Társalkodó - bármiről

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Titti
2023. augusztus 27. 22:06
#264
Szoktam küldeni epub, pdf, docx és más formában is szanaszét ismerősök között sok mindent. Ebben az esetben nem létezik plágium, mert akár idézgethetek is, nem a nyilvánosságnak szól és mindig akad némi ok is. Mint itt a legtöbb sztorimnak. Nem mindegyikről tudja mindenki, hogy kiről szólnak. Elég, ha csak az, akinek szántam. 
A piac ilyen tekintetben nem érdekel. Ha valamit pénzért adnék el, akkor arról előbb meg akarnék győződni, hogy biztosan ér-e bármilyen összeget. De ilyenre majd akkor gondolok, ha önmagam íróként szeretném látni, azaz ebből akarnék megélni. Viszont akkor valószínűleg más lesz a téma. Nem azt mondom, hogy kimarad belőle az erotika, csak nem feltétlenül az lesz a mondanivalója. Szerencsére ma megvan a megélhetési forrásom, úgyhogy egyenlőre ilyenen nem gondolkodom. Sokat kéne nekem ahhoz még tanulnom. Én meg alapból lusta vagyok. 🙂
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 27. 21:58-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 27. 22:01
#263
ebből tudsz csipegetni. 😀

Hogy írjunk fantasy regényt?

  Napjainkban a fantasy műfaj a reneszánszát éli sok kötet jelenik meg, illetve a filmek világában is népszerű. Hazánkban már gyökeret vert, a magyar népmesék világa mellett így hát egy másik mese világ is megjelent a magyar kulturális életben. Miben más a fantasy mint a magyar népmese? Miben másabb mint a hagyományos mesék?
Először is a fantasy nem a magyar néplélekből fakad a magyar kultúrában jelen van a sárkány, a törpe, óriás és egyéb fantázia lények de nyilván magyarosítva. Süsü a sárkány áll a magyar néplélekhez közel és nem az amerikai kultúrában előforduló sárkányok.
Az emberiségnek van egy kollektív tudata. A fantasy műfaj szempontjából ez annyit jelent, hogy minden nemzet, nép, csoport kultúrájában megjelenik pl. sárkány millióféle változatban. Ennek az oka nagyon kézenfekvő az emlős állatok megjelenése előtt jó sok millió évig dinoszauruszok éltek a földön és ez nyilván lecsapódik a kollektív tudatba. Ezért vannak mindenféle szörnyek a mesékben. Mert egyébként semmi akadálya nem lenne annak, hogy szörnyek egyáltalán ne legyenek a mesékben.
Most lapozunk egy nagyot. A fantasy műfajban sok minden megtud jeleni szexis nők, izmos férfiak és egy idealizált világkép amiben a jó mindig legyőzi a gonoszt. Az említett műfaj remek jó lehetőséget ad társadalom kritika megfogalmazására és a valódi nő és férfi szerepek bemutatására. A nők gyakran mint harcos jelennek meg ez nyilvánvaló üzenet a mai kor emberének. Egy nő nem csak a konyhában tevékenykedhet A leszbikus nők is megjelenek a fantasy történetekben nyilván ez is üzenetet közvetít a társadalom irányába. Fogadjuk el a kisebbségeket.
Nagyon fontos a szórakoztatás egy jó karakter markáns, ötletes, vicces. Egy férfi jól tud lovagolni és minden faluban van szeretője és szilárd erkölcsi érték rendel rendelkezik. Akkor egy jó karakternek lehet nevezni. A nők ugye harcosak, okosak már csak azért mert a fantasy regényben a konfliktust mindig erőszakos módon van megoldva. Tehát pl. Az Északról betörő szörny sereg ellen nem túl gyakran hatásos a diplomácia, a békés megoldás. Ilyen közegben a nők fakanállal nem sokra mennek. Fantasy regényben nem fakanál való a nők kezébe!
Férfiaknak vannak vágyaik, egy háború, egy csata nyilván messze sodorja a férfit a feleségétől. Az un könnyűvérű női karaktereknek is meg kell jeleni ha hitelesen akarjuk ábrázolni a testi, lelki vágyakat. De ugyanígy a kocsma, az alkohol is jelenjen meg és akkor a harcos tud lazítani az ütközet előtt és után.
Nyilván a nők is lehetnek részegek amivel a stresszt kezelik.
Sok egyéb más üzenetet is tud közvetíteni az említett műfaj.
Fantasy nem egy kamara dráma ami gyakran egy térben, kevés szereplővel valósul meg, hanem kiépített világok, politika, komoly háttér kell amiben tudnak a szereplők mozogni. A világépítéshez vannak jó praktikák aki akarja megtanulhatja.
Érdemes tudni,hogy az autentikus fantasy történetben lovon közlekednek az emberek vagy gyalog. Tehát az autó egyéb modern eszköz nem jelenhet meg mert akkor már nem lehet fantasyről beszélni. És mi a fenének jelene meg az autó elvégre azért is olvasunk fantasy-t, hogy egy mesevilágra tudjunk rácsodálkozni ami másabb mint a bennünket körülvevő környezet de a szereplőivel tudunk azonosulni. Ez az azonosulás téma már érinti a meseterápiát amihez egy jó fantasy regény ideális lehet felnőttek részére. Ha valaki olvassa, hogy a harcos legyőzi a szörnyeket akkor ebből megtanulhatja , hogy a munkahelyen is jó lenne harcosnak lenni és legyőzni a bunkó főnököt. De ebbe mélyebben nem mennék bele lényeg. Hogy terápiás céllal is használható a fantasy.
Alapvetően egy feudális társadalom kerül bemutatásra ahol van egy király és a társadalom rétegződik harcosokra és földművelőkre. Érdemes ezzel játszani és olyan világot kitalálni ami túl mutat a feudális kereteken és kicsit már demokratikus. Nyilván az erényeknek nagyon markánsan meg kell jeleni egy harcos akinek sok szeretője van és esténként mulat a kocsmában szilárt, magas szintű erkölcsökkel kell, hogy rendelkezzen. A nők esetében ugyanez van ugyanis nagyon fontos, hogy a nőknek is jár a sok szerető és a mulatozás.
A mai kor emberének fontos üzenet, hogy egyenrangúság van a nemek között, de a szerepek eltérőek. Erre mutat rá, hogy mindkét nem tagjai lehetnek csapodárok és iszákosak a fantasy regényekben.
1
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 27. 21:58
#262
szerintem pár 10 megnyitás a részedről édes mindegy, ha sok ezer az olvasó szám.  100 ide, vagy oda nem számít.De írod is h jó irányadó.  Más: gondoltál már rá h e book otdobsz piacra? Olvasóid már vannak.  az első lépés kipipálva. 
 
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 27. 21:55-kor írt üzenetére.
Titti
2023. augusztus 27. 21:56
#261
Félreértesz. Miért utálnám? Csak szeretném ismerni az okot éppen azért, amiket lent már írtam erről.
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 27. 21:53-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 27. 21:55
#260
Rájöttem h lehet it segédletet is beküldeni a hogy legyünk úrinők? milyen a jó szex? stb,  fogalmazásaim sok kommentet generálnának. 😀 Foglalkoztam az úrinőkkel.
1
Titti
2023. augusztus 27. 21:55
#259
A statisztika... Azt hittem, ha politikáról írsz, akkor a statisztikával is tisztában vagy. Áá... Nem írok inkább semmit, mert én nem értek ahhoz sem. 
De ha logikusan belegondolsz... Írtam egy sztorit ami mondjuk ma megjelent. Van ott egy viszonyszám, ami azt mutatja, eddig hányan olvasták el. Ezt én tudnám befolyásolni, hiszen ha lenne több accountom, és mindegyikkel elolvasnám többször, tutira sokkal olvasottabbnak látszana az a valami. 🙂 Ez tehát nem számítana, de ha meg tudom állni, hogy én egyszer se nyissam meg azt, akkor se lenne az eredmény objektív. A VPN korában akkor sem, ha sokkal pontosabb szűrést alkalmaznának rá. Ez tehát nem pontos, de irányadónak lehet tekinteni. Akárcsak az összes statisztikát. Egyfajta döntéshozatalban viszont jó lehet. Például abban, hogy érdemes-e nekem írnom még olyanokat?! 😀
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 27. 21:48-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 27. 21:53
#258
a történetek . hu oldalt megszórtam már mint anonímus, nyilván nem az összes anon én vagyok ott, ahogy már utaltam rá. Ott akár 30- 40 ezer ember is elolvas egy történetet, 10.- 15 év alatt, egy hét alat pedig pár ezren. Jó ezt a küldök neked történetet hanyagolom, mert ezt utálod.
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 27. 21:48-kor írt üzenetére.
Titti
2023. augusztus 27. 21:48
#257
A mellesleg.hu megjelenik. Vagyis... ami maradt belőle azon. A tortenet.hu azt hiszem. Ott jelentet meg sok Névtelen ember is. Sok Anonymous. Ott több a kategória és nem kell, hogy zavarjanak a pontok sem, mert nem létezik ma már igazi pontozás. Ingyenes is, nem kérnek bankszámlaszámot, vagy ilyesmit. Bár itt is megjelentethetek bármit. Az erotikát bármihez lehet kapcsolni. Miből tart nekem bebizonyítani, hogy egy alma, vagy egy narancs is kapcsolható ahhoz? Megtehetném ezt egy képpel – ismerek olyat, aki megtette 😀 – de írhatok egy masztizós sztorit is és már be is bizonyítottam, hogy az igenis erotikus. Egy búcsúzáshoz, elengedéshez is lehet olyat. Le lehet írni azt is, hogy valakit csodálok. Ez ugye nem erotikus? Tényleg nem! De ha azt írom, hogy Ulysses csodálatos, mert a véleményeivel elvarázsolt engem? Na, talán még ez sem. Viszont készíthetek egy fantáziavilágot arról, amikor ő igazi varázsló talán, bár a sztorinak nem az a lényege, hanem szimplán csak az, amit az elején írtam. Ha ő képes a hozzászólásaival elvarázsolni engem, akkor feltételezem róla, hogy egy ismerősét is képes elvarázsolni egy erotikusabb módon. Az nem jelent semmit, hogy az nem én vagyok és sose leszek az a személy. A varázslat maga a szex ebben az értelemben. Ami a mondanivaló és összekapcsolja Ulysess-el. Mindkettő valós, az is aki e név mögött áll, és maga a szex is. Turmixolom és máris kész a mondanivalóm kifejezése, ami sokkal banálisabb és egészen biztos, hogy úgy hiába küldeném be azt. Nem mellesleg az a pár mondat kevesebb lenne, mint ötezer karakter. Nah, a sztoriban már nem kevesebb. 🙂
Bocs, ha ezzel összezavartam bárkit. 
Azt viszont fenntartom, hogy van itt pár kedvencem, akikről ugyan csak annyit tudok, amennyit ők akarnak, ettől még a szememben varázslók maradnak. 
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 27. 21:10-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 27. 21:48
#256
A saját honlap biztos h igényes tud lenni, csakhát olvasó is kellene. Én, pl azt az újítást javasolnám itt h lehesen tudni h hányan olvasnak el egy történetet. 
1
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 27. 21:45
#255
Sokszor olyanokat írtam le, amik kikövetelik a sok kommentet. Az ok triviális, a kommentekből nyertem az energiát.  Távlati célom h kőszinházban vagy szabadtéren bemutasák pár írásom színpadon. Csak sajnos a mai színművészek, mindenért pénztt akarnak kérni, ami botrányos. 😀
1
Titti
2023. augusztus 27. 21:34
#254
Ha igényes felületet keresel, akkor az enyém nem megfelelő. A blog.hu sablonjai nagyon kismértékben paraméterezhetőek csak. A wrodpress.com lenne a jó neked, de csak akkor, ha eldöntötted mit szeretnél megvalósítani. Az ugyanis nem ingyenes.
Fogalmazhatnék úgy inkább, hogy egy magára valamit adó ember nem az ingyenes változatát használná. Mert az olyan lenne körülbelül, mintha monokiniben mennék egy országházi ülésre. Na, nem mintha én járnék oda. Báli ruhában sem, meg sehogyan sem. :P E példa is csak azért volt, mert kedveled a politikát. Talán az országgyűléseket is. 🙂
A név szinte semmit sem jelent. A Tittit is többen gondolták Attilának itt, példának okáért, pedig eszembe sem jutott Attiláskodni. Attila ugyanis „Isten ostora" volt, nekem meg nincs  is ostorom. 
A kommentekre sem muszáj válaszolni, nem is muszáj azokra figyelni. De ha nem az a cél, hogy megismerd mások véleményét arról, amit gondolsz, amit írsz, amivel egyetértesz, akkor tényleg nem tudod mit akarsz. Ebben az esetben felvetődik a kérdés, hogy miért is írsz egyáltalán? Nem feltétlenül kell mindenkivel egyetérteni, sőt! Nem is lehet! Ugyanaz a sztori van akinek tetszik, másnak meg nem. Nem érthetek egyet mindkettővel! Ha magamról nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e, avagy sem... Akkor minek közzé tenni? Ez számomra nemcsak ismeretlen, de meddő politika.
Érdekes lenne megismerni valaki olyat, aki nem tudja mit akar. 🙂 
Ezért javasoltam a mail-t. Pár napig még „él". Lehet, hogy én se tovább. 😀

 
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 27. 21:07-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 27. 21:10
#253
Nyilván ez az oldal is igényes, csak itt gyakran nem jelenik meg amit beküldök, mivel kevés benne a szex.
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 27. 20:24-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 27. 21:07
#252
Az indok h igényes felületet keresek ahol megjelenhet pár fogalmazásom. természetesen nem fogom senkinek sem bizonygatni h én írtam a guminőt, és nem magyarázom el, h miért annonymusként küldtem be jó pár írást. Egyébként azért nem nem igénylem az írói nevet ott, és h kommentekre válaszoljak. Értelemszerűen nem az összes anon vagyok én. 😀 Mivel sok szextörténet oldalnak ugyanaz a gazdája így gyakran tűnnek fel a beküldések sok oldalon,  az én írásaim is másolta, boldog, boldogtalan.   Mit szeretnék, azt tudom mondani amit Lali mondott az üvegtigrisben majd lesz valami, Közben elromlotttt a t bettű a billenytyűzeten, de megoldotam. Halvány fogalmam sincs h mitt akarok. 
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 27. 20:24-kor írt üzenetére.
Titti
2023. augusztus 27. 20:24
#251
Cím?
Indok?
Tudod, az a blog inkább magamnak készült. Ezzel azt szeretném kifejezni, hogy bármikor törölhetek, kivehetek onnan, ami éppen nem tetszik, pillanatnyi hangulatom szerint. Nyilván csak azt, amit én csinálok, ami az enyém, amit magaménak tekintek. Ez lehet egy olyan cikk is például, amihez mondjuk egy megjegyzést, képet, videót fűzök magyarázat, avagy illusztráció gyanánt. Ezek egyike sem okoz nálam lelkiismereti problémát amennyiben törölnöm kell. De ami a  másé, abban jobb szeretem, ha más dönt. Viszont, ha közzéteszek valamit, ami nem az enyém, akkor arról tudnom kell, hogy kihez köthető. Tudnom kell, még akkor is, ha csak „idézek". Ezekhez nem nyúlok hozzá, amennyiben az illető maga élesíti és máskor sem. Csak mert a szerzője tudja, miért csinálta és mit szeretne vele elérni. Ezért, ha valakivel együtt írok egy blogot, rá ugyanez vonatkozik, de nyilván ez kölcsönös játék. Mindenkivel betartottuk ezt, kortól, nemtől függetlenül. 
Azt viszont nem vállalom, hogy a saját nevem alatt jelentessek meg olyat, akiről semmit sem tudok. Főleg nem úgy, ha nem tartom a blogomhoz illőnek. Tudod... Illedelmes kislány vagyok. 🙂
De hajlandó vagyok segíteni. Csak nem ilyen módon. 
Esetedben arra gondolok, hogy olyan dolgok közlésére kérsz, amiről nem tudhatom biztosan, hogy a tiéd. Amit egy apró megjegyzés kíséretében közzétettem, azt egy Anonymous nevű valaki tette közzé. Az, hogy ismered a linket semmit sem jelent. Tudok ide másolni több millió linket, ami egyáltalán nem bizonyítja, hogy az az enyém lenne, vagy bármilyen módon kapcsolatban állna velem. /Mondjuk ez butaság, mert fogalmam sincs, hány karaktert jelentethetnék én itt meg, de érted../
Az az Anonymous ott a szerzők között nem jelenik meg, pedig rengeteg sztori van a nevével fémjelezve. Engem nem zavar, ha a sajátom akár ilyen módon is szerepel ott, vagy bárhol. Itt valaki még irigykedett is rám ezért, mert csak a jók érdemesek szerinte ilyenre. Mondjuk én bebizonyítottam neki az ellenkezőjét az itteni pontszámokat véve alapul. 🙂 De tudom, hogy nem mindenki így áll ehhez a kérdéshez és nem szándékozok senkit sem megbántani. Ilyen módon sem, bár tudom azt is, hogy nem tudok mindenkinek megfelelni. Kissé bizarr módszerrel bizonyítottam ezt nemrég éppen itt, de az se igazán tetszik senkinek. Meglepődtem ugyan, mert én 3-as átlagnál nem gondoltam volna többre, ismerve az itteniek lelkivilágát, beállítottságát. /Bocsásd meg nekem, ha most kissé beképzelt voltam. 🙂 /
Szóval közölök én bármit a fenti formában és módon. Vagy lehetünk társszerzők, természetesen előre megbeszélve a blog célját és pár feltételt. A feltételből egyet leírtam, és attól nem szándékozom eltérni. A többit szerintem érdemesebb lenne nem nyilvánosan megbeszélve közzétenni, bár ha neked ez a megoldás tetszik... 
Gondold át kérlek!
Köszi.
Virti-Puszi 🙂
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 27. 17:41-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 27. 17:41
#250
Titti, jó lenne ha jelenne meg méfg írásom az oldaladon. Egy picit hosszabb. 
1
Titti
2023. augusztus 24. 21:25
#248
Persze, hogy nem kell. Csak magyarázat az elmebajomra. Ha van egyáltalán magyarázat ilyesmire. 
Ő az, ugye? Rose Leslie - Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Rose_Leslie
Tudtam, hogy láttam már valahol. 
 
1
Ez egy válasz cvirag 2023. augusztus 24. 20:52-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 24. 20:57
#247
Csala Zsuzsa és Gálvölgyi János nagyszerű alakítását, vettem mintának, és én is leírtam egy Jelenet egy házasságból jellegű valamit. 
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 24. 20:41-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 24. 20:55
#246
A jelenetek egy házasságból történetet, én küldtem be kétszer. Mert azt hittem h az első beküldés után nem jelenik meg. 
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 24. 20:41-kor írt üzenetére.
cvirag
2023. augusztus 24. 20:52
#245
Ne hari, de ugye nem kell elolvasnom? 
A többit értékelem. Nem festem a hajam és a képen Rose Leslie van. 😉 
 
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 24. 20:47-kor írt üzenetére.