Társalkodó - bármiről

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Titti
2024. február 28. 18:35
#903
Mi ebből a tanulság? Nem a legtöbb férfival kell ágyba bújni, hanem csak a kivételes kevesekkel. 😂😂😂
4
Ez egy válasz Lolamacko 2024. február 28. 18:32-kor írt üzenetére.
Titti
2024. február 28. 18:34
#902
A különös dolgokat nem érdemes egyszerűnek látni. 😀
A szex mennyisége valóban nem egy állandó érték, azért is jó azt mondani, hogy elég nekem a napi átlag kettő. 😊😉 Ez mellett is lehetek persze frusztrált, ami miatt „pótcselekvésként" (?) ide járok olvasgatni, vitázni. De sajnos az orvosom nem hajlandó emelni ezen az átlagon, így nincs mit tenni.
2
Ez egy válasz cvirag 2024. február 28. 17:48-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. február 28. 18:32
#901
Az én tapasztalatom is ezt mutatja, nagyon meg kell küzdeni a napi orgazmusért. 
Ha jóképű, az csak egy pont ami miatt választhatod, de még sok egyéb szinten is meg kell felelni a pasinak, hogy igent kapjon. Volt mikor teszteltem és ha nem tudott három francia újhullámos filmrendezőt mondani, akkor már esélytelen volt.😄
2
Ez egy válasz cvirag 2024. február 28. 17:44-kor írt üzenetére.
Titti
2024. február 28. 18:28
#900
Erre már írtam egyszer :P Olvass vissza kérlek. 
Mondjuk azt ott nem reagáltam le, hogy te a szexet alapból csak szórakozásnak, élvezetnek tekinted, pedig azt elsődlegesen nem arra találták ki, mondhatnám nem az a célja, értelme.
1
Ez egy válasz doriangrey 2024. február 28. 17:44-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. február 28. 17:58
#899
Szerintem a házasság szerelemmel kezdődik. De az sem ritka, hogy a szülői házból ez a menekülés lehetősége. Vagy a szánalom. Én néha nagyon meg tudok szánni egy-egy pasit, annyira hogy elgondolkodom, vajon jót tennék vele, ha hozzámennék? Sajnos volt már rá igenlő válaszom. Persze csak fejben. Meg jóképű is volt. 😇
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. február 28. 10:36-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. február 28. 17:48
#897
Ezt köszönöm is, meg nem is. Különösen látod a dolgokat, de a szex mennyisége egy házasságban egyáltalán nem konstans érték. Az elvárás az lehet az, csak az nem a valóságot tükrözi.
1
Ez egy válasz Titti 2024. február 28. 16:08-kor írt üzenetére.
doriangrey
2024. február 28. 17:44
#896
Kiforgatod a szavaim. 
És hidd el, a heti egy, az normális. Van ritkább is. De kérdezzük meg a fórumot olvasókat, hogy szerintük mennyi a normális adag szex egy átlagos házasságban. 
Továbbá: házasság esetén a cél a család megteremtése. Nem a szex. Az csak kell hozzá. Asszem. Te hogy látod? ÉS a család megteremtése után még a fenntartása is, illetve, hogy felneveljük a gyereket. Ez cél. A szex meg közben a kellemes bónusz. 
Gyerek hiányában mi a cél? Akkor csak a házasság van és nagyon kevés ember mondaná, hogy gyerek nélkül is van értelme.
1
Ez egy válasz Titti 2024. február 28. 16:08-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. február 28. 17:44
#895
Frászt. Tapasztalatom szerint a legtöbb férfi még orgazmussal sem tud hálás lenni.
3
Ez egy válasz Lolamacko 2024. február 28. 14:32-kor írt üzenetére.
Titti
2024. február 28. 16:08
#894
Heti egy? Ó, te szegény! Javaslom alkudd le havi egyre, vagy negyedévire... Ugyanis aki a házasság esetén célként gazdasági közösséget említ, annak a szex tutira nagy meló lehet. Persze csak ha nem lazsál, mint egy rossz melós. 
Nem szokásom ilyen, de most muszáj legyintenem és „Ó, férfiak!" felkiáltással tovább lépnem. 

A másik... Mástól is hallottam már, hogy ide kizárólag szexuálisan frusztrált emberek járnak. Szóval semmi más cél nem vezérelhet valakit, hogy ide néha felnézzen, csak a szex hiánya? Esetleg az nem lehetne a célom, hogy veled vitatkozzak? 😇😊😀
2
Ez egy válasz doriangrey 2024. február 28. 14:23-kor írt üzenetére.
doriangrey
2024. február 28. 14:36
#893
Ezt ikeás is írhatta volna, olyan szép volt. Megkönnyeztem. 💋
2
Ez egy válasz Lolamacko 2024. február 28. 14:32-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. február 28. 14:32
#892
A férfiak a házassággal kapnak egy házirabszolgát is, aki rendben tartja az életüket, mos, főz, takarít, szexre is hajlandó és ehhez már nem is kell nekik semmit sem tenni, mert a házassággal hozzájuk van kötve. A férj orgazmussal fizet a sok fáradozásért jó esetben.
2
Ez egy válasz Titti 2024. február 28. 13:05-kor írt üzenetére.
doriangrey
2024. február 28. 14:23
#891
Ok, értem a logikád. Ha nem vagyok elég jó a húspiacon, akkor a házasság biztosítja a szexet. Csakhogy tudod, van olyan házasság, ahol nem szexelnek minden héten. És itt csak a minden héten-t emelem ki. Szóval egy gazdasági érdekközösséget azért létrehozni, hogy dughassunk, elég nagy ráfordítás és kiadás akkor, hiszen heti egy szex nagyon nem rentábilis. Nézd meg ezt az oldalt. Szted, ha az itt olvasók 90%-a megkapja otthon, amit akar, akkor itt lenne? 

De férfiként elárulok még valamit. Ha dugni akarok és csak egy sima munkás vagyok, akinek nincs túl sok pénze, akkor is olcsóbb, ha minden héten egyszer elmegyek egy profihoz, mintha megnősülök azért, hogy szexelhessek.
1
Ez egy válasz Titti 2024. február 28. 13:05-kor írt üzenetére.
Titti
2024. február 28. 13:05
#890
Az eredeti kérdéskör az volt, hogy a házasság célja mi?  Természetesen lehet tekinteni a szexet is eszköznek éppúgy, ahogy a házasságot is. 
Lola esetében maga a cél a menekülés volt, a házasság ennek az eszköze. Ha ebbe korlátokat is keverünk, akkor már konkretizáljuk a helyzetet, ami azt jelenti, hogy eltávolodunk a tárgykörtől. 
Amiről te írsz, az életcél, de nem a házasság célja, hanem abban a házasság maga az eszköz. 
Úgy érzem nem én távolodtam el a tárgytól. De nem vitatkozom tovább erről én sem, mert tudom, hogy ettől nem fog változni semmi. 
Egyébiránt minden igaz, amit írtatok, csak éppen nem a házasság kérdését , vagyis célját taglaltátok.
1
Ez egy válasz cvirag 2024. február 28. 10:15-kor írt üzenetére.
doriangrey
2024. február 28. 11:07
#889
A Lola által említett helyzetben a cél az volt, hogy felcserélje a korlátait egy élhetőbb korlátozásra. Ezt egy haverom magyarázta el nemrég, de nagyon igazat kell adnom neki. Elég pontosan látja ezeket a helyzeteket. Ugyanakkor az, ha egy pokolból az Amazonashoz menekül, még nem jelenti, hogy megoldotta a dolgot. eleve, a házasság egyszerűbb, megvalósíthatóbb is. Nagyon jó megoldásnak gondolom. A rossz az lett volna, ha megy az Amazonashoz - egyedül.
2
Ez egy válasz Titti 2024. február 27. 16:48-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. február 28. 10:36
#888
Én is mosolyogtam, mikor olvastam amiket írtatok. Főleg az a marketinges megfogalmazás tetszett "A szex csak eszköz. Eladják vele, amit el akarnak adni," Ez annyira tűpontos megfogalmazás. Kaptál egy csillagot.
Lehetne még beszélni ezekről, hiszen annyi minden van, amit még nem érintettetek.
A kérdésem - Ki beszél itt szerelemről? - buta romantikusként azt hittem, hogy a házasságok alapja a szerelem. 
Új téma - Szerinted miért annyira népszerű a családi szex? Jó lenne hallani az okos és tárgyilagos véleményeteket, hátha akkor megértem én is.
1
Ez egy válasz cvirag 2024. február 28. 10:15-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. február 28. 10:15
#887
Mosolyogtam, amíg olvastam. Kiemelsz egy részletet és a tárgytól eltávolítva, de a tárgyra fókuszálva érvelsz nem tárgyi alapon. Jó politikus lennél, mert végtelen hosszan lehet így vitatkozni és mégsem jutunk vele sehova. 
A szex csak eszköz. Eladják vele, amit el akarnak adni, lehet vele biztosítani az utódlást, ki lehet vele tölteni egy üres napot, de az emberek többsége nem a szex céljából veszi a levegőt. Bár kétségtelenül igazat kell adnom neked abban, hogy a szex nélkül egyikünk sem lenne itt. 
Mindezt úgy mondom, hogy imádom a szexet, nem is tudom nélküle elképzelni az életem. De hogy azért keljek fel, hogy szexeljek… én üresnek érezném így az életem, valódi célok hiányában. 
Szeretek győzni. Ilyen a munkám is. De ez sem életcél, mert ha mindenkit eltapostam, akkor senki sem marad meg körülöttem. Szeretek birtokolni. A vagyongyarapítás lehet cél, de magányos dolog. Jobb ha van hozzá család. Ebben már látok célt. Ugyanis rajtam túl is megmarad, nem csak rólam szól, mint az amúgy öncélú szexualitás.
Ha a szexet veszem célnak és mondjuk ebből akarok gyarapodni, akkor kiégek, mert az eszközt emeltem fel célnak. Nem fogom tudni értékelni, amit nyertem általa. Ha a pénz lenne önmagában a cél, ugyanúgy kiégek, mert csak a számlám és az ingóságok értékét látom meg. Persze mondjuk, hogy nem, dehogy! Csak valahogy nem ezt látom. 
Részemről ennyi volt a téma. Ha reagálsz, elolvasom, de nem foglak győzködni.
1
Ez egy válasz Titti 2024. február 28. 07:10-kor írt üzenetére.
Titti
2024. február 28. 07:10
#886
Ezt írod: „Az érdekházasságokkal, amik egy vagyon széthullását voltak hivatottak akadályozni?"
A vagyon széthullását nem csak a jelenben akarták megakadályozni, hanem a jövőre nézve is egyben akarták/akarják tartani. Ezt szex nélkül hogyan lehetne elérni? Hiszen utód szex nélkül elképzelhetetlen. Ennélfogva mégiscsak a szex lép előtérbe, mint cél. Még akkor is, ha te eszközzé degradáltad azt. 
Az érdekházasság is csak házasság. Birodalmak hullottak szét az miatt, amikor kiderült az uralkodók hűtlensége, bár ez nem minden esetben történt meg. De ne menjünk ebbe bele, hiszen olyan példa is akadt bőven, hogy a férfi nemzőképtelen volt. Ezekben az esetekben volt igaz, amit mondasz, hogy nem a szex volt a célja a házasságuknak. Az volt az igazi érdekházasság, mert a férfi családja volt annyira hiú, hogy a név fennmaradása mindenekfelett volt a céljuk. De akkoriban nem voltak tisztában az ilyen fogalmakkal és elfogadta a társadalom a család tagjának a nő méhe gyümölcsét. Úgy gondolom, nem ez volt az átlag és egy ilyen célt muszáj az átlag szintjén vizsgálni. 
Szóval fenntartom, hogy a családalapítás célja ma is és régebben is az utódnemzés, azaz a szex. Persze vannak extrém esetek, mint amiről egy példát épp fentebb írtam.
Ja, és a távol-keleten, meg bizonyos más kultúrákban is van még ma is olyan szokás, hogy nem a vér szerinti leszármazott örökli a javakat, bár az írott törvény szerint az az elsődleges, ha nincs végrendelet. Ez ellentmondani látszik az én állításomnak, de ha belegondolsz, hogy te sem tudod megmondani, hogy mit hoz a holnap... 
De csak azért elvenni bárkit, mert a szomszédomnak is van felesége, noha én nem is akarok szexelni vele... Egy ilyen társadalmi elvárás már túlmutat a szocializálódás keretein szerintem.
1
Ez egy válasz cvirag 2024. február 28. 06:04-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. február 28. 06:04
#885
"a házasság oka mindig is a szex volt" Ezt cáfolnom kell. Mi van azokkal a házasságokkal, ahol sosem kellett szexelni, elég volt a formális együttélés és jogi aktus, amivel Isten és ember előtt törvényes felekké nyilvánították a párost? Az érdekházasságokkal, amik egy vagyon széthullását voltak hivatottak akadályozni? De vegyük csak a társadalom alacsonyabb szintjén élőket, akik jobb esetben ösztönből, érzelem mellett keltek egybe, de nem azért, hogy egy jót dughassanak, hanem azért, mert maga a fennmaradásuk ez által volt biztosítva? Így maradhattak hasznos tagjai egy közösségnek, ami mondjuk a falu volt. Aztán megnézném, hogy az elmúlt évezredben hány családban volt tényleg jó a szex. Mert ez nem igazán jellemző, inkább az, hogy a férfiaknak jó volt, a nő meg meg tudott ebből foganni. Ez lenne az, hogy a házasság oka a szex? Maximum a férfi oldaláról, de mert neki is be kellett idomulni a közösségbe, így inkább az érdekelte, hogy apa lehessen, hiszen ez biztosította a közösségbeli egyenlő voltát. Ha szexelni akart, akkor mehetett a csárdákba, ahol nyilván voltak erre kapható nők, de mehetett a bordélyba is, ami valahogy része volt talán már a perzsák előtt is a társadalomnak. 
Dorian azt mondja, hogy a párokat a szex, esetleg szerelem hozza össze, a házasság pedig ennek a társulásnak a tartós biztosítása. De nem a szex a házasság célja, főleg nem visszamenőleg a múltban. A házasság jogi aktus, ami során a felek esküt, fogadalmat tesznek, hogy együtt maradnak halálig. Céljuk, hogy csoportot, családot hozzanak létre, ami egy érdekközösség, mivel a védelmet, fennmaradást, túlélést célozza. Nem azt, hogy kielégítsék az emberek a vágyaikat.
1
Ez egy válasz Titti 2024. február 27. 13:52-kor írt üzenetére.