Az utolsó pontonhíd 1. rész

A témához tartozó történet:
Álmoska5
12 761 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Ulysses
2025. november 15. 18:30
A hozzászólások kíváncsivá tettek, ezért elolvastam a sztorit. Érdekes, életszagú történet. Igen, ez a rideg valóságot meséli el. Jót tett a szerkesztő gondoskodása, össze sem lehet hasonlítani Álmoska korábbi írásaival.
A "fedélszékes" hasonlaton hosszasan töprengtem. Egyszerűen nem tudtam kitalálni, mivel lehetne helyettesíteni. Szerintem nagyon találó, ha belegondoltok. A fedélszék a háznak egy igen fontos része, de kívülről alig látszik. Akár egy szerető. A külső nézelődő csak a tető héjazatát látja, azaz a tábornok oldalán villogó feleséget.
1
t
tibee72
2025. november 13. 15:09
Sajnos fordulnak elő ilyen és ehhez hasonló dolgok. Nem is kevés.
1
P
Perverz56
2025. november 13. 13:37
Köszönöm Erika43-nak és ferencyna-nak  az értékes magyarázatot.
Most már tudom Erikától, hogy a tetőszerkezet a fedőelemek nélkül (na azt ő sem tudja, hogy ez hogyan lehet nő egy férfi számára, de sebaj.
Abban biztos vagyok, hogy ez oka nem lehetett a feleség kurválkodásának, az ettől sokkal egyszerűbb ( nem tudja kielégíteni, kicsi a családi ezüst nyele, korai magömlés stb.)
Az viszont, ha a feleség nincs rendszeresen kellően kielégítve, akkor nem őt kell hibáztatni, ha máshol keresi a boldogságát.

A szép magyar nyelven : a férj nem tudta az asszonyt megfelelően megbaszni, ezért másokkal baszott.
1
Erika43
2025. november 12. 18:30
Azt, hogy Álmoska hogyan gondolta azt nem tudom, de itt van a fedélszék meghatározása: "A fedélszék a tető szerkezetét alkotó, tartó és merevítő gerendák, rudak és egyéb elemek összessége. Ez a tetőszerkezet fogja fel és tartja meg a tetőfedő anyagot (például cserepet vagy zsindelyt), formát adva a tetőnek. Különböző típusai léteznek (pl. egyállószékes, dűltszékes), amelyek az épület szélességétől és a teherhordó szerkezet kialakításától függően változnak. "
1
Ez egy válasz Perverz56 2025. november 12. 09:08-kor írt üzenetére.
ferencyna
2025. november 12. 18:14
Sajnos nehéz egy író gondolatába belelátni. Én aki szintén szoktam írással próbálkozni ( elég béna vagyok) úgy értelmezem, hogy az író lehet ebben egy kritika is a házassági viszonyra vagy a férfi hozzáállására: A feleség csak „struktúra” volt az életében, a külső forma, ami fenntartotta a látszatot, hogy minden rendben, de érzelem, intimitás nem volt benne. A magyar egy csodás nyelv amiben nehéz úgy egyértelműen írni, hogy más ne  gondoljon mást bele. Ez egy vélemény csak ami lehet nem a valós.
1
Ez egy válasz Perverz56 2025. november 12. 09:08-kor írt üzenetére.
P
Perverz56
2025. november 12. 09:08
Feleségem csupán egy fedélszék volt számára,

Lehet, hogy nem értem tökéletesen a magyar nyelvet, de ez mit jelent ?
1
h
hairy_pussy
2025. november 12. 06:18
Nem egy dicsőséges élet az biztos, de sajnos nem egy emberrel elő fordul ez az tuti.
2
veteran
2025. november 12. 04:21
Katonadolog, másoknak is gyakorolni kell a fekvetölcs-et.
1
T
Törté-Net
2025. november 12. 00:00
Mi a véleményed a történetről?
1