Kérjük, az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat!
Az oldal erotikus tartalma miatt csak 18 éven felülieknek ajánlott! Az oldal tartalmai az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha korlátoznád a korhatáros tartalmak elérését a gépen, használj szűrőprogramot.
A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. (További információk)
Egyszerű. Ugyanazért, mint amiért nem tudom elmagyarázni nekik az édes ízt. Nekik maguknak kell eldönteni, szeretni fogják-e a csokit, avagy sem. Egy megoldás pusztán javaslat kategória 😇: írd meg nekem emailben. Én majd közzéteszem itt a nevedben. 😅😅😅
Láttam egy filmet aminek a címe azt hiszem A hatalom hálójában volt. Most képzeld magad a csaj helyébe. 😀 Ha eltűnne minden nyilvántartásból minden adatod és a helyedbe lépne mondjuk Hoesaeg Sonyeo... Eltűnne a facebookról minden képed, a tik-tok-ról minden vided, meg a Sukitoréról is minden írásod... Mi maradna akkor belőled a való világban? Egy test lélekkel és – talán -- tele fájdalommal. Akkor talán megérthetnéd az s/m lényegét, bár csak akkor, ha sikerülne élvezned a dolgot. Na, a kiindulási pont a test visszajelzése hát, ami kémiai úton(?) jelzi az agynak, hogy valami nincs rendben a szervezettel. A többi csak a filmen létezik, a valóságban talán nem is. 😀 Igaz? Ja, ez a kérdés kizárólag Doriannak szól, mint ahogy a többi is, mások számára butaság. Ahogyan az a film is az volt. Lehetetlen. Vagy mégse? 😉
Sajnos ez a válasz az eredetileg leírt válaszomnak csak az első mondatának az első fele volt. A többi hogy hova tűnt... azt én is szeretném tudni. De nagyon jó, hogy közben felvetetted azt, hogy a gyerekeidre ráhagyod, hogy jó és rossz tapasztalást szerezzenek maguknak! Ugyanis ez lett volna a következő kérdés a fájdalommal kapcsolatban: miért
Az első felében nagyon pontosan leírtad a lényegét, hogy mi is a fájdalom. A második felében... egy kicsit megint messziről kezdted. Először csak magának a fájdalomnak, mint jelenségnek kellene az alapjait átvennünk. És csak utána rátérni, hogy a fájdalom miért jó egyeseknek így vagy úgy. Bocsi, de ez kb olyan, mintha az alapvető fizikát az energiaspineknél akarnánk elkezdeni.
Én már nem is csodálkozom, hogy ezt nem én írtam. 💖 Na, ezért is hagyom a csemeté(i)mnek hogy tapasztaljanak. Jót és rosszat is. Másként nem fognak majd különbséget tenni. Persze ezt a koruknak megfelelő mértékben, még mielőtt bárki értesítené a gyermekvédelmet. 😀
Kifejtenéd azt is, hogy miben? Egy eszmecsere nem attól lesz érthető mindenki számára, ha pusztán azt mondom Dorianra, hogy szürke. Mert ez a név sem azt jelentette eredetileg, amiként most egyesek apellálnak rá. Arról sem tehetek, hogy néha összekeverem Dórival. Hangzásban hasonló és ez másnak úgysem mond semmit, max nekik. 😀 Salsa papa kifejtette, hogy mi a fájdalom fogalma, tehát ebbe nem mennék bele. A fájdalom tehát egy emberi érzés, a test jelzése a léleknek.
Most már aztán csak beledumálok, ha eddig végig követtem az eseményeket. Mellőzném a tudományos és lexikon-meghatározásokat és tekintsétek egy pályán kívüli amatőr locsogásának. A fájdalom: jelzés a testednek, hogy a megszokottól eltérő intenzitású behatás érte, ami történhet gyorsan, és lassan kifejlődve is. Közelítheted a kezed lassan is a gyertyalánghoz, és úgy is, hogy "elcsippented" a lángot az ujjaiddal. Első esetben egy kellemes szakaszon átjutva és fokozatosan felerősödve ér az inger és egy ponton túllép a megszokott mértéken. A fájdalomküszöbödtől függ, hogy mennyire közelítheted meg a gyertyalángot, ez egyénenként változik. A másodiknál az inger egy pillanat alatt épül fel. Okozhat reflex-szerű öntudatlan reakciót és amikor lecseng megtolhatja az adrenalin szintedet és közben áthaladhat egy-egy kellemes fázison is. Többször ismételve a tested már valamelyest "ismerősként" fogadhatja az ingert, gyengülhet a reflex hatás és a kellemes szakasz szélesebbre húzódhat. Itt lehet egy olyan pont ahol a kíváncsiság, vagy a hosszabban tartó kellemes hatás miatt igény támad a behatás gyakoribb megismétlésére. És itt a "rossz" fájdalom egy kívánatos jelenséggé válhat, beleegyezhetsz abba is, hogy ne te okozd magadnak (mert akkor még váratlanabb), és megengeded valakinek, akiben megbízol. Azt, hogy ez milyen úton válik az örömszerzés forrásává, arról nem tudok értelmeset mondani. Lehet, hogy az eddigi okfejtésem sem volt az... De tettem egy próbát, szedjétek ízekre, nyitott vagyok rá, mert tanulhatok valamit és megértőbbé válhatok ezzel a szexuális jelenséggel szemben. Mert létezik egy látható méretű körben, és annak oka kell hogy legyen.
Talán az egész témát - Há hirtelen ennyire lett rá igény - az alapoknál kellene kezdeni megtárgyalni! Kezdésnek itt egy alap kérdés: Mi a fájdalom? Jó vagy rossz dolog a fájdalom? (esetleg mindkettő vagy egyik sem?)
Mindent meg kell tapasztalni, hogy megértsük. Ki kell próbálni. Bevallom, időnként lenne olyan akit elnáspágolnék szívesen, vagy behúznék neki egy kettőt. Ez azt jelenti domina hajlamom van? Volt az életemben olyan pasi, akinek még a lábujjait is imádtam volna megcsókolni és tőle bármit elviseltem volna. Ez meg azt jelenti mazochista is vagyok?😀
Amit az elején írtál, az jogi kategória. Pár ezer év alatt ez is változott. Azt hivatott megakadályozni, hogy más ellen is elkövessék ugyanazt az erőszakot. Nem is értem miért, ha egyszer nekem jó lett a vége. 😀 Na, ez butaság volt, mert egyáltalán nem tuti, hogy ami nekem kellemes érzéssé válik, az másnak is olyan lesz. Szóval ezzel inkább egyetértek. Pedig ezzel elveszik a lehetőséget mástól, hogy neki is jó lehessen. 😉 Vagy nem. De mindenki másképp éli meg az eseményeket. Ami neked jó, lehet másnak rossz és fordítva. Régebben nekem kellemetlen volt, ha mélyre nyomtak valamit a torkomon. Ma már annyira nem, bár nem mindegy mit hagyok leerőltetni. Nagyobb lett időközben a fájdalomküszöböm? Kétlem, mert ugyanúgy fáj, ha elvágom a kezem. Egyszerűen csak azt a bizonyos fájdalmat tolerálom, kedvelem jobban, mint azelőtt. Fejlődőképes lennék én ettől az s/m vonatkozásában? Talán 70 éves koromra lesz belőlem s/m rajongó ezt a vonalat folytatva? 😀 Ez is butaság, mert én ezáltal nem a fájdalmat és az s/m-et kedveltem meg jobban, csak a szexet. Ezzel is lehet vitatkozni, de én most így érzem.
Éva ugyan válaszolt neked, de itt még mindig csak egyet jelölhetek meg, akinek válaszolhatok, pedig én ezt inkább neked címeztem volna és egy picit mindenki másnak is. Hello All! 😂
Lehet ennek az az oka, hogy mára már eléggé védett világban élünk és emiatt csökkent a fájdalomküszöbünk? Fogalmazhatnék úgy is, hogy megnőtt az érzékenységünk? Érzéketlenek-e azok az amberek, akik az s/m kedvelői? Úgy értem teljesen érzéketlenek nem lehetnek, mert ha nem éreznék jónak, kellemesnek, akkor azt sem tennék, meg mást sem. De az lehetetlen, hogy valaki semmit sem érezzen, igaz? Szerintem a lényeg ennél is az érzéseken múlik. Hogy mennyire kedvelem én a fájdalmat, avagy mennyire nem viselem el. Ezt nekem nehéz lenne elmagyarázni, mert én utálom, ha fáj valamim. Talán én se tudnám elmagyarázni érthetően a piros és zöld szín különbségét egy születésétől fogva vak embernek. Egy frigid nőt is nehéz megtanítani az orgazmusra, mert amint sikerült, kikerül abból a kategóriából. Ha meg nem sikerül, hiába magyarázom én el neki, hogy az milyen érzés. Fogalommeghatározásokkal ilyen téren nem érhetünk el szerintem sikert. Ha nem éled meg, akkor meg sem értheted. De még abban az esetben is csak akkor, ha kedvelni is tudod. Tévednék?
Egy megoldás pusztán javaslat kategória 😇: írd meg nekem emailben. Én majd közzéteszem itt a nevedben. 😅😅😅
Ha eltűnne minden nyilvántartásból minden adatod és a helyedbe lépne mondjuk Hoesaeg Sonyeo... Eltűnne a facebookról minden képed, a tik-tok-ról minden vided, meg a Sukitoréról is minden írásod... Mi maradna akkor belőled a való világban? Egy test lélekkel és – talán -- tele fájdalommal. Akkor talán megérthetnéd az s/m lényegét, bár csak akkor, ha sikerülne élvezned a dolgot.
Na, a kiindulási pont a test visszajelzése hát, ami kémiai úton(?) jelzi az agynak, hogy valami nincs rendben a szervezettel. A többi csak a filmen létezik, a valóságban talán nem is. 😀
Igaz?
Ja, ez a kérdés kizárólag Doriannak szól, mint ahogy a többi is, mások számára butaság. Ahogyan az a film is az volt. Lehetetlen. Vagy mégse? 😉
De nagyon jó, hogy közben felvetetted azt, hogy a gyerekeidre ráhagyod, hogy jó és rossz tapasztalást szerezzenek maguknak! Ugyanis ez lett volna a következő kérdés a fájdalommal kapcsolatban: miért
Szerintem Dorian épp ilyet szeretne.
meg én is, talán mások is kíváncsiak erre.
Salsa papa kifejtette, hogy mi a fájdalom fogalma, tehát ebbe nem mennék bele. A fájdalom tehát egy emberi érzés, a test jelzése a léleknek.
A fájdalom: jelzés a testednek, hogy a megszokottól eltérő intenzitású behatás érte, ami történhet gyorsan, és lassan kifejlődve is.
Közelítheted a kezed lassan is a gyertyalánghoz, és úgy is, hogy "elcsippented" a lángot az ujjaiddal. Első esetben egy kellemes szakaszon átjutva és fokozatosan felerősödve ér az inger és egy ponton túllép a megszokott mértéken. A fájdalomküszöbödtől függ, hogy mennyire közelítheted meg a gyertyalángot, ez egyénenként változik.
A másodiknál az inger egy pillanat alatt épül fel. Okozhat reflex-szerű öntudatlan reakciót és amikor lecseng megtolhatja az adrenalin szintedet és közben áthaladhat egy-egy kellemes fázison is. Többször ismételve a tested már valamelyest "ismerősként" fogadhatja az ingert, gyengülhet a reflex hatás és a kellemes szakasz szélesebbre húzódhat.
Itt lehet egy olyan pont ahol a kíváncsiság, vagy a hosszabban tartó kellemes hatás miatt igény támad a behatás gyakoribb megismétlésére. És itt a "rossz" fájdalom egy kívánatos jelenséggé válhat, beleegyezhetsz abba is, hogy ne te okozd magadnak (mert akkor még váratlanabb), és megengeded valakinek, akiben megbízol.
Azt, hogy ez milyen úton válik az örömszerzés forrásává, arról nem tudok értelmeset mondani. Lehet, hogy az eddigi okfejtésem sem volt az... De tettem egy próbát, szedjétek ízekre, nyitott vagyok rá, mert tanulhatok valamit és megértőbbé válhatok ezzel a szexuális jelenséggel szemben. Mert létezik egy látható méretű körben, és annak oka kell hogy legyen.
Mi a fájdalom?
Jó vagy rossz dolog a fájdalom? (esetleg mindkettő vagy egyik sem?)
Győzz meg! 😅😇
De mindenki másképp éli meg az eseményeket. Ami neked jó, lehet másnak rossz és fordítva. Régebben nekem kellemetlen volt, ha mélyre nyomtak valamit a torkomon. Ma már annyira nem, bár nem mindegy mit hagyok leerőltetni. Nagyobb lett időközben a fájdalomküszöböm? Kétlem, mert ugyanúgy fáj, ha elvágom a kezem. Egyszerűen csak azt a bizonyos fájdalmat tolerálom, kedvelem jobban, mint azelőtt. Fejlődőképes lennék én ettől az s/m vonatkozásában? Talán 70 éves koromra lesz belőlem s/m rajongó ezt a vonalat folytatva? 😀 Ez is butaság, mert én ezáltal nem a fájdalmat és az s/m-et kedveltem meg jobban, csak a szexet.
Ezzel is lehet vitatkozni, de én most így érzem.
❤️💔
A többiek meg nyomjak a rizsát, miközben csak egy egyszerű kérdést tettem fel a hobbijukról. Látod, ebben igazam volt.
A többieknek: ha van rá igény, reagálok, de sztem én járok jobban, ha nem. :D
Hello All! 😂
Tévednék?