Társalkodó - bármiről

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Titti
2023. augusztus 21. 15:59
#224
Ehhez még pár gondolat – magyarázatként...  A színekről.
Egy blogot lehet úgy is, írni, hogy semmihez sem értek, csak regisztrálok, választok egy témát, beillesztek szöveget, majd megnyomom az élesít gombot.  Ez az egyszerűbb módja. Én is így kezdtem – újra – nemrégiben.
Csakhogy a blognak lehet célja is. 
Általában a színeket én is hagyom alapon, egészen addig bárki számára olvashatóan, míg nem gondolom azt, hogy akinek szántam az elolvashatta, ha akarta. Miután eljutok erre az utóbb említett pontra, átállítom a színeket figyelemfelkeltésképpen. Nyilván így is olvasható marad, hiszen a Ctrl+A egyidejű lenyomása a legtöbb böngészőt arra utasítja, hogy jelöljön ki minden látható elemet a lapon. A szöveg ennélfogva inverzben fog megjelenni, azaz teljesen olvasható lesz, akkor is, ha a háttérszínt és a szöveg színét is ugyanolyanra állítom. A háttérképet ez a billentyűparancs nem jelöli ugyanis ki. Ha még így sem tetszik valamiért, akkor ezt simán másolom, majd beillesztem egy meglevő, vagy újonnan létrehozott dokumentumba, akár szimpla szöveges állományba is. A másolást többféleképpen lehet elkövetni, de ezt biztosan tudod, hiszen aki alkalmasnak érzi magát blog szerkesztésre, az ezzel tisztában van. Emiatt nem érthető ez a megállapításod, hogy „színek is akadályt jelentenek az értő olvasáshoz, nézzéshez. "
A színek mindaddig maradnak úgy, ameddig az érintett nem jelez nekem valahol, hogy igen, látta azt, ekkor vagy visszaállítom az eredetire, vagy vázlatba teszem. Van amelyik törlődik, ez posztonként változik nálam.
Van, amikor edzzem magam. 😀 Úgy ezer évvel ezelőtt még wap-on szerkesztgettem és utána picit beleütöttem az orrom a html-be is. Nem a publikálás volt a cél, hanem csak ismeretszerzés. Manapság – néha – próbálom felfrissíteni az azzal kapcsolatos ismereteimet, noha nyilvánvalóan változott azóta sok dolog. Mondhatnám, hogy az egy másik hobbi az írás mellett, hát ki tiltja meg nekem, hogy a kettőt ötvözzem valahogyan?! 🙂 Ja, hogy egyikben sem vagyok profi? Elismerem... De aki meg se próbálja ezeket, azt már biztosan túlszárnyaltam. 😀
 
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 21. 11:23-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 21. 15:54
#223
Jó h ide hoztad ezt a politikai cikket, érdemes megvizsgálni h milyen szubkultúra alakul ki a hvg cikkei alatt a kommentek mentén. Már akit érdekel. Részemről tisztelem, becsülöm a hazánkban élő nemzetiségeket és elhatárolódok attól a mocsoktól ami a cik témája.  Nem is tudom h a guminő c írásom hogyan küldjem el neked, ide nyilván nem illik belinkelni, kireülve a hivatalos utat ( várj 3 - 4 hétig).  Végülis is idetudom linkelni. Íme: https://tortenetek.hu/tortenet/gumino/33963   A tököm sem tudja h milyen nevet írj szerzőnek,  "vendégszerző" jó lesz, bár nem túl fantáziadús.  Szia! Puszi!
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 21. 15:32-kor írt üzenetére.
Titti
2023. augusztus 21. 15:32
#222
Sajnálom, hogy nincs rá időd, de megértem. Szeretnék neked kedveskedni egy félig-meddig politikai indíttatású cikk megmutatásával, csak azért, mert említetted, hogy hobbid a politika és a szex. Vélemény: Turullal szexelni szabad? | hvg.hu 
https://hvg.hu/velemeny/20121110_turullalszexelni
Ezt pedig azért kétféleképpen, mert nem tudom, mi hogyan jelenik itt meg. A hozzászólásban a color például még mindig szimpla html-kód csupán. 
Másrészt meg azért, mert láttam egyesektől eszmefuttatást a családi sztorik kedvelhetőségére vonatkozóan. Ebben igyekeznek bizonygatni annak létjogosultságát, bár engem nem győztek meg erről, de érdekes adalékokkal szolgálnak e témához, ha nem is mind objektív. Viszont nem ad választ arra a kérdésre, miszerint miért kedveltek világszerte az olyan tabunak számító történetek. Vagy mégis, mert egy helyen utal az összezártságra és több helyen hagyományra. Japán faluk vonatkozásában pedig mindkettőre. Mondanám, hogy  ezzel megvan a válasz, de valamiért úgy érzem, ez nem elég. Az sem teljesen elegendő, amit Dorian és Ulysses fejtegettek, úgy hiszem, ezt ők is érzik. Megpróbálom ezt magamban összehozni, vegyíteni majd, de szerintem az ok inkább lesz az internet elterjedésében keresendő, mint a múltban. Habár... Az is felfogható egyfajta összezártságként.

Bármilyen írást szívesen közzéteszek, csakhogy ha nem az enyém, akkor kéne hozzá valamilyen név. Ákombákom nem hiszem, hogy jó ötlet, mert eléggé meseszerű, ami ugye inkább gyermekek olvasmánya, azaz nem passzolna a guminő témához. Ez az ikkeásjakuzzi név meg éppen arra hajaz, bocsi. Talán, ha egy linket is mutatnál arról a guminősről... Megköszönném. Tudod, mostanában eléggé szétszórt vagyok, bár a címekkel, címkékkel, nevekkel mindig is hadilábon álltam.

8 üveg sör egy délután? :O Vízhajtózol talán? 🙂

Hm... Virticsoki helyett virtipuszi? Nem is rossz elgondolás. 😀
2
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 21. 14:11-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 21. 14:11
#221
Aranyos vagy,  de passzlom a szerkesztői állást, annak ellenére h tökéletesen alkalmas vagyok a feldatra. Nem szeretnék még többet monitor előtt ülni, és egy hőskölteményt, illetve egy pornóregényt szeretnék írni. A pornóregényel egy hölgynek akarok imponálni, talán ha elolvassa, utána leszopja a faszom.  Illetve a 4 liter söröm is meg kellene inni egy délután.  De akár itt szívesen csevegek veled. A guminő c írásom megjelenik a honlapodon?  Puszi!
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 21. 11:36-kor írt üzenetére.
Titti
2023. augusztus 21. 11:36
#220
Neked is kellemes napot - nem csak hétfőn.

Blog: Segíthetnél beállítani, színesebbé – vagy szürkébbé 😀 – tenni. 🙂
Meghívnálak szerkesztőnek, csak... Ahhoz kéne egy mail cím. Vagy egy indapass név. Nekem tetszik például a Péter. Az se baj, ha vallásos. Mert ugye a hit az fontos. A papoknak is... 

Ez most lehet butaság volt. Nem biztos, hogy kéne ilyet tennem. De ha egyszer olyan kevés értékelhető véleményt kapok. Ahogy elnézem te szeretsz és tudsz is véleményt alkotni.  

 
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 21. 11:23-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 21. 11:23
#219
Jó a honlapod csak nem tudok kiigazodni, és a színek is akadályt jelentenek az értő olvasáshoz, nézzéshez. 
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 20. 20:39-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 21. 08:47
#218
Jó lenne ha a guminő c rövid írásom, mint vendégszöveg megjelenne a blogodon. 
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 20. 20:39-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 21. 07:50
#217
Kellemes hétfőt kívánok neked! A hétfő csodálatos nap, a zsíros kenyér pedig a zsíros oldalával felfelé esik le a boldog országokban. A blogod nézzem, olévasom, imádás. 😀
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 20. 20:39-kor írt üzenetére.
Titti
2023. augusztus 20. 20:39
#216
Ó. de jó, hogy néha elmélkedünk és előre megírtam erre a választ. Nyilván nem neked címeztem volna akkor, de ez is egy vélemény, na és ez az enyém: Szerelemről és erotikáról irodalmi berkekben - Ajjaj (blog.hu) https://nilla30.blog.hu/2023/07/19/szerelemrol_440
Hogy mennyire helytálló és mennyire veszem figyelembe, erről lehetne vitatkozni, de szerintem itt nem fogok. 🙂
A határokról pedig nem én írtam szerintem jót, hasznosat, bár az is megszületett előre: Korlátok és szexterápia - Szia (blog.hu) 
https://lidianaknah.blog.hu/2023/08/14/korlatok_es_szexterapia
Elnézést kérek, ha ez reklámnak tűnik, de nem az, csupán picit hosszabb válasz.
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 20. 20:11-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 20. 20:11
#215
Hogy írjunk pornó irodalmat?

  Avval kezdem, h a pornó a kedvenc műfajom. Nagyon imádom, szerettem. Nem óhajtok a pornóiparról írni de tudjuk, hogy ez a műfaj, a vizuális kultúrákban is jelen van, ill élő előadások is vannak.
Ami nagyon fontos ennek a műfajnak a lenézés, a megvetés, a társadalmi kirekesztés tesz jót. Ugyanis így tudja megőrizni a lázadó szerepét. Manapság már senki se lepődik meg azon, h pornószínésznők jelennek meg a mainstream médiában. Tehát társadalmilag egyre elfogadottabb ez a műfaj. Úgy lenne hiteles ha nem lenne elfogadott és csak egy szubkultúra kedvelné és őket lenézné a többségi társadalom. Rongyolódik, konszolidálódik a pornó, erotikává silányul.
A pornóirodalomnak akkor van jövője ha megtud újulni és újra lenézett műfaj lesz. Ugyanakkor a társadalom is fejlődik, tudatos lesz és elfogadja a szubkultúrákat is,,így hát a pornó elveszíti a sajátos ízét és egy megtűrt, sőt akár elismert műfaj lesz. Egy másik példa, hogy jobban megértsük. Ma már senki se lepődik meg azon, h egy rockert meghívnak a legflancosabb díjátadóra, ez valahol jó. Ugyanakkor a műfaj elveszíti lázadó jellegét.
Rátérek magára az irodalomra. Legyünk szókimondók, itt nem érvényes,,h nem szabad, nem illik vulgáris szavakat használni. Keressünk nagyon vulgáris szavakat és használjuk.
Nem arról van szó, hogy telepakolunk egy szöveget minél rondább szavakkal és akkor ez a pornó. A vulgáris szavak csak fűszereznek. A történés a lényeg, nem meglepő módon szexuális aktusokat kell felvonultatni egy aktus, kis pihenő, újra aktus, és így végig a történetben. Pihenő csupán arra jó, hogy átvezesse az olvasót az újabb aktusra. És igazából ennyi a pornó.
Tudom, h sokan kérdezik, hogy de mi van akkor ha egy érdekes társadalmi folyamat történés kerül feldolgozásra? Tehát valamilyen többes értelme is van az írásnak a naturális részek mellet. Nos ez már nem pornó. A hiteles, autentikus pornó nem igényli a komoly gondolatokat, eszméket, bármit ami komoly a szereplők élvezni akarják egymást és ennyi. Amelyik mű ezen túl megy, nos az olyan művet én már nem nevezem pornónak.
Lényegében meg kell tanulni leírni a szexet , a szexuális aktust úgy, hogy aki olvassa lássa maga előtt, hiszen ez a lényege az aktus. Itt csak a fantázia szabhat határt.
Milyenek a szereplők? Eltúlzotak. Pl. Nagy lufi mellek.
 
2
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 20. 20:00
#214
Újra sziporkáztál. A folyik a levemre ráteszem a mancsom. 
-Folyik a pinalevem. - mondta Gini az úrinő.

Miért lenne radír? Kultúráltan beszélgetünk, én élvezem a stílusod, a gondolataid szárnyalását.
1
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 20. 19:04-kor írt üzenetére.
Titti
2023. augusztus 20. 19:04
#213
Köszi a tájékoztatást, most már egészen biztosan azt írják majd a fejfámra, hogy kiművelt lettem. Hogy ezt ki művelte velem, azt remélem, hogy nem.

Az öttől nyolcig terjedő pontokban foglaltak szerint nem szabad többet írnom, úgyhogy elképzelhető, hogy megfogadom a tanácsod, és ez lesz az utolsó. Vagy nem. 🙂
Az ötös pont szerint ugyanis jobb szeretem, ha nem az írásomhoz nyúlnak.
A hatos pont vegyes érzelmeket keltett bennem, mint amilyenek az elfoglaltságaim is.
A hetes és nyolcas pont apró módosításra szorulna esetemben, a nőkre vonatkoztatva. 
A tizenegyes pont az, ami elsősorban megalapozza a fenti döntésem. Nem tudok iparosként írni, azt meghagyom a hivatásosoknak. 
Sajnos a későbbi dolgokból sem tudok mindig mindent betartani. Például nem tudok mindig jól kategorizálni.
Emiatt a legutoljára beküldött esetében is ráhagytam a szerkesztőkre, illedelmesen megkérve őket erre. 

Ha ez megtörtént volna veled, akkor te milyen kategóriába sorolnád?

Kell a pénz a főiskolai tandíjra, ezért művészet órán jelentkeztem modellnek. Úgy tudtam erotikus képhez kell modell, akit lefestenek. Feltételeztem, hogy a festés alatt mozdulatlannak kell lennem és maradhat rajtam némi ruha. Mindkét esetben tévedtem. 
A tanár, aki bemutató festészetet tartott 4 diákjának, azt mondta, hogy nem muszáj mozdulatlannak maradnom. A srácok, akiknek az előadás szólt volna, felajánlottak egy nagyobb pénzösszeget, ha meztelenül állok modellt. Ebből a pénzből, nemcsak a félévi tandíjam, hanem az albérletem is ki tudom fizetni, tehát elvállalom. 
Arra viszont nem számítottam, hogy tapizhatnak is érte. Bár ez még belefér – gondoltam.
Annyira jól esett a tapizás, hogy eléggé felizgultam. 

A tanárt zavarta a combomon csordogáló nedvesség, hát utasítja egyik diákját, takarítsa le onnan, ha már így felizgatta a lányt – engem. A takarítást alaposan megtette, jól kinyalt, de nem akart elapadni a levem, ezért a többiek is besegítettek. 
– Tanár úr, ez még mindig csorog. Mit tegyünk?
– Azt hiszem magamnak kell kézbe vennem a dolgokat – így a tanár úr.
– Sajnálom uraim, de akkor most nem művészeti óra lesz megtartva, hanem egy orgazmus elősegítő oktatás. A bemutatót én kezdem és mérni fogjuk egy óra alatt hány orgazmust tudnak önök felmutatni a hölgynél. Természetesen őt ezért „kártalanítás” illeti, úgyhogy az óradíjat meg kell duplázni. Mindenkinek megfelel így? Ha igen, akkor kezdhetjük.

Az egy órából kettő lett, mert a következő óra egyébként mindenkinek lyukasóra lett volna. Nekem meg minden lyukam igénybe vették, de így egész évre ki tudtam fizetni a legszükségesebb dolgokat. A tetejébe ráadásként, kaptam olcsó korrepetitorokat minden tantárgyhoz. 
A fizetséget természetben kérték tőlem, külön–külön, és néha többesben is. Sajnos megtudta ezt az unokatestvérem, aki titkon szerelmes volt belém és besegített a korrepetálásba, pedig nem vettem fel a szexológiát az órarendembe. Mire felocsúdtam, és tiltakozhattam volna, már mélyen benne jártunk a tananyagban. Ezért elhatároztam, hogy mégiscsak vizsgázni fogok abból a tárgyból is. Az nem okozott gondot, hogy az a témakör nem szerepelt a mi iskolánk anyagában. Arra gondoltam, hogy belefér majd az időmbe, de persze tévedtem. Emiatt inkább minden tanulmányomat félbehagytam és memoárt írtam, amit kiadtak és minden vizsga nélkül dísz-doktorrá fogadtak. Azt nem árulom el, hogy kik és hol, mert az már egy külön történet lenne. Ráadásul sok – itt felsorolt  –, nagyrabecsült pontot megsértenék vele.


Sajnos ezt sem tudom eldönteni, hogy milyen kategória lenne.
Minden segítséget szívesen fogadok.
Feltéve, hogy a karakterszám miatt ez itt megjelenhet az ingyenes kategóriában, azaz itt a fórumon.
Ezt ugyanis itt nem velem fizettetik meg, hanem én fizettetem meg azokkal, akik nem ezt szerették volna olvasni. Amennyiben ezt a szerkesztők is így értékelik a fizetségem - szerintem - egy jó nagy darab radír lesz! 😀 

Ui: Egyetlen pontban fogadtam meg a tanácsod, a központozást másra hagytam, én jobb szeretek egyensúlyozni.

 
2
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 20. 11:12-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 20. 15:54
#212
Tanfolyam vagy tehetség?

  A szórakoztató regényírás nem meglepő módon egy alkotó folyamat. Az alkotás a mindennapi élet számos területen megjelenik, elég a ház, illetve az útépítésre gondolni. Természetesnek ítéljük meg, hogy a ház, illetve útépítéshez szaktudás kell. A szaktudás a modern társadalmakban, iskolarendszerű képzéseken, illetve tanfolyamokon, bárki számára hozzáférhető. Egyébként a köznevelés nyilvánvalóan állami feladat és értelemszerűen felelősség is, ugyanakkor számos résztvevő számára profitorientált üzlet.
A szórakoztató regényírásnak számos kritériuma, jellemzője, szabályrendszere van. Ha a cél az irodalom mint kifejező művészet megőrzése és tovább vitele a jövő generációinak a számára, akkor az igényes munkára kell törekedni.
Kiemelten fontos, hogy a könyv létrehozása csapat munka, és mindegyik könyvpiaci szereplőnek szaktudás kell az adott területén.
Feltételezhető, hogy a jövőben is lesznek olyan események, történések amikről irodalmi alkotásokban lehet tudósítani. Szintén feltételezhető, hogy az embereknek a jövőben is lesznek érzéseik vágyaik, amik szintén megjelenek az irodalmi alkotásokban. Visszatérve az eredeti gondolatmenethez. Tudás nélkül házat, utat, hidat és most már tegyük hozzá, hogy szórakoztató regényt sem lehet alkotni. Egy rosszul megírt történet, az irodalmat silányítja. Illetve, rossz, igénytelen tartalmat közvetít a társadalom számára. Nyilván a jó olvasó próbál igényes könyveket olvasni és másokat is erre biztat.

A könyvkiadás sok szereplős játék.

Kik ők?

A korrektor

A szöveget először a korrektor nézi át, kijavítja a helyesírási és fogalmazási hibákat. Nyilván ehhez a munkához bölcsész diploma szükséges, A nyelvtudományokat, azon belül a helyesírást csak felsőfokú, egyetemi képzéseken lehet magas színvonalon megtanulni. Íróknak nem feltétlenül szükséges ismerni a helyesírást.

Az olvasószerkesztő

A következő lépcsőfok az olvasószerkesztő aki tud gondolkodni az adott célcsoport fejével, ennek megfelelően tudja, a történetet élvezhetően, változatosan tálalni. Az olvasószerkesztő ugyanaz mint a színházban a dramaturg. Nyilván számos alkalommal ki kell vágni részeket a szövegből.

A tördelő

Végül a tördelő az adott könyv lapjainak a méretéhez igazítja a szöveget.

A kiadó vezetője.

A kiadó vezetője próbálja kitalálni, szerencsés esetben nem varázsgömbből, hogy milyen jellegű művek lesznek sikeresek a könyvpiacon.

Pár szó a sci – fi ről

A sci – fi műfaj túlmutat azon, hogy férfiak harcolnak űrlényekkel, és a nők szexisek és közhelyeket mondanak.

Mit kell megtanulni egy írónak?

A szereplők ábrázolása lehetőleg ne úgy történjen, hogy az összes szereplő egyforma és az alkotóra hasonlít. Kezdő írók számára jó tanács, hogy próbálják meg a szereplőket valós személyekről mintázni. Szintén jó ha egy szőke, hosszú hajú nő mellett egy fekete, rövid hajú nő is megjelenik. Az okot sejtjük ne legyenek egyformák. Tudni kell, hogy a rossz író tehetségről beszél, a jó író pedig eladott példányszámokról. Előfordul, hogy a kiadó vezetője csak olyan íróval áll szóba, akinek papírja van arról, hogy elvégzett egy, vagy jobb esetben több írói tanfolyamot. A tanfolyamot tartó író a saját konkurenciáját neveli.
Néhány szó az írós Facebook csoportokról.
Legnagyobb hátrányuk, ami a zárt közösségek jellemzője, hogy a tagok egy idő után elkezdenek egymásra hasonlítani. Épen ezért jó ha mindig érkeznek új tagok, illetve alkotó csoport esetében csak a nyilvános csoport az ideális a zárt nem.
Napjainkban a trend, hogy azonos nemű emberek kapcsolata is szerepel a legtöbb történetben, mintha kötelező lenne. Nos, nem kötelező szerepelni azonos nemű emberek kapcsolatának a szórakoztató regényekben.
Nyilván az olvasók számára az olyan könyv amit nem ismernek nem létezik. Reklámozni kell az alkotást aminek komoly anyagi vonzata van.
A kiadók gyakran a profitot tartják fontosnak és ritkán dobnak olyan műveket a piacra, amikről lehet sejteni, hogy anyagilag nem fognak megtérülni, de valamilyen szempont szerint fontos, szép üzenetet közvetítenek a társadalom számára.
Kérem az írókat, hogy nagyon alaposan nézzék meg, hogy ki fogja a tanfolyamot tartani. Ha olyan illető akinek nincs legalább 10 – 15 sikeres , kötete a piacon. (Eladott példányszámot tekintve) , akkor másik tanfolyamot kell keresni. Ihlet nem kell a regényíráshoz, hanem helyette szorgalom és kitartás kell, illetve a szakma ismerete. Szórakoztató regény írója ne várjon ihletre.
A tehetség és az intelligencia azért jelenik meg gyakran, akár az irodalom kapcsán is mert a média hazugsága ezt sugallja, hogy fontos az említett kettő képesség. Tudni kell, hogy a fenntartható fejlődéshez, mikró és makroszinten, nem egyéni tehetség és intelligencia kell, hanem közösség. Elég arra gondolni, hogy csak a közösség tudja megállítani az álhírek terjedését.
A történet akkor van jól befejezve, ha az olvasóban hiányérzet keletkezik a mű elolvasása után.

A: Úgy érzi még lehetne folytatni.

B: Egyik, másik szereplővel szeretne, más történetekben is találkozni.
Kezdő íróknak 3 – 4 szereplőt javasolok, mert a sok szereplőt nagyon nehéz jól megjeleníteni a történetben. A rutinos írók már tudnak, jól, akár 10 – 15 szereplőt is mozgatni.

A dramaturgia magyarul történet felépítés tudományát felsőoktatási szinten, egyetemeken tanítják. Mit kell tudni egy dramaturgnak?

A: Mikor " fárad el " egy szereplő, vagyis mikor kell kiírni a történetből.

B: Hogy lehet az izgalmakat fokozni, szituáció, illetve karakterábrázolás tekintetében.

C: Mikor kell befejezni a történetet.

Természetesen léteznek olyan vállalkozók, akik pénzért nyomdakész állapotba varázsolnak egy irodalmi szöveget, akár novellát, vagy regényt, illetve egyetemi szakdolgozatot, stb. Az ilyen vállalkozók egy személyben olvasószerkesztők, korrektorok és tördelők is. Nyilván az idegen nyelvre történő műfordítás is elérhető a piacon, az árat tulajdonképpen a karakterszám határozza meg, vagyis a szöveg hosszúsága, és a hibák mennyisége
2
Lolamacko
2023. augusztus 20. 12:15
#211
Az igazi családanya csak a fiával dug és a fia haverjaival, amíg a férje alszik. Akinek nincs fia, az megszívta, vagy a szomszéd fiát kell használnia. Ha nincs a szomszédnak fia, akkor a lánya férjét vagy pasiját kell felpróbálnia.
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 20. 11:28-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2023. augusztus 20. 12:11
#210
Kiegészítés:
5. Sportolj sokat( a távkapcsoló nyomkodása is sport!)
8. Nézz koreai és török sorozatokat!
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 20. 11:17-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 20. 11:32
#209
Ne griost, pizzát egyenek egy kortárs magyar regény szereplői, hanem Jókai bablevest.
1
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 20. 11:28
#208
Milyen a jó erkölcsű nő?

Nem csalja meg a férjét, nem tart szeretőt. Ha a párja mellet szeretőt akar tartani, akkor köteles a férjétől engedélyt kérni.
Nem használja ki a férfiakat anyagilag.
Nem köteles mindig elegánsnak lenni otthon nyugodtan viselhet akár szabadidő ruhát is.
1
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 20. 11:23
#207
Nem attól vagy író, hogy könyvet adtál ki, hanem attól, hogy vannak olvasóid.   

A rossz író tehetségről beszél, a jó író pedig eladott példányszámokról.
1
ikkjejzjiuiiii
2023. augusztus 20. 11:17
#206
Intések íróknak.

1. Ne figyelj oda az az olyan emberekre akik tehetségről beszélnek neked. Azokra figyelj akik a szorgalomról és a kitartásról mesélnek.
2. A rajongód a legjobb kritikus.
3. Ne hallgass azokra akik szerint nem jó a központozásod mert valószínű, hogy el sem olvasták amit írtál de beléd akarnak kötni.
4. Örülj ha úgy érzed, hogy egyre több a rajongód ez visszajelzés hogy jókat írsz.
5. Sportolj sokat.
6.  Mielőtt elkezdesz írni határozd meg , hogy milyen műfajban fogsz alkotni.
7. Szex, humor legyen a történetedben.
8. Nézz a tv ben Koreai sorozatokat.
9. A fazekas köcsögöt te mint író a társadalmat formálod azzal, hogy megmutatod és véleményezed ami számodra fontos.
10. Légy büszke arra amit leírsz.
11. Ne mérd magad más írókhoz te egyedi vagy és utánozhatatlan.
12. Arra kell hajtani, hogy gyorsan és sokat írj.
1
Lolamacko
2023. augusztus 20. 11:15
#205
13. A helyesírással ne törődj, majd Andreas kijavítja.
 
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. augusztus 20. 11:12-kor írt üzenetére.