A háború 1. rész

Szavazás átlaga: 6.03 pont (74 szavazat)
Megjelenés: 2023. szeptember 29.
Hossz: 13 689 karakter
Elolvasva: 1 645 alkalommal
(Minden résztvevő a képzelet szülötte (így nincs vérségi kapcsolat közöttük), a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve.)
Az utolsó együttlétünk volt az utolsó csepp a pohárban, hogy örökre elhagyjam a feleségemet. Mint mindig, a feleségem úgy feküdt alattam, mint a tűzifa. Még a hálóingét sem vette le, csak felhúzta a mellkasához. Már nem érdekel semmi, ami ezzel kapcsolatos, jóformán csak segédeszköz volt a kiürüléséhez a pöpösömnek. Úgy fogtam fel, hogy végre a vécé helyett a punciba élvezhetek. Még néhány lökés, de megszólalt a légvédelmi sziréna. Eddig is minden csak félelem volt, Zelenszkij terrorja az emberek ellen, a félelem feletti uralom. Feleségem kiugrott alólam, vett pár göncöt, és az Istenített Vezér utasításait követve az óvóhelyre szaladt. Még a légelhárító ütegek sem szólaltak meg. Újra lehúztam a vécén férfiasságom végtermékét. Előző napon kaptam egy előzetes tervezetet a bevonulásomról, bár önkéntes vöröskeresztes voltam, bár egészségileg alkalmatlan, de jó lettem volna kárpátaljai magyarként golyófogónak. Feleségem, aki mindig is megvetett az itteni, modern kori magyarellenesség miatt, ragaszkodott hozzá: "Első a haza, ha az elnökünk hív, akkor mennie kell. " Tudtam, hogy ez lenne jó neki, hogy az árja ukránok, tiszta vérű férfiak prostituáltja legyen. Amíg visszaérkezett volna, összeszedtem az összes pénzt és értéket, reggel pedig kivettem a bankból az összes összegyűjtött pénzünket és menekülök az itt élő távoli magyar rokonaimhoz. Kijevben ugyan csak Szilvi él, de majd közösen megyünk tova. Szilvi a második unokatestvérem az anyai ágról. Gyerekként, kamaszként a nyarat együtt töltöttük Berekszászon. Már akkor is inkább baráti kapcsolat volt köztünk. Mindent megbeszéltünk egymás között és segítettük egymást. Férje, buzgó, hazafias ukrán, az elsők között vonult be a hadseregbe szolgálatot vállalni, és az elsők között halt is meg. Egy alagsori lakásba költözött volt férje szüleitől. Most itt kell megszerveznünk a szökést. Sajnos szökést, mert jött a füles a rendőrségi ismerőstől, a feleségem bejelentette már aznap délelőtt, hogy dezertáltam, megszökök, cserben hagyom a hazát. Tudtuk, hogy a katonai milícia keresni fog, de szerencsére a feleségem nem tudta, hol van most Szilvi, de még a volt anyósék sem voltak ezzel tisztában. Úgy gondoltuk, hogy egy ágy és a lavórban való mosakodás nem lesz probléma, mert gyerekként, kamaszként meztelenül rohangáltunk a réten, fürödtünk a patakban és Tibóval mindhárman sokat aludtunk egy ágyban.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 7 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 6.03 pont (74 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Fluxus
2023. november 17. 07:38
#34
Osztom Miriam véleményét.
1
Kékég
2023. november 11. 10:57
#32
Adnál egy e-mail címet. Enyém nyilvános akár írhatsz oda is!
1
Ez egy válasz Arya 2023. szeptember 29. 01:37-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 7. 23:22
#31
Eltérően sok hozászólótól, nekem a poltikai tartalommal az égvilágon semmi bajom sincs. Akár tetszik, akár nem benne élünk a világban, attól nem függetleníthetjük magukat. Ez mindig is így volt az ókori városállamoktól napjainkig.  Az irodalom - függetlenül annak konkrét ágazatától  - akkor jó, ha valamiképpen tükröződik bene a környzetünk és az arról alkotott véleményünk. A történetbeli párbeszédek is hitelesnek tűnnek, végig azt éreztem, hogy a szereplők tényleg így beszélnek.

Amivel bajom van, az a tartalom. Tényleg ilyenek lennének az emberek Kárpátalján? Számomra ez minűsíthetelenül alacsony szinvonal. Valami olyan, ami sehogyan sem fér bele az én morális értékrendembe.  Érdekes, hogy pont erre nem tértek ki a válaszadók, miközben olyanokat kifogásoltak, ami épphogy nem a hibája, hanem mondhatni még az erénye is  történetnek.
1
kivancsifancsi
2023. október 4. 13:47
#30
Nagyon tisztelt olvasótársaim, szerzők, írók, fordítók, azzal, hogy a jelenben élünk akaratunk ellenére benne élünk a politikában, Lolamackó-hoz hasonlóan úgymond **stuccpolitikát** alkalmazok, de ez sem tudja kizárni, hogy feleségemen keresztül ne érjen valami politikai vélemény el hozzém is. Aki nem tudja Erdélyben élek és a magyar nyelvtant az elemiben és a liceumban az engem tanító tanáraimnak köszönhetem  Isten nyugtassa őket békében. A vitának csak addig látom értelmét míg úgy a szerzőt, mint az olvasókat jobbulásra ösztönzi.  köszönöm, ha elolvastátok-
4
Éva596
2023. október 2. 10:00
#29
Egyet értek veled, ez nem ide való. De nem értek egyet az adminokkal, akik a szexoldalra beengedték a politikát. Ez olyan, mintha a parlamentben a pornóoldalak milyenségéről vitatkoznának. Nem ide való, ráadásul ál tájszólásos zagyvalék. Minek az előzetes elfogadás, ha ilyen politikai pamflettek bekerülhetnek az oldalra? Nem az író, hanem az elfogadók hibája. Még akkor is ezt írom, ha tudom a szemükben az eddigi fekete bárányból, még feketébb leszek.  
3
Ez egy válasz kaliban 2023. szeptember 30. 19:55-kor írt üzenetére.
Andreas6
2023. szeptember 30. 20:34
#28
Teljesen egyetértek. Lolamackót én is szeretem.
3
Ez egy válasz kaliban 2023. szeptember 30. 19:55-kor írt üzenetére.
kaliban
2023. szeptember 30. 19:55
#27
Persze, lehetne vitatkozni arról, ki hogy látja a dolgokat, ismerete és lelkiismerete szerint. De ez, nem erre a fórumra, nem erre az oldalra való. Ezért írtam, hogy kár volt ebbe belekezdeni. Ennél még a pontozásos szócsata is üdítőbb és szórakoztatóbb volt. Lehet, hogy az este kicsit túllőttem a célon, de nagyon zavart, hogy pont Lolamackón csattant az ostor. Elnézést, ha túl durván, nyersen fogalmaztam. Peace! 
4
Ez egy válasz Andreas6 2023. szeptember 30. 19:14-kor írt üzenetére.
Andreas6
2023. szeptember 30. 19:14
#26
Bocsi, elírtam Zelenszkijt.
0
Andreas6
2023. szeptember 30. 18:50
#25
Nem kell úgy oda lenni Belinszkijtől sem. Nekem sem ő, sem Putyin nem tetszik, és leginkább azt az amerikai politikát utálom, ami az utolsó ukrán katonáig akar harcolni...
0
Ez egy válasz kaliban 2023. szeptember 29. 22:56-kor írt üzenetére.
kaliban
2023. szeptember 29. 22:56
#24
Nazar!
Látod ezért nem kellett volna ide behozni a politikát.
A politikából mindíg csak vita, veszekedés és háború van.
Azt nem értem miért pont Lolamackóba álltál bele, pedig többünk is kifejtette
a véleményét a dologtól, és akár tetszik, akár nem, a klimatizált, fűtött szobából is lehet véleményünk. Eddig csak azt vetettük a szemedre, hogy miért politizálsz egy szextörténet oldalon. De ha már ilyen szépen nekiugrottál kedvenc mackómnak, akkor én a a saját politikai véleményem is elmondom.
Az ukrán belpolitikáról fogalmam sincs, nem tudom, hogy mennyi sérelem érhetett
benneteket magyarságotok miatt, de az hogy a sziréna hagjától megriadva azonnal
a menekülés, szökés, dezertálás jutott az eszedbe, az teged minősít.
Érdekes, hogy nagyon sok olyan kárpátaljai magyarról lehett hallani, olvasni akik
képesek voltak fegyvert fogni és kiállni, megvédeni ukrán HAZÁJUKAT!
Talán ismerős Sándor Fegyir? Ő is magyar és mégis büszkén védi az ukrán hont.
Látod, őt becsülöm és tisztelem. Valamiért rólad pedig a süllyedő hajó és a menekülő
patkány jut eszembe. Őrülj, hogy itt lehetsz, itt nincsenek szirénák, nincsenek rakéták 
(még). De, ha az általad utált és kárhoztatott Zelenszkij nem állítja meg azt az elmebeteg Putyint, akkor lehet, hogy kis hazánk felett is vörös lobogó leng hamarosan.
Jobb lett volna, ha ez a téma nem kerül itt elő, végül is ez csak egy pornó oldal, de
ha már így nekirongyoltál a nemtetszésüket kifejező olvasóidnak, akkor ne csodálkozz, ha nem borulunk sirdogálva a nyakadba.
6
Ez egy válasz Nazar 2023. szeptember 29. 19:55-kor írt üzenetére.
Nazar
2023. szeptember 29. 22:31
#23
Ha az Ildi transzvesztita akkor bevállalom, sajnos van mellem, de a lábam között is más van, mint az álltalad emlegetett Ildinek. Vagyis szerintem.
1
Ez egy válasz Arya 2023. szeptember 29. 22:21-kor írt üzenetére.
Nazar
2023. szeptember 29. 22:26
#22
Doriangrey!
Szívesen írnék úgy mint az emlegetett Kékég. Bevallom nekem nem a kedvencem, de nem is köpködöm rá, mint másra. Azé büszke vagyok, hogy egy oldalon említetek vele, de mondjuk egy Begyowszkyhoz, Évához, vagy Lolamackóhoz hasonlítás szívmekengetőbb lenne.
1
Ez egy válasz doriangrey 2023. szeptember 29. 20:55-kor írt üzenetére.
Arya
2023. szeptember 29. 22:21
#21
A békés mackóknak is vannak karmaik. Néha nem félnek kiereszteni azokat. Akkor az már harc?  🙂
Maradjunk inkább a világbékénél. Ez egy történet, aminek a címe a háború. Jó, sokak szerint és az elsők között pontoztam fel. Akárki írta, nem tette rosszul, hogy megosztotta. Nemtom ki az a KékÉg. Én csak egy bugyuta arctalan senki vagyok. Ildi ismerősöm viszont van. Gyanítottam, hogy ő ütögette a billentyűzetet, amikor ez született. Tévedni emberi dolog és egy senki is lehet emberből, igaz? Arya amúgy a filmben rákényszerül néha féligazságokra, sőt, hazugságokra is néha. Ez csak egy megjegyzés a filmről, ami semmit sem jelent. Nem is tudom miért írtam. Talán csak unatkozok. 🙂  
2
Ez egy válasz Lolamacko 2023. szeptember 29. 21:10-kor írt üzenetére.
Nazar
2023. szeptember 29. 22:15
#20
Így van és csuklóból forgatott kézfejjel integetem a világbékét.
1
Ez egy válasz Lolamacko 2023. szeptember 29. 21:10-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2023. szeptember 29. 21:10
#19
Én egy békés világban élek, elzárva a háborútól. Mit tehetnék, hogy ne legyen háború? Menjek ki harcolni? Te is eljöttél és nem harcolsz, csak egy pornóoldalon kötsz bele békés mackókba. Minden háború gyűlöletes és értelmetlen. Világbéke! 
2
Ez egy válasz Nazar 2023. szeptember 29. 19:55-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. szeptember 29. 20:55
#18
A szöveg: nekem nagyon tetszett. Ízes, régies nyelvezet, gondolom a beregi, vagy másik vidéki tájszólás. Egyszerű sztori, tiszta, emberi. Ha tényleg Kékég követte el, akkor fejlődött. de szerintem nem ő volt. 
A nyelvtani hibák: nem hiszem, hogy Kékég-szerűen vörösdiplomás lenne az író, tehát elfogadom, hogy a Berekszászt is rosszul írja helyi kiejtés szerint. 
Elfogult vagyok, ezt vállalom, de hallottam már szlovákiai magyart is szépen beszélni és láttam borzalmasan írni. Van, amikor a cenzúra befoghatja.  
2
doriangrey
2023. szeptember 29. 20:42
#17
Féligazság. Tudod mi az? Az igazság azon fele, ami nem a másiknak fáj. Akkor legitim a Lola-eke, ha ő is egy háborús országban él. De nem ott él, tehát teljesen más kontextusból kellene értelmezni. Tudod, mint az alma és a körte esete. Nem mondhatom, hogy egy kiló alma olyan finom, mint egy kiló körte, mert eléggé más ízvilág és formaiság. 
1
Ez egy válasz Nazar 2023. szeptember 29. 19:55-kor írt üzenetére.
Arya
2023. szeptember 29. 20:07
#16
Ámen, bár a rakétás beszólásodon nagyon nevettem. 😀
Sajnos tudja mindenki, hogy egy háború csúnya dolog. Leginkább a civilek és közülük is elsősorban a gyerekek látják a legnagyobb kárát, miközben a háborúzó felek azt hangoztatják, hogy a gyermekeikért teszik azt. Nem véletlenül tartanak tiltakozásokat ahol lehet a béke mellett. Sajnos Magyarországon azt sem lehet. Béketüntetést külön be kell jelenteni és engedélyeztetni, meg kell valamilyen felelősségvállaló is... Szóval majdnem lehetetlen. Viszont itt ezen az oldalon nem azért vagyunk, hogy ezekről vitázzunk. Arra van más fórum. Valahol biztos adnak lehetőséget arra, igaz?
Pálinkát se a zöldségesboltban veszünk. Érted, ugye?  
2
Ez egy válasz Nazar 2023. szeptember 29. 19:55-kor írt üzenetére.
Nazar
2023. szeptember 29. 19:55
#15
Lolamacko!
Tudod ha fejed a homokba dugog egy harci országba ne csodálkozz ha a seggedbe egy rakéta csapódik be. Lehet egy milliomod másodpercig élvezed......Tudjátok minden kibicnek könnyű pofázni. Ki kell menni egy pár napra a sziréna hangjára felriadni, rohanni az óvó helyre. Bocs, de könnyű pofázni a klimatizált, fűtött szobából teli gyomorral, márkás italokat kortyolgatva. Utálhattok, de szob, unatkozó kommentelőknek tartolak benneteket. Politika? Nektek lehet az, aki megélik azoknak az élet....
0
Ez egy válasz Lolamacko 2023. szeptember 29. 19:32-kor írt üzenetére.