A+ A-

A táncospár 3. rész

Kora reggeli busszal indultunk a nagyihoz. Mire megérkeztünk tikkadt forróság öntötte el a falut. Nagyi a diófa alatt üldögélt az árnyékban Csaba testvérrel, egy már 80 év körül járó Ferencesrendi baráttal, kit pici gyerekkorunktól ismertünk. Sokszor találkoztunk vele, gyalog járta a pusztát, minden tanyára benézett, elemózsiát gyűjtött és elbeszélgetett az ott élőkkel. Most is ilyen körúton lehetett. Kedvesen köszöntöttük egymást és illendőségből leültünk közéjük. Csaba testvér néhány kedves, bevezető mondat után egyből apura terelte a szót.
- Gyerekek! Hallottam a szomorú hírt, Édesapátok elvesztését. Tudom nehéz ezt feldolgozni, nehéz erről beszélni, szembenézni vele, hogy már nincs többet, de strucc módjára nem szabad fejeteket a homokba dugni és menekülni előle. - Hatásszünetet tartott, miközben Kittivel a könnyeinket törölgettük és a földet bámultuk. - Az Úr tudja miért szólította magához és mivel jó ember volt most már az Ő szolgálatában van az Ő jobbján és fentről terelgeti az utatokat. Ne meneküljetek a gondolat elől, ne zárkózzatok be, éljétek tovább gyermeki, vidám életeteket. Nagyszülőtök mindig panaszkodik, hogy szomorúak vagytok, nem nevettek, nem hancúroztok. Ez nem helyes. Édesapátok sem ezt szeretné. - fejezte be és kérdőn nézett ránk. Tudtam, a válaszunkra vár.
- Csaba testvér! Higgye el nem zárkózunk be, nem menekülünk a gondolat elől, de nagyon nehéz elfogadni, hogy nincs többet, hogy nem dorgál meg minket, hogy nem segít, nem mosolyog ránk - szólaltam meg.
- Gyermekem! Most is itt van, most is mosolyog rátok, most is segít. Nem hiszem, hogy van olyan nap, olyan óra, hogy ne jutna, ha csak egy pillanatra is az eszetekbe. Biztos vagyok benne, hogy bennetek tovább él, mindig veletek van. Az Úr a tudója miért kellett ily korán magatokra hagynia, lehet pont ez a próbatétel, a TI sorsotok mit Ő rátok kiszabott - válaszolta csendes kifakadásomra.
- Szerintem ez nem próbatétel, hanem büntetés - mondtam ki félhangosan gondolatomat, min meg is lepődtem oly akaratom ellen volt.
- Miért gondolod ezt fiam? - kérdezett vissza.
Sokáig hallgattam, tudtam az igazat nem mondhatom el.
- Tettünk olyan dolgot a húgommal ami főben járó bűn, ami megbocsájthatatlan és ez a büntetésünk, hogy elvette az apánkat - fejeztem be.
- Tévedsz gyermekem. Ha az Úr úgy találja nem tetszőt tesztek, azért nem
büntet. Hisz fő erénye a bűnbocsánat. Bűnbocsánat van. Azonban a bűnt, ha már megtörtént, úgy eltörölni, mintha soha sem lett volna, lehetetlen. Isten azonban hosszú tűrő, szerető Atya, aki bűneinkért nem vet el magától, hanem időt s lehetőséget ad. Ez a bűnbocsánat, melyről Jézus példázataiban tanít. Lássátok pl. a tékozló fiú példázatát Lukács Evangélium 15 fejezet 11 - 30. pontjaiban példázva - majd lehajtotta fejét, mélyet lélegzett és folytatta. - Ne büntessétek magatokat olyannal amit nem az Úr szabott ki rátok. Éljétek életeteket úgy ahogy szeretett édesapátok halála előtt tettétek és higgyétek el ha olyat tesztek ami nem tetsző, jelzést kaptok, sőt megkísérlem azt állítani, hogy az Úr nem is engedne olyat tenni ami számára nem tetsző. Ne feledjétek! Az Úr veletek van mindenkor és mindenhol, Ti éltek Ővele és Őérte - zárta le a beszélgetést. Két kezét széttárva jelezte utunkra enged, menjünk.
Mi tisztelettudóan bólintottunk felé és a hallottakon elgondolkozva a ház felé vettük az irányt. Csak ültünk Kittivel a szobában egymás kezét fogva szótlanul és biztos mindketten Csaba testvér szavait emésztettük. Jó félóra elteltével a nagyi lépett be megsimította a fejünket, Kitti fejére puszit adott, majd szinte suttogva mondta.
- Kedveskéim! Ne legyetek ily bánatosak. Fiatalok vagytok, a vidámság, a huncutság, a csínytevés áll nektek jól - kacsintott ránk, mint valami biztatás jelzéseként, majd folytatta. - Most elkísérem Csaba testvért Julisékhoz a szomszéd tanyára. Lehet csak este felé jövök, ebédeljetek meg. Kislányom a kút melletti veremből hozzátok fel a levest és melegítsétek meg. Ezzel már ki is fordult. Én mentem utána, és pár lépéssel Kitti is, szomorúan integettünk, majd lassan ballagtunk vissza, be a hűvös szobába. Ott Kitti megállt velem szemben és pityeregni kezdett. Kedvesen átöleltem, magamhoz húztam, a haját simogattam csendesen csitítgattam. Ő is átkarolta a derekamat és szinte belém bújva csendesedett el. Tán vigasztalásként puszilgattam a nyakát, fülét, majd az arcáról a könnycseppeket mikor csillogó szemekkel nézett rám. Láttam kívülről magamat és mint a romantikus filmekben szokták megjeleníteni, a mi fejünk, ajkunk is oly finomsággal, szinte észrevétlenül közeledett egymáshoz majd forrt össze előbb egy hosszú puszira, majd megnyílva ajkaink lassú, alig érintő csókba. Nem erotikusnak indult, de a hosszú ideje elnyomott vágy hatására átbillent és egyre erősebb, vadabb lett. Lassan megemeltem Kittit a derekánál, míg a lába nem érte a földet és elindultam vele a hátsó szoba felé.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.34 pont (104 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#13 feherfabia 2016. 05. 3. kedd 06:32
Tetszett!
#12 zsuzsika 2016. 02. 14. vasárnap 08:33
Nem rossz.
#11 vakon53 2016. 01. 6. szerda 22:57
Folytatást, folytatást, folytatást akarunk!

10 Pont!
#10 A57L 2013. 07. 30. kedd 04:26
Jó írás.
#9 laszlolizs 2013. 07. 15. hétfő 15:25
Nekem a nagyira masztizas kicsit sok volt. Pont az artatlansag tetszett ebben a sorozatban, es ez kezdett elveszni ebben a reszben.
#8 papi 2013. 07. 1. hétfő 08:47
Nagyon jó. Nem kéne itt abbahagyni.
#7 genius33 2013. 01. 14. hétfő 11:00
Mikor lesz 4. rész? smile
#6 baba 2009. 03. 8. vasárnap 23:21
mikor jön folytatás?
#5 gyuri0926 2009. 02. 24. kedd 07:29
Mi a fene megvette az egyház az oldalt ? Kár ... Ennyi Istenezést utoljára a Bibliában olvastam.
Persze az sem volt kutya , hogy kondommal (hajrá gumi gyárak) a kefélés testvérek között nem vérfertőzés , csak anélkül.
A sex jó , csak a körítés az nagyon gáz !
#4 gyuri0926 2009. 02. 24. kedd 07:26
"A delet a falu temploma már rég elütötte"

Hát ez valami gyönyörű ! Ilyen csodás költői képet !
#3 dragster 2009. 02. 23. hétfő 21:02
Egyetértek az előttem szólóval, én is várom a folytatást!
#2 sihupapa 2009. 02. 23. hétfő 19:29
szuper. jöhet a folytatás.
#1 Törté-Net 2009. 02. 23. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?