztos mindjárt felébred, izzadtan, álmosan, egy nagy folttal a gatyáján. De ez nem álom volt. Az autóban még ott volt a lány illata, még érezte a farkán Csilla nyálát, a borén még nem száradt fel az izzadság. Az anyósülésen ott világított a lány névjegye. Felvette, a telefonért nyúlt, tárcsázott. Hallgatta a búgást, néhány kicsöngés után Csilla szól a telefonba:
- Tessék.
- Szia én vagyok. - nem tudta mit is mondhatna - Csak meg akartam köszönni, amit kaptam toled.
- Nem kell megköszönnöd.
- Miért kaptam ? - a kérdés elég hülyén hangzott.
- Mert így akartam.
- Felmehetek? - A torka kiszáradt a lehetoségtol.
- Nem vagyok egyedül.
Bumm. Derült égbol villámcsapás. Ez a lehetoség eszébe sem jutott. Azok után, amit a lány csinált vele, meg amiket mondott, nem gondolta, hogy várja otthon valaki. Letaglózottan hallgatott.
- Ne haragudj. Fel tudsz hívni holnap? - Csilla hangja visszaadta a reményt. Egy kicsit késve válaszolt:
- Persze, bocs. Jó éjszakát!
Kikapcsolta a telefont, és elindult. Az éjszakai utcákon gyér forgalom volt. Ráért gondolkodni a történteken. Még sosem csinált ilyet. Persze már máskor is voltak kalandjai, de azok mindig hosszas cserkészések, szervezések után jöttek össze. De ilyen hirtelen és ilyen körülmények között még nem lépett félre. Nem érzett lelkiismeret furdalást. Eszébe jutottak Csilla szavai: " Az igazi megcsalás lelki". Ami történ pusztán erotika, örömszerzés volt. Sokat beszélgetett errol a barátaival. Úgy látszik a hasonló korú férfiakban ugyanazok a gondolatok fogalmazódnak meg, ami benne. Az ember hajt, dolgozik a családjáért. A küzdelmek sokszor megfakítják a fényeket, átalakulnak a szerelmek, a kapcsolatok. És közelebb a negyvenhez jól esik, ha valaki, vagy valami csak a miénk. Lehet az egy mosoly, egy szó, vagy egy forró ölelés. Ilyenkor egy kicsit oldódik az összegyult feszültség, lazul a szorítás, lehet tovább tekerni a biciklit.
Hazaért, elpakolta a telekrol hozott cuccokat. Nem feledkezett meg a halakról sem, a virágok ráérnek holnap is.
Az irodában szokás szerint indult a hét, beszámolt és beszámoltatott, végezte a munkáját. Telefonon ellenorizte a családot. Dél körül eszébe jutott Csilla. Automatikusan a zsebéhez nyúlt, de nem találta a lány névjegyét. Szerencsére a mobil megorzi a számokat. Beütötte az asztali telefonba. Csilla szinte azonnal felvette:
- Halló, tessék.
- Szia. - most megint mit mondjon? - Jól vagy?
- Helló! Nem ismertem meg ezt a számot, a másikat már beírtam a telefonomba, hogy máskor is tudjak jó taxit hívni. - nevetett - A munkahelyedrol hívsz?
- Igen, ez a benti számom. - valahogy bízott benne, hogy ezt is megjegyzi a lány. - ne haragudj, hogy éjszaka zavartalak.
- Nem zavartál, csak nem tudtalak felhívni, tényleg bocs. Jól vagy?
- Közepesen. Megy a szekér, ha húzzuk. És Te?
- Nálunk ilyenkor mindig nagy a hajtás, de a nehezén túl vagyok.
- Mit csinálsz ma este? - kérdezte hirtelen.
Csilla egy pillanatra elhallgatott, aztán nevetett a hangja amikor megszólalt:
- Ezek szerint veled találkozom.
- Tényleg ráérsz?
- Egy kicsit szerveznem kell, de menni fog. Értem jössz nyolcra?
- Persze, szívesen. Hova menjünk?
- Nem tudom, majd addigra kitalálok valamit. Most mennem kell, leteszem. Szia!
Letette a telefont, és hátradolt a székben. Ez egyszeruen ment. Úgy látszik Csillában sem múlt el nyom nélkül a "kocsikázás". Már nem nagyon tudott a munkájára figyelni, gondolatai minduntalan elkalandoztak. Igyekezett haza. Megfürdött, pótolta a reggel elmulasztott borotválkozást. Idoben indult, nem akart elkésni. A forgalom ebben a városban kiszámíthatatlan, ha valahol feltörnek egy utat, a közlekedés lebénul.
A Vár alatti utcában most foghíjasan álltak az autók, könnyen talált parkolót. Hallgatta néhány percig a rádiót, aztán megkereste a kaput. A kaputelefon hosszasan csengetett, de válasz nem érkezett. Na erre jól rácsesztem, gondolta. Újra próbálkozott. Vagy 20 másodperc után Csilla beleszól:
- Jó estét! Nyomd meg a csillagot és a hármast, a másodikon lakom.
Végrehajtotta az utasítást, a kapu berregve kinyílt. A félhomályos lépcsoházban baktatva az jutott eszébe, hogy tenni kellene valamit a kondíciójáért. Nem szabadna megérezni két emelt lépcsomászást, úgy látszik tunyulok. Megtalálta az ajtót, megnyomta a gombot. Bentrol bim - bam hallatszott. Csoszogó lépteket hallott és kinyílt az ajtó. Csilla törölközobe csavarva, vizes haját törölgetve állt az ajtóban.
- Helló! - A lány hátrébb lépett, hogy be tudjon lépni az ajtón. - Egy kicsit elcsúsztak a dolgaim, még nem vagyok kész. Pár perc. Gyere ülj le a szobámban.
Átkeltek az eloszobán. A linóleumon látszottak a lány vizes lábnyomai, ahogy kiszállt a kádból, hogy felvegye a kaputelefont. Bevezette egy kellemes, nem túl nagy szobába, felkapcsolta a villanyt.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.44 pont (79 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 zsuzsika 2015. 01. 29. csütörtök 17:08
Ez is nagyon jó.És tényleg váratlan a fordulat.
#11 A57L 2014. 01. 11. szombat 07:45
Nagyon jó.
#10 papi 2013. 04. 21. vasárnap 09:53
Nem várt fordulat, ez aztán a huszárvágás. Nehéz lesz überelni.
#9 Hát én 2002. 11. 30. szombat 13:40
Igazán remek sztori!!!sirály az egész!
Eddig ez nekem a legjobb!!
#8 Nagyapó 2002. 10. 17. csütörtök 23:16
Ennek van egy előzménye is. hiányolom innét.
#7 Béla 2002. 10. 17. csütörtök 20:14
Király novella, a magyartanárom is tanulhatná belőle a csattanót, a fordulatot. Csak így tovább, felizgulva várjuk a folytatást! (Bár az előző terjedelméhez lehetne hasonlítani ezt is...) 10 pötty
#6 kilogatya 2002. 10. 17. csütörtök 17:27
juj de jóóóóóóóóóóó
#5 Tribute 2002. 10. 16. szerda 22:15
Végül is értékelhető történet! Semmit nem visz túlzásba, és így a jó. 9 PUNKt
#4 kokas 2002. 10. 16. szerda 22:04
Plague, azt hiányos szerkezetű összetett mondatnak hívják, amelynek értelme a szövegkörnyezetből egészül ki. Középiskolás tananyag. Egyébként 9 pont.
#3 LinkViki 2002. 10. 16. szerda 18:24
Az elernyedő farok a őasié volt...szerintem értelmes mondat!
Kérjük a folytatást!!
#2 Plague 2002. 10. 16. szerda 14:42
Hmm nem rossz, varjuk a folytatast.. Amugy tenyleg eleg zavaro, hogy nincs neve a csakonak, ezert csak 8 pontot kap. Figyeljetek csak meg: "Csilla oldalra csúszott, elore hajolva megcsókolta ernyedo farkát."
Szep farka lehet egy nonek......
#1 Törté-Net 2002. 10. 16. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?