A+ A-

A táncospár 2. rész

A nyár befejeztével elkezdődött az iskolai szezon. Nekem nem volt nehéz hisz másodikos gimis voltam, de a húgom most kezdte a gimnáziumot. Sok, volt osztálytársával került egy osztályba, de az új iskola, új tanárok bizony megnehezítették a dolgát. Így a mi közös játékaink is még inkább csökkentek, hisz az edzések, különórák mellett még tanulni is kellett melyek csak az energiánkat szívták. Persze heti egyszer biztos masztiztunk egymásnak, a csókolózás napi többször is meg volt, de egymás kényeztetése, mint a nyári utolsó együttlétünkkor a nagyinál nem. Persze lehetőség több lett volna, hisz apunak bevezették a tizenkét órázást a munkahelyén és sokszor a hétvégéken pedig egy vidéki telephelyükön túlórázott péntek délutántól vasárnap késő éjszakáig. Nagyihoz sem jártunk hétvégéken, maximum leugrottunk egy délutánra.
A táncban a versenyek sajnos tőlünk messze voltak így nem tudtunk elmenni és a fellépések is maradtak az iskolákon belüli bemutatókból esetleg egy céges rendezvényi fellépésből. Ezek fél óránál soha nem tartottak tovább.
A szeptember a nyárnál is gyorsabban telt el, megvoltak a felmérők, összeszokott ismét az osztály és lazábbá is váltunk. Október elején apu épp nappalos volt mikor egy szerda kora este anyu bejött a szobánkba miközben még tanultunk. Borúsan, gyászos volt a hangulata.
- Bocsika a zavarásért kedveseim. Pár percre rám kéne figyelnetek. Apátok nemrég telefonált, hogy hétvégén megint Berénybe kell mennie. Persze ez jó, mert Gábor szólt új ruha kéne mindkettőtöknek és így gond nélkül megvarrathatjuk őket, de a probléma ott van, hogy már egy hete szólt az osztályvezetőm, hogy egy továbbképzésen kell részt vennem ezen a hétvégén Győrben. Ez azt jelenti, hogy pénteken én is munka után egyből megyek el és csak vasárnap este érek haza. Apátokkal azt beszéltük, hogy az utolsó órákról kikérünk benneteket és mielőtt Ők elindulnának feltesz a buszra benneteket, elmentek a Nagyihoz. Vasárnap meg a késő délutáni busszal haza jöttök és addigra én is itthon leszek. Tudom, hogy teher ez Nektek, de most mást nem tudunk tenni. - fejezte be hosszú monológját.
- De anya! - kezdtem a választ szinte azonnal. - Ne nézz már minket gyereknek. Én mindjárt 16 éves leszek, Kitti meg 15. Ti ebben a korban már önállóak voltatok vagy nem? - kérdetem.
- Az más világ volt kisfiam.
- Mi volt más világ? Egy panel házban lakunk, körbevéve a szomszédokkal. Nem veszünk el, nem rabolnak el, nem törnek be. Kaját meg csinálunk közösen Kittivel. - anya a fejét a kezébe temette, majd hátra fésülte a haját és gondterhelten mondta.
- Persze, hogy nagyok vagytok, nem is ezzel van a baj. Kaját csinálnék péntek hajnalba, meg van is a fagyasztóba csak ki kell venni, DE egyedül hagyni benneteket? Olyan ijesztő, olyan nehéz egy anyának. Apátok is azt mondta mit szervezem agyon a dolgot. Nagyok vagytok elesztek magatoknak, de én féltelek benneteket. - Kitti odalépet anyához, átölelte a nyakát és nevetve mondta.
- Ne izgulj anya! Majd erre a melákra figyelek én helyetted is. Nem lesz semmi baj meglátod. Főzni sem kell majd csinálunk mi valamit amit tudunk enni, meg ami jut nektek is vasárnap estére. Menjetek dolgozzatok. Hiányozni fogtok, de megleszünk, maximum kikaparom a szemét, Ő felpofoz, de erre is van megoldás átmegyek a szobátokba és magamra zárom az ajtót. - a végét már mind hárman nevettük.
- Na jó még alszom egyet rá, de ha Ti sem féltek ketten maradni, hát legyen. - ezzel elindult kifelé, de visszaszólt mielőtt az ajtót becsukta volna. - de akkor most tanulás tovább.
Alig csukta be az ajtót Kitti mellé mentem és a fülébe súgtam.
- Arra gondoltál Te is?
- Aha! Miénk a hétvége és még a nagy francia ágyuk is. - suttogta vissza csillogó szemekkel.
A csütörtök alig akart elmúlni a suliba is. Délután felhívtam Gábor bát, hogy holnap nem megyünk edzésre, mert a szüleink utaznak el és tuti nem érünk oda az edzésre, de otthon bepótoljuk. Az edzőnk megértő volt. A zenesuli után rohantunk haza és eközben mondtam Kittinek, hogy lemondtam az edzés, mit egy kézszorítással nyugtázott. Szerencsére hétfőn olyan órák voltak mindkettőnknek amik pénteken nem, így már előre tudtunk tanulni, na meg jelenteni sem jelentet egyikünk sem, tehát ez is adott lehetett volna. Péntek reggel nulladik órám volt így már 6 - kor keltem. Anyu már lassan végzett a főzéssel és mikor félóra múlva szinte egyszerre indultunk előbb Kittitől köszönt el majd rám parancsolt vigyázzak a húgomra és persze a lakásra is és átadta apu üzenetét, hogy én vagyok mostantól a ház ura, viselkedjek ehhez méltóan. Tudtam ez nagy megtiszteltetés részéről, hisz Őt mindig is poroszosan nevelték.
Az utolsó órám tesi volt és mivel vénasszonyok nyara volt, a maga 25 fokával, zuhanyzás nélkül a trikót is magamon hagyva rohantam haza. Kitti mivel csak öt órája volt már otthon volt. Mikor még az előszobában voltam már kiabálta.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.6 pont (130 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#20 zsuzsika 2016. 02. 14. vasárnap 08:22
Nagyon jó!
#19 A57L 2013. 07. 30. kedd 04:26
Egész jó.
#18 papi 2013. 07. 1. hétfő 08:45
Egyre jobb
#17 genius33 2013. 01. 14. hétfő 10:58
Király smile
#16 KET19 2012. 09. 19. szerda 11:10
Kedves István!
Lehet, hogy neked visszatetsző voltak a "vulgáris" kifejezések ebben a történetben és azt se tudom igazából tényleg megtörtént-e - és ha igen, így történt-e meg. De a felnőttek hajlamosak elfeledni, - ezek szerint smile - hogy mit éreztek az első együttlétükkor. Én még élénken emlékszem rá, tehát tudom, hogy létezhet olyan pillanat, amikor az egyik fél mindent ki akar próbálni. Ezért is értem meg a történetben szereplő lányt és ettől vált számomra valóságszagúvá a történet. Mondjuk a kifejezésmódja picit meglepett nyes , de elképzelhetőnek tartom még így is, hisz nem vagyunk egyformák. smile
Bennem a történet családi volta keltett ellenérzéseket, de elismerem, hogy meg lehet írni igényesen is ilyet. Én csak gratulálni tudok Kékség-nek. smile
#15 arkangyal 2009. 06. 13. szombat 15:31
Ezt érdemes folytatni mert megéri és kell is foltatni. nagyon jó és vidám ojan fiatalos a stílusa.
#14 egy ember 2009. 03. 27. péntek 05:53
Szívesen leveleznék hasonló témában.
E-mail címem: azavalaki2@freemail.hu
#13 Anonymus 2009. 01. 25. vasárnap 20:09
nagyon jó remélem minnél hamarabb lesz folytatás
#12 baba 2009. 01. 25. vasárnap 17:22
Ez nagyon jó lett, komolyan egy részen elhittem, hogy lefekszel vele. Várom a folytatást, mi történt akét hétben miben volt fordulópont, bár őszintén el tudom képzelni :)
#11 sihupapa 2009. 01. 21. szerda 01:26
csatlakozom az elöttem szólókhoz, folytasd és örvendeztess meg minket ilyen szép történetekkel
#10 István 2009. 01. 20. kedd 10:05
Kedves "kékég"!Nagy mértékben egyet értek "Remetével" és amit most írok nem csak neked szól!Valóban előfordul, hogy a gyönyör hevében "keményebb" szavak is elhangzanak.Az esetek döntő többségében azonban,- különösen a fiatal lányok nem mondanak ilyen mondatokat: "szorítsd a faszodat az izzó pinámhoz" vagy másoknál "lődd tele a pinámat a forró geciddel" és ehhez hasonlók.Azt szoktam mondani,hogy én nem baszni szoktam,hanem szeretkezni - szerintem,akiben van tisztelet(még csak nem is szerelem vagy szeretet) a nő(férfi)iránt,aki,ebbe, a leg intimebb kapcsolatba lép veled,nem érdemli meg a durvaságot és pl.a te történetedben nem is életszerű.Nehogy valaki "széplélekeskedéssel" vádoljon,mert csak azt akarom mondani,hogy a tartalom és a stílus harmóniájára szükség van.Elismerem vannak olyan story-k,amikbe bele illenek a fent említett kifejezések,de csak íott kellene használni,ahol helyén való.
Amúgy nem hiszem,hogy jól jársz,ha életed első kapcsolatában azt mondod a nőnek "gyere had basszam szét a picsádat" avagy,ha nő vagy,így szólnál "baszd szét a picsámat" - ezen esetleg érdemes elgondolkozni!
Nem akarok kedvedet szegni(!)folytasd,de hallgass "remetére" is - nem csak helyesírás ügyben - s főként, amit írtam nem csak és nem elsősorban Neked szólt!
#9 Remete D. László 2009. 01. 19. hétfő 20:22
Kedves egy ember!
Jól látod a dolgot, valóban azért javítgattam olyan kimerítően Kékég dolgozatát, mert szerintem is van értelme gyakorolnia. Ha csupa hülyeséget írt volna, nem fáradnék vele.
Ez persze, még mindig homályos dícséret, ezért egyértelműen leírom: Látok benne fantáziát
#8 egy ember 2009. 01. 19. hétfő 16:53
És természetesen 10 pont!
Várom a folytatást!
#7 egy ember 2009. 01. 19. hétfő 16:52
Igen jól megírt történet, Remete helyesbítéséből is kiderül, hiszen ő sem szokott minden nap ilyen hosszú kommenteket írni. Nagyon jó, és az író még szépen fejlődhet.
Csak így tovább!
#6 Freditor 2009. 01. 19. hétfő 15:46
Nekem nagyon tetszett! Mindenképp folytasd!
#5 Remete D. László 2009. 01. 19. hétfő 14:18
Kedves Kékég!
Elolvastam amit írtál, és még mindig az a véleményem, hogy érdemes küzdened a klaviatúrával, de a jobbítás szándékával, hadd tegyek néhány javaslatot!
- Azt hiszem, ez nem az első rész, hanem a második.
- Mielőtt elküldöd, olvasd át néhányszor, és sok bosszantó hibát ki tudsz belőle gyomlálni.
- Nem tudom mennyi idős vagy és hányadikos, de azt hiszem, még tanuló vagy. Azt ajánlom, hogy magyarórákon figyelj, mert a fogalmazási hibák nemcsak csúnyák, de értelemzavaróak is. Azt látom, hogy bekapcsolod a helyesírás ellenőrzőt, ez azt jelenti, adsz a külalakra, ezért leírnék néhány jellemző hibádat, amiket kis figyelemmel elkerülhetsz a következő alkalommal.
- Az új mondatrészt arról lehet felismerni, hogy van benne egy ige. Ilyenkor követelmény a vessző ám nem biztos, hogy az ige előtt kell kitenned.
- Egybeírás különírás dolgában nem megbízható a Word. Panelház egy szó. Ilyen esetben, amikor gyanús lehet a különírás, próbáld ki így is, úgy is, és ha elfogadja egy szónak, ne válaszd szét!
- *A csütörtök alig akart elmúlni a suliba is.* A HOL kérdésre válaszoló helyhatározó rag. n Helyesen: suliban.
- *Nagyok vagytok elesztek magatoknak,* - A Word ellenőre nem megbízható. Más dolog az, ha valaki eleszi a kaját más elől, és az sem ugyanaz, hogy el lesztek magatokban. Ezt nyilván észrevetted volna, ha többször elolvasod. Mellesleg ez is két mondatrész, közéjük vessző kellett volna.
- *Miénk a hétvége és még a nagy francia ágyuk is* - a franciaágy egy szó, de van egy jellemző hiba, amit meg kellene tanulnod elkerülni. Birtokos szerkezetben a főnév nem vonzza a névelőt a jelző elé. Ezt a hibát sok helyen elköveted. Helyesen:Miénk a hétvége, és nagy franciaágyuk is. Még ez sem szép, mert a jelzős szerkezet a birtokos ragokkal terhelten csúnya, ha lehet kerülni kell. pl: Miénk az egész hétvége, és az ősök nagy franciaágya is.
- A gondolatjel használatát tudtummal nem tanítják középiskolában sem, így én is csak akkor tanultam meg azt, amikor felhívták rá a figyelmem.
*- Na jó még alszom egyet rá, de ha Ti sem féltek ketten maradni, hát legyen. - ezzel elindult kifelé, de visszaszólt mielőtt az ajtót becsukta volna. - de akkor most tanulás tovább.*
Akkor most sorbaveszem a javítanivalókat.
A mondat eleji felkiáltás: Na jó! külön mondat, még akkor is, ha ugyanabba a mondatba írod, tehát vessző kell utána. (Igazában ez egy hiányos mondat, rejtőzködve ott van az állítnmány: Na jól van!)
Ha alszunk rá egyet, az ige és az igekötő közé ne passzírrozz be még egy szót, ha nem muszáj!
Levélben a Hozzád címzett névmásokat tiszteletből írhatod nagybetűvel, de irodalmi szövegben felesleges.
A gondolatjel elé csak akkor tesszük ki a pontot, ha nem kijelentő mondatról van szó - a gondolatjel ugyanis egy kommentet jelez, ami része a mondatnak. Ebben a mondatban az első gondolatjel elé felkiáltójel kívánkozik, a második elé semmi, esetleg egy vessző, mert utána a de szó következik, és az elé illik vesszőt tenni.
A tanulás tovább kitétel nem magyaros!(germanizmus, de több nyelv is ismeri a felszólító módnak ezt a formáját.)
Helyesen így szól a mondat:
*Na jó! Alszom rá még egyet, de ha ti sem féltek kettesben maradni, hát legyen! - ezzel elindult az ajtó felé, de mielőtt becsukta volna, még befejezte a mondatot. - Most nyomás tanulni!
Ez a felsorolás ne rémísszen meg! A történetek beküldői között csak nagyon kevesen törődnek a helyesírással, Te pedig adsz rá! Ez látszik, - ám ennél többre van szükség. A fogalmazásodból azt érzem, hogy van benned érzék, és tudsz fejlődni.
Ne add fel, de legyél sokkal gondosabb!
Végezetül még egy jó tanács: Ne csak ide való, erotikus történeteket írj! Elárulom Neked, hogy ezeket a történeteket elfogadható nyelven nehezebb megírni, mint egy átlagos naplórészletet, vagy elbeszélést. Próbálkozz azokkal is!
További jó munkát!
Üdv. Remete.
#4 Gabi 2009. 01. 19. hétfő 12:25
Gratulálok.
Csak így tovább'
#3 Tüse 2009. 01. 19. hétfő 12:06
Gratulálok. Az a baj, hogy amig egy ilyen szinvonalú történetet lehet olvasni,addig több nap gagyit is el kell viselni.
#2 masina 2009. 01. 19. hétfő 11:20
Nagyon jo,várom a folytatást!!!!
#1 Törté-Net 2009. 01. 19. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?