Társalkodó - bármiről

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

ikkjejzjiuiiii
2023. október 7. 08:02
#465
Nem tudom h miért rúgoztok, az álértelmiségi, betűnagyság, és az oldalszám fogalmakon. Lényeg ha nektek ez jó, akkor hajrá, engem egyébként nem érdekel. Amúgy abból indultam ki nekem a szerkesztőség számos alkalommal olyat írt, h " kevés benne a szex, ezért nem jelennik meg". 
2
Ez egy válasz Titti 2023. október 6. 22:42-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. október 6. 23:14
#464
Átreformálom a kérdés gyakorlati oldalát férfilélekre: mit tegyél, ha szerelmesként több nőd van?  
De lehet olyant is, hogy szerelmes nőként több férfid akad... 
A meleg verziót nem tudom, hogy Virág kartársnő is boldog lehessen a semmivel. 
Ezek a nyolc királynő problematikáját vetik fel. Az egy jó játék, de beletört vajon Sándor kardja a gordiuszba? 
 
0
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. október 6. 20:43-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. október 6. 23:08
#463
Van olyan ostoba, aki azzal tölti az életét, hogy a jútúbon hallgatja a boldogságot, ahelyett, hogy csinálná? Ez rosszabb, mint Misel kisasszony/asszony szegénysége. 
0
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. október 6. 17:30-kor írt üzenetére.
Titti
2023. október 6. 22:42
#462
Ezt máris megcáfolom: Furcsa házasság ( szextörténet) (torte-net.hu) https://www.torte-net.hu/tortenet/10911-Furcsa-hazassag
Ebben egy csepp akció leírást nem találsz, mégis  megjelent és nem azért, mert kedvelne bárki, hiszen nem ismerhet senki. Több erotikus történet is van, amiben nincs szex leírás, és még több lenne, ha nem pontozzák le az ilyeneket. Hiába vannak többségben itt azok, akik maszturbálás célzattal tanultak meg olvasni, az oldalon mégis megjelenhet bármilyen erotikus tartalmú dolog. A fenti csak egy példa erre. Annak a pontszáma meg arra bizonyíték, amit a többségről írtam. Kéretik azt nem sértésnek tekinteni, mert tudjuk, hogy az élet attól sokszínű és szép, hogy nem vagyunk egyformák. 
Te meg tekintheted ezt is egy álértelmiségi beszólásnak. Viszont azon már komolyan elgondolkodtam, hogy miattad kérem innen törölni magam.
0
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. október 6. 20:22-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. október 6. 20:43
#461
Ha egy embernek, több személyisége van.

  Nagyon érdekes területe a pszichológiának, az olyan ember akiknek több személyisége van. A természet nem bánt fukarul ezzel a különös jelenséggel, hiszen számtalan megmagyarázhatatlan történést realizál. Pl. Simán lehet, hogy az egyik személyiségnek jóval magasabb az IQ szintje mint a másiknak, vagy ( az illető így érzi), más színű a haja. Kérem, hogy akit érdekel olvassa el a szakirodalmat.
Nyilván csábít az univerzum problémáit elemezni, hiszen ahhoz bárki hozzá tud szólni, a kosárfonáshoz már jóval kevesebben. Csak röviden kitérek arra, hogy a pszichológia mint tudomány nem egy különálló sziget, hanem az adott kor, eszmék, felfogások által kreált terület. Ami ma rossz, lehet, hogy holnap már üdvözlésre kerül.
Számos lelki vívódás kísérheti az útját annak akinek több személyisége van, elég arra gondolni, hogy nem tartja jónak amit a másik személyiség művelt. Már ha egyáltalán tud róla. Természetesen a személyiségzavarok nagyon tág fogalmat érintenek, gyakran nehézkes rájönni, hogy egyáltalán valós e az említett zavar.
Nem kell mondani, hogy napjainkban a személyiség fogalom kiemelt helyen szerepel. Gondoljunk pl. az álláshirdetésekre, gyakran szerepel a személyiség szó. Tulajdonképpen fontos és hasznos fejleszteni. Akinek több van, számára ideális lehet, ha a különböző személyiségek valamilyen szinten harmóniába kerülnek egymással.
Írók esetében mit jelent a többes személyiség? Legyünk ezzel óvatosak, hiszen a jó művész próbál legendákat szőni amiknek ő a főszereplője, ez teljesen kulturált, játékos dolog. Egy különleges esemény, jellemvonás érdekes lehet sok ember számára, de ha nincs mögötte teljesítmény akkor nem lehet sikert elérni.
Nem kell mondani, hogy számos könyvben a szereplők különös tulajdonsággal rendelkeznek, a többes személyiség tálcán kínálja az olvasók felé a furcsa történeteket, az adott kor elvárásai szerint. Gondoljunk bele, hogy valakinek több személyisége van, és nem tudnak egymásról. Van amelyik tud biciklizni, a másik nem.
Vajon gazdagabb az olyan ember akinek több személyisége van?
A válasz, igen. bizony gazdagabb.
Mit tegyünk ha a több személyiséggel rendelkező ember nem hiszi el, hogy több személyisége van?
El kell fogadni, nem szabad gúnyolódni az adott illetővel, de nyugodtan el lehet mondani, hogy neked többes személyiséged van, amit én tiszteletben tartok, te ezáltal gazdagabb vagy mint én. Természetesen mindegyik személyiségek tisztelettel kell beszélgetni.
Akinek több személyisége van, ő mennyire elfogadható egy közösségben?
Problémaként előfordulhat, hogy úgy gondolják, hogy hazudik az illető. De talán idővel rájön a közösség, hogy nem hazudott, hanem több személyisége van. Viszont továbbra is gondolhatják, hogy az illető nem való a közösségbe, nem szolgálja a javát.
Mit tegyünk ha nőként, a szerelmünknek több személyisége van?
Nyilvánvalóan el kell fogadni, és bele kell menni a játékokba, ami olykor nehéz. Viszont a hősszerelmes személyiség csodálatos szellemi és testi kielégülést ajándékozhat a hölgyeknek, és akkor a hazudozó személyiség dolgait, feltöltődve, derűsen lehet értékelni, túllendülni rajta.
1
ikkjejzjiuiiii
2023. október 6. 20:28
#460
Számos nagysikerű, kultikus, popkulturális novellát  jegyzek, amik ide nem tudnak beférkőzni, mert kevés bennük a szex. 
1
Ez egy válasz salsa 2023. október 6. 19:22-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. október 6. 20:22
#459
Sztem, ha kevés a szex az első, két részben akkor meg sem jelennik itt az oldalon. Pedig jó a bevezető. De te tudod. 
1
Ez egy válasz salsa 2023. október 6. 19:22-kor írt üzenetére.
salsa
2023. október 6. 19:22
#458
Az eddigi sorozatokat elsősorban saját örömömre fordítottam.  Nekem is az a fordítás az igazi amit nem a piacra készítek hanem magamnak, de ha már elkészült akkor az  is jólesik, ha el is olvassa valaki. Van fenn pár "kertitörpém" is, nem tagadom meg őket, azonban hamar kiderült, hogy a sorozatok jobban kézre állnak. De ez amibe belebotlottam- az oldal profilját tekintve- most határeset. A hossza és a történetvezetése is azzá teszi. Az első két fejezetből már látszik a szerkezete. Ha hónapokat beleölök azért, hogy utána már a béta olvasóktól is csak fanyalgás jöjjön vissza, az elég lelombozó.
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. október 6. 17:37-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. október 6. 17:37
#457
Tisztelettel hozzászólnék, előbb legyen kész az anyag és utánna lehet béta olvasóról beszélni. Abba az abszurd értelmiségi vitába nem mennék bele, hogy a fordító kinek fordít, magának vagy az olvasóknak? Kinek az igénye a fontos? Ha a piacra gyárt akkor "kertitörpéket" kell árulni. 
1
Ez egy válasz salsa 2023. október 6. 11:17-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. október 6. 17:30
#456
Michelle Wild már tisztes, polgári életet él. Nagyra értékelem, hogy sok boldog pillananatott szerzet sok férfinak, egy, egy pornófilm megtekintése során. Komolyan!, nem viccből írom, hogy ezt többre tartom, mint a you tube os megmondóemberek szövegelését, a boldogságról.
1
Ez egy válasz doriangrey 2023. október 6. 14:51-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. október 6. 14:44
#454
Azért, mert éhesek. Te is felajzott lennél, ha álértelmiségiekkel kellene egy falat banánért harcolni, mikor amúgy palacsintával dobáljátok egymást a közönség kedvéért. 
Amúgy nem ellentmondtam, hanem pontosítottam definitíve, hogy mindenki hülye egy kicsit, tehát ezt felcímkézni nem szabadna. Azaz egyetértésem fejeztem ki feléd, ami máris egy szép karrier, tekintve, hogy sosem néztem meg vad misel művésznő semelyik testrészét. De most pótolom, mert várom, hogy meghozza a futár a patront a nyomtatóba. 
Aztán ha teljesül bármelyik feltétel, akkor jelentkezem, hogy elmondjam a következtetésem. 
Amúgy néprajztudós ismerősöm szerint falusi környezetben előfordulnak gerillák, hacsak nem a nagyon mély, fekete afrikában bóklászunk, mert ott már majdnem kiirtották őket. 
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. október 6. 13:31-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. október 6. 13:34
#453
Michelle Wild jó pornószínésznő, ő még élvezte amit csinált, szerette a faszt. 😀
2
ikkjejzjiuiiii
2023. október 6. 13:31
#452
Mi a fenénnek kellene felajzott Gorrilával küzdeni? Sok kontinensen nincs Gorrila, illetve kijelenthető, hogy a városi, vagy a falusi környezetben sem fordul elő. Arra jó példa az írásod, hogy mindnenek lehet ellentmondani, vitatni, az álértelmiségi, politikai műsorokban imádják ezt a fajta megszólalást.  😀 Az állatok egyébként totál ki vannak szolgáltatva az embereknek, gondoljunk arra, hogy emberek nélkül a haszonállatok nem is léteznének. Lóverseny nélkül, pl. nem lennének lovak. Ezért sértő a beírásod az állatokra, illetve az őket szerető emberekre nézzve. 
2
Ez egy válasz doriangrey 2023. október 6. 11:55-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2023. október 6. 12:33
#451
Összesen hány gorilla és hány tudós? Na és kitől jön az élelem? Csak banán és gyümölcs, vagy van a kedvencem is az ellátmányban?
2
Ez egy válasz doriangrey 2023. október 6. 11:55-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. október 6. 11:55
#450
Az intelligencia egy viszonyszám, ami valamiből kiindulva határoz meg kognitív képességeket. Önmagában szart sem ér a túlélőképeség és az alkalmazkodás és cselekvési hajlandóság nélkül, tehát kijelenthetjük, hogy ez csak olyan okoskodás, amit tudósok művelnek, akiknek van a fent nevezett termékből bőven, de azon túl semmi más. Karikó Nobel-díja is a fenti felsorolás eredője volt, mégsem nevezném intelligensnek csupán azért, mert bizonyította, hogy a humán állatfaj kétlábú mutációjának meg tud felelni bizonyos paramétereken belül. Ugyanakkor megnézném, hogy reagálja le néhány tudós-asszony, illetve tudós-úr azt a szituációs gyakorlatot, amikor felajzott hím gorillákkal kellene megküzdeni a táplálékért egy konkáv alakzattal bíró zárt területen. Azért konkáv, hogy legyen a fal mentén lehetőség elbújni a gyávább gorilláknak, mert néhány fanatikus leszbikus vegán állatvédő gender még kétségbevonja az emberségem, hogy ilyent csinálok szegény majmócákkal. A feladat nehezítéseként a zárt téren kívül atomháború dúlt öt egész hat tized másodpercig és egy darabig nem tudnak előjönni majd a vészkijáraton...
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. október 5. 20:49-kor írt üzenetére.
salsa
2023. október 6. 11:17
#449
Vállal valaki próbaolvasást?
Belekezdtem egy hetero történet fordításába. 8 hosszú fejezet. Egyenként úgy 130-150 ezer karakteresek Egy nő munkahelyi karrier-, és erotikus története.
Namármost:Az első két fejezet kb. 130-130 ezer karakteres.
Az első két fejezetet egyben tölteném fel de tartok tőle, hogy mindenki kiakad, mert „túl hosszú” és abban még alig-alig van szex. Később azért beindul. A többi fejezet első ránézésre 2 részre bontható
A „romantikus” címkét nem húzhatom rá, mert nem az. A nyersfordítás alapján a többi fejezet már mozgalmasabb.
Kellene valami visszajelzés néhány elszánt vállalkozótól az első két fejezet alapján. Ezek még csak az érthetővé tett első tisztázások, a nagyja még hátravan, ezért
nem helyesírás-ellenőrzést kérek.
Teljes, és rendes fordítás után hónapok múlva kerülhetne fel az eleje, tehát semmi sem sürgős.Arra gondoltam nyitok egy e-mail címet a profilomnál és ha néhányan jelentkeznek rá, átküldeném nekik privátban az első két fejezetet próbaolvasásra. Az válasz e-mailbe tárgyként be kéne írni, hogy „próbaolvasás”. Max. 12-15 címre gondoltam elküldeni. Csak annyit kellene visszajeleznetek:
„menjen” , vagy „ne menjen, mert nem ide való”.
(Ezt a szándékomat jeleztem a szerkesztőknek is, és nem emeltek ellene kifogást.)
1
ikkjejzjiuiiii
2023. október 5. 20:49
#448
Miért nem fontos az intelligencia?

  Rögtön az elején érdemes tisztázni, hogy nincs intelligencia, csak valaki kitalálta. Tulajdonképpen csak egy címke, olyan mint a szép, okos, stb.
Napjainkban nyilván sok minden a pénzen fordul meg, nos az intelligencia is, gondoljunk bele, hogy milyen sok újságcikkben visszatérő téma. Sőt a társadalom is foglalkozik vele, hiszen a különböző események, történések szemlélése gyakran az intelligencia emlegetésével jár együtt. Egy embernek nem lehet a célja, hogy intelligens legyen, hiszen akkor délibábot kerget.
Nem csak az újságokból, vagy a tévéből kell informálódni, hanem néha saját magunk is kérdezni kell. Úgy is fogalmazhatunk, hogy kicsit meg kell állni, erre kell, hogy legyen lehetőség, mert a sok szempontból modern világban, logikus, hogy kevesebbet kell dolgozni.
Természetesen van az aktív, és a passzív megállás. Az aktív lehet egy séta, vagy bicikli, a passzív egy kis pihenés akár egy napozóágyon, vagy egy kávézó teraszán.
Érdemes rájönni, hogy mindenki meghatározhatja saját magát, nem kell, hogy a média,,vagy a politikus mondja el, hogy ki, milyen. A pszichológus jó esetben nem akarja meghatározni a hozzáfordulókat.
Az emberiség már nagyon régen tudja, hogy egy bolygón lakunk, ami egy hatalmas univerzum része. Vélhetően a végtelen űrben számos értelmes életforma van, de egyik sem intelligens, hiszen ahogy utaltam rá, ez egy nem létező dolog, csak egy címke.
Kérem az olvasókat, hogy tiszteljék meg saját maguk és a környezetük avval, hogy nem használják az intelligencia címkét.
Az írott szó napjainkban is jelen van, a könyv még mindig igaz barát. A művészi alkotások egyfelől tudományos eredetűek, másfelől a tehetség szükséges. Fontosabb a tudományos része, hiszen meg kell tanulni akár a regényírást, vagy a festészetet. Aki nem tudja jól elrendezni akár egy könyvben a szereplőket sok oldalon keresztül,,hiába tehetséges, nem lesz megfelelő minőségű a termék.
Napjainkban slágertéma az egyetemi ponthatár, nos akkor jó ha alacsony, ha bárki bekerülhet a felsőoktatási intézményekbe, elsősorban szakegyetemekre gondolok, akár borász, vagy mérnöki. Hiszen kell a jól képzett, tanult ember. Nem arra kell törekedni, hogy a hallgatók intelligensek legyenek, hanem, hogy motiváltak, akarjanak mérnökök, vagy borászok lenni. Ezt kell felmérni, hogy ki mennyire akar egyáltalán tanulni, és oda eljutni, hogy mérnök, vagy borász legyen.
Ha nem akarja, akkor csak feleslegesen foglalja a helyet az egyetemen. Ha egy hallgató a tanulás mellett mással is foglalkozik ami nagy mértékben leköti az energiáját, és az idejét, akkor nem alkalmas a felsőfokú oktatásban részt venni, hiszen nem érdekli. Nem érdekli mert mással is foglalkozik. Nyilván lehet, kell is szabadidőt, magánéletet managelni, de csak a szükséges mértékben.
Nyilván kérek minden hallgatót, hogy senki se hanyagolja el a társaskapcsolatait az egyetem miatt. Ugyanakkor ne akarjon más lenni, mint csak egyetemista, abban a 4 – 5 évben amíg tanul a felsőoktatási intézményben.
A jövő hozhat változást, talán kikopik az intelligencia szó a közbeszédből, és akkor kevesebb lesz a címke.
1
ikkjejzjiuiiii
2023. október 5. 20:39
#447
Leszbikus nők helyzete Magyarországon.

    Jogi szabályozáshoz nem szólok hozzá mert nem ismerem. Részemről üdvözlöm ha a nők házasodhatnak egymással. Polgári és egyházi esküvőre is gondolok. Szerintem a közeli jövőben erre lesz lehetőség nyilván ez csupán jóslás a részemről. Magyarországon a társadalom teljes mértékben nem elfogadó a leszbikus nőket illetően. Azonban a jövő ebben a kérdésben is hozhat változást. Ha sétálok egy nagy város sétáló utcáján akkor sosem látok nőket akik egymás kezét fogva felvállalják a kapcsolatukat. Direkt nem szerelmet írtam hiszen egy szexuális vonzódás nem feltétlenül igényli, hogy szerelem is legyen. Egy kézen fogva történő sétának sok oka lehet.
Sétálni a lemenő nap fényében mikor a sugarak sejtelmesen tükröződnek vissza a Duna vízéről és egy sétahajó kürtje szól a szürkületben. Az utcalámpák már égnek tökéletes időpont egy romantikus légyotthoz. A forró ajkak összeérnek és egy magasabb dimenzióba jut a két ember szelleme egy időn, téren kívüli világba ahol édes a forró csók íze és elfelejtődik minden probléma. Meg kell becsülni ezeket a pillanatokat mert olyanok mint a színházi előadások egyszeri és megismételhetetlen. Az első csók mindenképpen a többi már rutinból is megy. Jól esik leülni egy padra és nézni a Dunát nézni ahogy folyik a víz. Majd felállni és elindulni a panzió szobába, hogy a testi vonzódás realizálódjon megvalósuljon ábrándból valósággá váljon. Majd a reggeli nap sugarai ébresszék a két nőt akik megélték a vágyaikat. Ez nagyon fontos, hogy megéljük a szenvedélyt.
A szépség gyakran egy szenvedélyes pillanatban születik meg. Pl. Egy festő képe. Mikor a festő a saját szenvedélyébe mártja az ecsetét és a kezét egy földöntúli varázslat vezeti. Nem szabad gátat szabni a művészeteknek. A leszbikus nők is művészek egy csodálatos és intim alkotást hoznak létre az ágyban és élvezik. Ez intim, diszkrét dolog csak két emberre tartozik. Miért lenne jó akadályt gördíteni két nő testi, lelki kiteljesedése elé avval a jogi eszközzel, hogy nem házasodhatnak? A buja, olthatatlan vágyak. A gyönyör megtestesülése tud szülni egy új reneszánsz kort amikor is a szépség dominál.
A két nő nézi a Duna lágyan fodrozódó vízét, érzik a lágy szellőt és egymás ujjaira húzzák a hitvesi gyűrűt majd csókkal pecsételik meg a kapcsolatukat. A tanú a Duna volt. A vén folyó ami sok mindent látott már.
1
Arya
2023. október 5. 05:35
#446
Szerinted ez igaz?
"... azt hiszem, ha egy ember teljesen és egészen kiélné életét, formát adna minden érzésének, kifejezné minden gondolatát, testté váltaná minden álmát – azt hiszem, a világ
az öröm oly friss lendületét kapná, hogy elfelednők a középkor minden nyavalyáját, és visszatérnénk a hellén eszményhez – lehet, hogy még finomabb, még gazdagabb eszményhez, mint a hellén volt. De közöttünk a legbátrabb ember is fél önmagától."
0
Ez egy válasz doriangrey 2023. szeptember 29. 20:34-kor írt üzenetére.